Sklamanie v partnerovi: Ako ďalej vo vzťahu?
Dievcata potrebujem sa len nejako vyžalovať. Žijem s partnerom 5 rokov aj s mojim synom. Ale sme spolu od jeho 3 rokov. Nie je jeho biologicky otec. Dnes ako sme nieco pozerali a na konci riesili stratu blizkeho. Tak som sa ho spytala, co by sa stalo s malym, ak zomriem. Povedal mi, ze isiel by asi maleho Krstnej. Ze jeho praca mu neumožňuje sa o neho postarat. Cestuje do prace asi hodinu autom. Chodi okolo piatej siestej. Baby som sa rozplakala. Mne to prislo tak luto. Nie len, ze som nedokázala porodiť mojho maleho do normalej rodiny ale vidim, ze som mu ju ani nevytvorilia. Búria sa vo mne emocie, smútok a sklamanie. Potom to ten somár este otočil na mna, ze co riesim blbosti. Mam prestať fajcit ak sa chcem dožiť jeho 18 rokov. Myslela som, ze malemu davam rodinu a s tou súvisiacu stabilitu. Ale teraz neviem co mu vlastne davam.
@andreatytler nenapisala som, ze chcem aby ostal s nim. Iba ma jeho odpoved sklamala a asi sa mi skor v tom sklamaní vratili moje pocity po smrti matky a to som bola dospela. Ak sa mi nieco stane, tak realne prvy by si ho mohol zobrat moj otec ako dedo. Ale on je na dochodku a ja by som chcela aby sa staral niekto mladsi. Nebojim sa, ze by sa o neho nikto nepostaral. Mame velku rodinu plnu deti, viem, ze by sa postarali vsetci ale preto ma sklamalo, ze prave ten moj partner povedal, ze asi krstná. Neviem ci to cez tieto pismenka dobre vysvetlujem a da sa to pochopit ako to myslim.
@miadi ja tomu rozumiem.
@deti95060810 Kdeze ja nechcem aby partner ostal sam, to som neriesila.
@oslo1 na Sk take nie je. To som riesila hned po narodení syna, ze ci sa to da ošetriť. Mozem spisat papier ale sud na neho nemusi prihliadať. Ale bavila som sa s kamoskou sudkyňou a ona hovorila, ze sudy prihliadajú nie len na biologické väzby a nevytrhnu dieta z milujúceho prostredia. Takze realne som dohodnuta a vie to aj rodina, ze pojde Krstnej mame. Toto bolo pred tym ako som si nasla partnera. A vlastne to tak chcem aj teraz, len som bola sklamana z jeho reakcie. Ale Ano mohlo to byt nesprávne formulované z jeho strany, lebo sme sa o tom rozpravali este v postely a povedal, ze by urcite chcel ostat s malym v kontakte ale nevie si predstavit ako by sa o neho sam staral bez partnerky. Ze kto by ho nosil do skoly a kde by bol po skole, ked on chodi vecer z prace. Ale ja sa na to pozeram zase cez svoj pohlad, ze vsetko sa da vyriesit, ked sa chce.
@zanka777 presne tak to mam aj ja, ze automaticky by som brala, ze dieta ktore so mnou vyrastá by ostalo so mnou aj keby bolo partnerove. Ja keby sa cokolkvek stalo v rodine a ostalo by dieta, postarala by som sa o ich dieta aby nemuselo ist starym rodicom, ktori nemozu dat malemu dietatu tolko aktivít ako mladšie pary.
radšej by si potrebovala počuť milosrdnú lož ako pravdu? 🤔
To snáď nemyslíš vážne toto 🤦♀️🤦♀️.
Dieťa nieje psík ktorého si vezme po pozostalom hocikto a hocikedy. Ak by sa ti niečo stalo je mizivá šanca že by ho zverili tvojmu frajerovi aj keby veľmi chce. Podľa zákona je to cudzia osoba.
V prvom rade by šlo k biologickemu otcovi, jeho alebo tvojej rodine.
