icon

Sklamanie po svadbe

janulka2101
17. máj 2015

Ahojte zienky, kedze uz tu na MK fungujem dlhsie a mnohe mamicky ma uz poznaju, rozhodla som sa vytvorit si novy nick. Potrebujem mozno pomoct, trosku povzbudit alebo len pocut vas nazor. Proste sa potrebujem vyrozpravat. S mojim uz manzelom sme spolu 6 rokov a tak sme sa rozhodli specatit to. Svadba bola presne pred mesiacom. Pred svadbou sme sa parkrat pochytili kvoli pripravam, hlavne kvoli tomu, ze som si 90 percent veci vybavovala sama a on sa nejak nezapajal. Moje vystupy som si ospravedlnovala predsvadobnym stresom a jeho nezaujem formou jeho predsvadobneho stresu. Nakoniec sme vsetko dotiahli do uspesneho konca a svadba bola krasna, fakt sme si ten den uzili. Vsetko bolo na jednicku. V nedelu rano som bola najstastnejsia zena na svete a ked som videla svojho muzicka takeho stastneho, tesilo ma to este viac. Videla som na nom aky je hrdy, aky je rad a ako sa tesi. Len bohuzial som ho takeho videla len v tu nedelu. Od pondelka sa pomaly ale isto vsetko vracalo do starych kolaji a boli sme zase na tom istom jak pred svadbou. Neviem ci ja som mala velke ocakania, ze po svadbe si budeme este cennejsi a budeme sa lubit este viac a vsetko bude akesi krajsie a nas vztah hodnotnejsi alebo to je takto bezne. Necakam teraz, ze mi kazdy den bude nosit ruzicku za to, ze som jeho manzelka, ani nic podobne. Len za ten mesiac som nezazila ziadne gesto milujuceho manzela, co by si svoju manzelku vazil a spravil by pre nu vsetko. Nikde sme spolu neboli, ani len na prechadzke. mm chodi dvakrat do tyzdna na futbal, 2 krat tyzdenne ide futbal v telke, dalsi vecer ide na pivko s kamaratmi a zvysne vecery je unaveny a to len zalahne do postele :( A presne toto ma hneva a som z toho sklamana. Prvy tyzden som bola neskutocne stastna a tak som sa s usmevom zobudzala a aj zaspavala, len teraz som viac smutna jak usmiata. Dakujem za vase nazory a postrehy. Snad sa to niekomu bude chciet citat 🙂

Strana
z2
jaruska8
18. máj 2015

Ženy čakajú po svadbe, že sa muži zmenia, no oni sa nezmenia. Muži čakajú, že sa ženy nezmenia, no ony sa zmenia...

mima4
18. máj 2015

@janulka2101

vela ludi si mysli, ze manzelstvom sa "usadi" na teplom a istom miestocku, kde si "dozije", ale realita nie je taka. V manzelstve sa totiz treba ovela viac snazit o chod vztahu, jeho rozvoj, ako ked dvaja len spolu ziju a de facto su slobodni jedinci s moznostou kedykolvek odist.

Povedz svojmu manzelovi, co sa ti nepaci, povedz mu, co by si chcela a aktivne pocuvaj aj ty jeho. - toto je podla mna zaklad pre dobre fungovanie...

romantika je fajn 😉 no ani moj manzel nie je nejaky romantik 😀 😀 😀 ale na tom vztah nestoji.

malamargotka
18. máj 2015

@janulka2101 toto si o nom zjavne vedela aj predtym a svadbou sa to urcite nezmeni..musis sa s nim jednoducho porozpravat a uz

zuzicek88
18. máj 2015

Co keby ste sa skusili spolu porozpravat,povedat si co vas trapi,co by ste chceli zmenit,alebo sprav tak,ked pojde tvoj manzel na pivo,chot ty s kamoskami na kavu,na nakupy,sprav si aj ty svoj den,alebo mu proste navrhni cez vykend vylet,iba vy dvaja,niekam kde sa vam bude pacit,skus nieco nove,ty necakaj na zazrak nieco podnikni,zmen,vymysli,alebo vecer pri svieckach,vystup so stereotypu a ukaz mu,ze sa oplati s tebou travit volny cas,skus byt ty iniciatorkou aby sa nenudil a mozno do tej krcmi nepojde,ved je tolko moznosti

angie74
18. máj 2015

@janulka2101 ... neboj, nič sa nedeje, možno si mala iba priveľké očakávania. Je iné zobrať sa v období zamilovanosti a po niekoľkých rokoch spoločného života. Ste takí istí, ako ste boli pred svadbou. Zmenilo sa niečo radikálne? Asi nie. Užívaj si to, stále si vlastne "čerstvá" manželka. Možno si to nechceš pripustiť, ale svadba bola pre teba veľmi dôležitá. Venovala si veľa energie tomu, aby bola krásna. A bola! Muži takéto veci až tak neprežívajú. Nemáš byť prečo sklamaná.Ideš na to pekne poporiadku. Bytík, práca, svadba. Možno plánujete rodinku... Užívajte si jeden druhého, lebo potom to už bude iný frmol... Držím palce. PS: Stále je máj...

