Sklamanie, nedôvera a pocit viny. Ako ďalej?
Ani neviem ako začať...potrebujem len sa vyrozprávať a ak sa dá poradiť.. vôbec neviem ako ďalej...som teraz momentálne psychicky zle...a akosi neviem prekusnúť čo sa stalo a čo je,a čo vlastne bude...v skratke k môjmu problemu..som skoro 12rokov vydatá, s manželom máme dve deti, vzťah asi ako každý iný...raz dobrý , raz trošku horší...ale vcelku bol fajn...možno až teraz behom roka..sa dosť pohoršil..viac hádok...podozierania...akosi sme si prestali rozumieť...ale inak sme fungovali vcelku dobre..nevidela som v tom nejaký zádrhel...veľa sa to pohoršilo, keď začal manžel dosť často chodiť s kamarátmi von..vlastne už to bolo pravidlo, každý tt..len kamaráti...už mi to prišlo ,že sa vlastne ani na nič iné neteší, len ako pôjde von..a bude sa baviť...stále sa to predlžovalo..až to ostalo v štádiu chodenia domov až nadránom...a v podnapitom stave..dosť zle som to znášala ...už vtedy som reagovala dosť podráždene, plačlivo..všetko mi bolo ľuto..mňa zo sebou muž neberie..pretože ako vraví, on sa so mňou nebaví..nevie sa tak baviť ako keď som tam neni...skôr viem,že vadím jeho kamarátovi..a on ma tam nechce..pretože som neni taký typ...proste bavím sa svojim spôsobom..nemusím byť stredobodom pozornosti..som skôr tichšia..ale bavim sa..len všetci ostatní to asi vnímajú inak...ale to nie je dôvod..prečo tu píšem..už dlhšiu dobu mi bývalo zle..stále som mala tušenie, že nie je niečo v poriadku...manžel stále na mobile...tvrdil že si píše s kamaarátmi..ale mne to nešlo do hlavy..nič iné doma.len mobil v ruke..chat..a tak...tak raz keď som volala z jeho telefónu mi pípol chat..a kedže už vtedy mi prišlo dosť zle, rozklikla som ho...lebo som v podvedomí tušila že je niečo zle...a tak som sa dozvedela, že sa vlastne stretáva s jednou babou...tiež vydatou..ale bohužial akosi im to prerástlo ..a proste robili to stále,písali si stretali..vtedy sa mi zrutil svet..s manželom sme sa o tom porozprávali..tvrdi mi že s ňou nespal..a boli tam len bozky ale sex nie..neviem , myslím,že vraví pravdu...stretla som sa aj s tou dotyčnou..kedže mi zavolala a poznám ju..a chcela si to vysvetliť...nehnevám sa na ňu..je to fajn baba..má peknú rodinku..len proste sa to stalo...ošial..neviem...ukončila to definitívne...a viem,že sa s ním už nestretne..ani si nepíšu..teda dúfam,že môžem v to veriť..s manželom sme sa síce dohodli,že to skúsime...kedže ako manžel vraví..bolo to len vyvrcholenie našich nezhôd.hádok..a proste bol na nesprávnom mieste..a tak...ale bohužial už to nie je ono...neviem sa sústrediť..jeho to mrzí..ale teraz vlastne rozmýšľa , či to nebol ten okamih ísť od seba...či to nebolo znamenie...chceme to skúsiť..ale je to ešte čestvé...chce to asi čas...len ja to proste nezvládam...nemôžem sa sústrediť..stále plačem...som ako bez duše...som ranená..a strašne mi tým ublížil...neviem či to dokážem spracovať..aj keď sa dosť snažím...lenže vlastne ani manžel teraz po tom nevie čo ďalej..necháva to tak...ako sa to vyvinie...nemôže mi ani povedať že ma ľubi...kedže to nevie....to ma raňuje asi najviac...ja manžela aj presto všetko ľubim....aj keď viem,že možno by to malo byť naopak...možno to chce len čas....musela som si dať predpísať lieky..kedže to fakt nezvládam.....
chcem vás poprosiť o radu...či mámo tento vzťah bojovať...a či myslíte, že sa to môže dať ešte dokopy..a bude to ako predtým...ďakujem za vypočutie.. :(
@metty33 , stalo sa, co sa stalo... si zranena, je to cerstve, potrebujes cas, aby si to v sebe nejako postupne spracovala do prijatelnejsej podoby.
