Škola úspešnej mrchy
Ahoj kočky. Som po rozvode a zamýšľam nájsť si nového partnera, ale nie je to jednoduché. Tých, čo ma chcú, nechcem a chcem tých, ktorých nemôžem mať. (Prosím, nepíšte mi, že sa mám spokojiť s tými prvými. To sú väčšinou takí, s ktorými by sa nespokojila skoro žiadna. Som relatívne pekná a schopná a zabezpečená, nechcem zúfalcov, ani pacientov, ani ženáčov.) Asi niekde robím chyby. Napríklad som zistila, že je dobré byť občas nedostupná na telefone. Alebo nemať čas, keď chce muž stretnutie. Proste nedať sa hneď uhnať. Správne mrchy to vedia. Sú tu také, že by mi dali rady zo života, čo na tých chlapov platí? Myslím konkrétne situácie, nie v globále, lebo to mi je jasné. Ale aké presne triky na chlapov platia?
Ja mozem prispiet tiez jedine svojou skusenostou. Moj teraz uz muz,to opisal tak,ze som bola taka tajomna,sebavedoma,vzdy upravena,jemne vyzyvava. Ze mal pocit,ze to ze som si vybrala jeho je pre neho vyhra a musi sa spravat tak aby si ma zasluzil. Vycitila som kedy sa zvodne usmiat,kedy si ho koketne premerat,bola som uprimna,dobra posluchacka. Vela som citala a dalo sa so mnou debatovat o vsetkom od kultury po sport.. on tiez hovori,ze ja to mam proste v sebe,ze mam taku tu iskru,ktora zaujme. A ano,stalo sa ze som nezdvihla telefon ale nie narocky. No napriklad ked som povedala ze idem s kamoskou von a volal mi,tak som ho ukludnila ze som ok ale nech nevyvolava,ze sa chcem venovat kamaratke. Nehanbila a ani dnes ked mame spolu nadherneho syna sa nehanbim za svoju zenskost. Dam si suknu,kludne aj vystrih,ale nic vulgarne! Poviem ti,ked si manzel vsimne ze si ma nejaky chlap premeria a ja chytim toho mojho milovaneho za ruku,je velmi hrdy a hned sa usmieva.
Dufam,ze som trosku pomohla.
K tomu úvodu "Tých, čo ma chcú, nechcem a chcem tých, ktorých nemôžem mať." len toľko (tretia časť - "Jana, 23 rokov"):
@limitgirl média produkujú balast, o ktorom vedia, že na chvíľku zaujme. Ich cieľom je predať. Na to netreba zabúdať a nič seriózne v tom nehľadať. Nič konkrétne tam nepíšu, lebo nič také nie je. Neexistuje návod, neexistujú paušálne platné veci, neexistuje nič podobné. Každý muž bude reagovať inak, navyše - ako bolo spomenuté, muži aj ženy čítajú aj mimoverbálne signály a nie je nič horšie, ak tvoje slová hovoria niečo iné, než reč tvojho tela. Každý priemerne vnímavý jedinec tento nesúlad podvedome zachytí a máš to vybavené. Nezachráni to ani hlboký výstrih...ak teda nemáš záujem poslúžiť niekomu len svojimi vnadami na pár nocí.
Kedysi ako pubertiacky na strednej na intraku citali sme s kamoskami knihu Natase Tanskej Vyznate sa v tlacenici? (napr. na Martinuse ju stale maju https://goo.gl/SNvudt , vychadza znova a znova) Resp. citala ju kamoska, ktoru mrchovstvo zaujalo, sem tam nam citovala s knihy a sme sa nachichotali na tom. Kamoska sa mrchovsky vedela spravat, no myslim, ze to mala v sebe, ze sa to nenaucila na zaklade tej knizky 🙂 Vedela si omotat vsetkych okolo prstu. V urcitej zivotnej faze je to ok, v urcitej uz je take cosi znakom nezrelosti. V tej knizke co som spomenula, tam zeny nie su delene na mrchy a nemrchy, ale ta v tvojom ponimani mrcha je tam opisana ako stuka - mrstna, silna, rychla rybicka 🙂 Nepamatam si uz, aky nazov mal ten iny typ zeny, mozno putka domaca 🙂))) Byt mrchou - byt ziadanou u muzov, v case hladania svojho zenskeho principu ok. Na druhej strane budes iba ich trofejou. Ked ta ziskaju, zabavia sa, nasytia, ale s mrchou by zit nechceli. Takze sa priprav aj na popalenia. Ak mas zivotnu fazu, ze si to potrebujes zazit a uzit, a nechces citovo investovat do dlhodobeho vztahu, beriem. Zazi si a uzi obdivu a korenia dosyta. Ale ak by si uz planovala rodinu a vztah dlhodobejsi, tak su prave taki pokludnejsi a stabilnejsi muzi lepsi. Pre zrelsiu zenu je napriklad uz toto:
https://www.youtube.com/watch?v=KE0FJI2DzN0🙂 Aj ked miestami mi ta prednaska prisla zlahcujuca a zovseobecnujuca, no kto je pripraveny nacuvat, najde si v nej svoje 🙂
@jumama perfektné, tú knihu si skúsim zohnať. Ja si myslím, že v každom chlapovi sa skrýva lovec. to ešte od praveku. a čím ženu viac dobýja, tým je mu potom vzácnejšia. nevravím, že celý život, ale taká žena potom musí vedieť udržiavať toho muža potom v napätí celý život. keď sme sa s mužom pohádali, zmizla som na dva dni a dodnes nevie, kde som bola, alebo v jednej knihe napísali, že si dala jedna žena doručiť kyticu kvetov s milostným odkazom a tak.
Ja viem akú mrchu myslíš. Ale nemyslím si, že sa to dá naučiť. Proste to sú tie ženy, čo majú "niečo" v očiach, v pohľade a muž to nevie opísať čo "to" je, čo ho na nej tak priťahuje a prečo. Sú to ženy, čo "niečo" vyžarujú zo svojho správania, z toho ako rozprávajú, ako vystupujú, ako reagujú v určitých situáciách. Podľa mňa to "niečo" musí mať žena v sebe. Nie je to o tom, že si teraz poviem, že budem taká a taká a každú situáciu budem mať nalinajkovanú čo kedy spravím, kedy zdvihnem telefón a pod. Ja viem presne o akých typoch žien píšeš, ale nemyslím si, že oni sú "také" zámerne, že sa to naučili prečítaním si nejakej knihy. Oni proste také sú, sú to oni, sú samé sebou, je to ich pravé ja a možno práve tým, že sa nepretvarujú a nehrajú na niečo sú pre druhých tak zaujimavé a príťažlivé. Preto buď sama sebou, menej to rieš a s tým pravým sa určite raz nájdete 😉 Ale tú poslednú vetu si asi počuť nechcela.
@limitgirl keby si tou "mrchou" bola, nepytala by si sa na fore ako sa nou stat.
To je to iste, ako keby som si ja ziadala radu ako byt pokrytecka ked taka v skutocnosti nie som.
Tie "mrchy" to maju proste v sebe, toto sa neda naucit.
Chlapov nepritahuje nic naucene, ale prirodzene vyzarovanie. (Nech uz je akekolvek).
@limitgirl jooj tak si ma pobavila , ze "mrcha" to cim by si chcela byt sa nevola mrcha ale zdravo sebavedoma zena. Ja som stara skola a ak by som hladala manzela c2 tak by som v prvom rade nehladala ale sa nechala obletovat, ze za mna zaplati.. no sak hadam normalne, ci? neviem ja som v tomto stara skola , gentleman sa stara, podrzi kabat, dvere, zoberie nakup z ruky, ja sa postazujem ze nieco mi nejde a on zabezpeci opravu alebo niekoho na nu, ja vznasam laskave ziadosti a on mi s radostou vyhovie.
Toto sa nenaucis to z teba musi vyrast 🙂
mimochodom som zrucna kutilka, obstojna kucharka aj ked nerada, viem sit, hackovat aj pliest, nahodim omietku aj polozim dlazbu, spotrebice si vyberam sama ale rada si ich necham doniest a aj ine za mna mozu ini ( chlapi ) spravit. a som vtipna ked sa mi chce.
vo vseobecnosti ma maju ludia za studeny cumak, ale ti ktory ma spoznaju, resp ich k sebe pustim vedia ze som zabavny clovek aj do nepohody.
Preco muzi miluju potvory a dobrym dievcatam zostanu oci pre plac - prave citam, to je asi to co hladas 🙂 na ulozto
@limitgirl ja si myslim, ze zaklad je mat sama seba rada a byt trochu sebecka, nedavat na prve miesto inych, vediet, co chcem a ist si za tym
Apropo.....mam cez 40 a s odstupom casu mi je jasne, ze ak by som teraz alebo neskor zostala sama, nikdy by som si nenastahovala k sebe ziadneho chlapa, nedajboze sa este vydavat.Mala by som nejakeho milenca ale kazdy pekne vo svojom, nebudem sa starat o ziadneho cudzieho chlapa
Nuz a pozor, aby si nahodou nenadabila na debilneho psychoata co si bude mysliet ze to tvoje "dobijanie" je suhlas a nezbavis sa ho ani za toho svatoho
@limitgirl je to jednoducha logika. Ty mas 34 rokov a potrebujes muza ktory je podobne k tvojmu veku. A ako pises tak aby dobre vyzeral a bol inteligentny, spomenula si ze nepatris medzi spodnu vrstvu tak aby mal peniaze, co sa rovna dobre zamestnanie. Vo veku 30+ uz bude mat pravdepodobne dobru poziciu. Mozem ta ubezpecit ze muz o akeho mas zaujem nema zaujem o 34 rocne namyslene dieta ktore bude riesit ci zodvihne alebo nezodvihne telefon alebo bude hrat hru "na prvom rande ani pusu" aby si nemyslel ze som lahka. Take uvazovanie ake mas prechadza 18 rocnym single dievcatam ktore popletu hlavu svojou krasou, mladostou a naivitou nejednemu muzovi. Od 34 rocnej zeny sa ocakava nieco uplne ine.
@limitgirl ja uplne rozumiem, co pod tou tzv. mrchou myslis.... Zvyknem zo zaujimavosti citavat tuto poradnu, vela som sa tam dozvedela o vztahoch, muzoch, a riesi sa tam castokrat aj tvoj problem....je tam toho naozaj vela, skus pohladat... tu je link: http://ona.idnes.cz/poradna-vztahove-koucky-mgr...
A ešte niečo k téme:
http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vztahy/jak-...
Ešte by som sem vedel dať ďalšie poučenia, ale asi by to nemalo význam. Každý si musí prejsť nabitím huby sám. Len si treba dať pozor na vývoj hodnoty na vzťahovom trhu.
Vlastne ešte jeden odkaz, ktorý to brutálne zhŕňa a tým to na dnes zabalím:
https://makeshiftalpha.com/2012/11/03/sexual-ma...
@xsenova taky muz si hlada seberovnu alebo minimalne o stupienok nizsie a nenabali si rozvedenu zenu s dietatom na krku...aj ked si uz myslime o chlapoch vsetko mozne, aj oni vedia uvazovat a nie len tym co dole im lomcuje v gacoch...aj oni si vyberaju 🙂
to sa nenaucis, to je vo vyzarovani zeny, ci sa s nou chlap citi stastne a uvolnene
ostatne je len po prvy koitus aj to tak vyzera, prespekulovane a umelo
Toto sa neda naucit. Bud to mas v tele, v chodzi, vo verbalnej komunikacii a aj v tej neverbalnej. Alebo to tam proste nie je a ked sa o to pokusis, strapnis sa. Tie navody ako ulovit chlapa su na urovni brava a je jedno, ci je to kniha v brozovanej alebo tvrdej vazbe. Ujasni si hodnotu samej seba a najdi sebavedomie, naroky na partnera si nechaj, len zvaz, ci su realne.

@alaguema ale nie, netrafila si. jednoducho len viem, že tak isto existujú typy ako výjsť s dieťaťom, ako viesť obchodný rozhovor atd. Média sú plné všeobecných rád ako si udržať chlapa, ako zaujať chlapa (evidentne je to pre ženy zaujímavá téma), ale nič konkrétne. A na začiatku sa každý na niečo hráme, či chceme alebo nie. Veď sa vraví, keď vtáčka lapajú pekne mu spievajú. Aj v tých knihách ako správne komunikovať s deťmi sú konkrétne prípady a situácie. Ony sú zhruba rovnaké u každého.