Zbytočne sa hádate na hypotetickom čoby keby. Verím tomu že ma tvoj partner synčeka rád, ale nemozes ho nútiť aby si ho adoptoval alebo mu nahrádzal otca pokiaľ to on sám tak necíti. Pozícia maminho frajera je skôr taký kamarát, mentor a vychovávatel je len čiastočne. Nemôžeš ľudí nútiť byt náhradným rodičom so všetkou tou zodpovednosťou za vychovu
Ale možno je fajn túto tému vašich vzájomných vzťahov otvoriť a definovať si ju. Bez emocionálneho nátlaku z tvojej strany nechaj priateľa nech sám povie ako vníma tvojho syna.
My sme tiez zmiesana rodina a toto sme preberali teda veľakrát, je to dôležité vedieť ako to všetci členovia maju.
@heleninamama ja mam zas takuto skusenost - moj teraz uz manzel so mnou zije od 6 rokov mojej dcery a relativne rychlo zacal rozmyslat, co by s nou bolo, keby sa mi nieco stalo, ako najst sposob, aby ostala s nim. Ma vsak bio otca, takze je jasne, ze by bola pridelena jemu.
Toto rozmyslanie ma presvedcilo, ze je pre nas ten pravy.
Pozri, asi to nie je úplne hlúpa otázka, ale je to trošku hlúpa reakcia na to, že neodpovedal ako by si ty chcela, navyše keď nastolíš takúto otázku z ničoho nič... to, že sa necíti pripravený sám vychovávať dieťa a neosvojil by si ho, nemusí hneď znamenať, že by sa mu úplne vytratil zo života a nebol mu na ďalej "kamošom" ...koľko tehotných žien alebo aj mamičiek tu váha a polemizuje, či zvládnu byť na vlastné dieťa samé... treba sa o tom asi porozprávať s kľudom, nie rozcítená a nie cez hypotetické otázky čo by bolo keby, ale čisto ako vníma tvojho syna
@autorka prepac, ale načo mas blbé otázky? Po prve, nie je jeho bio otec, po druhé, nie ste ani manželia, teda rodina. Po právnej stránke by mu ho ani nedali, je pre neho cudzi človek. Prečo by sa mal starať o tvojho syna? Ty by si mu ho normalne nechala? Nedala by si ho radšej.babke napr.? A po ďalšie, uvažovala by som nad zmenou partnera, resp.do budúcna by bola veľmi opatrná.
@heleninamama presne tak, uplne s tebou súhlasím. Aj keď tu mnohé dúfajú, nikdy ten chlap nebude ľúbiť cudzie dieta ako vlastne. A každý normálny, plodný chlap chce vlastne dieta. To partnerkine môže mať rád, tolerovať a pod. Ale to je všetko. Nikdy ho nebude milovať ako vlastne. Lebo to nie je jeho dieta. Ja som s mojim mala raz takýto rozhovor, ze ako to chlapi vnímajú, a povedal mi úplne otvorené, ze áno, staral by sa o partnerkine dieta, ale proste bolo by to asi tak, ako sú deti co ma jeho brat. Ma ich rad, ale nie sú tí jeho deti, nemiluje ich a pod. Tiez som na začiatku ostala prekvapená, zaskocena, ale keď som sa zamyslela a brala to bez emócií... v podstate ma pravdu.
Tak ja neviem, okolo akých chlapov chodíte niektoré, ale priateľ mojej mamy po pár rokoch vzťahu (2-3?) riešil s nami deťmi, či by sme v najhoršom prípade chceli zostať s ním alebo nie a považoval za samozrejmé, že už sme aj jeho deti, takisto sme bio otca už nemali. Tiež nás všetkým predstavoval po konzultácii s nami ako jeho deti, bez prídavku "nevlastné". Takže pre mňa je úplne normálna aj otázka, aj to, že "cudzí chlap" by sa chcel o dieťa starať. Vďaka maminmu dobrému výberu to považujem za štandard a odmietam ho podliezať.
Ale ja ťa chápem ale niekomu to jednoducho nevysvetlis
@thoughtfulweirdo
Lenze to, co je pre nas samozrejme, nemusi byt samozrejme pre tu druhu stranu.
