Sestra sa bojí, že jej porodím na svadbe
Ahojte baby.
Neviem úplne čo tu od toho očakávam a bude to dlhšie, ale asi sa potrebujem trochu vysťažovať lebo rodine sa nemôžem a možno mi aj poradíte.
Som vydatá a čakáme vytúžené bábo a mám mladšiu sestru. V nedeľu sme boli na obede u mojich rodičov a sestra sa bude o 2 týždne vydávať, je celkom nervózna a začína jej to prerastať cez hlavu a vybuchuje lebo chce mať všetko dokonalé, to je k situácii.
Po obede som umývala riady v kuchyni, manžel s ocinom išli do záhrady pozerať novú kosačku a mamina sedela s kávou v altánku a sestra zostala sedieť v kuchyni a videla som na nej, že mi chce niečo povedať.
Nakoniec z nej vyšlo že ona sa strašne bojí, že jej porodím na svadbe. Ono ja mám totiž termín v piatok pred svadbou tak jej hovorím, že proste môžem porodiť kľudne aj dnes, málokedy sa to podarí presne na termín a my sme si to nevypočítali naschvál aby som jej rodila na svadbe ale proste stalo sa že to takto vychádza a v takto vysokom tt jej nemôžem nič zaručiť.
Ako poviem rovno, že sa ma to dotklo lenže ona nepochopila a ešte pokračovala, že aj keby nie, tak sa ma všetci budú len vypytovať a brucho mi chytať a keby áno, tak rodičia jej odídu zo svadby so mnou do nemocky a vlastne si ani nezatancujem ani nevypijem ani družičkovské šaty nebudem mať ako ostatné, lebo by som v nich vyzerala ako vandel a že ona si to tak nepredstavovala.
Proste naštvala ma aj hormóny spravili svoje a už som sa neovládla a vynadala som jej, že sa celý svet netočí len okolo jej svadby a dieťa sa nebude pýtať na svet podľa jej harmonogramu a že je rozmaznaný fracek. Ona sa rozplakala a vykričala mi že nemám na tú svadbu ani chodiť a bude to pre všetkých lepšie a ruší mi pozvanie.
Ja som nahnevaná odišla domov (čo som asi nemala robiť ale tak nerozmýšľala som, lebo mi prišlo že žiarli a nemá rada naše bábo a ozvali sa medvedie pudy a prášila som domov).
Povedala som to doma manželovi a že on na tú svadbu pôjde lebo jemu pozvanie nezrušila a že predsa by asi bolo lepšie aby som zostala doma a mala pekne tašku do pôrodnice nachystanú ako sa natriasať na svadbe.
Volala mi aj mama ktorej sestra všetko vyslepičila a že vraj mám chápať že je v predsvadobnom strese a ona to tak nemyslela a nemám byť na ňu taká prísna lebo ona sa len bojí že jej pokazím jej veľký deň a že možno budem mať už aj po pôrode a budem v nemocke alebo oddychovať doma a nemám to dopredu ani riešiť a urážať sa.
Ako ja neviem čo mám teraz robiť, lebo som vlastne ja vyšla z toho ako tá zlá a nechápavá sestra (inak sestra nekomunikuje, neopsravedlnila sa a stojí si za tým čo povedala) a všetci to berú že len mnou mlátia hormóny a že je normálne povedať tehotnej žene, že pôrodom pokazí niekomu svadbu.
Ja teda neviem kedy porodím (bodaj by som vedela) ale ak to do svadby nebude, tak ja neviem či tam teda mám ísť alebo nie keď mi zrušila pozvanie, lebo zase pred ostatnou rodinou ktorá o konflikte nevie budem za debila čo sestre neprišiel na svadbu.
