Sklamanie z manželovho správania
Ženičky, trápi ma jedna vec 🤦 Včera sme sa s manzelom pochytili. Dom v ktorom byvame nam darovala jeho mama s otcom a len na jeho meno. Bol to strasne stary dom v neobyvatelnom stave. Prerobit ho mu pomohli chlapi z mojej rodiny, otec, bratia, bratranec. Bez toho by si musel zobrat uver. Nevadilo mi ze je len na jeho meno, ved sme spolu, je jedno co je na papiery. Ale vcera v ramci podla neho "srandy" mi povedal, co by som spravila keby si najde milenku. Povedala som zeby som jo vyhodila z domu. On mi na to ze to asi tazko kedze dom je pisany na neho. V tom mi stiahlo zaludok od zlosti. Pohadali sme sa, povedala som ze do buducna by som chcela aby polovicu som vlastnila ja koli tomu aby som mala istotu a neostala raz na ulici. Povedal ze on prepisovat nic nebude. Som velmi sklamana, citim velky hnev, z nicoho nic pri vareni mi to zacal hovorit. Co si o tom myslite? Tie co ste tu take ze dom alebo byt je pisany len na muza, ako to beriete? Povedal vam muz niekedy ze je lne jeho ten majetok? Keby mu prepne a tu milenku si naozaj najde ja nemozem nic a musim odist z domu lebo moje tu neni nic. Ja som to neriesila vobec ale vcera ma teda zaskocil ked sa ma pytal co by som urobila keby si najde milenku a nemohla by som uo vyhodit z domu kedze dom je jeho 🤷
Prosím Ťa, pri akej príležitosti došlo k tomu, že sa Ťa opýtal, čo by si robila, keby si našiel milenku? Nejako to vyplynulo z rozhovoru? Alebo úplne nezávisle na ničom sa to opýtal? Lebo teda, neviem si predstaviť iný dôvod na takúto otázku, než ten, že už nejakú má, prípade má aspoň vo výhľade. A ešte, keď to zaklincoval tým, že on nič prepisovať nebude... určite by som zbystrila pozornosť.
🤦 nezávidím ti ......
Ja neviem, ale toto som svojmu mužovi nikdy nepovedala ..tiež som dostala od svojich rodičov byt a to môže byť akákoľvek hádka, ale nikdy by som mu nepovedala to, čo tebe povedal tvoj muž...veď máte spolu dieťa, tvoríte rodinu...no je to chrapun...práve pre tieto situácie bolo lepšie si majetkové veci objasniť ešte predtým, ako ste začali ,,jeho" majetok zveľaďovať. .keď je taký múdry, tak mu pekne vyčísli cenu práce a vsetkeho, čo vam tvoja rodina pomohla...keď je taký hrdina, nech ti to vyplatí...najhoršia vec, ktorá môže nastať je keď začne vo vztahu tvoje a moje, ale áno je to len jeho dom a raz môžeš odísť s holou rúrou ..poznám v okolí pár, kde to má žena kazdu chvíľku na očiach vyhodene, že všetko je len jeho...a veru premna by to bola cesta asi aj ku koncu
Ja na tvojom mieste, keď ti to samozrejme bude príjem dovoľovať zobrala úver a kúpila si byt, a dala si rozdeliť BSM a hotovo a keď ti povie, čo ťa k tomu viedlo, že aby si aj ti raz mala, kde ísť keď budeš mať raz možno milenca. A hotovo, to čo ti povedal, môže časom spôsobovať aj psychické tyranie vedené smerom k tebe, bude to u teba vzbudzovať životnú neistotu...je to chrapun, prepáč, ale nech ti zaplatí cenu práce tvojej rodiny, hrdina
Myslím,že už niekoho ma.Z vlastných skúseností....
No myslim si, ze tato sranda ma niekde hlboko v jeho mozgu zaklad. Nad niecim spekuluje alebo uz mu aj uslo...co sa tyka domu, mozno by bolo fajn si dohladat co islo z tvojho uctu, z uctov tvojich rodicov - to by sa dalo zas chapat ako dar tvojej rodiny tebe, aby si ozaj s holou prdelou neskoncila za dverami. Zas ked sa na to s nadhladom kuknem aj keby ma slo rozpucit od jedu, okrem penazi isla do domu hlavne praca...keby si na to vsetko berie uver, ten uz by bol v manzelstve spolocny. Pokial ste zadobre este raz, s odstupom par dni by som si s nim sadla. Teraz by som bola kludna, nevytahovala to a ked budete ok, tak pri pohari vina alebo neviem ako si robite chvilky by som to vytiahla a povedala co mam na srdci a iba ci sa mu to zda fer...a nemusi dat polovicu ak sa mu to vidi dost, nech da aspon stvrtinu...ak by ste sa rozviedli nech mas aspon nieco s cim mozes brat hypo a podobne. Ide len o to,ze nasilim ho nedonutis a keby doslo na sud, ten neprihliada na emocie a pocit krivdy.