Ci mas o vztah bojovat, sa spytaj svojho srdca, ale aj svojej racionálnej stranky duse. Pises, ze manzela lubis. To je velmi dolezity predpoklad pre zachranu vztahu. Ak ti on nehovori, ze ta lubi, no mozno to fakt nedokaze. Skus to vycitit, to nemusi byt o slovach.
Chcelo by to medzi vami vazny, uprimny rozhovor. Nie sme neomylni, manzel urobil chybu a ak ma vas vztah pevne zaklady, pri obojstrannej snahe to dokazete ustat. Ak sa ale rozhodnete spolu zostat, potom plati velmi dolezita zasada: nevracat sa k tomu, co bolo. Vysvetlit si to, urobit hrubu ciaru a viac to nespominat., Ani v hádkach, ani v zartoch. To je dost narocne, to chapem, ale vracanie sa k tomu, vycitky, to moze postupne vas - teraz krehky vztah, poriadne nahlodat.
Drzim ti palce, mas pred sebou tazke obdobie. Urobte take rozhodnutie, ktore vam prinesie ulavu.
@metty33 určite sa oplatí bojovať, takéto veci sa stávajú, vo vzťahu je normálne, že raz si hore, raz si dole.. Ak prekonáte aj túto prekážku, zase budete nejaký čas hore, zlepší sa to uvidíš.. Po čase možno zase príde nejaká tá nezhoda, ale každé prekonanie prekážky si myslím vzťah len posilňuje a veľa ľudí krachne práve kvôli tomu, že to vzdajú..
Mne sa stala podobná vec, preto viem, o čom hovorím. Síce u nás to bolo trochu inak, my sme nemali žiadne nezhody, akurát sa nám priplietla do vzťahu jedna k*rva (nemyslím to ako nadávku, tá sa fakt lepila na každého), podarilo sa jej na jednej párty, dke som ja nebola prilepiť aj na môjho a ten v podnapilom stave a šokovaný sprvoti nevedel čo robiť, tak sa moc ani nebránil. potom mu asi doplo a odišiel. Avšak nechcel mi to povedať, podľa neho to nemalo význam, ale môj inštinkt nedal pokoj a tak som to z neho doslova vytiahla. Samozrejme v tom prvotnom momente pre mňa to bolo strašné, tiež som stále plakala, nedokázala som mu dať ani pusu a chcela som ho opustiť...Inak tiež si s ňou pár krát dobre pokecal vonku, sám mi povedal, že mu bola sympatická.
Potom som si však uvedomila, že keby ju chcel, tak je s ňou a neostane so mnou. Uvedomila som si, že nezačal to on a tiež je to len človek omylný, keby bol dokonalý, tak by nám to a i tiež neklapalo.. Po troch dňoch som to prestala riešiť , povedala som si, že ideme ďalej a dala som tomu šancu .. Aby sme sa chápali, vnútri ma to žralo asi aj pol roka, ale pred ním som už nič nedala najavo, keďže sme to uzavreli stým, že sa to viac opakovať nebude a že to bola chyba, ktorú urobiť nechcel a nabudúce si už dá pozor na takéto slečny. A tak aj bolo, Sú to 4 roky, prekonala som to, dnes sa na tom len zasmejem, som rada že sme šli ďalej a máme krásneho synka. Rozmysli si dobre, čo chceš, a ak ho lúbiš a cheš s ním ostať, tak to prestaň riešiť, lebo ti vzťah zničí toto a nie daná situácia. Žiadny chlap sa na toto nevydrží dlho pozerať a radšej zmizne, ver mi. Zabudni na lieky, všetko je to v tvojej hlave,. uvedom si že ťa lúbi, inak by s tebou neostal. To že ti to nevie povedať, je normálne, má to ťažké aj on. Uvedomuje si, že ti ublížil a že za tvoj súčasný stav môže on.. Hlavu hore, usmej sa, nahoď sa a bež sa von odreagovať a jeho nechaj doma, nech vie, že aj ty sa vieš zabaviť bez neho. Bude si ťa viac vážiť, ako keď bdueš doma s krabičkou liekov vyplakávať,. bdueš pôsobiť dosť úboho a bdue mať pocit, že je tvoj vesmír a to predsa nechceš...Nedaj pocítiť svoje zúfalsvto! 🙂
@luba28 depresia je sice choroba ale v dnesnej dobe je uz pomaly tabletka na vsetko, mam znamu co ma problemy s muzom berie antidepresiva, uz chodi aj jej dcera k lekarovi namiesto toho aby jeho kopli do riti, druhej kamoske umrel otec na liekoch ani nevedela kde je kto je... kkso ked sa clovek citi zle, treba sa vyrozpravat, vyplakat, vyventilovat a nie hned utekat do lekarne po nejaky oblbovak...
