icon

Sklamanie z matkinej reakcie na plánovanú dovolenku

27. jún 2025

Ahojte, dnes som sa veľmi pohádala s mamou a sklamala ma jej reakcia. Tým, že som toto leto bez partnera a s kamoškami sa mi nepodarilo dohodnúť na dovolenke k moru ale len na výletíku tak mi otec navrhol, či nepôjdeme ako rodina ja som hneď súhlasila, že by to bolo super (samozrejme si všetko hradím sama aby nedošlo k nedorozumeniu). Otec hovoril, že s mamou majú len 7 dní dovolenky do konca roka, že aj pre nich to bude fajn ísť niekam teraz v lete tak sme začali plánovať a hľadať. Mama najprv vymýšlala že v Taliansku je teplo a stále nejaký problém, tak jej otec povedal, že bohužiaľ v lete bude všade v európe teplo. Dnes som prišla po práci za nimi, že si ideme dohodnúť detaily a mama na mňa nakričala, že nech mám na pamäti to, že tam ide len a len kvôli mne. Otec to počul a povedal jej, že on chce ísť tiež a rád pojde a oni nemajú kam inam ísť do nejakej väčšej exotiky, pretože majú málo dovolenky. Keď sme sa o tom bavilo ďalej, túto dovolenku nazvala, že to je moja dovolenka a že sa kvôli mne teda obetuje ale nech na to nezabudnem. Som si na 100% istá, že teraz bude všade hovoriť, pred rodinou a známymi, ako sa ona pre mňa obetuje, lebo ja chúdatko nemám s kým ísť a aká je ona super. Okrem toho mi vykričala aj iné veci úplne neprávom, a urážala ma, tak som odišla a začala mi písať správy, že to tak nemyslela ale ja som dosť sklamaná. Teraz už nemám absolútne chuť nikam ísť. Dopredu píšem, že otec bez mamy nepôjde.

Strana
z2
muchotrafka298
28. jún 2025
@nikoletta1712

@muchotrafka298ja tiež nechápem, prečo nejde sama..Je to to najlepšie čo človek môže pre seba urobiť, ale mám pár známych, ktorí nejdú sami ani len na kávu!!

@nikoletta1712 ja to tiez tvrdim. Nevidim na tom nic zle alebo nezvycajne. Je to uplne normalne. Pre mna najlepsi straveny cas. Ale ano, nie je to pre kazdeho. Lebo tam treba hlavne vydrzat sam so sebou.

nikoletta1712
28. jún 2025
@muchotrafka298

@nikoletta1712 ja to tiez tvrdim. Nevidim na tom nic zle alebo nezvycajne. Je to uplne normalne. Pre mna najlepsi straveny cas. Ale ano, nie je to pre kazdeho. Lebo tam treba hlavne vydrzat sam so sebou.

@muchotrafka298 Presne tak!!
Ľudia sa “ boja” byť sami so sebou, boja sa vlastných myšlienok, nevedia sa “ zabaviť” sami so sebou…

nikoletta1712
28. jún 2025
@tomiholjubavi

Aj ja ti radim, chod sama. Vyber si nejakú bezpečnú destináciu a uži si tú slobodu a možnosť robiť si čo chceš a kedy chceš. Veľa ľudí sa toho boji, lebo je to "spoločensky nezvyčajné", ale keď to raz skúsiš, už sa ti bude na skupinové akcie neochotne chodiť. 😆

Ja som sa tak raz vyhecovala ísť sama do Litvy. A bola to paráda. Nemusela som brat ohlady na žiadne nároky a požiadavky pri vybere ubytovania, jedla, programu, harmonogramu... Nikto mi za ušami nepizúkal, že nechce ísť do múzea, alebo či jest stejk, či vegánsky burger...

