Sklamanie a zrada v rodine: Ako ďalej?
Ahojte...ani neviem ako to mám napísať..stále sa mi leju slzy do očí..píšem anonymne, kedže tu mam kopu známych...s manželom sme boli niečo vyše 5 rokov spolu ako par, prišla svadba a spoločne bývanie...s bábätkom sme sa neponáhľali, kedže som chcela dať do poriadku byt...mali sme jednu postel ...museli sme dat nove stierky,podlahy a nábytok...lenže začali pribúdať narážky na dieta...ignorovala som ich a nerobila som si z toho velku hlavu... jedneho dna prišla poznamka od mojej svokry ktorá zabolela...že som neschopna,kedže idem na dovolenku a už som mohla ist tehotná..o to viac ma to zabolelo,ked som videla že moj muž tam stoji a škery sa namiesto toho,aby sa ma zastal...vtedy som išla domov s plačom..kedže sa nam ani po par pokusoch nedarilo,poradila som sa s mojou gynekologičkou... 2 roky sme sa snažili a nič...bala som sa že problem bude u mna a tak som si dala vypisat rozvodove papiere u pravnika...v tom čase som pracovala v ich kruhu...manžel o tom nevedel...nechcela som počuvat,že kvoli mne nemame dieta.....urobila mi všetky vyšetrenia,ktore nič nevykazovali a dala mi papierik pre manžela že je rad na nom...o to vacsi šok prišiel ked prišli výsledky mojho muža...výsledky spermiogramu ma šokovali...manžel nemal žiadne spermie...absolvovali sme geneticke testy,ktore tiež nedopadli dobre...jedina možnost bola darcovske spermie a absolvovat to všeto v reprod.centre....druhý šok prišiel ked sa začala montovat svokra...že nikto o tom nemusí vediet a darcom može byt svagor....strasne som vtedy plakala...nikto sa ma neopýtal či to chcem takto,každi ratal s tým že do toho idem...nemala som žiadnu podporu u nikoho,kedže som o tom nikomu nevravela,kedže svokra sa tak vzjadrila,že nikto o tom nemusi vediet...mužovi som povedala,že to podstupim pod podmienkou,že to bude cudzí darca...kto si tým presiel vie že to stoji nervy a peniaze....strasne som vtedy schudla...musela som ist aj na lapar.operaciu pri ktorej zistovali ci mam priechodne vajcovody...v reproduk.centre sme vypísali formular,kde sme uviedli farbu oči,vlasov,pleti..prišiel den D ked sme to absolvovali..podstupila inseminaciu darcovskými spermiami...všetko dopadlo dobre a podarilo sa nam to na prvý krat...po potvrdeni tehotenstva som poprosila pravnika,nech papiere zrusí..boli sme tak dohodnuti,že ked to nevyjde tak to poda..malý sa nam narodil o mesiac skor,ale bolo to zdrave bábätko...ale strasne ma zabolelo,že z mužovej strany nikto neprišiel do nemocnice...dokonca ani svokra.....z chlapca nam vyrastol chlapisko.. tu prichádzda koniec pribehu..ja som po 8 rokoch dostala da sa povedat po pisku...od svokrinej spoločnej znamej som dostala splech rovno do oči..že ona vie že nemožem mat deti,že som absolvovala umele oplodnenie..vie to takto cela jeho rodina a sok prišiel ked mi este povedala,že sa pohoršovala rovno na krstinach maleho,že sa narodil o mesiac skor a daco jej na tom nesedi....to si nikto ani nevie predstavit,čo sa vo mne vtedy dialo...zrutil sami vtedy cely svet..v robote som si sadla na wcko a plakala som tam ako male dieta,že co som ja komu urobila...priviedla som dieta do rodini,kde si to ani nezaslužia..chcela som to cele ukoncit,mala som pri sebe orezavatko a rozmýšlala som že si asi podrežem žily...bolo toho na mna vela toho poníženia a sklamania...niečo sa vo mne zlomilo a celý vztah s mojim mužom sa mi nastrbil..už to nie je to čo bývalo...so svokrou nerozpravam..malý tam chodí v tom mu nebranim,ale ja mam odtvtedy k nej doslova odpor...neviem čo bude dalej..ale tu žensku už vo svojom živote nechcem...strasne casto plačem a neviem sa doteraz z toho spamatat...dakujem že som si mohla vyliat srdiečko...
