icon

Sklamanie z manželovho správania

5. aug 2020

Ženičky, trápi ma jedna vec 🤦 Včera sme sa s manzelom pochytili. Dom v ktorom byvame nam darovala jeho mama s otcom a len na jeho meno. Bol to strasne stary dom v neobyvatelnom stave. Prerobit ho mu pomohli chlapi z mojej rodiny, otec, bratia, bratranec. Bez toho by si musel zobrat uver. Nevadilo mi ze je len na jeho meno, ved sme spolu, je jedno co je na papiery. Ale vcera v ramci podla neho "srandy" mi povedal, co by som spravila keby si najde milenku. Povedala som zeby som jo vyhodila z domu. On mi na to ze to asi tazko kedze dom je pisany na neho. V tom mi stiahlo zaludok od zlosti. Pohadali sme sa, povedala som ze do buducna by som chcela aby polovicu som vlastnila ja koli tomu aby som mala istotu a neostala raz na ulici. Povedal ze on prepisovat nic nebude. Som velmi sklamana, citim velky hnev, z nicoho nic pri vareni mi to zacal hovorit. Co si o tom myslite? Tie co ste tu take ze dom alebo byt je pisany len na muza, ako to beriete? Povedal vam muz niekedy ze je lne jeho ten majetok? Keby mu prepne a tu milenku si naozaj najde ja nemozem nic a musim odist z domu lebo moje tu neni nic. Ja som to neriesila vobec ale vcera ma teda zaskocil ked sa ma pytal co by som urobila keby si najde milenku a nemohla by som uo vyhodit z domu kedze dom je jeho 🤷

sasitinka
6. aug 2020

@maciatkolulu toto co si napísala nie je táto situácia co ma zakladateľka. Ja som to aj hore písala, že keby dostal nové alebo prerobené skratka, že ona si tam žije svoj život len na náklady energií a jedla ok brala by som, že to nechce prepísať. Ale ona sa snaží, vďaka nej to maju aj prerobené tak od neho je chrapunstvo jej povedať ze ON keby si niekoho našiel ju vyhodi

zooeynka
6. aug 2020

@sasitinka bohuzial ma pravo ju po rozvode vyhodit. Moralne pravo nikoho na sude nezaujima.

sasitinka
6. aug 2020

@zooeynka ja viem, že ma pravo pred súdom. To mi je jasne. A chápem ju, že je na neho nahnevaná a zamrzel ju tento jeho postoj. Ja sama neviem ci by som tam ďalej dokázala žiť dávať do toho peniaze a ešte si s takým človekom robiť deti a znevyhodnovat sa ešte viac

zooeynka
6. aug 2020

@sasitinka a co ma urobit? Rozviest sa kvoli jednej hadke? Nic by si nepomohla. Dupkat nozkou nech ju zapise do LV? A ked chlap opat odmietne, tak co?

sono2
6. aug 2020

@pupavka89 by si možno ináč hovorila, keby ste bývali a keby ti jedného dňa s úsmevom na tvári tvoj muž položil takúto otázku ako zakladateľke.
Ja teda pochybujem, že by jej súd nejaké peniaze uznal. Kamarát tak pochodil, prerobil rodičovské na poschodí u ženy a nedostal pri rozvode ani cent.

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
sono2
6. aug 2020

Ináč mám aj ja v rodine situáciu, kde si zobral úver švagor a býva v jej rodine dome s jej mamou a časť domu sa ako vidíme tiež nechystajú napísať na neho. Úver má do 60tky. Jeho mamu, tiež moju svokru ide poraziť.
Ja jeho ženu chápem, že rodičovské atď ok, ale úver áno úroky áno ale už napísať nie. Tak toto mi príde tiež vypočítavý prístup.

moonlight1210
6. aug 2020

Ja by som mu zo zartu na to povedala, zeby som si po rozvode idniesla vsetky moje veci a v niektory pekny vhodny den mu barak podpalila. Mne sa skoda nestane, ved nie je moj. Alebo vymyslela nieco ine, rovnako pikantne. Lebo nech pamata, ze rozzurena, oklamana a financne podvedena zena (nebodaj este s malymi detmi) je horsia od demona z pekla, tak by sa s osudom nemal zahravat.
Proste nesrat kobru bosou nohou. 🙂

A nahodila by som siroky usmev, ze vsak len samozrejme zartujem podla jeho prikladu .... do chvile, kym fakt nedovlecie milenku. Tak nech si to rozmysli. 🙂

0silvia0
6. aug 2020

@moonlight1210 tak toto by fakt mohlo zabrať, rafinovanejšiu odpoveď som ešte nečítala👍

miriam11
Odpoveď bola odstránená
damtiporiti
6. aug 2020

@miriam11 čo má jeden debil spoločné s touto dobou?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
henrietkatr
6. aug 2020

HMMMM AKO TO NEMUSEL, PODLA MNA TO POVEDAL LEN V ZLOSTI, NO AJ TAK BY SOM SA O TOM S NIM CASOM POROZPRAVALA, ZE PROSTE POTREBUJES MAT NEJAKE TIE ISTOTY A TO CO JE TVOJE JE PREDSA AJ JEHO