@metty33 a ze on jej nevie povedat ci ju lubi lebo to nevie??? mileho pana by som vyrazila von dverami nech za nimi porozmysla ci je to o co stoji. Nevera sa moze pritrafit ale zeby este on struhal formu ako on "nevie", no ked nevies ty viem ja, ze sa nechcem trapit. nevravim ze sa ma clovek rozviest ale musia makat 2ja nie ze jeden sa narobi a druhy milostivo strpi...
kkso a hned mam vyssi tlak 😀
@metty33 niečím podobným som prešla... a po všetkých plačoch, výčitkách, .... o čom vravíš ty, som povedala: ja nebudem trpieť za to, že ty sa správaš ako ch*j, ja som zlé nič nespravila, keď sa neunormálniš, odídem, a trp ty... chvíľu to trvalo, ale keď som mu prestala robiť scény, ukľudnil sa a je z neho vcelku fajn chlap (samozrejme v rámci mužských možností, ale to už je na inú debatu) hlavu hore, nič sa neje také horúce, ako sa uvarí... trošku času treba
@metty33 máš to teraz ťažké a si zmätená.... skús váš vzťah teraz zobrať do "svojich rúk" a pozvi manžela večer von na víno, pivo, kávu niekam kde nechodíte do nového prostredia a večer sa sami porozprávajte o svojich vzájomných pocitoch...alebo skús teraz cez prázdniny dať deti na deň z domu a urobte si s mužom jeden deň pre seba - pozrite si spolu obľúbený film, poleňošte, uvarte si niečo - skrátka nejaký spoločný relax bez detí, alebo prechádzku v prírode... vyzerá to tak že uviazla medzi vami komunikácia a tak sa to spoločnými aktivitami môže pohnúť.... určite ten vzťah nezahadzuj - stojí o to bojovať a odpustiť mu 😉
@evelynm ano som zranená..a veľmi..viem,že mu chcem odpustiť..a začať nanovo..viem,že chcem aby to bolo iné.ako teraz..len akosi sa to nedá..možno je to tak čerstvé..že zbytočne chcem aby to bolo rýchlo také ako predtým,čo myslím,že tak skoro nebude..chce to čas..a čas potrebuje aj muž...sam nevie čo chce...povedal,že to chce skúsiť..ale nie riešiť...nevie túto situáciu vyriešiť...prvý krát som ho vživote videla plakať...z tej celej situácie..síce to riešil s kamošom v bare, pripil sa..a vtedy keď prišiel domov tak plakal ako malý..že už tiež ďalej nemôže...viem ,že ho to mrzí...a možno trpí tiež ako ja..ale to nevie dať tak najavo..je zmetený z jeho pocitov..kedže to urobil..a teraz nevie, ako a čo cíti...kedže sklamal...neviem to vyriešiť..asi to nechám tak...počkám..ako sa to bude vyvýjať...
@metty33 No v prvom rade ho prestaň ospravedlňovať - on nechcel, nevedel, prerástlo mu to cez hlavu atď. Snáď má svoj rozum! Hlavu hore, vykašli sa momentálne na vzťah, ono sa to samo ukáže, pretože nejaké hranie sa nasilu na vzornú rodinku je úplne zbytočné. Idú sviatky, upeč si koláčik, uvar výborné menu, urob si vlasy, nalakuj nechty, obleč šaty, daj opätky, aby si sa cítila sexy, vyhoď tabletky, prečítaj časopis, zahraj si hru s deťmi, s manželom sa hádať nemusíš 😉 , porozprávajte sa len keď budete kľudní a obaja to budete chcieť. Podľa mňa teraz záleží na ňom, čo chce, či ostať vo vzťahu, alebo chce niečo iné, ty to vo veľkej miere podľa mňa neovplyvníš. Takže ešte raz: Hlavu hore, žiadnu slzu, užívaj si sviatky s deťmi a vzťah teraz nerieš. Držím palce! 😉
@seemani viem,že teraz som na tom zle...plačem..a mrzí ma veľa vecí..vďaka ktorým sa to možno stalo..možno to tak malo byť..aby si človek uvedomil čo chce..a na čom mu záleží....len to bolí dosť...nie som taká silná osoba..musím to nejako skúsiť aspoň s liekmi..načas...viem,že by som to nezvládla sama...
