icon

Škola úspešnej mrchy

limitgirl
22. dec 2016

Ahoj kočky. Som po rozvode a zamýšľam nájsť si nového partnera, ale nie je to jednoduché. Tých, čo ma chcú, nechcem a chcem tých, ktorých nemôžem mať. (Prosím, nepíšte mi, že sa mám spokojiť s tými prvými. To sú väčšinou takí, s ktorými by sa nespokojila skoro žiadna. Som relatívne pekná a schopná a zabezpečená, nechcem zúfalcov, ani pacientov, ani ženáčov.) Asi niekde robím chyby. Napríklad som zistila, že je dobré byť občas nedostupná na telefone. Alebo nemať čas, keď chce muž stretnutie. Proste nedať sa hneď uhnať. Správne mrchy to vedia. Sú tu také, že by mi dali rady zo života, čo na tých chlapov platí? Myslím konkrétne situácie, nie v globále, lebo to mi je jasné. Ale aké presne triky na chlapov platia?

sardinka336
28. dec 2016

@lucinka511 čo je predpotopne? Deformuju nohu ?To hovoris o mokasinach ....v obchodoch maju take lodičky ze az, od vymyslu sveta krasne. Proste mas svoj nazor sak ok....lebo tebe sa nepači tak je to predpotopne, zle neviem ake....
Ja idem za mesiac na dovolenku a topanky tam vobec nepotrebujem, len šlapky, ešte aj v reštauracii bude piesok...nikoho som v štekloch tiez cez den na plazi nevidela...ale večer na programe v takom Turecku, na Cypre......zeny boli krasne oblečene a veru niektore mali aj opätky. Mladé rusky su krasne a bez šteklov večer ani neboli.

dai
28. dec 2016

@lucinka511 nechcem uz moc prispievat do tejto temy, ako pise zakladatelka sme uz dost off topic... ako pise sardinka, tie opaetky skraslia nohu kazdej zene, aj tej s peknou postavou - jednoducho je krajsie lytko, dlhsie nohy... ploche topanky vplyvaju aj na chodzu ktora je ina ako ked pekne chodis v opaetkoch - je teda na pozorovatelovi co sa mu paci viac, z mojho pozorovania ak zena vie chodit v opaetkoch tak ma obycajne lepsie drzanie tela, krajsie kladie nohy etc. ... uz len preto lebo tie topanky si to same vyzaduju...
na dovolenkach sa samozrejme nenosia - sama chodim na dovolenkach len na boso pripadne nieco v com sa dobre chodi na plaziach prip. viem v tom pochodit kilometre ( ale teda aj to mam radsej jemnu platformu - 3-4 cm ako uplne plochu obuv )
pracovne sa 100% nosia - teda neviem co ty robis, ja sedim v kancelarii a teda minimum zien nenosi opaetky...

@sardinka336 na svadby a podobne to riesim podobne... ale ako som tu uz pisala, ja si zasadne nekupujem nepohodlne topanky, aj keby vyzerali neuveritelne krasne a boli od neviem koho - pohodlie je pre mna na prvom mieste - musim byt v nich schopna vydrzat 8 -10 hodin bez toho aby ma nohy boleli - a mam takychto plnu skrinu cize urcite existuju😉 mne osobne su najpohodlnejsie opaetky 6-8 cm...

lucinka511
28. dec 2016

@sardinka336 ano oaptkz deformuju nohu,s opytaj na nazor ortopeda,ci su oaptkz dobra a vhodna obuv, on ti to lepsie vysvetli..ano ja ich povazujem za predpotobne ty zasa mozes mat inz nazor, ved ja ti to neberiem🙂ale pre man budu vzdz predpotopne🙂

dai
28. dec 2016

@lucinka511 toto je zo stranky zdravie.sk
Podobným extrémom, ako sú ihličky, sú tiež balerínky. Podľa MUDr. Štvrtinovej nie sú zdravé. „Hovorí sa, že ideálny podpätok by mal mať 4–5 centimetre.“ Seriózne výskumy v tomto smere vraj neexistujú, pretože to, aký vhodný opätok je pre ktorú dámu, sa odvíja od toho, či je dáma štíhla alebo obézna, či má svalnaté nohy alebo nie a podobne. Ani chodiť celý deň v teniskách nie je podľa doktorky zdravé a keby sme v nich chodili celý život, škodilo by nám to rovnako, ako keby sme používali len ihličky alebo balerínky. Najlepšie je mať doma paletu rôznych topánok a striedať ich.

