Sklamanie: Partner mi nič nedal po pôrode ani na narodeniny
Boli by ste sklamane keby ste si uvedomili ze ked sa vam narodilo dieta manzel vam nic nedal, do mesiaca od toho vam nic nedal na narodeniny a ja teraz rozmyslam ci mu nieco kupit na vianoce a ci vobec nieco kupi on mne.. som sklamana. Narodky boli teraz.
Zas iba výkrik do tmy bez akejkoľvek reakcie od ublíženej autorky..........
Každá žena má nejaké očakávania alebo nároky. Jedna nedostane ku pôrodu dieťaťa nič a ani nič neočakáva/nechce. Ďalšia očakáva (a azda) aj dostane dar v rôznej podobe (šperk, kvety, bonboniéru...).
Oboje je v poriadku, keďže sme rôzne. Ja som dostala ku obidvom pôrodom šperky ako gesto že sme to zvládli, že pôrod nie je len lusknutie prstom, že si manžel váži a má rád a aby som mala vždy pripomienku na takúto vzácnu udalosť (keď si tie šperky dám). A raz ich zdedia moje dcéry a budú vedieť, že to dal tato mame ako pamiatku na ich narodenie.
My šperkami obdarúvame aj naše deti pri takýchto vzácnych príležitostiach - krste, konfirmácii a ak budú niekedy promovať a vydávať sa tak aj vtedy).
Pre mňa by bolo veľmi smutné a vlastne aj neprijateľné zostať na sviatky bez darčeka od svojej polovičky. Nechápem také partnerské zväzky, kde si nič ku sviatkom nedávajú. Ja nečakám, že môj muž vie čo mi má kúpiť, pretože nevie a ja som veľmi vyberava a najlepšie si vyberiem sama, čiže ja si takmer vždy darček kúpim a manžel mi pošle peniaze a spokojní sme obaja (ja mám to čo si želám a on nemá starosti).
Ja som nerodila takze nvm, ale keby porodim urcite by som chcela daky sperk na pamiatku na tento vyznamny den, keby mi ho nekupil muz, kupila by som si sama 🙂 nie kazdy muz vie o tejto “tradicií” netradicii. Plusom je skor asi potom aj pomoc s babom
Co sa tyka narodiek kupujeme si aspon malickost, alebo spolocny cas. Keby zabudne na narodky alebo mi da cokoladu, bola by som smutna, ale ja by som sa pekne pripomenula
Povedz mu ze ta to mrzi a ze chces aby si spomenul. Doteraz ti daval darceky ci ako?
Nie je to vykrik do tmy ale realna tema.. vzdy sme si davali darceky..teda kvety nerad kupuje ze za 3 dni su suce do kosa. Par krat kupil v kvetinaci. Ale ine dary sme si davali.. a dar pri narodeni dietata je specificky niekto dava niekto nie. Ja som za. Lebo zatial co on sedel na chodbe ja som mala strasne bolesti tak skoncila na cisarskom a mam bolesti este dnes..mnohe zeny dieta ani nechcu a aj kvoly porodu. Preco by chlap nemal byt vdacny za to ze som 9 mesiacov mala rozne problemy, potom rodila,mala cisarak, potom po nociach kojila a budem xy mesiacov mozno aj rokov doma? Zatial co on si posedwl na chodbe, nic ho nebolelo,neboli, nepribral 20kg, nebude driet vo fitku aby ich zhodil, nekoji po nociach a este pekne zaraba a buduje karieru. Aj keby sa akokolvek snazil zena pre dieta spravi viac a preto by mal byt chlap vdacny a Vdacnost sa prejavuje aj napriklad darom. Je preukazane ze bolest pri porode je najsilnejsia bolest vobec. Preto sa takyto dar vola aj bolestne.. nechcela som 10kg zlata ale uctu a vdaku...vy kopec zien od svojich muzov nechcete nic a oni uz ani nevedia co sa patri a slusi..aklby boli nesvojpravny. Zena si ma sama kupit darcek, kvety, sama ma vymenit ziarovku, navrtat policku a vlastne aj dom postavit asi.
Chapem co chceš povedať, ale vie on obrvojich ocakavaniach a pocitoch? Vie, ze tvoj jazyk lásky je momentálne hmotný dar?.... Ako ti prejavuje lásku? Mozno ti tu vďaku a uctu prejavuje inak, len ty chces a potrebuješ zase iný jazyk lasky. Preti su tieto veci treba vykomunikovat a bie čakať, že druha strana sa dovtipi.