@maria1989 ďakujem...chcem to dať znovu dokopy..len to je tažké.....musíme sa s tým asi obaja zmieriť..a uvedomiť si čo chceme...
@darina1952 vieš ono to je ťažké..pozvať muža..ked on nechce som mnou chodiť..to bude radšej sedieť pri telke doma..o čom by sme sa rozprávali?..ked nemá kamarátov je ako vymenený...nemá na nič chuť..nemastný neslaný..len v bare sa vie odreagovať..tam je vtipný , stredobod pozornosti...proste baviť..a doma nie..neviem či je so mňou nešťastný alebo prečo to tak je..chcem sa rozprávať..aj sa rozprávame..ale potom on sam zase nevie ako dalej..a zase debatu ukončí..lebo proste nevie....
@eeffka manžel mne nevie povedať či ma lubi...vie,že ma má rad..inak by so mnou nezostal..ale proste či ma lubi nevie...kedže sa stalo čo sa stalo...a je z toho tiež zmetený...s tou dotyčnou to bol ulet...proste nič viac...aj to skončilo..proste asi preto aké to už dlhší čas bolo..tak zrazu sa priplietlo..a proste sa stalo...nezmením to už..ani on
@milka2105 ano chcem vyskúšať aj poradňu...aby mi poradili kde je problém...neivem či tu u nás nejaká je...odpustiť som mu odpustila.aj ked to bolí....len proste to zle zvládam...a proste plačem...stačí že mi príde niečo len luto...nejaká jeho veta..a plačem..neviem to kontrolovať...a jeho to mrzí...že to tak je..uvedomuje si čo urobil...a tiež nevie, či to zvládnem...
presli sme si niecim podobnym, dokonca nie raz...netreba ti antidepresiva, da sa to zvladnut aj bez nich, zivot sa preto co sa stalo alebo stane nezruti
oni dvaja to ukoncili, neodisiel za nou, nenechal ta kvoli nej...to ze nevie co citi, alebo to nevie dat najavo, to je normalne teraz a hlavne u chlapov....tak ako pisala niektora vyssie...netreba sa k tomu vracat, netreba na to ani mysliet, treba ist dalej...zacnite planovat nejaku dovolenku, alebo vikend, alebo prerabku bytu, hocico...co vam zoberie myslienky prec od toho
hlavne budte spolu a spolu sa niecomu venujte....chce to naozaj cas, nie dva dni, ani dva tyzdne, ale vela casu....preto treba tento cas preckat nejakou cinnostou
@anexis ďakujem ti...len ja som dosť citlivý človek...nezvládam to ovládať..ten plač..to zúfalstvo..teraz neviem či mám tie lieky brať alebo nie...nechcem si ublížiť..ale zase ani sa dostať na dno...dr. povedala,že to vidí, že to ide dolu vodou so mňou..bola som tam pred mesiacom..a to som o tomto celom ešte ani nevedela..len som mala tušenie..a bývalo mi zle...ona mi hneď vravela,či tam neni iná žena..a ja že ..nie..to si nemyslím, ale ona mi vravela,že ked mám také pocity..a hlavne na žaludku..že to žena vycíti...že má 6ty zmysel..ale nechala to tak...a o dva tt som sa to dozvedela..keby som nečítala ten chat..stále by som to nevedela..a neviem kam by to zašlo..pritom muž sa správal dobre..tak teraz neviem čo dalej...nechcem to riešiť.ale ťaží ma to veľmi...nemôžem na to prestať myslieť..
@metty33 pozri ja som prakticka zena, ako chapem ze ta to boli ale to ze ty sa budes trapit, vyplakavat ti nepomoze naozaj budes v jeho ociach skor za chuderu. Ja osobne to neznasam ked niekto vedla mna trpi na efekt, moznoze to aj tak citis ze sa rozreves ked vidis bambiho ale mne to vyslovene vadi... ale
mate 2deti a snad po 12r aj nejaky majetok, sadni s muzom spis si veci, co mate, co dlzite, a opytaj sa ho na rovinu ako si to dalej predstavuje, nevies ci ostava/ci ide prec, ci ta lubi, nelubi mozno o 2t pojde za 3tou... proste veci sa maju takto..... a ako si predstavuje ze to bude dalej, kto to povie vasim dedkovcom, odstahuje sa on, ty? deti? podelíte si ich? budete si ich striedat? ako skoly, kruzky, platby.... pokial nie je uplne mimo sa mu minimalne rozsvieti vo vezi co svojim spravanim sposobil, lebo vacsina nevernikov a tvojho tam pocitam( lebo ze technicky ju nesmykol, neznamena nic) si neuvedomuje dosledky svojho konania nielen pre nich ( sak on sa vratila je doma, oooo kolko slachetnost) ale aj pre celu rodinu
Ak to bol len úlet, tak to už nerieš.... Dlhoročné manželstvo sa dostáva do vzťahu, že ťa niekto poblázni. Čo by si robila, kebyže ti chodí domov ráno a na otázku kde si bol a s kým by ti povedal nestaraj sa.