Na mojej svadbe bola svagrina 2 dni po termine, mala strasne velke brusko, bavili sa az do rana, tancovali / vraj chcela co najskor porodit/ na hostine mala oblecene co najpohodlnejsie saty ake mala, sa ma pytala pred svadbou, ci to nebude vadit, lebo sa uz do nicoho nevmesti, na nohach mala slapky, lebo nic ine neobula, ale zabavili sme sa..... na co nikdy nezabudnem bolo, ked sme prisli po svadbe vyplatit hotel, tak nam majitelka hovorila s usmevom, ze ked ju zbadali, tak rozmyslali, ze ak zacne rodit, do ktorej porodnice to bude najrychlejsie 😁😁😁 nakonie porodila az o 4 dni...
@sara07 ale preboha jasne že nepôjdu je prvorodička tie zvyknú rodiť aj niekoľko dní, ja som rodila dokopy 16 h akože čo by tam robili takú dobu 😂 to že by šli do pôrodnice to si myslí asi len tá hysterická nevesta.
@777januska777 a ty by si bola empatická k niekomu kto by ti vyčítal x vecí a tvrdil že mu pokazis svadbu? To určite 🙂
A to že ju ohovára na nete? Ja to beriem tak že jej sestra nie je ukradnutá, trápi ju to tak sa prišla tu vyžalovať a možno aj nájsť riešenie.
To by sme potom každý druhý príspevok čo tu na MK je mohli brať ako ohováranie.
@sara07 a aký kompromis mala urobiť autorka? Ospravedlniť sa sestre, že ma termín na jej svadbu? Alebo tichučko s úsmevom súhlasiť, že ano samozrejme, nepôjdem, lebo co ak začnem rodiť a pokazim ti svadbu?Pritom vôbec nemusí to tak byt, bude celý večer sedieť v dome, kým všetci sa budú baviť, ale ona pre istotu ostane zavretá za dverami.... Len aby náhodou "nepokazila" niečo 🙈🙈.
Veď rodičov tam ona nechce vôbec, aby bežali s nou do pôrodnice a keď už sme pri tom, tak prečo sú to sestra nevyjasnila s nimi? Veď oni to chcú, nie autorka samotná.
A hlavne absolútne stále nechápem, ako vy mala tým pokaziť svadbu. Veď pocíti že dačo sa deje vstane, odídu s mužom v úplnej tichosti. Hotovo, nic sa nedeje.
Sestra robí dopredu zbytočne cirkus. Lebo to je úplne detinské správanie, že nebude sestra mať šaty aké ona chcela, a bude mať brucho a niekto sa opýta nedajbože ako sa cíti, tak už jej úplne to"vezme slavu ".Ja som mala dve tehotné ženy na svadbe, ani jedna mi" nebrala z dôležitosti ". A určite by mi ani neprišlo na um, riesut také nezmysly, že čo ak začnú rodiť a pokazia mi deň 🙈🙈🙈
A to, že jej zrusila pozvanie, už je úplne vrchol drzosti.
Takže aký kompromis mala autorka urobiť? Lebo ja fakt nikde nevidím, že by ona bola nepríjemná, alebo sa povysovala nad sestru, či chcela, aby ju všetci zvelebovali, lebo je tehotná. Proste chcela ísť na sestrou svadbu. Nič viac, nič menej...
@54tinka54 tak nebola by som len tak k niekomu empaticka, ale keby to bola moja sestra, tak by som sa s ňou o tom porozprávala, lebo sestra je sestra. Ja som mala roztrsku so sestrenicou a tiež to boli podobne hlúposti, obe sme mali svoje vlastné problémy v hlave, ale namiesto toho aby sme sa spolu úprimne porozprávali, sme sa spolu prestali stretávať, lebo sme čakali ospravedlnenie, ospravedlňuje nás len to, ze sme boli dosť mladé. Neskôr sme si uvedomili, že sme boli hlúpe a ze sme sa o tom mali porozprávať a svoje ego potlačiť.