Otázka na tie, co sú také zhrozene z toho, že neprepisal polku domu na manželku. Kole z vás by rodičovský byť, dom, nehnuteľností pre písali na manžela? Pripadne dar ako nehnuteľnosť? 😂. Nuž myslím, že každý normálny súdny človek by to neurobil, lebo vždy tu je, čo keď.... Nehnuteľnosť ostáva zaručene deťom, ale manželstvo nech je akokoľvek dokonale nikdy nie je iste. S tými investíciami sa mali dohodnúť predtým. Ale teda pokiaľ nešlo o ruinu polku hodnoty domu zaiste nedosiahli.
My sme v podstate dostali tiež byt od manželovej rodičov pred svadbou, ale s tým, že vyplatíme jeho brata. Keby mi automaticky nenavrhol, že pôjde na 1/2, tak ho určite neberieme, a radšej kúpime dom, aj keď neporovnateľne drahšie. Určite by som nedávala peniaze do cudzieho. Aj keď ho mame na 1/2, už len čakám kým ho predáme a kúpime dom. Dúfam len, že si to rodičia nerozmyslia a nebudú ho chcieť odkúpiť za pôvodnú cenu, lebo sme do neho už dosť peňazí vrazili 😃
@148terka148 ty mas ale milujuceho manzela😀. Ja som dcere darovala svoj rodicovsky dom a bola by som zasadne proti, aby prepisala cast manzelovi. Ani to neurobila. Je to jej dar a jej manzel nema s tym nic.
Ako píšu niektoré baby, to že na teba nechce prepísať polovicu domu je v poriadku, prúser sú tie jeho reči. Aj môj bývalý muž mal dom čo kúpil za peniaze ktoré zdedil, čiže písaný bol len na neho, ale tiež som bola sprostá a nejaké svoje peniaze som doňho vrazila, veď som tam bývala aj so synom, prišlo mi to normálne. Až kým mi pri každej hádke nezačal vykrikovať, že keď sa mi nepáči, mám sa zbaliť a ísť. Jediné čo zabralo bolo, keď som sa raz naozaj zbalila, zobrala syna a odišla. Potom samozrejme prosikal, aby som sa vrátila, tak som súhlasila pod podmienkou, že mi vráti všetky moje investované peniaze do JEHO chalupy a ja si kúpim aspoň malý bytík. Aj tak bolo a odvtedy mi veru nikdy nepovedal, že sa mám zbaliť a ísť, lebo dobre vedel, že mám kam. Takže ako niekto predo mnou ti tiež radím, zaobstaraj si niečo svoje, aby nebol chlapec tak na koni.
@miriam11 ty si tam bola? Vieš koľko sa investovalo? Za prácu sa samozrejme platí, ale aj za materiál ten kúpil kto? Prečo si myslíš, že by im bol na veľké?
Ja by som bola oprávnené nahnevaná. Kreten jeden. Nepoviem keby niečo dostal narobil sa na tom ako kon a ty by si tam nedala ani korunu. Ale kto mu ten dar zveladil? Áno nech si ho nechá, ale v pôvodnom stave. Píšeš, že to bol starý dom a vďaka tebe je to poprerabane a ty keby niečo ostaneš s hoľou ritou. Co machruje?? Budete tam bývať napr 15 rokov ty tam budeš dávať každú svoju výplatu kupovať prkotinky a tak a nakoniec nemáš právo vôbec na nic a máš začať niekde od začiatku? Mne by sa toto teda nepáčilo. Nechápem tie reči, že manžel /manželka s tým darom nemajú nič. Nič by nemali keby v tom žili len so svojimi výdavkami na jedlo a energie. Ale keď do toho reálne dávajú peniaze a prerabaju to to akoze nič s tým nemajú?? My máme dom na polovicu, ale keby bol len môj a vidím co sa tu muž narobil a roky sem dáva svoje výplaty tak si to vôbec neviem predstaviť, že by som ho dokázala vyhodiť s igelitkou a chod si kde chceš a začni od znova. Natoľko si ho vážim ako človeka.
@sasitinka inak by si spievala, kebyže po rokoch toho ako do tvojho rodičovského domu, po tom, čo by si preisala polku na muža, dovliekol muž dajme tomu tehotnú milenku a pekne by sa tam usadili a kebyže by si chcela pokoj, by si pekne vyplácala svojmu muža z rodičovského domu, daru od rodicovov, babky atď. Hneď by si menila rétoriku a vieš o tom, že sa to stáva?
@maciatkolulu nie ja som natoľko naivná, že verím na šťastné až do smrti 🙄 jasne, ze viem ze sa to stáva. A ty by si ako spievala keby žiješ v niekoho dome 20rokov a v 50tke ti povie ze je to jeho a môžeš si ísť kde chceš? Nezaujímalo by ho to ze to je jediný tvoj domov roky si to zveľaďovala starala sa mu o deti, dvor a domov. Páčilo by sa ti to, že mu to máš všetko pekne nechať, lebo však to bol jeho darček?
@sasitinka tak nič by sa nedalo robiť, akceptovala by som to. A určite by som sa tých XY rokov nespoliehala a nebola 100%zavisla od chlapa. To je zásada. Chcela by som keď už tak spoločný majetok, spolu vybudovaný a muž nech kľudne ma svoje a ja svoje a aj spoločné. To je podľa mňa úplne normálne.