Tak ja ti poviem že o bolestnom za pôrod som netušila ani ja, môj manžel a dokonca ani moja mama, až kým som nedostala zlatú retiazku a náušnice od svokry. (Nejaký novodobý trend?) 😁 Obaja sme nechápali a boli v šoku. Musela som googlit či si to len nevymyslela. 😂Takže verím že tvoj muž o tom fakt nevedel že niečo také očakávaš a na narodky mohol ako naschvál zabudnúť. Ja zapisujem všetky dôležité dátumy do stolného kalendára, ktorý má na očiach aj muž takže nezvykne zabúdať. Skús ho zaviesť aj u vás doma a hlavne používať zvýrazňovače. 😀
Je to smutné a ja by som mu tiež nič nekúpila.
Ano, ja si myslím že žene za pôrod patri aspoň kytica, je to normálne. Narodky neriesim, sú každý rok 😁 ale ten pôrod je niečo mimoriadne v živote ženy.
@enmery to je blbosť, kedysi ženy porodili 4,6 a viac detí doma a teraz majú problémy odrodit 1-2 v porodnici.
@misslilac13 Nie je to blbosť. Ale mysli si to.
@miriamzba ja som dostala tiež kyticu, ktorá musela ostat na chodbe v nemocnici, bola som po cisárskom, bola som šťastná, že prejdem do sprchy a na wc. Úprimne aj som na ňu zabudla, lebo mi ju priniesol, keď som bola ešte prispsta od narkózy... Potom za pol roka čítal o bolrstnom pri pôrode a veľmi sa čudoval.. Tak som zhodnotila, že som nedostala nič.. a môj vtedy manžel, veď si dostala kyticu.. 😆. Ja, že diky, z ktorej som sa nemohla ani. Potešiť, lebo ostal niekde na chodbe... 🙂
@misslilac13 a odkial vies ze oni nemali problem odrodit tie 4/5 rodili aj 10 deti.. ale zacinali rodit v 16 a zomierali v 50tich aj skor..dnes rodia zeny ktore maju aj 40 rokov a su na tom fyzicky horsie kazde telo starne. Je ine rodit v 20tke a ine v 40tke telo je raz take stare.. v bohatych rodinach vzdy si vazili zenu co porodila dieta...a obdarovavali ju.
@misslilac13 a vlastne mali problem..moje 2 prababky zomreli pri porode jedna mala 35 a druha 38. A aj dnes su zeny co maju 5 deti poznam 3 take... je to ich rozhodnutie ale to neznamena ze ta zena je s tym ok..a ze si nezasluzi pozornost za to ze to vsetko dava..
No k pôrodu nechápem,na co sa dávajú darceky,to akože by som aj odmietla vyslovene,ale narodeniny??? Mala som takého jedneho, čo mi ani blby kvet nekupil,ze na co, ved som ti dal pred tyzdnom..už je byvaly a nastastie poviem 🙂
Ja som rodila dva dni pred 30tkou, tiez som nic nedostala. Vraj darcek som si porodila…🤦🏻♀️ neriesim, trochu ma to zamrzelo, ale vsak idu vianoce a tiez mu poviem ze darcek som mu porodila tak co chce🤣
Ale to len na odlahcenie, ja som mu samozrejme povedala, aj svokra, ze co chcem a kupil mi. Ale niektorych chlapov to nenapadne samych od seba. Oni su ako z inej planety. Skus mu povedat, co si prajes. Ze to bolo narocne a pre teba vyznamne a nezabudnutelne a priala by si naramok, nahrdelnik. Alebo nieco ine🙂
Ja by som rozhodne bola sklamaná... Môj muž nie je buran, za každý pôrod som dostala dar, a to sme sa o tom nikdy nebavili, že by si myslel, že niečo očakávam. Nikdy. A ani som o tom predtým nikdy neuvažovala. Proste to chcel urobiť sám, tak to cítil a mňa to pohladilo po duši. Narodeniny tiež nikdy nenechá bez povšimnutia, ani Vianoce, vždy ma niečim prekvapí❤ Je to skvelý otec a manžel, a som nesmierne šťastná, že aj po 20 rokoch spoločného života si máme čo povedať a že sme sa v tom rodinnom kolotoči nestratili "my dvaja"🙏
Čože? Ti ľudia čo sa narodili doma, sú zdravší a silnejší a to sú presne ti ľudia, ktorí sa teraz dožívajú 80rokov a viac, my sa toľko nemáme šancu dožiť.
No ved ak si si všimla, tak sucitim s autorkou. Je to smutné a keď sa takéto malickosti nazbieraju, za 18-20 rokov tak vlastne prídeš na to, že si život zabila s debilom
Vsak normalne mu to povedz a hotovo. Tolko energie co si vlozila do prispevku na fore, to si uz mohla mat slusne a vecne vykomunikovane

Urcite je to sklamanie, aj si mu naznacila co by si si prosila? S muzmi treba jednať narovinu. Za oba porody som dostala nieco (retiazku a nausnice) sama som si ich vybrala. Je to uplne normalne a bezne, ze sa to dava. Tiez na narodky ked nic nejake extra nechcem, poviem, kup mi prosim ta kyticku kvetov a kolace z cukrarne... a hotovo 😄