Chôdza naboso je zo všetkých alternatív najzdravšia, hoci, naboso chodiť nemôžeme stále.

lucinka511
28. dec 2016

@dai ale ved v priadku ked sa ti pacia, no mne nepride ladna chodza na oaptkoch ale zasa je to moj pohlad a ked sa tebe pacia,nech sa paci,,pre man su oaptkz strasne skareda a obuv a je to take starodavne,ovela viac sa mi paci ekd ma zena peknu,pohodlnu obuv bez oaptku ,,a tko am pekne ,stihle nohy, nepotrebuje na maskovanie oaptky🙂

dai
28. dec 2016

@lucinka511 🙂 ako povies

sardinka336
28. dec 2016

@lucinka511 a sak ja ich nosim len na svadby alebo plesy...tiez to nie je moja denna obuv.. Ono vo všeobecnosti sa odporuča maly opätok, resp. nizky...ani baleriny nie su vhodne ako obuv.
Skratka väčšina sa zhodneme na tom, ze k pekným spoločnenským šatam sa hodia skor topanky ako su štekle, na opätku, neviem..platforma ako mokasiny...k damskemu kostymu alá pansky look tam ano tam pekne mokasiny mozu byt si myslím ale k šatam, suknovemu kostymu neviem..

alaguema
28. dec 2016

@lucinka511 pri dennom nosení deformujú chodidlo, to je pravda. Ale to robí aj iná nevhodná obuv. Napr. úzke topánky trebárs aj na nízkom opätku. Je kopec starších žien, ktoré nenosili vysoké opätky takmer nikdy a majú vybočené palce. Predpotopné určite nie sú, stále ich ženy nosia a asi stále budú. A teda k večerným šatám si naozaj neviem predstaviť nič, čo by nemalo aspoň nejaký opätok a zároveň by sa to hodilo. No určite nie mokasíny, nech by boli akokoľvek pekné, sú to topánky, ktoré sa krásne hodia k úzkym rifliam/nohaviciam, ale k šatám a sukni pomenej.

lucinka511
28. dec 2016

@alaguema ja som doteraz vedela skombinovat nizke topanky so spolocenskou udalostou,,,ono treba trocha fantazie a natrafit na pekne topanky a tzch je dost aj bez opatkov...ale kazdemu sa paci nieco ine...

obsadenemeno
28. dec 2016

@lucinka511 cize ked sa kazdemu paci nieco ine, ako pises, neviem, preco neakceptujes, ze niekomu sa mozu pacit vysoke opatky???? Vobec nie su staromodne, ale ak ich nevies nosit, chapem, ze ti nesvedcia...... a ked sa uz tato tema takto "zvrtla", tak pridam aj ja.
Balerinky total bez opatku - nohy v nich bolia este viac ako v topankach s opatkom. Moj nazor. A naozaj vacsina zien ma v nich nohy ako stlpiky do betonu. Treba aspon mini opatok, 2cm a hned to inak vyzera........ vyskusala som hromadu roznych stylov topanok, kedze som mala pracu, kde som bola na nohach cely den. A najpohodlnejsie boli topanky na nizkom, 3-4cm opatku.

Ale to vyhovuje mne. Podla toho, co vidim okolo, tie balerinky bez poriadnej podosvy vyhovuju kdekomu. Mna az zamrazi, ked to vidim....hned si predstavim tu bolest....a hlavne ked ich nosia naboso, to musi byt smrad, ze by jeden pad...... 😖

lucinka511
28. dec 2016

@obsadenemeno ale proism ta kde pisem ze ich neakceptujem??? ja len pisem,ze podla mna su staromodne,, a neviem odkial mas to,ze cih enviem nosit? si am niekde videla???🙂

lucinka511
28. dec 2016

@obsadenemeno a este tu sa tie temy vzdy zvrtnu od buka do buka🙂

kvetulienka253
28. dec 2016

@lucinka511 Veď ti len napísala názor a ty ideš opat svoje. Mas problém s pochopením písaného či ťa len doma neakceptujú? Veď tvoj názor sme si už precitali dve strany dozadu. Načo píšeš šesťkrát to isté???

alaguema
28. dec 2016

@lucinka511 tak je pravda, že v dnešnom dekadentnom svete si môžeš dať k plesový šatám aj botasky a ešte budeš za hviezdu...😀 Veď v konečnom dôsledku - nech každý nosí, čo chce.

puklica13
28. dec 2016

@lucinka511 staromódny znamena že nezodpovedá súčasnému životnému štýlu..A keď sa pozerám na mnohé módne prehliadky či ponuky módnych obchodov tak nemám pocit že sú opätky staromódne...Mimoto v ktorom historickom období nosili zeny vysoké štekle...? Keď sú také staromódne podľa teba 😂

puklica13
28. dec 2016

@alaguema najnovšie sú k večernej róbe vhodné martensy...Som sa dozvedela na jednej prehliadke 😂

obsadenemeno
28. dec 2016

@lucinka511 no predsa nebudes nosit nieco, co je podla teba staromodne, nie???