Ja mam z mnohych tunajsich diskusii pocit, ze velmi vela zien veci vo svojom vztahu vnima diametralne inak ako ich partneri a ze vela zien si tak trochu "vysniva" taku svoju zelanu realitu. Zial neraz realita je taka, ze hlavne vo vztahoch "na divoko" ten muz nechce si komplikovat prilis zivot a ma tie zadne dvierka, pripadne, co je este smutnejsie, vyslovne berie vztah s dotycnou ako prechodnu stanicu. Kym je mu dobre, kym veci funguju, zije "s kamoskou", ma sex, má postarene o domacnost a pripadne dieta (ano, zial, stale mnohe zeny aj dobrovolne aj nedobrovlne preberaju rolu sluzky v domacnosti) a ak by prisiel "problem", zbalia sa a odidu.
Mnoho ludi aj dnes stavia lasku do roviny emocii, nie rozhodnutia.
@zmrzlinka2021 a presne z dovodov, ktore pises, je rozcarovanie autorky opodstatnene, pretoze prave odpoved na otazku, ktoru chlapovi polozila, jej napovie, ako vazne to s nou mysli.
@mandzula Ja chápem jej rozčarovaniu, proste prišlo vytriezvenie. Zial stretavam sa castokrat s tym, ze zeny nechcu vytriezvet. Az extremne sa boja "samoty" a preto su schopne zotrvavat v divotvornych vztahoch
@mondolina to je dobra otazka. Neviem
@mandzula velmi pekne od neho, ze nad tym premýšľal.
Mozno je podstatnejsia otazka kde by bolo malemu lepsie ? S krstnou ci s partnerom ? Ak si odpovies ze snou tak sa zbytocne trapis. Ale aj ona si to bude musiet vybavit sudnou cestou nebude ho mat automaticky. Keby ste boli manzelia mohol by si ho osvojit no to Asi nechce a s manzelstvom vahas ty.
To bola taka rozpravka, silno mi ju tato tema pripomenula.
Dievcina dala ruku do dzbanu a namiesto toho, aby rozbili dzban, cela rodina plakala nad nestastim, ktore sa este nestalo😁
@mandzula no ale ja som si myslela, ze to tak berie. Malemu sa venuje, vychováva ho, uci ho take tie chlapské veci, uci sa s nim, mozem pracovne odist aj na par dni a stara sa, ked je chory chodi mu v noci merať teplotu, spravia si pukance a pozerajú rozpravky a proste take male drobnosti, ktore ma presvedčia, ze ho ma rad. Rozprava uz rok o svadbe, comu sa branim ja, cize mam za to, ze nie som len prechodná stanica. Mozno preto ma ta reakcia prekvapila.
@miadi moj maly je taky extrovert, ze jemu by bolo dobre hocikde, kde ma pozornost. Ale asi by mu bolo lepsie s krstnou, ktora by sa postarala aj po ten emočnej stranke lepsie. Viem ako vychováva ona svoju dceru. Lebo som si vedomá toho, ze moj partner nie je moc emočne ladený clovek ale to viem od zaciatku.
Bože žena, možno si si touto hlupou a totálne zbytočnou otázkou pochovala pohodový vzťah… Navyše si potrebujes preliecit vlastne spomienky🙄 Nedivila by som sa, jeby z tej prace začal chodiť ešte neskôr z obavy, ze ho zase budeš grilovat podobnými citovými hovadinami. Ty odmietaš svadbu, ale od neho čakáš, ze ti automaticky odpovie to čo chceš počuť… sa zamysli
ja nepochopim jednu vec …. ako k tomu pride on ? vziat si ho nechces ale svoje dieta mu vesat na krk chces… no možno keby si si ho vzala tak by sa k tomu stavial inak … 🤦🏼♀️ To Ty jeho neprijmas za rodinu…

@h2 áno uvedomujem si to ale aj keby sa nepodarilo ide o postoj aký k tomu mám a keď ma od začiatku taký postoj tak to nikam nevedie podľa mňa .....