moni244
18. máj 2015

@janulka2101 ja som toto tiez riesila, preco nepride s napadom, preeco ked ja navrhnem viac moznosti, ide to jednym uchom dnu a druhym von,nevyberie nic, proste musim mu povedat, dnes o tolkej ideme tam, bud obleceny a on je obleceny, nachystany a ideme. Chlapi nie su na planovanie, tiez mi trvalo par rokov zistit. Cize naplanuj ty, postav ho pred hotovu vec a mas o program postarane.
A vyhod vsetky romanticke knihy a filmy, nerobia ti dobre

tinacho
18. máj 2015

@janulka2101 No vitaj v realite.....rokmi sa to ale poddá neboj, kríza len začne keď príde dieťa, to už nebude čas naozaj na nič.......priprav sa 😉

jabadaba
18. máj 2015

@janulka2101 vyvediem Ta z omylu, to nie je sklamanie po svadbe, s tymto nema svadba nic spolocne. Mas proste partnera, ktory Ti nevyhovuje. Len nechapem preco si to, co Ti prekaza po svadbe, prehliadala pocas vasho predsvadboveho vztahu? Predpokladam, ze futbalu tak ako pises sa venoval aj pred svadbou, ci? A predpokladam, ze rovnako chodil na pivo s kamosmi. Ocakavat zrazu zmenu jeho spravania len kvoli uzavretiu manzelstva je naivne a nespravne. Svadbou sa ludia nemenia, ano, po svadbe pride ten prijemny pocit este vacsej spolupatricnosti, ale zasadne rysy osobnosti kazdeho z partnerov zostavaju nezmenene! Spolu s navykmi! Poviem to tak, na rovinu, bez obalu - ja by som si muza typu toho tvojho nevzala ani omylom. Prave pre to co tebe teraz na nom prekaza. Mne by to vadilo aj za slobodna. U mna by sa dlho takyto chlap neohrial. Na to je chodenie, aby sme si potencialneho partnera preklepli a ak nieco prekaza, nie je nic lahsie ako zamavat na rozlucku. Preto Ta asi tak trochu nechapem. Bud ho budes aj nadalej prijimat takeho ako si ho brala do svadby a nebudes mat zbytocne nerealne ocakavania ako by sa mal zrazu po svadbe zmenit, alebo...si si proste zle vybrala. Smola. 😒

nezabudka1410
18. máj 2015

Myslím, že muži naozaj všetko vnímajú inak. Pre neho svadba bola slávnosť, po ktorej si sa stala jeho partnerkou aj zo zákona, ale nič zásadné to pre neho nebolo. Veď s Tebou žil už 6 rokov, pravdepodobne máte svoj byt, zabehnutý vzťah, svoje zvyklosti v intímnej oblasti, svoje dôvernosti, kedy jeden poznáte toho druhého asi už celkom dobre.
. On si myslí, že je to ok. Ale v podstate je to ok. Veď na futbal chodil aj predtým.Či nie? A pravdepodobne je presvedčený, že aj Váš vzťah predtým bol ok. Možno to bolo to isté , čo teraz, len Ty si myslíš, že po svadbe by to malo byť iné. Myslím, že ale nebude. Tvoj partner a teraz už aj manžel len pokračuje ´dalej vo svojom zabehnutom živote. Možno sa blížite k údajne krízovému roku vzťahu, t.j. ku siedmemu roku spolužitia. Skôr začni plánovať, ako to zmeniť. Keď on pôjde na futbal, choď aj Ty von. Keď bude pozerať futbal, choď si zacvičiť. Muž je síce hlavou vo vzťahu ale žena je neodmysliteľným a dôležitým krkom, ktorý tou hlavou hýbe. Nech sa Vám darí. Len mu nič nevyčítaj ! Nenariekaj ! Začnete sa hádať. Bude hľadať úniky. Buď nad vecou. Aspoň sa pokús. Viem, že je to ťažké a náročné.

nezabudka1410
18. máj 2015

@moni244 ano, tú istú skúsenosť mám aj ja. 🙂

bucula
18. máj 2015

🙂 niekto sa stazuje,ze sa po svadbe vsetko zmenilo. U nas to tiez ostalo vsetko v starych kolajach. A nam sa to tak paci... bolo nam ffajn a stale nam je fajn -🙂 🙂 a sme spolu 11 rokov 🙂 🙂 🙂 🙂 neries a tak ty zmen nieco. Co si urobila ty, ako manzelka. 🙂 🙂 🙂 🙂

Strana
z2