Síce si si spôsobila veľa problémov sama, chlap je za mňa otrasný, svokra aj zvyšok rodiny tiež. Ale stalo sa. Ja len, že mi ťa je úprimne ľúto, bolo mi ťažko keď som to čítala. Prajem ti len všetko dobré, nech ti aspoň synček robí radosť❤️
mne najviac sokujuce pride, ze darca mal byt svagor! to je riadny banger 😃
svokra aj vsetci jej nasluchaci su extremne malomestiacki ale to ty nezmenis ale mbazel by mal trvat na naprave
Chybu si urobila vtedy, ked si stiahla rozvodove papiere. Pri pri poznamke, ze darca ma byt svagor si mala utekat. Teraz neplac a opras papiere… tvoj manzel stoji za … ako chlap, evidentne neprestrihol pupocnu snuru od starej jezibaby. Tej si mala splechnut do xichtu, ze keby sa lepsie o syna starala nemusel by strielat slepimi nabojmi. Rodiny sa mozes zbavit a najst niekoho normalneho a aj plodneho, ak by si chcela dalsie dieta.
Ja by som autorke nenakladal, myslim si ze ta rodina bude pekne narusena. Darca spermii svagor a ze si mohla ist na dovolenku tehotna?! to je za chorost toto niekomu povedat. Podla mna v prvom rade ta maju za s prepacenim hovno inak by si toto v zivote niekto nedovolil povedat zene. Brutal. A keby mi niekto zahlasil, ze nieco nesedi na termine porodu na krstinach tak by mu ten korbacik asi rychlo zabehol.. Ale ty sa ukludni a ries veci s chladnou hlavou v prvom rade.
Hlavne prestať už riešiť čo si myslia ,hovoria a robia druhí..je to ťažké ale dá sa to..svokru si odstrihla to je dobrý začiatok ... Venuj sa synovi ,je šťastie že je zdravý..
Ešte by to chcelo ,,vymeniť manžela,, za niekoho normálneho a svojprávneho a mať svätý pokoj navždy ♥️✌️
Budem sa tvarit ze je to realny pribeh🫢 kvoli tomuto sa rutis a ides podrezavat? Mas usta? Tak rovno vsetkym povedat pravdu. To vazne nechas zo seba robit neplodnu? A tvoj muz jasne ze drzi hubu ved hadam by sa nepriznal ze je neplodny.
Svokre riadne s celého ❤️ vyhubuj. A už jej nehovorte nič zo súkromia. Musí to byť riadna krava. A inak, neplodnosť je hanba? Mňa keď sa pýtali či chceme ešte dieta normálne som povedala že už nemôžem mať deti.
Kto si tym nepresiel nepochopi.
Tiez som bola na umelom a doteraz o tom nikto /okrem par knazov/nevie a nezelam si to.
Hoci to dnes nie je nic nove,je to neprijemne.
Priznat to,zit s tym....ludia velmi posudzuju.
Nemame deti.
Ale jedine ,co som vzdy vedela,ze darcovske by som nechcela.
Ani spermie,ani vajicka...
My sme ale nemali takyto problem...
Tiez ma chytali rozne depresie a muzovi som v jednej slabej chvilke navrhla dokonca aj to,aby si to dieta urobil s niekym inym.
Z lasky k nemu,aby on mohol byt otcom/aj ked mna by to bolelo/
Moj muz mi za to vynadal a samozrejme s tym nesuhlasil...
Len narazam na to,ze zufali ludia robia zufale ciny.
Preto si viem autorku predstavit,ked podavala o rozvod a aj ked isla do tohoto "klamstva"
Svokra je typicky priklad matky,kt.chrani svoje dieta.
Jasne ze spravi vinnu teba.
Ved muzske ego a materska lutost....
Muz je typicky chlap-nie je ich ani dnes malo.
Neschopnych cokolvek riesit,nieto este takuto osemetni temu.
Nebude on s mamickou teba riesit....
Asponze maju to dieta radi/teda...maju?prijali ho???/
Ja keby som sa dozvedela,ze sa o mne rozprava ako o vinnej,a neboöa by to pravda,urcite by som to znamej rovno na mieste vysvetlila.
Ze to urcite zle pochopila,lebo je to presne naopak.
A za urazku koli predcasnemu narodeniu by odo mna schytala minimalne taku drzu odpoved,aka bola urazka.
Ako moze nieco taketo povedat,a este do oci.
Ludia vedia,ze si to k tebe mozu dovolit.
U mna by toto nepreslo.
Tiez by som vyplakavala po kutoch,ale verejne by som to neukazala.
A urcite by som si nerezala zily.
Mas dieta.a to dieta sa na svet nepytalo.nemoze za nic.
Ma len vas,rodicov!!!
