Sestre vždy padne môj syn
Prosím 🙏 vás dneska sa stala taka vec teda nie lwn dnes uz sa to stalo viac krát maly bude mat rok chodi za ruku stveria sa kade tade ako deti vzdy ked je s mojou staršou sestrou (nemá deti) tak padne na hlavu a plače ja chápem ze este padne vela krát padol aj mne ale proste uz som ju na to upozornila nech dava väčší pozor minule jej padol na kamene a oskrel si vele líce dnes to vyhrotilo a padol jej na dlažbu proste ho nezachytila a malý padol hlavou rovno na dlažbu chvalabohu sa nic nestalo ale uz ma to dorazilo a zo strachu o svoje dieťa som na nu vybehla ci nevie naňho dávať pozor a vzdy ked je s nou tak sa mu niečo stane odisla s placom tiez ma mrzí ze som na nu vybehla ale asi nechápe aky je to strach o dieťa ja nevravím ze uz nikdy nikde nepadne a stále ho budem držať ale mrzi ma to a bojim sa aby si na tu malú hlavičku neublížil otec do mna husti ze sa jej mam ospravedlniť keďže boli pri tom aj naši ale ja to necítim za potrebu :( aj ked ma to mrzí
@gabika8855 keď chce a ním byť má si to zobrať na zodpovednosť a keď jej je to jedno tak nech to nechá tak dieťa nie je hračka.
Ja moje krsniatka strazim ako oko v hlave moja sestra aj svagrina sa zo mna smeju,ze ich prehnane strazim. Ale su to cudzie deti,nedopustila by som,aby si ublizili v mojej pritomnosti. Praveze na cudzie davas viacej pozor ako na vlastne,preto ma trochu zaraza reakcia tvojej sestry. Ale nepohnevajte sa. Povedz jej,ze ta mrzi,ze si vyletela,ale nic sa nemeni na tom,ze musi davat vacsi pozor a byt obozretna. Urcite to aj ju mrzi
vidis, sama uznas, ze robis co mozes, a aj tebe sa obcas pritrafi, ze aj napriek tomu, ze robis co mozes, pri tebe spadne. A teraz si predstav, ze v takej situacii na teba vystartuje tvoj muz, ved on je otec, alebo tvoja mama, sak babka, a vlastne tiez mama (tvoja), ci iny clen rodiny, alebo blizky priatel, stylom hysterieckej furie sa teba bude zjapat - co robiiiis? co nevidiiis? jak to moze len tak padnut na hlavu? naco si pri nom? kam kukas? co si to mater?
Prijemne? Ani nie, ze? Ved si to dieta narocky nesvacla na zem, len hold prifrafilo sa. Nehody sa stavaju.
A takych este bude, lebo mozeme sa aj na hlavu postavit, branit a chranit deti ako chceme, oni aj napriek tomu spadnu. Lebo musia padat, aby sa naucili ako padat nemaju, a ked uz ako padat spravne.
A teraz uz vies ako sa citi tvoja setra. Robi co moze. A aj ked sama nieje mamou, isto svoje krsniatko lubi ako vie, a dala by za neho prve posledne.
Myslim, ze teraz asi uz aj sama vies, co je spravne a ze ospravedlnenie sa jej, je viac ako na mieste...
@1katus1 cize ked padne dieta matke je to ok a ked padne tete je to zle lebo ho berie ako hracku? To je super ze sa berie na to dvojaky meter ...cize ked padne dieta autorke tak nech na nu jej sestra nahuci lebo to nieje hracka...to ze nezacne hovorit same ospravedlnenia neznamena ze jej to nie je luto na tuto dilemu by nam vedela len sestra odpovedat
Kup mu taku tu prilbu na hlavu a možem padať kolko len chce… a sestre sa ospravedlň lebo je to sestra urcite ju to mrzi a nikdy nevieš čo všetko pre teba urobí a ako ti pomôže.
v com je problem? ze dieta, co sa ucii chodit pada? ze pada aj pri inych ludoch nez pri matke? a nekontrolovane?!!! skandal!!!
nikto z vas mu nechce zle. len to clovek obcas nepostrehne...nestastne spadnut moze pod tvojim dozorom, napises potom na kona, jaka si strasne nemozna? asi tazko...