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
damtiporiti
6. aug 2020

@miriam11 to vidím

diusqa761
6. aug 2020

Už by som mu nedávala peniaze na prerábku ani nepomáhala a zháňala rodinu. Keď bude chcieť niečo zaplatiť na dom alebo pomoc od tvojej rodiny zasa s niečím mu v kľude s úsmevom na tvári povedz: "však to je tvoj dom nie môj tak sa staraj."

miriam11
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
6. aug 2020

@miriam11 áno príde mi fér, že dar od rodičov je písaný na mňa! Používať ho môže aj muž to je samozrejme. Ale je písaný na mňa a aj bude, som vďačná svojej nenohej babke, za to, že trvala na to, že byt. O mi kúpili bude písaný iba na mňa, som zúrila, že ako to vyzerá a vidíš, kebyže ju neposlucjnem🙄tak po 10 rokoch manželstva by som mohla ísť do riti... Lebo by sa dar, peniaze mojej rodiny delil na pol s mojim ex a užívala by peniaze nejaká druhá a moja rodina šetria, pracovala na to? Áno príde mi to fér.

sense
6. aug 2020

@miriam11 a tebe byprislo fer keby nadobudnes nieco a potom sa mas toho vzdat a delit to? Pretoze moralka? Pritom jedneho dnaby tobolo deti ?

O moralnom hladisku vravia len ty co su na.opacnej strane ,ti co sa citia ukrivdeni a ti kt neprisli pre moralne zmyslanie o vela...pretoze ti co prisli su uz opatrni..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
6. aug 2020

@miriam11 to je bohuzial autorkina hlupost ze takuto moznost nevidela skor...

h2
6. aug 2020

@zooeynka A čo mala teda urobiť? Povedať mužovi, že jej príbuzní nepôjdu robiť na dom, kým na ňu časť neprepíše? A on by sa naštval, povedal by, že just na ňu nič neprepíše, zobral by úver a nechal dom prerobiť firme. A o tú sumu by potom ochudobnil rodinný rozpočet...

zooeynka
6. aug 2020

@h2 investovala do domu, ktory jej nepatri. Co cakala? Ja chapem ze mladi a zamilovani taketo veci neriesia, su radi ze budu spolu byvat. Ale darovat jej polovicu svojho domu, tak to by bol pekny hlupak. Nezachytila som v debate ci autorka poskytla aj financnu injekciu, alebo len sikovne ruky rodiny....spomenula to autorka niekde?(lebo je rozdiel kupit zavesy a zaplatit napr.nove kurenie, kuchynu, okna...)

maciatkolulu
6. aug 2020

@miriam11 autorka nikde nepísala o financiách...

nellye9
6. aug 2020

Manžel autorky dostal dar, ak chcela byt autorka na LV, mali dat dar ohodnotiť a polovicu vyplatit. Potom začať s rekonštrukciou zo spoločných zdrojov.
Ja mám nehnuteľnost nadobudnutu pred svadbou a manžel na nej nie je pripísaný, prečo aj. Rovnako ako on zdedil rodičovský dom a neziadala som od neho urýchlený zápis na LV. Ked si predstavim ze darujem niečo môjmu dieťaťu a ono rychlo polovicu napíše na koho príde, len tak, nebola by som spokojná.

maminuska
6. aug 2020

Ja patrím medzi tie tupane, ktoré podľahli tlaku akože morálky a okolia a prepísala som , resp,. som umožnila prepis polovice bytu ktorý mi darovali rodičia. S exmanželom som bola 13 rokov , potom sme sa rozviedli a následne 5 rokov súdnych ťahaníc s ním, kde som vyporiadanie BSM viacmenej prehrala a musela som ho vyplatiť. Ten pocit neprajem nikomu , keď som potom na LV videla celú nehnuteľnosť ( druhá ) napísanú na jeho terajšiu manželku .
Takže teraz nejaká morálka je u mňa na poslednom mieste. Ak budem deťom dávať budem dávať im s podmienkou aby to v žiadnom prípade neprepisovali na svojho partnera. Teraz to mám s manželom ošetrené tak že už nikto z nás nebude ukrátený .

ckocka
6. aug 2020

@maminuska A ako toho u detí docieliš, ak už raz dom prepíšeš?

zooeynka
6. aug 2020

@maminuska jemin, ja byt tvoja mama tak ta za ten prepis vyfackam....

maminuska
6. aug 2020

@zooeynka no veru by som si zaslúžila. Ale to vieš to presne takéto moralistky do mňa húdli z manželovej rodiny, on na mňa tlačil , vlastný otec mi vravel že by to asi bolo dobré len mama bola zásadne proti .
@ckocka myslím že som mojim deťom dostatočná výstraha ako môžu skončiť. A ak to urobia , v živote už odo mňa žiadne peniaze už neuvidia .

maciatkolulu
6. aug 2020

@maminuska ja som mala to šťastie a musela som posluchnut babku... Inak by som bola na tom ako ty.
@ckocka jednoducho neprepisat za života a hotovo a potom, keď by som umrela, nech si robia čo chcu