icon

Sklamanie z matkinej reakcie na plánovanú dovolenku

27. jún 2025

Ahojte, dnes som sa veľmi pohádala s mamou a sklamala ma jej reakcia. Tým, že som toto leto bez partnera a s kamoškami sa mi nepodarilo dohodnúť na dovolenke k moru ale len na výletíku tak mi otec navrhol, či nepôjdeme ako rodina ja som hneď súhlasila, že by to bolo super (samozrejme si všetko hradím sama aby nedošlo k nedorozumeniu). Otec hovoril, že s mamou majú len 7 dní dovolenky do konca roka, že aj pre nich to bude fajn ísť niekam teraz v lete tak sme začali plánovať a hľadať. Mama najprv vymýšlala že v Taliansku je teplo a stále nejaký problém, tak jej otec povedal, že bohužiaľ v lete bude všade v európe teplo. Dnes som prišla po práci za nimi, že si ideme dohodnúť detaily a mama na mňa nakričala, že nech mám na pamäti to, že tam ide len a len kvôli mne. Otec to počul a povedal jej, že on chce ísť tiež a rád pojde a oni nemajú kam inam ísť do nejakej väčšej exotiky, pretože majú málo dovolenky. Keď sme sa o tom bavilo ďalej, túto dovolenku nazvala, že to je moja dovolenka a že sa kvôli mne teda obetuje ale nech na to nezabudnem. Som si na 100% istá, že teraz bude všade hovoriť, pred rodinou a známymi, ako sa ona pre mňa obetuje, lebo ja chúdatko nemám s kým ísť a aká je ona super. Okrem toho mi vykričala aj iné veci úplne neprávom, a urážala ma, tak som odišla a začala mi písať správy, že to tak nemyslela ale ja som dosť sklamaná. Teraz už nemám absolútne chuť nikam ísť. Dopredu píšem, že otec bez mamy nepôjde.

Strana
z2
janinah
27. jún 2025

Chod sama kam chces ty a na ako dlho chces.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
kristinka92
27. jún 2025

divná reakcia matky? koľko máš rokov ty a koľko mama? ja by som sa asi skôr potešila ze so mnou chce ist ešte na dovolenku dospelé dieta, väčšinou už teenage prevracaju oci keď “musia” ist s rodicmi. Mali ste vždy takýto vzťah?
Ale po takejto scéne, nemyslím ze to je dobrý nápad niekam ist spolu

pribinak
27. jún 2025

Vsak chod sama. Kopec ľudí chodí single, možno sa aj s niekym zoznamis
Nech rodičia idu tiež len oni dvaja

autor
27. jún 2025
@kristinka92

divná reakcia matky? koľko máš rokov ty a koľko mama? ja by som sa asi skôr potešila ze so mnou chce ist ešte na dovolenku dospelé dieta, väčšinou už teenage prevracaju oci keď “musia” ist s rodicmi. Mali ste vždy takýto vzťah?
Ale po takejto scéne, nemyslím ze to je dobrý nápad niekam ist spolu

@kristinka92 23 mám

lija22
27. jún 2025

mne sa zda, ze mama proste nechce ist a je z toho nervozna. Mozno sichce usetrit dni dovolenky, 7 dni je malo do konca roka. Vycuvaj z toho

billy_jean
27. jún 2025

Nie je mama v menopauze? Zle znasa teplo, navaly horucavy, nervozita, uzkosti?

sissy27
27. jún 2025

A ty chces ist za tychto okolnosti s rodicmi? Ja by som teda chut nemala…

sszuzu8
27. jún 2025

Poznáš svoju mamu lepšie vieš čo na ňu platí. Ja by som išla a užila si to. Nikdy nevieš kedy to bude posledná možnosť, aby si raz neľutovala ze si nešla. Však ocko môže s mamou behať kade tade a ty si tiež urobis program podľa seba 😍

muchotrafka298
27. jún 2025

Preco nejdes sama? Ja chodim na dovolenky sama, robim si co chcem, idem kam chcem a je to pre mna najlepsia forma psychohygieny. Za tebou popisanych okolnosti by som nemala ani chut s rodicmi ist. Lebo vies ako to dopadne? Mama bude zduta a pri kazdej prilezitosti ti budu trieskat o hlavu ako sa ona musela obetovat. A chces toto pocuvat? No nie.

ivangeline
27. jún 2025

Radšej nikam ako takto.

diewcatqoo
27. jún 2025

A ved chod s otcom, ked on chce ist. Ked sa mama musi obetovat a otec pojde rad, tak chodte len vy dvaja.

pikachu999
28. jún 2025

Išla by som s otcom len

mamina7070
28. jún 2025

mame sa zjavne nechce tak chod len s otcom

a mozno maju problem s peniazmi, sedem dni dovolenky do konca roka je inak dost malo

pikachu999
28. jún 2025
@mamina7070

mame sa zjavne nechce tak chod len s otcom

a mozno maju problem s peniazmi, sedem dni dovolenky do konca roka je inak dost malo