No ja neviem, kedy si naposledy videla nejaky modny casopis, pochybujem, zeby modelky v nom nenosili opatky.........cize staromodne nebudu.
Mozno staromodne pre teba...... teda neviem, v ktorej dobe si sa zabudla, lebo opatky boli modne od renesanicie, co je uz okolo 500 rokov...... 😉

alaguema
28. dec 2016

@puklica13 tendencie v móde len odzrkadľujú stav spoločnosti...Ženskú módu robia mužskí homosexuáli. Pre nich je optimálne porušovať všetky pravidlá, potláčať prirodzenosť a vyzdvihovať anomálie a nenormálnosť. Ich modely predvádzajú nezdravo vyzerajúce, obvykle drogovo závislé kostry a upútať sa dá už len niečim šokujúcim, nehoráznym, protiprudovým...a hlúpučkí ľudia sa s tým stotožňujú, lebo si tak dodávajú pocit výnimočnosti a toho, ako vytŕčajú z davu a ani si nevšimli, že sa z toho medzičasom stal mainstream 😉

alaguema
28. dec 2016

@obsadenemeno nie sú balerínky, ako balerínky 😉 Ak sú kvalitné a žena pri chôdzi našľapuje na špičky, nie na päty, tak by ťa v nich nohy bolieť nemali, rovnako ako ťa nebolia, keď chodíš bosá.

puklica13
28. dec 2016

@alaguema vacsinou áno...Ale konkrétne toto bola prehliadka mladej českej návrhárky pomerne kyprich tvarov😂

obsadenemeno
28. dec 2016

@alaguema ved to, kvalitne su dost vzacne.....vsetko je lacny crap. Ja osobne som potrebovala nieco comfy do prace, kde som stala hodiny na mieste, takze naslapovania tam vela nebolo...... 😝
a najviac mi vyhovovali tie na 3-4cm opatku, ako som uz pisala....... a nikto ma nepresvedci, ze nohy vyzeraju v balerinkach dobre.... ale tak rovnako nikto nepresvedci lucinku, ze opatky nie su staromodne.... co uz s nami, tvrdohlavymi zenskymi..... 😀

lubkavargova1
28. dec 2016

Ja vam dam gol jak terno. Ja nosim stekle od 10 cm vyssie 🙂 🙂 A ked idem do balerin tak chodim jak kacka...moj otec vtedy vravel zechodim jak captava.
A mam aj kusky od 15 cm viac ale tam potrebujem k nim aj "doplnok" - vhodneho chlapa bo inak som jak zirafa 🙂

obsadenemeno
28. dec 2016

@lubkavargova1 skratene slachy? Mala som kolegynu, co aj doma musela v opatkoch a naboso nemohla poriadne dosliapnut....nohy ju boleli, tak velmi mala tie svaly skratene....

alaguema
28. dec 2016

@obsadenemeno presviedčať ťa nebudem, ale je to to isté, ako keby si tvrdila, že žiadne nohy nevyzerajú dobre bosé (rozumej bez nejakého opätku). Veď to je blbosť. Stačí ísť na pláž v lete a uvidíš krásnych nôh koľko chceš 😎 Súhlasím, že do balerín treba útle členky a štíhle nohy.

lubkavargova1
28. dec 2016

@obsadenemeno neviem....ale chodim komicky 🙂

obsadenemeno
28. dec 2016

@alaguema mozno len vidim naokolo privela otras noh v balerinkach..... 😠
hlavne v tych lacnych a ked su rozcaptane a kost pri malicku vylieza von..... brrr.....👎

bose nohy su fajn....... len tie balerinky ich vo vacsine pripadov pokazia.........😲

alaguema
28. dec 2016

@obsadenemeno presne, presne...Skrátené svaly, šľachy. Katastrofa. Preto treba aj pohyb typu strečing, joga, tanec, pri ktorom sa naťahujú svaly a šľachy chodidlami počnúc, cez chrbticu až po krčné stavce a hlavu..Inak, podobne nemotorne sa pohybujú aj ženy, ktoré to preháňajú vo fitku na strojoch. Svaly majú poskracované, nohy nepružné, svalnaté, ale meravé.

obsadenemeno
28. dec 2016

@alaguema tak. A to mi pripomina ze som dnes este neodcvicila svoju hodinku yogy...... 😉

alaguema
28. dec 2016

@obsadenemeno ja už áno 😉 Ráno, alebo večer mi sedí naj. Okolo obeda ee. Tak nech sa dobre cvičí 🙂

puklica13
28. dec 2016

@obsadenemeno ja som u rodičov a veru mi moja cvičiteľka chýba..Nejak ma to bez tých báb nebaví 😂sa musím pripriet...
Inak ja som tiež opatkova..Ale zas to dosť striedam...Vysoké,nízke..Tenisky martensy štekle..Akurát balerinam som ja tiež neprišla na chuť...Podľa mňa v tom noha vyzerá dobre keď nosia tak 36-7 Max...Ale 40 v tom vyzerá jak riečna lodička...😀