Mala som priestor nielen na seba, ale aj na spontánnosť a mohla som sa len tak rozhodnúť, že sa po ceste domov ešte stavím na trojdňové nákupy v Poľsku. Bolo to super. 🥰

@tomiholjubavi Wow, super👏🏽😁

sisaka
28. jún 2025

Tak keď je to pre mamu obeta, je už teraz z toho nervózna a otec nechce ísť bez nej, tak by som to zrušila.
A som v tábore - choď sama.

motylik2559
28. jún 2025

Ahoj, pises,ze tatko bez mamky nepojde. Si si tym ista? Ved ti hovoril, ze chce ist...takze mozno by bolo fajn ho nejak presvedcit,hm?🙂 No ak by predsa nesiel, tak bud by som isla sama alebo ostala doma a tesila sa na vylety s tymi kamoskami, prip. si mozes spravit s tatkom aspon cyklo-vylet, alebo sa vyberte na jednodnovu turistiku, kupaliska...ved je tolko moznosti. Chapem,ze si sa nadchla pre more...ale skusila by som to este takto, najprv presvedcit tatka a ked ozaj by nesiel, tak ved svet sa nezruti, ze by ste si pekny program spravili aj tu🙂 a co ty vies, mozno na nieco z toho by sa pripojila aj mamka🙂

luccija
28. jún 2025

Otec to navrhol tak asi si tiež chce oddýchnuť.
Išla by som iba s ním.Mama sa zachovala úplne hlúpo.Nemate spolu dobrý vzťah, alebo prečo takto vybuchla?Ona už bola na dovolenke kde minula všetku dovolenku?

bublinkabubla
28. jún 2025

Ja už by som to neriešila a išla sama kamkoľvek....a teda už by som s ňou nikam nešla....je teplo všade ale pri vode to až tak nieje cítiť ....teda ja som nemala ten pocit tepla pri mori ako keď si mimo

gabrielladan
29. jún 2025
@nikoletta1712

@muchotrafka298ja tiež nechápem, prečo nejde sama..Je to to najlepšie čo človek môže pre seba urobiť, ale mám pár známych, ktorí nejdú sami ani len na kávu!!

@nikoletta1712 však ale ona nenapísala "nepôjdem sama" , možno ju to napadlo ale chce najprv vyriešiť či pôjde s rodičmi a podľa toho sa rozhodne či sama alebo nepôjde vôbec 😅 nechápem tie komentáre "nechápem prečo ona nejde/neurobí...,blabla"

nikoletta1712
29. jún 2025
@gabrielladan

@nikoletta1712 však ale ona nenapísala "nepôjdem sama" , možno ju to napadlo ale chce najprv vyriešiť či pôjde s rodičmi a podľa toho sa rozhodne či sama alebo nepôjde vôbec 😅 nechápem tie komentáre "nechápem prečo ona nejde/neurobí...,blabla"

@gabrielladan V pohode, nemusíš všetkému chápať🙂…

andrea2667
29. jún 2025

Mama je asi v menopauze. Asi by som to vyriešila šalamúnsky. S rodičmi na predĺžený víkend, sama na dovolenku k moru. Ale pri mojej povahe by som si nenechala ujsť dať jasne najavo, že to robím kvôli nej.

meduzzzka
29. jún 2025

Nečítala som odpovede, ale napíšem podľa seba. Bola som v situácii keď som mala k dispozícii 5 dní dovolenky na leto, a vôbec som si nevedela predstaviť že tieto dni voľna strávim mimo domu, presúvaním sa v tejto horúčave. Chcela som byť práveže doma a naplánovať si aktivíty ktoré som popri práci nestihla, resp nemala som náladu kôli únave z práce. Ale samozrejme takéto psychické nátlaky sú veľmi nepríjemné. Viem že si mladé dievča a na cestovanie osamote si možno ešte nedozrela. Ale za mňa dovolenka kde som bola sama bola tá najlepšia akú som kedy mala. A nebolo to more, žiadna exotika, ale doteraz spomínam na ten čas, keď som išla kam som chcela a robila to čo som chcela. Išla som sama na večeru, do kina, do prírody a veľmi mi tieto momenty pomohli aj mojej psychike.

