icon

Sestra zanedbáva dieťa

12. dec 2019

Ahojte, moja sestra má teraz 23 rokov a 4 ročnú malú, problém je v tom, že sestra nie je úplne super mama. Nemá stále bývanie a s malou býva kade tade. Naši jej veľa pomáhali, ale ona všetky peniaze prehajdáka. Ide o to, že sa hrá na umelkyňu, tvorí obrazy a investuje do nich neskutočné prachy, tie sa ale nevracajú späť. Popri tom zarobí len okolo 400eur lebo upratuje sem tam nejaké brány. Rodina na ňu mierne rezignovala, lenže ja neviem povedať nie, keď prídem a malá je hladná, tak aspoň tú pizzu objednám. Často ju u mňa navyše necháva celé dni. Ja deti nemám, ale mám priateľa a hoci s tým najprv nebol problém, aj mne to kazí plány a začína mi prekážať, že mi tu nechá dieťa pokojne aj na 5 dní a odíde si bohviekam. Ja som sestre dávala kedysi peniaze, lenže potom som prestala tiež, sem tam jej nakúpim a donesiem. No ona nevarí, lebo popri obrazoch na to vraj nie je čas. Malá nemá žiaden režim, je to taký divý kvietok. Veľmi ju ľúbim a chcela by som jej pomôcť. Bavili sme sa o tom aj s našimi, tam nejaký čas aj bývala, lenže pokradla peniaze a naši sa nahnevali, na polroka jej zaplatili ubytovňu a v podstate ju už doma nechcú.

nela82
13. dec 2019

@modrykoniicek len ona nieje na to sama.Ma predsa tiez mamu.No nechcu to dieta,ani zakladatelka diskusie a ani jej mama,stara mama dievcatka.Je to velmi smutne.Dve zeny zvladnu dietatko.Len oni nechcu.Tak kde je chyba ?Geny su geny.

acrobaleno
13. dec 2019

To je taký paradox, že predošlým generáciám sa zdá tá ich lepšia ako súčasná. 😂

modrykoniicek
13. dec 2019

@lenkakravcova U súkromníka som mala 480 v čistom bez stravných lístkov.A nie v obchode ako predavačka mala som zodpovednosť za ľudské životy.

Ako predavačka som mala 450 v čistom+ stravnú kartu.Tak asi som mala blbé šťastie.Ešte som sa nestretla s tým, žeby mi niekto ponúkol viac než je 600 v hrubom u súkromníka.

V Mekáči mi robí známi zarobí nad 800 ale je non stop v robote.3 zmeny vkuse.

A u nás sa započítavajú odpracované roky a tabuľkový plat.Ale mám viac než kdekoľvek inde.A za moju prácu je bežný plat nad 700€.Ale každý šetrí.
Na to aby som ja zarobila nad 500 musím odrobiť sviatky a víkendy.A to sa nie vždy dá.
Ako ja neviem v akej oblasti vy pracujete.Takže toto si nedovolím posúdiť.
Ale s čím mám skúsenosti ja tak nad 500/600 nič.

autor
13. dec 2019

Ale už stačilo kydania na moju matku. Stará sa o otca umierajuceho na rakovinu, sama trpí depresiami, to nie je z ľahostajnosti. Sama má navyše zdravotné peoblémy a je po operácií srdca, takze fakt nie je nejaká vitálna stará mama čo zvládne ešte aj 4r dieta. A áno ja to dieťa nechcem, lebo by som došla o robotu a byt. A šla by som sa asi pásť naozaj, aj s malou. Alebo z lásky by som ju nakŕmila.

modrykoniicek
13. dec 2019

@nela82 Nevieme kde je pravda.Nemáme tu vyjadrenie babky.

cacianka
13. dec 2019

Uboziacky su to.prosim ta netráp sa.robíš čo môžeš a ako môžeš aj ako citis.viem ze nemôžeš napisat podrobnosti, ale sama dobre vieš ake to máte.si na dobrej ceste ze si začala kolíznou.drz sa

pieksamaki
13. dec 2019

Si rozumna....nevsimaj si ine komentare....robis dobre ako robis.niektori ludia viac hodnotia ako treba....sama si od zaciatku vystupovala ako zrela osobka.....uz nam nemusis nic vysvetlovat...ani sa obhajovay....mas zdravy usudok a to je hlavne....

acrobaleno
13. dec 2019

Nemusíš sa ospravedlňovať a skladať účty nikomu. Všetci sú iba hrdinovia za klávesnicou, česť výnimkám a aj tak to neznamená, že ty by si to zvládla tak ako oni. A je to dobre, lebo si iný človek.

