Sestra si myslí, že som ju okradla
Ahojte,
ja som zúfalá a neviem už čo mám robiť a viem že tu sa veľa vecí vyrieši. Mám starsiu sestru, máme/mali sme vynikajúce vzťahy často sa navštevujeme. Zastavila sa u nás, podotýkam bola som sama doma. Keď odišla všimla som si že na gauči bola vypadnutá peňaženka, tak som jej okamžite volala kôli dokladom a pod. Neviem či jej vypadla z vrecka alebo z kabelky alebo ako sa to stalo, ja som si absolútne nič nevšimla. Lenže ako sestra prišla, tak si ju skontrolovala predo mnou - to som nepochopila ale ok, a obvinila ma že jej zmizlo 500€ ktoré si predtym vybrala z bankomatu. Nikdy sme sa nehádali o peniaze, nemá finančné problémy, požičiavali sme si navzájom bežne mensie sumy alebo jedna druhú niekam pozvali, ja toto nechápem. Prisahala som jej ze som sa tej peňaženky ani nedotkla a hneď som jej volala, ona mi však neverí a obvinila ma že som zlodejka, prehľadala som škáry v gauči aj za gaucom a peniaze nikde nie sú. Sestra to už stihla vytrúbiť svojmu mužovi aj našim rodičom a všetci sa proti mne spikli, nikto mi neveri a sestra mi oznámila písomne do schránky dátum dokedy jej musím vrátiť peniaze lebo na mna podá TO že som ju okradla. Ja proste neviem čo mám robiť, mna to ubíja že som nič neurobila a zrazu je proti mne celá rodina, ja jej tie peniaze nemám teraz ani z čoho dať.
Ako tu už bolo spomenuté, škoda že ste to neriešili hneď ako prišla po peňaženku. Mohli ste zavolať políciu nech pokukaju po dome a spisu zápisnicu že nič nenašli aspoň by si sa mala ako pred rodinou brániť voči jej ponluve alebo si jej mohla vtedy navrhnúť že sama môže prehádzať dom hore nohami a nájsť si ich. Nič už, nechaj ju nech si skúsi podať TO. Nemyslím že teraz niečo s tým spravíš , každý si bude veriť tomu čomu chce.
A nenechala ich v bankomate? Mne sa to totiz uz stalo🙈. Ale nebola to taka velka suma.
Je to velmi podozrive. Tak najprv si urobi vyber z bankomatu velkej sumy penazi,ide s nou na navstevu,zabudne tu penazenku a potom si ju hned pred tebou skontroluje ked pride? Preco by ju za normalnych okolnosti kontrolovala? Keby ta obvinila neskor tak ok neveri ti,ale takto? Normalni clovek by sa snazil rozpomenut si kde bol a kde ti peniaze mohol stratit,pytal by sa otazky kde si tu penazenku nasla,ci bola otvorena zatvorena. Nie ze hned na prvu obvinim niekoho.
...autorka, sorry, čítam to ešte raz a vidím, že si bola doma sama, žiadne deti. Čiže hop alebo trop, nikto tie peniaze nemohol vziať. Nemá sestra nejaké problémy, nič si si nevšimla?
Pozri, ak aj podá TO, tak by to museli nejak dokázať, že si tie peniaze zobrala. Ako? Je to slovo proti slovu. Je však dosť možné, že keď skontrolujú bankomat, tak tam tie peniaze budú zabudnuté a zobraté niekým iným, kto tam po nej prišiel. Alebo "vcucnuté" späť. Neviem, či to bankomat vezme späť, ak nikto peniaze nevezme...
Akú kabelku mala so sebou, malú, veľkú? Nechápem, ako jej mohla peňaženka "vypadnúť" na gauč. Skôr mi to príde, že ju tam zámerne nechala. Bola aspoň na viditeľnom mieste, či pod nejakým vankúšom? A ako sa sestra správala počas návštevy, nebola nervózna alebo nejak ináč divná? Ako dlho sa u Teba zdržala? Rozmýšľaj, skús si celú návšteve v hlave znovu zrekapitulovať. Možno Ti niečo napadne...
Neviem si predstaviť že toto by mi urobila sestra
A dieta si nemala doma,nemohlo vytiahnut a niekam zalozit?
Akokoľvek to dopadne prehodnot svoje vzťahy takto sa rodina nechova
Akoze celé divné. Ona všade platí kartou, zrazu si vybrala 500€, zrazu jej u Teba vypadla peňaženka a zahadne zmizlo 500€....