My ľudia podľa mňa veľmi dbáme na slová a reči, teda keď nám niekto niečo povie to dokáže brat veľmi vážne, ale pritom my sami koľko krát povieme niečo co absolútne tak nemyslíme. V hneve ludia častokrát povedia také veci co si ani nemyslia.
Tvoj muz je teda cislo ze on pojde bez teba a ty mas doma cakat 🙈 ale teda na mojho otca nema. V den ked som sa ja narodila sa zenil otcov brat. Mama na obed dostala kontrakcie vravi otcovi ktory sa uz obliekal na svadbu nechod uz zacinam rodit. On jej na to ty rodis kazdy den a odisiel na svadbu. Narodila som sa presne o 15:00 ked mali sobas v kostole...Potom mame doniesol do porodnice kolace zo svadby 😂
Vysvetli sestre, ze v reali to malokedy funguje ako vo filmoch, nevytecie z teba 10 litrov vody uprostred parketu a ak by nahodou ak áno, tak netreba zhanat nahriate uteraky a v domacej vydezinfikovane noznice 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Kolko ma preboha rokov?
Chod na svadbu, uzi si ju a obcas sa znenazdajky chyt za brucho, nech si to uzije aj sestra 😅
@anavixy no inak toto ti neviem po mojej skusenosti, ze 10 litrov... Lebo zo mna sa lialo a lialo a lialo a este muz dosiel rozospaty, ze co robim... len som na neho nahucala, ze ma volat sanitku a on co preco? On bol v karantene😂 a bolo 5 rano 😂😂😂
Je sebec a pozera moc serialov… ale reakcia tvojho manzela je divna, on pojde, ty budes doma a ked to na teba pride, tak co? Zavolas si sanitku, aby si nepokazila vecer este aj jemu?
Moja sestra zacala planovat svoju vlastnu vysnenu svadbu, mali sme velkolepe plany ako sa krasne vytancujeme, vypijeme si riadne, mala som jej spievat v kostole a tak. No a necakane som otehotnela (v case, ked mi lekar povedal, ze bez liekov pravdepodobne neotehotniem, takze nas to vsetkych prekvapilo). Samozrejme prislo nam to luto, mne aj bolo trochu luto, ze budem ja ta zaujimava a trochu to zatieni nevestu, spievat som nevladala. Ale tak co clovek s tym spravi, neposunie tehotenstvo ci porod. Alebo teraz 10 rokov nebude mat nikto deti, lebo viacero clenov rodiny si bude planovat svadby? Alebo ziadne tehotne zeny nebudu chodit na svadby, len aby nezatienili nevestu a neputali pozornost? Rovno nech sa zavedie oficialne pravidlo, ze tehotne zeny a mile deti, ktore by putali na svadbe pozornost, nech na svadby ani nechodia. Na svadby bude povoleny vstup len v sedom vreci so smutnym vyrazom, len aby nikto nijak nevynikal a neputal viac pozornosti ako nevesta. To by asi niektore nevesty ocenili mam taky pocit...
Rodicov by som zrusila, ze pri porode nebudu, mozu prist po porode. Vacsina zien rodi hodiny a hodiny, co budu stanovat na chodbe zatial? Tiez by mali brat ohlad aj na sestru, lebo zase je rozdiel byt na svadbe a byt pri porode... Na svadbe sa clovek aj zucastnuje, ale co budu tvoju rodicia robit pri porode... A teraz kvoli tomu, aby hodiny cakali necinne na chodbe zmeskaju vacsinu svadby vlastnej dcery? To by sa ma tiez trochu dotklo na sestrinom mieste, ze rodicia neberu ohlad aj na mna a boli by ochotni odist z mojej svadby na cele hodiny len aby cakali na chodbe, aj ked realne porodit mozes az o 2 dni.