@maciatkolulu jasne každá bežná rodina ma peniaze na udržiavanie 3 nehnuteľnosti. Taka bežná žena to ma ako spraviť, že si ma vziať hypotéku na inú nehnuteľnost a ešte aj v inej domácnosti žiť a viesť ju? Véd ten spoločný majetok si teraz budujú. Keby dostal niečo prerobené alebo nové ôk. Ale dostal starý dom a tým ich zveľaďovanim asi naberá na hodnote. Ci ma si ona zobrať hypotéku aby si kúpila niečo svoje nech ma zadné dvierka a ešte aj snažiť sa budovať ich spoločný domov? A keď bude na rodičaku tak kto to uplati.
@sasitinka nejako nerozumies. Normálna rodina si môže zibrat spoločne byť, dom, keď ma muž, alebo žena svoju nehnuteľnosť, tak si ju nechať a náklady? Véd ta nehnuteľnosť väčšinou zarába, minimálne teda na náklady a teda si myslím, že skôr so zisjom😊. Takže nie nemá si žena, muž brat úver na svoju nehnuteľnosť, ale keď ju má, tak si ju necha.
@sasitinka co kto uplati na rodičak, ved úplne normálne, muž spoločnú hypo, spoločné náklady a keď je zle nikto nenúti ženu sedieť doma tri roky. A kebyže ma svoju nehnuteľnosť, tak by ju snáď prenajíma la a mohla odkladať napríklad.
To ze nechce prepisat polovicu na teba chapem.... aj ja som bola kedysi naivna a dopadla na to ....ale.... to co vypustil z ust by ma neskutocne zranilo a dovera by.bola v prd..I...a zacala asi aj ja budovat zadne vratka ...
U nas je situacia taka ista ale v opacnom garde, ja som vlastnik domu a moj manzel sa riadne na mojom dome namakal. Ale neplanujem ho zapisat do listu vlastnictva, aj napriek tomu ze sa lubime a vsetko je ok. Tvojho muza chapem. Aj tebe by mohlo prepnut, najdes si milenca a budes pozadovat vyplatit polovicu z domu ktory on dostal. No nebol by sprosty keby ta dopisal do LV? Na tvojom mieste by som vzala hypo a kupila byt,garsonku, 1izbak ktory bude iba tvoj, platit ho budes zo svojho prijmu a o ostatne vydaje vo vasej rodine nech sa stara muz. Proste nezostanes s holou ritou
@maciatkolulu Pokiaľ nedostane ona nehnuteľnosť tak si ju asi musí kúpiť nie? A nato kde ma ona teraz zohnať peniaze? Takže automaticky ma náklady. A tie nehnuteľnosti aj udržovať hádam nebude stáť niekde niečo 10-15 rokov bez toho aby do toho vložil niekto peniaze. Aj keby to prenajimala stále opravy sú na nej. A bude rada keď ten nájom co by im zaucotvala pokryje hypo a energie. Nie tak ešte na zisk aby nehnuteľnosť zarábala. Véd to je úplne nelogické. Ona sa teraz snažila zveladit ten dom aby pekne žili, ešte si ma zaobstarať aj niečo iné ako zadné dvierka a ešte si decko s slahnúť do jaslí a letieť do roboty aby to uplatila. Neviem ako žiješ ty ale ja taky starý dom vlastním. Viem koľko peňazí a práce je natom to prerobiť. Dali sme do neho už toľko co mal hodnotu pred prerabkou a ten čas a energie odriekanie si aby sme to tu mali pekne. A nezlahcujem to ani na jednej ani na druhej strane,ze by jeden z nás to tu mal nechať len tak a ísť však čo. Muž dostane byť po svokre ale ten má nezaujíma lebo v ňom neplánujem žiť, neplánujem ho prerábať ani vkladať do neho peniaze takže nemám na neho ani nárok. Dohodli sme sa, že bude deti. Ale spoločne bývanie ma byt spoločne v každom slová zmysle pokiaľ sa obidvaja snažia rovnako ho udržovať a zveladovat
@sasitinka áno som nedocitala, nechápeš? Ona a ani on nemusia mať svoje nehnuteľnosti, mali by mať spoločne! 🙏Keď niekto ma, fajn je to super, keď nemá, prečo si ma kupovať? Teda pokiaľ nto ma super a keď nie tak nie. Chápeš?
@sasitinka inak žena z orechovej potone sa na sťahuje do domu muža, v centre BA. Hodnota 700000, muž z čistej lásky prepise dedičstvo po svojich rodičoch na ženu, ta sa zamiluje a rozhodne odísť a bum polka domu ide fuč. Stále nerozumieš? A je to aj naopak

Nuž, aspoň vidíš, za čo ťa ten tvoj manžel má. Veľká chyba, že ste toto neriešili ešte pred prerábaním. Aby na teba prepísal polovicu sa asi nedočkáš a tie reči asi tiež neboli len tak.
Takže si odkladaj niečo bokom, lebo keď príde z istému, jeden z vás pôjde preč a budeš to ty.