Nebola divná počas tej návštevy?
Povedz jej ze aj neprestane, tak na nu podas TO za obtazovanie a vydieranie..
Tvoja sestra je *** pokazila cely vztah kvoli 500 euram
ešte je otázka, koľko peňazí mala v tej peňaženke mimo tých zmiznutých 500e... lebo bankomat nevydáva 5x100e, čiže keby si jej aj brala, asi jej nevezmeš rovno 500e, ale len stovky a "drobné" tam necháš. Ale hlavne je to debilita, zjavne narafičené. Úbohé. Chápem, že každý sa občas dostane do blbej situácie, ale ničiť si takto vzťahy v rodine... to je ozaj smutné.
1. Je velmi zvlastne ze sa tam objavila vobec ta penazenka ma gauci. Penazenku clovek niekde vnutri vybera ozaj minimalne. Takze prve podozrive.
2. Nech si vyziada od banky zaznam, ci nenechala prniaze v bankomate, to sa da presne podla vypisu, casu, miesta. Na tom videu bude vidno ci ich nezabudla tam, alebo kam ich dala. Ak nahodou ich zabudla ty si “nevinna”, ak ich dala inde ako do penazenky, tiez si z toho ciastocne vonku
3. Ze sa doma pozrela do penazenky? Ratala peniaze pred vlastnou sestrou? 🤦♀️ velmi velmi zvlastne.
Mozno je z niecoho v uzkych a niekam tie peniaze dala a muzovi to nemoze povedat, ale zas to by povedala ze jej ukradli vonku alebo stratila, nie ze sestra ukradla.
Policajti nic nedokazu, ved nech to kludne poda.
A isla by som velmi tvrdo, trochu ma aj zaskocilo to tvoje “nemam ich z coho dat” a ked si ich nevzala preco by si jej mala nieco davat? Akoze mna keby niekto takto obvinil, zle nedobre, velmi by som za svoju pravdu bojovala. Bez lutosti
A naopak, ja by som zacala obvinovat a pytat sa jej. Povedz pravdu preco si vybrala tolko penazi, na co si ich minula, ako ti u mna mohla penazenka vypadnut ked si ju predomnou nevyberala, a preco si ju vobec kontrolovala? Akoze cisty protiutok. Ja ked viem ze som v prave tak konecna. Nedaj sa! Ziadala by som hlboke ospravedlnenie jej a celej rodiny.
@spadnutaslivka akoze presne. 500 eurova bankovka to asi nebola, a uz vidim ako niekto vyberie 5 stovak “len” tak. Presne sumu ktoru vybrala nie?
Ale mali ste to riesit ihned, neviem za aky cas sa v tych bankomatoch zaznamy premazavaju. Ja by som to riesila este teraz, zavolala policajtom co sa stalo, alebo isla psobne, ze ptrebujete zaznam, alebo priamo do banky. A cim skor, riesit riesit riesit. Kazdou hodinou co to nechavate tak mate mensiu sancu zistit co sa stalo
A naozaj ste mali take vynikajuce vztahy? Lebo celkom zvlastne spravanie od nej. - keby aj ich zabudla v bankomate, alebo tak, snad by ta takto tvrdo neobvinovala a este aj rovno to rodicom povedala a oni tomu este aj veria. 🙄
Hm. A kde bol v tom celom tvoj muz? A dieta? 3-4r dieta dilino mohlo zobrat a dat do svojej pokladne, s ktorou sa hra na obchod. Nema muz tajne neduhy (gembli - to veci zacnu miznut a rozhada sa cela rodina kym sa na to pride). bol v case zmiznutia doma aj on?
Si jej mala povedať nech zavolá policajtov a podá TO. A nech dokáže ze si to bola ty
A to by bolo posledné čoby odo mňa kedy počula.
Ja by som jej napísala sms niečo v takomto znení: Ahoj Zuzka, dostala som tvoju správu. Peniaze ti vracať nebudem keďže som ich nezobrala TO podaj nech sa to prešetrí (polícia určite preverí kamery a pravdepodobne sa zistí kde tvoje peniaze skončili, dnes sú kamery už všade). Ja budem iba rada keď sa to začne riešiť keďže si zo mňa spravila neprávom zlodejku pred celou rodinou. Nechápem tvoje správanie do teraz som si myslela že sme si blízke a ani by ma nenapadlo že ma z niečoho takého budeš podozrievať. Je smutné že od bankomatu ku mne si merala cestu peniaze mohli skončiť hocikde (aj keď nie tvojou vinou) a teba ako prvé napadne že som ti ich zobrala ja. Nepozrela si sa ani do kabelky ani do auta (ak ním šla) či ti náhodou nevypadli a hneď si šla do útoku že som ti ich zobrala ja, niečo mi tu nesedí. Ale jednou vecou som si istá ja som ti tvoje peniaze nezobrala.
Ak jej toto napíšeš a ona klame tak sa možno predsa len uvedomí a TO nepodá bude sa báť že na kamere bude niečo vidieť (ak to nezačne riešiť napísala by som jej zase, prečo TO nepodala a či nemá teda čisté svedomie).....a ak to začne riešiť tak možno sa zistí pravda.
Ja si neviem predstaviť, že máme roky dobré vzťahy, vyberiem 500e, zastavím a sa u sestry a ona mi po odchode zavolá, že som tam zabudla penazenku. Prídem vezmem poďakujem. Ani by mi nenapadlo prepočítavať u sestry ani doma. Ak by som zistila, že chyba 500e pomyslela by som ako prvé, že či som ich vybrala z bankomatu, ak áno, prehladala celú kabelku.
Pokiaľ by som ale vedela, že som kabelku nechala v priedsieni, peňaženku nevytahovala a peniaze určite dala aj s potvrdenkou do nej a boli sme v byte samé 2, tak holt záhada ala Judita
Mňa prekvapuje ako rýchlo sestra bola ochotná podať TO, je jasné, že to poriadne naruší vaše vzťahy a ako rýchlo sa celá rodina pridala na jej stranu. Lebo ak by mne hedno dieťa na druhé toto povedalo nemohla by som tomu proste uveriť.
Podľa mňa je v nejakých sračkach a padla si jej vhod ako ututlat problém pred manželom... 500€ nie je malá suma
@liv1 no ja platím tiež takmer všetko kartou, ale napr. finančný dar na svadbu jednoznačne hotovosť. A mňa sa bankomat často pýta aké chcem zloženie keď vyberám, podľa toho čo je na výber.
Je zaujímavé, že celá rodina boli okamžite presvedčení, že autorka tie peniaze vzala. To je v normálnej dôverujem si rodine zvláštne
A je si sestra 100 percent istá ze si peniaze vzala z bankomatu? Nezabudla ich tam? Stáva sa aj také.. Nech kontaktuje by ku a podá reklamáciu... A uvidí ci ich ozaj vzala.. A viac by ku mne neprišla!!!
@irusa ale píše, že sestra je na tom finančné výborne a dá sa pred manželom všelijako, aby nenamočila milovanú segru. Mohla ju požiadať o pozicku, mohla povedať, že išla mhd, či bola v nákupnom centre, prejsť sa po nákupoch v parku a nevie ani kedy o peniaze prišla.
Nikdy by neociernila milovanú sestru pred celou rodinou.
@tamitamitami tiež by som tak napisala
Až tak dobré vzťahy nemáte. Neprišli vaši rodičia pred nedávnom k dedičstvu a sestra podnikateľka s manželom ho chcú len pre seba?
V jej správaní nesedí veľa vecí:
Keď skoro stále platím kartou načo vyberať 500 eur?
Peňaženka z kabelky len tak sama nevypadne.
Ak má človek s niekým dobré vzťahy a dôjde ku konfliktu tak sa to snaží riešiť s dotyčným človekom a neťahá do toho celú rodinu.
To že hneď preratavala peniaze. Normálneho človeka by nikdy nenapadlo že sestra/kamarátka ktorá volá kôli zabudnutej peňaženke odtiaľ niečo vzala.
Celá rodina jej uverila takže zrejme ociernovacia kampaň proti tebe beží už dlhšiu dobu.
Podľa mňa to spravila zámerne a ide o viac ako o 500 eur.
Ako radia baby spomeň si na všetko počas tej návštevy, ako sa správala, kde sa pohybovala pre prípad že na teba TO poda.
V žiadnom prípade jej tie peniaze nedávaj lebo by to bolo brané ako dôkaz že si ich vzala.
Len či je medzi tvojou sestrou a jej manželom všetko tak ideálne.... A toto jej prišlo vhod.... Nikto nevie co majú oni dvaja medzi sebou

Ona to pravdepodobne minula alebo niekomu dala a nechce aby o tom muž vedel tak vymyslela krádež.Len nerozumjem prečo obvinuje práve sestru ak máte dobrý vsťah🤷