On sa musí asi tiež cítiť hlúpo pred tebou. Ja som si asi pred rokom takto písala s kolegom, asi mi doma chýbalo nejaké vzrúšo a celkom mi lichotilo že mi niekto vypisuje šteklivé maili. No našťastie mi to manžel našiel, spravil trochu dusno ale vysvetlil mi, že ho bolí keď také veci píšem druhému. No cítila som sa jak krava a tiež sme chvílu nevedeli prelomiť bariéru. Ja som sa hambila a bála som sa mu líškať, aby to nevyznelo že to robím nasilu. On bol zase urazený a nechcel na mňa tlačiť.....
...spomínala si, že máte dve detičky...venuj sa im...spolu pečte, zdobte stromček, choďte na prechádzku...už neplač...tých sĺz bolo priveľa...človek keď počuje dobrý vtip prvý-krát, tak sa zasmeje...ale keď ho počuje viac-krát, tak sa mu už nezdá taký smiešny...tak prečo plakať stále z toho istého dôvodu? ak svojho manžela ľúbiš, tak chceš, aby bol šťastný - aj keby nemal byť s tebou...a ak má byť s tebou - tak buď taká, do akej sa zaľúbil...kašli na to, čo bolo...nežiješ v minulosti, ale v prítomnosti...a on ostal predsa s tebou 🙂
@metty33 resne take nieco som mala na mysli ako pise mysicka...prave tym svojim vyplakavanim ho ozes odohnat, pretoze moze mat pocit, ze si pri nom nestastna ze bez neho ti bude lepsie...nerob to, vzchop sa, stavaju sa aj horsie veci, ved nikto neumrel
on asi ani nevie ako sa ma k tebe teraz chovat, presne tak, nechce sa ti liskat, aby to nevyzeralo ze sa ti tiska do zadku...proste to treba hodit za hlavu a ist dalej, akoby sa nic nestalo ak mate obaja zaujem ostat spolu
@metty33 lieky neber, je to svinstvo ☹ Miesto k lekarke si hned mala zamierit k psychlogovi ci na manzelsku poradnu, cez urad prace zdarma
Myslim, ze je hlupost to potlacovat v sebe, ak si citliva osoba. Sama som taka, a viem, ze ked to na mna pride, jednoducho sa musim vyrevat. Ak potrebujes plakat, urob to. Ale daj mu deti, chod do svojej izby, alebo na dvojhodinovu prechadzku a plac tam. Ak mas kamosku, chod sa vyplakat k nej. Nedus to v sebe, je to najhorsie, co moze byt.
Viacmenej teraz potrebujes cas, aby si to dokazala stravit. Este sa spytam, s nim ste to vsetko rozobrali? Preco, kedy, ako, atd? Mozno potrebujes to, mozno potrebujes nejake odpovede, a preto sa nevies pohnut dalej. Ale mozno si typ, ktory nepotrebuje pocut podrobnosti, ale potrebujes nieco od neho, nejaku zaruku, ze sa to uz nestane, nejaky prejav jeho lasky. Mohla by si dat deti niekomu na vikend a odist s nim niekam na vylet? Len vy dvaja, aby ste ti medzi sebou prebrali?
ja som tiez silna osoba,presla som si velmi zlym a smutnym zivotom a az teraz pred rokom ked som ostala tehotna sa to spustilo a nedokazala som to uniest,aj doktorka mi povedala po mojom pribehu o zivote,ze raz sa to muselo prevalit...aj ked boli kamaratky,musela som vyhladat pomoc a chvala Bohu som to zvladla,ale s liekmi,,.....
@metty33 Lieky ber. Chcelo by to navstevu obvodneho psychiatra, nech Ti nastavi spravnu liecbu..