evansova
29. jún 2025
@sszuzu8

Poznáš svoju mamu lepšie vieš čo na ňu platí. Ja by som išla a užila si to. Nikdy nevieš kedy to bude posledná možnosť, aby si raz neľutovala ze si nešla. Však ocko môže s mamou behať kade tade a ty si tiež urobis program podľa seba 😍

@sszuzu8 Ak by to aj bolo tak, ľutovať by mala mama, nie autorka.
Ja by som už o takúto dovolenku záujem nemala. Ak ju nemám tráviť s niekým s kým mám dobré vzťahy, šla by som radšej sama.
Ja som si tak priateľku (na liečení, nie na dovolenke) z zrodilo sa priateľstvo, ktoré trvalo 26 rokov, až kým priateľka neodišla na večnosť.
Podľa mňa platí, ze keď sa jedny dvere zatvoria, onedlho sa otvoria iné.

15tibetan3
29. jún 2025

No podla mňa mama nechce ísť a ty si jej prišla ako dobrá výhovorka. Predpokladám, že teraz zvažuješ,že nepôjdeš a ona už bude mať dôvod, že nešla kvôli tebe. Chudák otco, takto bude medzi vami dvoma. Alebo ešte ma napadlo, nenastavuje Ti mama zrkadlo? Nespravala si sa k nej aj ty tak, keď si mala partnera, kamošky?

carbafa
29. jún 2025

Tvoja mama je hrozny clovek.

gabrielladan
30. jún 2025
@nikoletta1712

@gabrielladan V pohode, nemusíš všetkému chápať🙂…

@nikoletta1712 to nie 😅 len mi to prišlo také... ale ja tiež súhlasím aby išla sama kľudne, hlavne bez mamy. Nech si autorka sama nepokazí dovolenku a mama si nepokazí tiež, ak chce byť doma, čo očividne chce súdiac podľa jej reakcie. Ale iba poukazujem, že možno to autorku napadlo len chce toto vyriešiť. A áno veľa ľudí ma bohužiaľ problém byť sami so sebou, pritom není sa čoho báť. Tiež som mala do mojej 22ky takéto stavy ale našťastie sa to zmenilo a som šťastná aj sama so sebou posledné roky 😊 je to sloboda... Ako to inak dopadlo, autorka?

nikoletta1712
30. jún 2025
@gabrielladan

@nikoletta1712 to nie 😅 len mi to prišlo také... ale ja tiež súhlasím aby išla sama kľudne, hlavne bez mamy. Nech si autorka sama nepokazí dovolenku a mama si nepokazí tiež, ak chce byť doma, čo očividne chce súdiac podľa jej reakcie. Ale iba poukazujem, že možno to autorku napadlo len chce toto vyriešiť. A áno veľa ľudí ma bohužiaľ problém byť sami so sebou, pritom není sa čoho báť. Tiež som mala do mojej 22ky takéto stavy ale našťastie sa to zmenilo a som šťastná aj sama so sebou posledné roky 😊 je to sloboda... Ako to inak dopadlo, autorka?

autor
2. júl 2025

Ahojte, nakoniec isiel otec dnes zaplatit tú dovolenku a nikto neprotestuje a rodičia jak vymenení😃

ela_mama
4. júl 2025

Zoberte otca na dovolenku a choďte sami dvaja 😇 ja by som nešla na dovču s niekym, kto rozprava že sa obetuje len kvôli vám.. budete ako na ihlách len, neužijete si dovču.

autor
4. júl 2025
@ela_mama

Zoberte otca na dovolenku a choďte sami dvaja 😇 ja by som nešla na dovču s niekym, kto rozprava že sa obetuje len kvôli vám.. budete ako na ihlách len, neužijete si dovču.

@ela_mama no nakoniec dovca zaplatena, otec vyzerá byť rád a mama je ticho

Strana
z2