Na svadbu by som asi nesla, pokusila by som sa udobrit so sestrou, ale s tym, ze nepridem, lebo sa bojim, ze tam zacnem rodit (skutocny dovod by bol, ze ma nastvala a nechcem pocuvat jej reci na svadbe ci po nej, ale to je druha vec). Nezabudla by som na to, ale upravila by som do buducna svoje spravanie a postoj k nej kvoli tejto skusenosti.
Skoda je, ze kedysi boli svadby o tom, ze sa stretla rodina a oslavila, ze sa dvaja vzali. Dnes su svadby umela vystavka vkusu a snov nevesty, kde kazdy hra nejaku predpisanu rolu a nemoze ani byt sam sebou poriadne a si to uzit. A to je smutne. Take svadby si clovek ani velmi neuzije...
Zas damy, kolke z vas porodili presne na termin? Ja som tretie prenasala skoro dva tyzdne, kym sa mlademu uracilo prist na svet. Cize neist na svadbu len preto, ze mam termin... Predpokladam, ze @autorka chodi na kontroly, je oboznamena so svojim zdravotnym stavom a ak neporodi do terminu, nic jej nebrani ist na svadbu, ak sa bude citit dobre. Ked som dobre citala, obrad je v obci, takze dlho cestovat nebude, na parkete nemusi byt za levicu vecera, ved to aj polovica starsieho pribuzenstva svadbu presedi. Este nech sestra predycha svadobne stresy a vysvetlia si to.
@guiseppinka moja švagriná tiež takto “praskla” u rodičov na gauči v obývačke 🤣🤣 no niekedy to veru je ako v tých filmoch 🙊
Ako ženy vážne ruku na srdce, bola som na X svadbách, najmä veľkých svadbách. na niektorých boli aj tehotné ženy, ale fakt ich nikto neriešil ani ich tehotenstvo, pre mňa za mňa mohli aj mať 3 hodiny pred prvou kontrakciou. Vždy bola stredobodom pozornosti nevesta. Aj na tej na ktorej mala jednej jedna jej kamoška dlhé biele šaty - nedokázala ju zatieniť. A teraz si spomínam, že konkrétne aj moja sesternica bola vo vysokom štádiu tehotenstva na svadbe druhej sesternice - jej sestry (cca o 2 týždne porodila), fakt sa už len gúľala ako taký tučniak, a tak jasné, že sme sa jej spýtali, ako sa má, ako sa cíti a niečo klišé, čo sa zvyklo vtedy, ale že by kvôli tomu zobrala pozornosť od nevesty a ženícha, to nemyslíte vážne..? Vidíte, až tak "zobrala show od nevesty", že som na to úplne zabudla, že vtedy bola tehotná, až teraz som si na to spomenula počas písania.. Úprimne si myslím, že keby tam autorka vôbec nebola, tak by toto vzbudilo oveľa väčšiu zvedavosť a viac otázok, ako jej brucho. Ja osobne som už nedokázala v deň pôrodu ani sedieť doma na gauči, vyzerala som ako vorvaň, čiže z mojej strany by nehrozil ani účasť na predjedle, nie že na hostine, ale toto je veľmi individuálne. Ja vychádzam len z toho, čo napísala autorka: sestra si vybrala takýto termín. Tak nech znáša "riziko". osobne si myslím, že autorka sa s ňou ešte nejak dohodne, pravdepodobne jej neurobí to, že tam fakt nepôjde lebo by mala výčitky svedomia, lebo toto by teda parádne dojebabralo svadbu. Aj keď by si to jej sestra zaslúžila, vychutnať si to svoje zrušenie pozvania. A muž sa zachoval naozaj ako debil, nechápem ako ho vôbec napadlo tam ísť aj keby autorka tam nešla už dobrovoľne z dôvodu jej stavu.