@mamina7070 píše že si uhradi sama

tomiholjubavi
28. jún 2025

Aj ja ti radim, chod sama. Vyber si nejakú bezpečnú destináciu a uži si tú slobodu a možnosť robiť si čo chceš a kedy chceš. Veľa ľudí sa toho boji, lebo je to "spoločensky nezvyčajné", ale keď to raz skúsiš, už sa ti bude na skupinové akcie neochotne chodiť. 😆

Ja som sa tak raz vyhecovala ísť sama do Litvy. A bola to paráda. Nemusela som brat ohlady na žiadne nároky a požiadavky pri vybere ubytovania, jedla, programu, harmonogramu... Nikto mi za ušami nepizúkal, že nechce ísť do múzea, alebo či jest stejk, či vegánsky burger...

Mala som priestor nielen na seba, ale aj na spontánnosť a mohla som sa len tak rozhodnúť, že sa po ceste domov ešte stavím na trojdňové nákupy v Poľsku. Bolo to super. 🥰

lucia11kob
28. jún 2025

Len aby aj na dovolenke nemala blbé poznámky a ty budeš ľutovať, že si nešla sama. Radšej choď sama, ako máš mať pokazenu dovolenku.

zltalienka
28. jún 2025

7 dni dovolenky do konca roka je malo. Predpokladam, ze si ju Tvoja mama "setrila" na nieco ine (a na iny termin ako leto) a Tvoj otec navrhol spolocnu dovolenku s Tebou bez jej suhlasu, z coho vznika tolko nervozity okolo.
Bolo by fajn sa porozpravat s mamou sama a v klude. Ake mala ona plany so 7 dnami dovolenky do konca roka. Vacsina pracujucich si chce zobrat volno medzi Vianocami a novym rokom, pripadne okolo Dusiciek aby mohli ist "na hroby" a jej potom neostan ani 1 den volna, ak pojde teraz na dovolenku. Plus sa zaujimaj ako doteraz minula dovolenku. Neriesi pocas dovolenky nieco dolezite a pravidelne? Nechodi pomahat babke, dedkovi, svojmu surodencovi?

pralinka86
28. jún 2025

No je to take....7 dni je ozaj malo, ved mas este pol roka do konca roka...
Mame cosi vadi, mozno aj v práci ma cosi, ktovie, mozno hormony, ktovie... No nema si takto vybíjať nervy na nikom a ani citovo vydierat.. a uprimne, neviem ci v takej malade by som sla kdesi.. ist k moru ci na dovolenku v lete nie ne povinnosť
Mozte s otcom mozno dohodnut len nejake jednodnovky alebo vikend na ture, ci inde na vylete

prasiatko30
28. jún 2025

Isla by som sama s otcom a matku nechala doma

sima_20
28. jún 2025

Keď mama nechce ísť tak nech zostane doma. Ty chod na dovolenku s otcom.

zltalienka
28. jún 2025
@sima_20

Keď mama nechce ísť tak nech zostane doma. Ty chod na dovolenku s otcom.

@prasiatko30
@sima_20 autorka napisala, ze otec bez mamy nepojde.

personality
28. jún 2025

Tak to by som radšej nešla, lebo ju budeš počúvať celý čas aj tam… no dakujem pekne

evcagabi
28. jún 2025

Nesla by som aj keby mam cele leto sediet doma na riti 😅😅😅

bg92
28. jún 2025

Isla by som sama alebo nikam. Taku mamu by som nestrpela

sssss123
28. jún 2025

Chod s otcom

elanor
28. jún 2025

chod sama, ale sa dohodni len s otcom. Ked sa pani kralovnej mamicke nechce, a prudko ju to obtazuje, nech sa strci do ... a povie kukuk.
Otec vyzera, ze ma vsetkych 5 pokope, tak sa dohodnite len vy dvaja a jezibabu nechajte doma.

maminkadeticiek
28. jún 2025

Uz by som s nou ircite principialne nesla.

michaela329
28. jún 2025

Poďakovala by som sa ocovi a išla sama. Prípadne ešte skúsila nejakú kamošku, kolegyňu prehovoriť. Mama má očividne nejaký problém a preto nechce ísť. Možno sa to časom aj dozvies, ale po takej scéne by som rodičov nechala teda doma - bez zlej krvi.

nikoletta1712
28. jún 2025
@muchotrafka298

Preco nejdes sama? Ja chodim na dovolenky sama, robim si co chcem, idem kam chcem a je to pre mna najlepsia forma psychohygieny. Za tebou popisanych okolnosti by som nemala ani chut s rodicmi ist. Lebo vies ako to dopadne? Mama bude zduta a pri kazdej prilezitosti ti budu trieskat o hlavu ako sa ona musela obetovat. A chces toto pocuvat? No nie.

@muchotrafka298ja tiež nechápem, prečo nejde sama..Je to to najlepšie čo človek môže pre seba urobiť, ale mám pár známych, ktorí nejdú sami ani len na kávu!!

Strana
z2