Na cudzie dieťa by som dávala este hádam raz taky pozor ako na svoje...veľmi by ma mrzelo keby sa mu niečo stane.
V tvojom prípade -veľmi záleží, či to bola nehoda, alebo sestra bola nepozorna, rozptylovala sa niecim a pod.
Ak to bola naozaj nehoda a nemôže za to (v zmysle,že keby si na jej mieste bola ty, zrejme spadne aj tebe), asi by som sa na ňu nehnevala. Max by som jej vysvetlila, čo s ním môže robiť a ako ho držať.
A pravda je, že keď sa dieťa učí chodiť, treba ho nechať samé. Mozog potrebuje dostať informáciu, čo spravil zle. Najlepšie nechať ho na koberci, tráve...
Mám 50 a už roky som nemal malé dieťa v rukách. Cez víkend prišiel kamarát k nám so svojou 3 ročnou prekrásnou dcérkou, tak som sa na ňu tešil. Nechal ma s ňou hrať sa v piesku na šmýkačke aj na preliezke kým si dal u nás kávu. Bol som po dvoch hodinách úplne zničený. Tak som sa bál keď vybehla so smiechom na preliezku a hodila sa dole, našťastie sa udržala rúčkami na tyčke. Potom som ju stále istil doteraz na to spomínam ako som sa bál aby sa mi nevyšmykla, lebo keď nôžkami nestíhala prepletať tak spoliehala, že ju chytím a už len rúčkovala a telíčko niesol ujo samozrejme.
Ospravedlň sa sestre, že si sa proste bála a ona nech oľutuje čo sa stalo to bude najlepšie.
Mozes byt rada,že sa s ním hra..ešte chvíľu ju upozorňuj a zvysoka sa ti na to vyprdne..
Ja si myslim, ze malemu viac ublizuje chodza za ruku ako to, ze pada 🤷♀️ padat musi prave teraz, ked sa uci chodit, je to dolezite, aby sa padat vobec naucil, lebo ked bude vacsi, bude behat, skakat, lozit kade tade a padat z vacsich vysok. Ak to nebude vediet, moze sa skaredo poranit... nerob z toho sceny, ospravedln sa jej a maleho nevodte za ruku!
Tvoja sestra za to nemôže, takže určite sa jej ospravedlň. Za druhé, prestane vodiť malého za ruku, nech sa naučí väčšej stabilite a správne padať. Ja som ani jedno dieťa nevodila za ruku, ani som ich neobiehala ako družica, keď sa učili chodiť. Max kde som videla, že by bolo zle ak by tam padli, tam som ich nepustila alebo som rukou chytila roh nábytku, keď sa zatackali napr. pri konferenčnom stolíku, do detskej sme dali penové koberce, vonku sme kráčali na chodníku popri nich, na tráve sme ich dali behať ako chcú. Teraz ak mi malý padne na chrbát hlavu automaticky bradou pritisne k hrudi, takže si ju nebuchne -áno stane sa, že pád je nečakaný, tak sa udrie, ale ak si stihne uvedomiť, že padá, tak sa dá automaticky do takej polohy, aby si neublížil. Vonku mi padajú obe deti občas, a ak áno málokedy si niečo čo i len oškrú - väčšinou sa len zdvihnú, oprášia si kolená, ak si zašpinili rúčky poprosia utrieť a behajú ďalej.