K vztahu s vydatou.. Nemusi to byt tak, ze Tvoj muz si vybral Teba. On totiz vobec nemal na vyber. Ak tomu dobre rozumiem, tak ta vydata to ukoncila a Tebe este uchlacholila na osobnom stretnuti, aby sa to od Teba nedozvedel hej muz. Takze v case velkej zamilovanosti sa ten vztah pretrhol. Este som nevidela pripad, kde by sa ti nevernici k sebe aspon na chvilu nevratili. A podla toho co produkuje Tvoj manzel, zrejme by sa obnoveniu kontaktu s tou ... nebranil. To pisem len ako varovanie, ze co Ta caka.
Vase manzelstvo je zachranitelne. Pokracuj v rodinnom zivote ako doposial, nebran sa sexu, pestuj rodinne ritualy a skludnuj sa. Navstiv psychologa alebo psychoterapeuta na skludnenie, nauc sa relaxacne techniky, casom ten plac prejde..
Drz sa.
@adri266 tak vyplakat sa treba, aj ja som bola tyzden v slzach a v depkach, ale len ked som bola sama, akonahle prisiel muz z prace, bola som namalovana, upravena...sice nie vysmiata, ale tak ako normalne..ale u autorky to trva uz dva tyzdne, ze reve a aj pred nim...to urcite nieje dobre
@kveta dakujem za reakciu...s nou som sa stretla,lebo ju poznam a aj ona mna....a chcela si to vysvetlit..a povedat mi vsetko na co som sa pytala....ona to svojmu muzovi povedala este v ten vecer ako som sa o tom dozvedela aj ja....neviem co si mam o tom mysliet,ona ma dobreho muza,ale tiez jej chybal taky ten zaujem a lichotky a zrovna muz jej ich dokazal dat. A ona jemu radost,kedze su podobne povahy s mojim,bavia sa,smeju a ziju.....ja som skor utiahnuta... A citliva.. asi to mu na nej imponovalo a sampzrejme ze aj to ze to bolo nanic momentalne u nas..a hadali sme sa....neviem ako to bude teraz.. je tp nanic....neviem najist spravne slova...:'( a ani on....asi to chce cas..a zbytocne nic nerriesit lebo ako vidim iba sa to horsi...s tou komunikaciou ked sa stale pytamm....uzavriet sme toto uzavreli...dufam ze sa to nezopakuje,,skor riesime ci zostat spolu..kedze muz nevie,nechce to do starych kolaji ako to bolo ale ani moc na nove nechce ,co mu vravim a ako si to predstavujem...som zmetena....neviem co robit
zatial nebojovat,nechat to vychladnut ,koncentruj sa len na seba a deti ,nie na manzela . je to tazke ,ale da sa to. a nepocitaj ,ze o 2-3 mesiace bude dobre. kym sa z tohoto dostanes ,kym to preboli a kym spolu zacnete znova normalne fungovat a znova sa lubit(v tom lepsom pripade) ubehne minimalne rok-dva.
a hlavne pred nim neplakat,nechciet vysvetlenia ani vyznania lasky,nerobit sceny . ak ho chces naspät- tak hlava hore ,ukaz mu ,ze ty si silna a dama -chce to fakt strasne vela sily ,ale ucinkuje to. musis mu ukazat ,ze ta sice zranil,ale ze TERAZ TY rozhodnes ako to bude s vami dalej.
.ale teraz vlastne rozmýšľa , či to nebol ten okamih ísť od seba...či to nebolo znamenie......och, podla mna ta caka este fuuura slz a depresii.
1. bud sa budes na antidepresivach laskavo prizerat na manzela ako to on chuda teraz mysli, ci myslel
2 alebo ho realne ci virtualne kopni do zadnice, vyhod tie svinstva, daj sa dohromady a nechaj ho nech na to pride SAM
ak s nou tvoj manzel nespal,oplat mu to rovnakou mincou.len ak sa budes stretavat s inym,zistis ci mas stale rada svojho muza.chod na veceru,do kina,na prechadzku,prijmi komplimenty,chod tancovat.nic intimne,ale proste pis,mailuj,volaj,smskuj,bud tajomna a zaroven pokojna.nech manzel pociti ake to je.len tak pochopis co chcel tymto dokazat manzel a ci ho stale lubis.bud si uvedomis ze ho lubis alebo prides na to,ze aj v tebe sa cosi zlomilo a to definitivne

@metty33 myslim si,ze sanca tam je,len najprv sa ty musis dat dokopy,lebo v takomto stave,to neporiesite,....tomu sa hovori kriza,ale da sa prekonat,...len ako som povedala,...ty sa musis dat dokopy ....si v riadnej depke,neviem kto ti predpisoval lieky,ale zasla by som na specialne pracovisko,ktore lieci depresie,.....