maminuska
13. dec 2019

@modrykoniicek tak keď sa máš fajn a máš super muža tak čo stále nariekaš ? Pomaly v každej téme sťažnosti , na sociálny systém na všetko , na svoje detstvo , na čas tehotenstva , na výchovu detí .. máš niečo pozitívne ?
Možno nie si v depresii , ale si totálny melancholik , všetko chmáry a hrôza. Ešte spomeň choroby , rakovinu , možnosť že ťa zabije tehla po ceste do obchodu , alebo prejde auto .
Som rada že ja takto nemyslím , lebo nebola by som tam kde by som bola. Dvakrát braná hypotéka z mojej strany , však by ma pri tvojom myslení šľahlo od stresu , a nie nežijem v Bratislave , žijem v podstatne menšom meste ako ty. A hej darí sa mi, napriek mnohým veľmi ťažkým veciam čo som prežila - rozvod , postihnuté dieťa ,ťažké onkologické ochorenie syna .. pretože inak myslím . Nie na to čo sa s prepáčením doserie , čo je nahovno ale aké to bude fajn keď toto vyjde , tamto vyjde a keď to nevyjde , nevadí ide sa ďalej .

modrykoniicek
13. dec 2019

@nela82 A v akej sfére pracuješ ak sa môžem opýtať?

gubiko
13. dec 2019

Držím ti palce! už teraz si urobila veľa.

ukulela
13. dec 2019

@nela82 nemas ziadne pravo zakladatelku odsudzovat. pomaha ako vie. a uz len to, ze jej zalezi na dietati znamena, ze bude dobra matka. ty mudrlantka.

nela82
13. dec 2019

@ukulela dobra matka?Dobra matka ma suvit sj bad inymi detmi.Sestrine dieta je velmi blizke pribuzenstvo.Nikdy by som tsk mslinke dieta a to este z rodiny-nedala do decaku.Mudrlantka-nemudrlantka.Ludia su schopni si osvojit sj cudzie deti,ked dojde k nejakej tragedii...a toto???Luto mi je to dieta.Velmi.

modrykoniicek
13. dec 2019

@maminuska Ešte, že ma tak dobre poznáš osobne a vieš vydedukovať osobnosť človeka skrz internet a poznáš celú mojú minulosť.Mám sa dobre na svoje pomery.Nežijem s mužom, hľadáme byt konečne mám normálnu prácu, nie som na infúziách a vyškrabala som sa z dlhou ktoré som si ja nezapríčinila.Takže áno mám sa dobre nadrozdiel od toho ako som žila predtým.O mojom detstve ty vieš hovno.A podľa mňa si ty v 15 neriešila súdne spory ako ja.A neriešila si ako kde zarobiť aby bolo lepšie.Nežila si asi v slabších soc.podmienkach a nijako ťa to neovplyvnilo.
Ja žijem v sračkách od 6 rokov moja zlatá a polovicu veci som si nezapríčinila sama.

Tak sa ospravedlňujem, že mi život toho naložil od detstva a chcem sa už vyhnúť problémom.

Tehotná si byť chcela, vydatá si byť chcela.To prináša niekedy aj riziko.

Ale ja som si nezapríčinila otca agresora ktorý na mňa neplatil aj keď je v politike, rozvod rodičov, zlú fin.situáciu.Mamu s rakovinou ktorá tu už nemusela byť.Odchod zo školy kvôli peniazom.Som rada, že som splatila tú strednú.
A hej aj napriek tomu pomáham slabším tak tu zomňa nerob láskavo debila.Nie nesúhlasím s tým aby v tomto štáte bola rodina bratá ako spodina a aby sa iným občanom stavali byty zadarmo.A čo je na tom niečo zlé? Že robím všetko preto aby moje dieťa žilo lepšie ako ja? Či tebe sa to páči toto všetko?
Lebo mne sa teda nepáči, že moja matka tu xy rokov odvádza dane a na dôchodok bude trieť biedu.Že ma tento štát ukrátil o 9000 € svojou chybou.

Ja nie som jedná z tých čo vypisujú komentáre na facebooku.Ja niečo preto aj robím aby som sa mala lepšie ale by som sa vyhla tomu aby somnou zas niekto vydrbal.