Tvoje sestra je fakt rozmaznane hlupe decko a tvoj muz zareagoval tiez ako de*il. Totiz "najhorsie", co sa stane, tak urobis tu svadbu este zaujimavejsou odchodom do nemocky. Toto fakt nechapem, ja uz rodicov nemam a brat je pre mna cela moja rodina a teda najdolezitejsia osoba v tomto smere, takze pre mna nepredstavitelna vec sa takto spravat
Autorka, tvoju sestru podla mna postihla moderna choroba tychto dni - sen o dokonalej svadbe. Ked vykazala male deti, druzicky maju rovnake saty a podobne. Akoby na svadbe bolo najdolezitejsie co ako posobi a vyzera.
Ja som mala.svedkynu najlepsie kamosku, ta mesiac.pred terminom, takze mi rovno povedala, ze rada pride, ale mam mat aj plan B, keby nahodou sa zle citila alebo nieco sa stalo. Dohodli sme.to v kostole, ze svedol sa vypise az na poslednu chvilu, keby dakto musel zaskakovat. A deticky na svadbe boli to najuzasnejsie, boli asi 4 malinke, do 5 rokov, tancovali spolu a vsetci sa z nich tesili. Vyzeralo to.krasne. nasu svadbu vsetci chvalili.
Verim, ze za par dni si to so sestrou vydiskutujete a najdete kompromis. A mozno aj porodis a bude to vyriesene tak. O rodicov v porodnici by som SA nebala, nemocnice zakazuju uz navstevy znova, maximalne manzela pustia k porodu.
vobec tam nemas ist a manzel ma byt doma s tebou,keby ta bolo treba zaviest do nemocnice.
Takto. Na mojej svadbe boli 3 tehotné, jedna v 8. mesiaci. Bola to malá svadba cca 30 ľudí. Keď odišla domov 1 tehotná s rodinou - 4 ľudia, normálne sa rozlúčili, nič a nikoho to nerušilo. 2. tehotná bola manželka mužovho svedka a tretia jeho ďalšieho veľmi dobrého kamaráta. Keď sme sa dozvedeli termín pôrodov, normálne sme termín svadby posunuli o 2 mesiace a bolo. Nikto sa s nikým nehádal a nič neriešil. Podľa mňa bola reakcia tvojej sestry a mamy veľmi prehnaná, s nulovou empatiu voči tebe ako tehotnej žene. A keď vedela, kedy máš termín, bolo od nej úplne sebecké dať svadbu na taký termín. A keď už chce tvoja mama mať celú svadbu ako svadobná mama pod kontrolou, mala to sestre pri výber termínu vysvetliť.
Ja veľmi nechápem tých rodičov na chodbe, to sa niekde môže a ešte v tej dobe? Znie mi to fakt z filmu. Mimochodom u nás v BA sú návštevy zakázané v nemocniciach od piatka.
A zo mňa sa plodová voda tiež liala ako vo filme pri prvej dcére, ale porodila som až pol dňa po.
Určite si to treba vydiskutovať so sestrou, obe prestrelili, ale je to sestra a raz bude obom ľúto, že autorka nebola na svadbe (ak bude sa cítiť ok a nebude už po pôrode).
Necitala som komenty, zrejme to bolo aj spomenute...
Klasika... sestrin velky den a strasne sa boji ze ju tam jednoducho zatienis.ze vsetci budu riesit len teba a vypytovat sa atd atd... ziarli... je to trubka co uz...
Porodiť mozes aj tyzden po termine... prveho mi vyvolavali na 9.den po tp, druhy sa vypytal tyzden po termine... ked sme cakali druheho syna tp som mala 15.8. Den predtym sme boli este synovcovi na oslave 1.narodenin, tancovala som so starsim skoro 2,5r na rukach a NEPORODILA som tam🤦🏼♀️😂😂😂ale az o tyzden.
tak ak nemas neviem ake problemy alebo hroziaci porod, sice uz si v termine, nech sa sestra neboji.ale ako píšem, boji sa ze ju zatienis to je cele...
Tvoj stary to teda zabil najviac 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ešte jemnulinko mimo tému, to ako sa dá "vykázať deti zo svadby"?
Teda ja už neviem kde žijeme, ty kokos.
Akoze mam dve deti a nesmiem ich vziať?
To je v pozvánke, alebo ma gule mi to rovno povedať?
Ľuďom už ebe fakt.
Posadnuti povrchnostou, rok priprav, a manželstvo (nedajbože) do roka zas rozvedené.
Marnivost sa myslím tomu hovorí.
@mareka49 áno, robí sa to. Ja síce tiez neviem, prečo to vadí, veď hádam tie deti tam majú rodičov, nebude sa o nich starať nevesta, ale robia to.A zrejme to rovno povedia pri pozvaní.
Pamätám si tému, že autorka nesmela brat niekoľko mesacne bábätko, lebo nevesta si to neželala🙈🙈🙈.
To ako sa k tebe všetci postavili vo.mne vyvolalo len jednu vetu: ľuďom j**e.. 😳
@777januska777 Ako ju ohovára? Prišla sa sem anonymne poradiť.
Z toho čo čítam nie je problém u autorky, ale u jej sestry. Ale niektoré komentáre tu ma vážne rozosmiali, že "načo sa tehotná trepe na svadbu?" To vážne? Veď je to jej sestra. Čo ste niektoré padli z čerešne??
Ja by som mala pokazenú svadbu už tým, keby tam nemám sestru.A to, keby porodila, by som brala v pohode a ešte by som sa veľmi tešila, mali by sme výročie svadby v deň narodením synovca/netere;) Nedaj si pokaziť týmto vzťah so sestrou, chápem, že je v strese, možno s ňou ešte daj reč v kľude a snáď sa sama uvedomí.Držim palce a gratulujem k bábätku.
@guiseppinka 😂😂 sakra ,poznám bazén a ten pocit že to leje a ty to vôbec nemôžeš korigovat ani zastavit nič a vo vlnách to šlo , nechápala som až ako som sa pytala mudr že už dost preboha už tam nemôže nič byt
@valeria_h tak niekto je opatrnejší nemusí hned j..
napr niekto má obavy že pri tanci ta nechtiac soti alebo posoti, spadneš , šmykne sa ti , dieta narazí do teba v behu , teplo je viac než dost a korona je stále nehovoriac
a nie každý je total fit až rovno na salu ako ty , niekto vyložit nohy a čakat kedy konečne pride den ,niekto je spavy ja som posledné dva tyždne bola ako ruženka , dopovat sa kávou prečo ked nemusím si radšej pospím

Mna strasne irituju tie svadby, ze druzicky rovnake saty, vsetky vyzeraju ako zo zlej parodie svadby - strih sa tak hodi mozno jednej z nich a ostatne vyzeraju debilne, aby co najviac vynikla nevesta. Akoze, jasne, ze nevesta ma vyniknut, ale tie rovnake saty su trapne, cisty grc. A dalsia vec je, ze DRUZICKY by mali byt SLOBODNE MLADE DIEVCATA, nie vydate a este aj tehotne zeny...To tak na okraj, to by segra mohla vediet toto. A nerobit sceny.
Muzovi by som asi dala prvym, co by som mala po ruke, po hlave, nech sa spamata.
Ja som prve dieta napriklad rodila 8 dni po termine a do konca som sa citila fit. Porodila som sice rychlo na prvorodicku, ale ziadna drama s odtecenou vodou sa nekonala, rodila som 3x a ani raz mi voda neodtiekla, az v porodnici mi ju pichli. Aj takto to moze byt.
Ako tehotna som bola na svadbe a nebola som stredobodom pozornosti, aj na oslave takej vacsej, ani vtedy nie. Nerozumiem tej panike kvoli tomuto.
A keby mi mama toto povedala, co Tebe, tak sa zvadim este aj s nou. Ale tak vidno, kto je milacik rodiny...🙄