Cize nech je zle ako chce,treba sa k tomu stavat zodpovedne!!
Vtedy, keď svokra povedala, že si neschopná otehotnieť a tvoj muž sa skeril, vtedy si mala celú tu rodinu vymazať zo života. Všetko čo sa udialo potom si svojou nečinnosťou podporovala. Si dobrý človek, ale byt ticho, keď iní robia zle? 👀
Neviem ako chceš ďalej fungovať s takým “chlapom”. Najradšej by som napísala že rozvod, ale teraz to asi neurobíš, ostanete spolu “kvôli dieťaťu”.
Keď je chlap hentaky chudák, tak je určite aj prasa neverné, keďže manželka je preňho nič. A môže si užívať, keďže nič nehrozí. Ešte svoju neplodnosť ocení a všetci si myslía že ty si vadná…. Od nich len preč a dieťaťu vysvetliť že s otcom sa už neda žiť
pozri, máš zdravé dieťa. to je vysledok všetkého, čo viac sa ti mohlo v živote stat ? všetci ostatní ti môžu vyliezť na hrb. svokra a tvoj manžel si asi zabudli prestrihnuť pupočnu šnúru,s takym človekom by som nekupila ani škrečka, nie to ešte mala dieťa, ale to je už teraz jedno. Ďakuj bohu za dar, ktorý Vám požehnal. nie si nikomu nič povinná vysvetlovať.
a btw trošku sa vzchop... postav sa za seba, prídeš mi nesebavedomá a utláčaná. si určite super žena a človek, nedovoľ, aby po tebe dupali.
Mne to príde, že celá rodina ste dosť mimo.Máš vraj Ísť na dovolenku tehotná, ak neotehotnies, tak sa rozvádzas, ale ak otehotnies, tak rozvod sťahuješ, darcom ma byť švagor a ty nemôžeš mať deti, lebo si absolvovala umele oplodnenie? A potom sa ideš podrezavat? Celý ten príspevok na mňa pôsobí tak zvláštne...
A ako to vsetko vnimal tvoj chlap ? Ved on je ten neplodný nie ty .. za prve ako nie je to hanba, je to smutná situacia.. ale vobec tomu celemu nechápem.. svokra je v tomto pripade rozhodujuca o vsetkom a tcoj chlap sa ocividne tíško prizeral.. 🫣 toto by som nezvladla .. aby sa svokra do vsetkeho takto montovala
Nemas depku? Lebo tvoja reakcia nebola v poriadku. Ved je realne jedno kto je neplodny, ci muz ci ty. Vysledok by bol umelé oplodnenie. Znamej si mala povedat, ze nie ty ale muz nemal ziadne spermie a ano potom ste to riesili umelým oplodnenim ale ja by som nevesala na nos viac nikomu. Aj svokre treba povedat, ze naco to takto vešia na nos po rodine. Ze nech je radsej ticho. Nikto by neriesil, ci bolo umelé s darcovskymi alebo muzovymi. Ale ja by som sa tak dohodla dopredu, budeme iba hovorit, ze cez umelé oplodnenie. Ak vobec, Ved to je kazdemu jedno v podstate. Tiez sa nepytam, ako ste k dietatu prisli, ci sexovali alebo boli u lekara. Teba to moc trapi a mozes sa na to vykašľať. Tvoje dieta to bude vzdy lebo tvoje vajíčko 😉😉😉. Skor sa zameraj teraz na to, ze si vobec kvoli rečiam chcela spravit nieco tak strasne. Akoze si zober, ze by si im to dieta nechala na starosti bez teba. Ved to nemozes. Vyhladaj psychologicku a porozpravajte sa.
Uf, ja vidím jednu ženu s veľkým srdcom a emóciami. Stále ustupovala, podala žiadosť o rozvod, lebo hľadala chybu v sebe-že nemôžu mať deti. Ženu, ktorá ostala s mužom, aj keď sa zistilo, že neplodný je on. Mohla odísť a nájsť si "plodného", ale neurobila to. A ďalšie nakladanie od svokry. BYŤ NEPLODNÝ nie je rozhodnutie človeka len tak z plezíru a ani to nehovorí nič o jeho charakter. A ostala a nechala si nakladať a proste, keď počuješ niečo také, tak to je fakt sila-pretože ty sa obetuješ, akceptuješ a vnímaš ostatných a ich potreby a potom počuješ toto!Áno, podrezať sa nie je riešenie, ale keď si vybavím komplexný obraz ženy, ktorá v dobrej viere sa tak veľmi obetuje pre svoje dieťa a muža, tak aj ja by som revala ako tur. Ale keď by ma niekto psychicky podopril/preto napísala príspevok sem-hľadala podporu a silu, ktorú momentálne nemá/, tak by som v prvom rade šla za svokrou a povedala jej, že má zdravého vnuka a to je PODSTATNÉ a že ho má vďaka umelému oplodneniu preto, že jej syn je neplodný a prirodzenou cestou by to nešlo.A že keď bude ďalej šíriť lži o mojom zdravotnom stave, tak ju budem riešiť s právnikmi, pretože narozdiel od nej, ja mám 100 papierov od lekárov, ktorí hovoria o tom, kto nemôže mať deti. Aby si uvedomila aké vážne to je, čo robí!A čo sa týka muža, on nereagoval?Pre mňa by bol mŕtvy a nie preto, že je neplodnéý, ale k postupu ku mne po tom všetkom čím som si prešla a neodišla a prizerá sa na to, ako ma jeho matka psychicky lynčuje a šíri lži!🤮
Prosím ŽENY, nehejtujte autorku-ona je na tom psychicky veľmi zle a nevie logicky reagovať ako človek bez depresie a nemôže za to.Treba ju naopak podporiť.
@autorka je mi ľúto co prežívaš... k svokre sa nevyjadrujem, zial, mala si sa rozviest už predtým.
Aj keď, ja by som sa rozviedla aj teraz, lebo v tej rodine ta majú za uplnu handru. A milému mužovi to iba vyhovuje, lebo vsak sa ukazuje prstom na teba, ze to ty si ten "vadný kus" nie on. Nemohla by som byť ja s takým človekom.
Máš svoje vlastné dieťa, teš sa z toho, si matka. A to, že svokra je sprostá, falošná a drzá, s tým neurobíš nič. Škoda, že tvoj muž za teba nebojuje, no asi to bude typ chlapa, kde ma postavia tam budem 🤭
Vieš čo by som urobila ja? Svokre na plné ústa povedala, že ešte raz budem počuť, od nej alebo od niekoho, že šíri tieto nezmysli tak moje dieťa vviac neuvidí. Áno moje lebo z ich rodiny nemá nič a pre neho sú to cudzí ľudia, lebo jej syn nebol schopný splodiť vlastné dieťa. Tak nech drží hubu. A pokiaľ je tvoj muž taký zbabelec, že to vlastnej materi nevie zatrhnut a zavrieť hubu tak tú žiadosť o rozvod by som podala
Toto uz vobec neries, ak fungujete ako rodina a si spokojna, tak na to zabudni.
zrutil sa mi cely svet, prosim ťa, ludia klamu,až sa im z uši praši, teraz si na to došla, mala si povedať, že omyl, to muž je neplodny..neviem,či toto by bolo lepšie na obsah klebety, ale vezmi si Adelu a Vincza..trošku sa vzchop a ber realnejšie tento svet, naozaj nie je 19. storočie
ked budeš hrutiť za každu poznamku, zle dopadneš, čo ludia nataraju..to je do aleluja, musiš sa obrniť trochu
To je tak ked ludia pchaju rypaky tam kde nemaju a riadia zivoty inych. Ty si bohuzial vhodna obet ked si sa takto podvolila. Nabuduce neplakat ale ozvat sa. Lebo takto s tebou bude kazdy len zametat.
A proč řešíš, co nějakej pitomec z rodiny řekl? Utnu kontakty a nazdar.
Keď si zistila že je neplodný ,mala si sa rozviesť ,hlavne keď si zbadala jeho reakcie .Možno budeš prekvapená ,ale aj Katolícka cirkev by vaše manželstvo anulovala ,ak by si dokázala ,že je tvoj manžel neplodný a ty si v poriadku .
Svokra sa hanbí za pravdu, tak narozprávala sprostosti. Kľudne môžeš ľuďom povedať pravdu a že sa kvôli tomu aj rozvádzaš.
Máš zdravé dieťa a to je dôležité. Porozmýšľaj ako chceš žiť ďalej. To je dôležité. Na tých ľudí sa vyser. Je to čudná rodina. Ty si dobrá duša, keď si toto všetko urobila pre svojho muža. Viaceré sme také, čo sme sa v živote odrbali a boli sme príliš dobré.

To sa tak rútiš kvôli tomu, že sa vie, že si bola na umelom oplodnení? A rozvod si chcela aby akože nebolo na teba, že nemáte dieťa? By som to pochopila pred pár sto rokmi, ale teraz? 🫣🙄 Teš sa z malého a rieš reálne problémy.