ospravedlň sa sestre, že maly si obuchal hlavu na mramore akože všetci kompletny? určite to síce nespravila naschval, a vy by ste jej ľalie poslali a obaločku, keby stražila vaše decko a pri každej navšteve si malý/á obuchal/a hlavu o zem? no to už chcem vidieť. Na tomto krasne vidieť, ako všetci niečo radia a robia úplne iné
ja neviem, no ale ak by sa jej o stavalo proste pravidelne a zakazdym kedho strazi, asi by som jej ho uz na strazenie proste nedavala. nepoviem, kazdemu sa s tat moze, no je zas ine, ak sa take nieco stane proste zakazdym
Moja mala moc nepadala a ked tak len par x a rovno na Betone kde si rozbila kolienka ked mala 2r a dalsi x ked mala uz 4! Lebo utekala v takych topankach v ktorych sa nema utekat aj som jej povedala nebez tak Lebo spadnes a bum. Maly pada vela ale nikdy sa mu nic nestalo Lebo sa rychlo naucil padnut spravne. Mne je divne ze pri tebe mala nikdy nespadne a pri tete vzdy pada na hlavu . Mozno mà nejaky motoricky problem alebo ju nutite chodit za rucicku a preto vam tak pada. No ty ked si snou tak ju drzis silnejsie. Neviem ked len padne a nic jej nie je si hysterka, ked padne a zrani si hlavu vzdy tak nie si hystericka ze kricis na sestru. Tak jej povedz nech je s malou len tam kde mate koberec. Tvoj vyrok voci nej ze nema deti tak nevie.., mi pride dost kruty. Ocividne vas mà rada ked k vam chodi casto a malej sa venuje. Ty si Mozno Ta helikopterova mama. No nech je to ako chce neziap na nu ked budes mat o dva tri roky druhe dieta budes stastna ked ti sestra pomoze a povaruje prvorodenu kym ty budes kojit pol dna. .. vsetko sa da vyriesit kup si penove stvorce tam kde mas mramorovu dlazbu alebo sestre povedz nech sa snou hra len v detskej ci obyvacke atd . Ked budu na dlazbe tak tam Bud ty Ved ty si super mama tebe mala nikdy nespadne tak co to neustrazis ked vies ze sestre vzdy pada? Vodit za ruky sa nema ale to teba nezaujima to nechces pocut. Ale tym prave vam moze mala padat dlhsie.( moji padali Lebo Strasne rychlo utekaju a je to dobre zdrave pre nich )
A určite jej padlo veľmi ťažko, keď si na ňu bola taka... Jasne, vybuchla si... Ale podla mňa by si jej mala zavolať. A určite nehovor také veci, že to nepochopí ten, čo nemá deti. Prečo nie? Každá žena má materinský pud a pokiaľ je empaticka, tak to chápe... Možno nemá také rýchle reflexní, alebo ma proste smolu😒
Ta penova podlaha je dobry napad, v Pepcu maju za 7 eur take kocky
Chyba, ze ste ho naucili chodit za rucky...ma sa ucit samo a zacne damostatne ked naberie odvahu a bude padat na zadok, nie na hlavu...ale aj ja pri prvom taku chybu urobila.
Dieta je dieta, spadne a buchne sa velakrat, v sekudne a mozes pri nom stat a bude na zemi.
Ukludni sa a ospravedln sa jej.
Pozri tak sa jej to stalo viackrát a čo??? To nie je úmyselne.... tiež mám dcérku a teda keďže väčšinou...skoro stále bola somnou....tak sa to dialo mne,aj mužovi....proste niekedy zachytis dieťa,ale niekedy to je sekunda...si myslíš že ju netrápilo že jej malý spadol....a Ty si jej ešte pridala...na jej mieste by som Ti už nepomahala pokym sa mi neospravedlnis....

ja ta chapem. Moj muz ma taketo stastie. Ten prizabil syna 3x za rok. On mal talent na to, ze ked s nim bol syn tak vzdy nehoda - rozbita hlava, rozbite usta cele, robil s nim blbosti a syn padol celom na dlazbu z 1 metra - keby nemal hrubu strikovanu ciapku ktora bola este prelozena na tom cele, tak neviem ... On mal na toto vzdy "stastie". Vzdy som sa desila co bude ked s nim dieta necham. No, a vela krat sa stalo, ze som sa nemylila. Bolo to velmi frustrujuce. Nechcela som behat nonstop dietatu za zadkom, ale bala som sa ho nechavat s manzelom. Nastastie prisla skolka a bolo po probleme.