Ja nefňukám.Si pozri iné diskusie.Kde ženy fňukajú... Ako ich chlap nechal tehotné samé, opustené atď atď.
Ja píšem len a len realitu ktorú prežíva nespočet ľudí.A takto ten štát aj vyzerá keď si so všetkým spokojná.
Ja spokojná teda nie som, že si platím poistné a až na 4 krát ma hospitalizovali aj to som spala na ošetrovni.

Takže áno.Vždy si poviem na plnú hubu čo je tu na hovno a čo sa dá zmeniť.Fungovalo to kedysi nevidím dôvod prečo by to nemalo fungovať aj dnes.A hajde všetci do roboty.Každý do jedného.
A tento akože ,,sociálny štát,, nech pomáha kde treba.Osamelým matkám ktoré sa snažia a množstvu rodín ktoré su na tom zle ale nesedia na úrade práce.
Aj rodinám ktoré prišli teraz nedávno o strechu nad hlavou.Ja som už prispela ako bežný človek aj iný ľudia.

Úplne by stačila stabilná práca a adekvátna politika.Nie z ľudí robiť otrokov, že chlapca vyrazia deň pred ukončením skúšobnej doby.A on ani nevie, že robí niečo zle.
Osobne poznám chalana čo žil na chate v lese u kamaráta a cez les chodil do práce lebo sa na neho otec aj matka vysrali sestra ho vykopla z bytu kvôli frajerovy tak mi nevrav, že to títo ľudia majú jednoduché.

A ide sa ďalej, nevadí... Lenže keď sa nedarí dlhodobo tak už ani psychicky to človek nezvláda.

Poznám aj ľudí čo sú na tom lepšie... Ale každý z nich mal pri sebe rodinu ktorá im pomohla.Každému jednému čo je inžinier, magister... Alebo bývajú spolu u babky.Za tým všetkým je rodina.Aj môj muž má VŠ vďaka rodičom ktorý mu na to dali priestor.A iné spomienky na detstvo vďaka rodičom.

Keď je človek sám má to veľmi ťažké.

modrykoniicek
13. dec 2019

@maminuska A o mojom zmýšľaní vieš veľký prd.Keby to bolo tak ako píšeš tak už si dávno hodím.Po tom čo som prežila a ani to tu vypisovať nebudem.

namornicka
13. dec 2019

@ptmt1011 najprv píšeš, že sa ťa ujali tety a starí rodičia, potom že si vďačná rodičom ako ťa vychovali. Tak starali sa vaši alebo nie? A potom ti prischla sestra, čiže ako to bolo, Trochu si protirečíš.

maminuska
13. dec 2019

@modrykoniicek vieš čo ? mne stačia tvoje príspevky . Na mladého človeka je tvoje zmýšľanie pre mňa hrozné . Ako človek ktorý stojí nad hrobom a každú chvíľu do neho má spadnúť.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
modrykoniicek
13. dec 2019

@maminuska Tak niekto rieši život a niekto piatkovú chlastačku.Ale nemienim sa ospravedlňovať za realitu.Mladá, nemladá... Ako keby toto bolo podstatné.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
gagik
13. dec 2019

ake je smutne vidiet,ze nikto ani najblizsia rodina, koli malemu dievcatku, nie je schopna zlavit zo svojho sebectva ....lebo milion vyhovoriek,vzdy sa nejako da, musi sa dat. Sestra podla toho co pises moze mat aj nejake psychicke problemy a vazne...strasne je to smutne,tento pribeh.

ledgerka
13. dec 2019

Autorka zmaz diskusiu. Nicoho dobreho sa tu nedockas. Uz sa to neda citat toto osocovanie a nenavist.

modrykoniicek
13. dec 2019

Tak tak radšej to zmaž.Lebo veľa supermaniek tu je za klávesnicou.
Minimálne 2 deti majú adoptované.
A starajú sa o všetky.Len polovica diskusií je o tom ako nezvladajú ani muža.
Asi toľko k tomu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
13. dec 2019

@gagik Aké sebectvo? Jednoducho na to nemajú.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
modrykoniicek
13. dec 2019

@acrobaleno Nechaj tak... Po novom na východe majú 1000€ platy.Len neviem prečo ľudia s VŠ robia v orange vo Faurecii a kade tade.
Niekto nedovidí ďalej ako po svoj prah.A nevšíma si okolie.

namornicka
13. dec 2019

@ptmt1011 "Ja som našim veľmi vďačná za to,zea vychovali a nedám na nich dopustiť. A viem ako sa trápili. Vychovali 5 deti plus mňa."

namornicka
13. dec 2019

"Vaši" vás vychovali, ale inde píšeš, že sa ťa ujali starí rodičia.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená