Škola úspešnej mrchy
Ahoj kočky. Som po rozvode a zamýšľam nájsť si nového partnera, ale nie je to jednoduché. Tých, čo ma chcú, nechcem a chcem tých, ktorých nemôžem mať. (Prosím, nepíšte mi, že sa mám spokojiť s tými prvými. To sú väčšinou takí, s ktorými by sa nespokojila skoro žiadna. Som relatívne pekná a schopná a zabezpečená, nechcem zúfalcov, ani pacientov, ani ženáčov.) Asi niekde robím chyby. Napríklad som zistila, že je dobré byť občas nedostupná na telefone. Alebo nemať čas, keď chce muž stretnutie. Proste nedať sa hneď uhnať. Správne mrchy to vedia. Sú tu také, že by mi dali rady zo života, čo na tých chlapov platí? Myslím konkrétne situácie, nie v globále, lebo to mi je jasné. Ale aké presne triky na chlapov platia?
kukni toto, celkom dobre - nie je to o tom ako byt mrchou, ale ako byt pripravena na partnera
@alaguema moja zlatá, čo platí na mužov, nemusí na ženy. ja viem presne o čom píšem. je x článkov všade, že muži sú od pradávna lovci a to platí aj pri získavaní ženy. je mi jedno, že ma osočujete a poučujete - buď sama sebou, trapná, detinská, bla bla. patrím medzi tie staršie ročníky a za sebou 10 ročný vzťah. na vačšinu žien a mužov platia tie isté ťahy, len si to ani neuvedomujete.
Dievcata... ja osobne celkom suhlasim so zakladatelkou - fakt je ze na clapov urcite veci fakt zaberaju... ja ked si spomeniem na zaciatok nasho vztahu s muzom... nikdy som mu nevolala, parkrat ho odmietla - nebola to hra - tak to nejak vyslo - jeho to nenormalne startovalo.... aj teraz po xy rokoch vidim ako reaguje ked dostanem kompliment od ineho chlapa, ked ma zavola susedka na diskoteku, ked mu nezareagujem na sms v normalnom case etc. ... vzdy vtedy sa v nom ten lovec znovu prebudi ...
Osobne v restauraciach som na rande neplatila - pozyval on tak preco...., ja mam rada galantnych muzov - cize si pockam pri dverach pri aute, necham si otvorit dcere, v restauracii odsunut stolicku, pomoct do kabata etc.... proste stara klasika z kniziek - moj muz je tento typ, cudzi chlapy nato reaguju niekedy prekvapene ale vsetci mi potvrdili ze to pokladaju za celmi pritazlive, zenske...
@salfusco mikina je ok ked ides do prirody, pripadne ked to vies ucelovo s tym oblekom prestriedat... tiez ma oslovuju viac elegantne obleceny chlapi - nemusi to byt oblek - kludne rifle ktore sadnu s kvalitnym bielym trickom....
Mna na chlapovi vzdy zaujme ako prve zmysel pre humor a inteligencia - rozpoznayelne je to do par sekund rozhovoru - ako reaguje, ci chape etc...., potom hlas a prave styl, vo veku 30+ by som urcite pozerala uz aj na to ako rozmysla, ake ma plany a teda keby dom zena s dietatom aj ci vie zabezpecit rodinu keby sa mne nieco stalo...
Tak vela stastia pri hladani. O nas dokonalych uz mozes iba snivat, my sme uz "obsadeni" 😀
Inak celkovo je to dost vytreta tema, taka klasicka z modreho konika na pobavenie. Ak si nejaka postarsia osamela zena mysli, ze tym ze bude akoze hrat nedostupnu si tych chlapov, ziska, tak je pekne naivna 😀
Ono totiz to ze si ta zakladatelka mysli, ze ked kedysi robila drahoty a vsetci okolo nej skakali, lebo mala 20 rokov a kazdy muz za nou liezol, plati aj ked ma mozno 35-40, tak je pekne na omyle. Ono sa to totiz otaca.
Zeny maju svoje zlate obdobie od 18 rokov mozno do 30, dajme tomu. A potom uz to ide iba dolu vodou, stracaju na hodnote ako stare auto. Myslim tym atraktivitu najst partnera.
A u muzov je to naopak, do 25-tky sa im nedari pomaly nic, zeny v ich veku sa tvaria nedostupne, robia drahoty. Po 30-tke maju vsak vacsinou zazemie, karieru, peniaze, uspech atd. A zrazu si mozu oni vyberat.
Takze ak si autorka mysli, ze ak ma mozno 35 rokov (to je este celkom dobry vek) a bude robit drahoty a hrat sa na nedostupnu ako ked mala 20 rokov a ze s tym bude mat uspech u nejakeho 40-tnika na urovni, tak je pekne naivna. Ten 40-tnik si poprve moze najst ovela mladsiu a po druhe, nebude mat na jej trapne odmlky a nedvihanie telefonov ani chut. A dopadne to akurat tak,ze zufala autorka bude sama vyvolavat tomu 40-tnikovi a ten na nu bude kaslat 😀
@mima4
@salfusco
ja som výnimka, pre mňa chlap v obleku pôsobí asexuálne, ja keď vidím puky na gatiach tak ma to odrádza. Pohybujem sa vo vysokoškolskom prostredí už vyše 20 rokov a mňa tí oblekoví chlapi absolútne nepriťahujú... takže za mňa radšej ležérna mikina a uvoľnený look... chlap s takýmto ležérnym lookom mne pripadá, že sa na nič nehrá, neštylizuje sa do nejakej pózy (ako ten v obleku) a pôsobí priateľsky a otvorene... takže je to dosť individuálne...
@operaphantom toto si fakt dobre vystihol. Zrelý muž pri hľadaní partnerky má oveľa vyššie šance ako zrelá žena. Chlap si môže vyberať potencionálne partnerky pomaly vekovo neobmedzene od 18 do 60😎 Ale o zrelú ženu nie je až taká bitka, pretože ak ju chcú mladí tak väščinou len tak nezáväzne na zaučenie do tajov života a starší si radšej vyberú mladšiu, starú už mali iste doma, ak sú rozvedení, tak chcú vyskúšať niečo iné... ale samozrejme výnimky existujú...
@0silvia0 ani ja "oblekacov" velmi nemusim....hlavne preto, ze ako som uz pisala, vacsina chlapov nevie obleky nosit a maloktory si vie vybrat vhodny strih.
Ja mam rada u chlapov "smart casual", a ak je chlap odvazny nosit nieco trosku neobvykle, ze vycnieva z radu (a ide mu to, vie to nosit) tak to sa obzriem.... 😉
napr Sagan v tom cervenom saku a top hat bol super...... alebo moj drahy mal na kamosovej svadbe flitrove sako (styl disco 70 roky) aj ked je rocker, dlhe vlasy atd....ale jednoducho mu to sakramentsky pasovalo.
To len tak trosku k modnemu okienku 😀
@0silvia0 Presne tak. Bohuzial, tak to funguje, ja som to nevymyslel ale asi priroda. Mozno si asi autorka nechce uvedomit, kolko ma rokov a mysli si ze, stale za nou muzi budu lozit.
U nas v susedstve byva tiez jedna rozvedena asi okolo 40r, inak celkom dost stihla,pekna a atraktivna. A je sama, nema nikoho (teda okrem maleho psa 😀 ) AJ na mna skusala mile usmevy a prihovaranie sa, zaujimave. Podla autorky by mala asi chodit s ohrnutym nosom a tvarit sa nedostupne. Ale to skor ja som ju mal na haku 🙂
@obsadenemeno úplne ti rozumiem. Vždy ide o to, aby človek vedel oblecko nosiť. Je jedno, či muž, či žena. Napr. Niektoré vedia nosiť aj výstrih alebo inak sexy oblečenie a iné poväčšine pôsobia vulgárne. To isté u chlapov. Niektorí vyzerajú výborne vo flitrovom saku, niektorí smiešne aj v naskrobenom smokingu😁
@operaphantom tak ak je chlap štyridsiatnik, tiež si radšej bude hľadať mladšiu ako rovesníčku... časom je ten vek veľmi vidieť... napr. kolegyňa je päťdesiatnička, muža má rovesníka a ona už vyzerá zvädnuto primerane veku a on má najlepší šmrnc a zrelosť. Som presvedčená, že keby zostal sám, nebude hľadať partnerku medzi rovesníčkami, ale pokojne aj medzi tridsiatničkami, určite by uspel...
Mila autorka, tato kniha http://www.martinus.sk/?uItem=6183 je sice pre dospievajuce dievcata, ale kedze ani tema nie je prilis "zrela", tak tu najdes vela dobrych informacii. Citala som ako pubertiacka a vela rad sa osvedcilo 🙂 Na druhej strane vo veku aky mam dnes mam vsetky podobne rady hlboko v pazi pretoze vela zalezi od tvojej povahy (ked je niekde napisane, ze sa 4 hodiny nemas ozvat tak ak si "zufalka" obhryzies si za ten cas vsetky nechty ak si "salamistka" tuto radu nepotrebujes a ozves sa kedy uznas za vhodne ty), ale aj od dotycneho (ako velmi sa mu pacis, ake ma umysly iba sex? casom vztah?...ako velmi je trpezlivy a ochotny cakat kym sa ozves atd.). Vztah moze vyjst ak ked sa s niekym vyspis na druhom rande a rovnako nemusi vyjst aj ked budes cakat mesiac dva. Vychazat pri spravani k druhemu pohlaviu treba vychadzat najmä z toho co je prirodzene pre teba lebo pri vsetkom ostatnom budes posobit krcovo a neprirodzene.
@operaphantom hm... divne postoje mas... zena po 30tke vaedne🙂 predpokladam ze ty si nejaky namysleny pupkaty superchlap a samec co lovi pubertiacky ( kedze tie sa nechaju na rozdiel od dospelej zeny opit rozkom...)😀
osobne poznam vela zien okolo 40 ktore su milionkrat pritazlivejsie ako 80% dnesnych zmaechlenych na jedno kopyto 20tniciek ( ktore teda velakrat posobia na tych 40 ) - staraju sa o seba, su stihle, vesele, sebavedome - to je myslim ze aj pre dospeleho sebavedomeho muza omnoho pritazlivejsie ako naivna chi chi chi pubertacka... ale samozrejme - zalezi od chlapa, ak tiez ma 2hu pubertu, ci sa este stale sam nenasiel tak je to pre neho rovnocenna partnerka😉
@0silvia0 ja zas vidim vela 40-50tnikov ktori sa na rozdiel od zien o seba nestaraju, pivne brusko a ides... tak uz vidim ako sa po tych capaju mlade - teda ak nema poriadne na konte samorejme🙂 - a skus zalovit aj inde , nielen pri uciteloch... potom mozno uvidis aj chlapov co vedia obleky nosit , maju na to aj postavu a vyzeraju super - ako 40tnik v mikine hrajuci sa na pubertiaka urcite neposobi uvolnene, skor trapne🙂 ako som pisala, mimo nejakej tury a opekacky... ale tak... kazdy ma svoj vkus - ale do restauracie pojdem miliokrat radsej s chlapom v obleku ( a teda poznam ich kopu ktori ich vedia nosit a perfektne im sedia ) ako s mikinovym hipsterom😀
@operaphantom poznám jedneho 50-tnika so šmrncom, rozviedol sa, deti dospele, manzelka ho omrzela a nasiel si o 20 rokov mladsiu atraktivnu, narodili sa im dvojicky...peniaze sice ma, ale ked ho stretnem je strhany, mlada manzelka je velmi narocna, hoci maju pani v domacnosti, teplo domova mu chyba, dospele deti si s jeho novou rodinou nesadli... horko olutoval, ze odisiel od zrelej, rozumnej manzelky, ktora mu sem tam kratky ulet prehliadla a rozumela mu aj bez slov...vsade sa pise o vztahoch starsi- mladsia, ale o kvalite takehoto zivota malo...takze neviem neviem
@dai Divne postoje? To je realita, darmo pred tym zatvaras oci. Navyse uplne trepes odveci. Debata nie je o tom, ze ci poznas atraktivne 40-tnicky, ktore vyzeraju lepsie ako 20-tky. Ano, take poznam aj ja.
Debata je o tom, ze ked si obstaroznejsia autorka prispevku mysli, ze za nou budu chlapi skakat ako za mlada a ona sa bude hrat na nedobytnu mrchu, tak je na omyle. To skor ona bude za nim skakat a nie on za nou, lebo uz sama nie je vo veku, ze si moze tolko vyberat (aj ked si to mysli ona a mozno aj ty). Drz sa temy !!!
O mna nemaj boja, ja som zenaty, takze tvoje pseudo domienky o superchlapovi co lovi pubertiacky si nechaj. Ci takeho mas doma? Tiez mimo temy 😀
no ja som urcite mala viac napadnikov ked som mala okolo 30 nez ked som mala 18-20..... ale ono aj kvalita tych chlapov bola ina..... 😉
@malabiba Toto je tiez mimo temu, o tom som vobec nepisal. Debata je cely cas o tom, ze si niekto robi velke naroky pri hladani partnera ak je sam a mysli si, ze sa o neho vsetci pobiju a pritom moze byt rad, ze je rad !
Ale ked uz si napisala, tak ja s tebou v tom co si pisala suhlasit. Vymenit teplo domova za atraktivnejsiu mladsiu babu je hlupost.
@operaphantom Preco si myslis, ze 40-nicka moze byt rada, ze je rada a nema si mysliet, ze sa o nu pobiju. Ja som s tymto nemala problem ani v 20-ke ani v 40-ke, skor mam pocit, ze teraz vyzeram este lepsie ako v tej 20-ke 🙂 A teda o napadnikov nudzu nemam 😀
@esther03 Vies co, neverim ti uplne 😀 Ako na internete mozes pisat co chces, ale realita byva ina. Ci mi napises, ze sa ti dvoria seriouni uspesni manageri a podnikatelia co maju 40-50 rokov a ty ich este aj odmietas, lebo nevies ktoreho z nich si vybrat. Alebo su to len taky napadnici, ze nejaky kolega sa na teba viac usmeje? Alebo nejaky clovek, ktory chcel len to jedno a preto sa ti dvori?
Jednoducho, zeny maju uspesne obdobie tak do 30-tky aby nasli seriozneho partnera, potom je to uz ovela tazsie a az priam nerealne, kedze ti schopni su uz "vypredani". Preto ak mi chce niekto tvrdit, ze ak ma 40 a stale si mysli, ze je hviezda za ktorou sa kazdy otoci a ona si este bude diktovat podmienky, je na omyle.
@operaphantom a si predstav, ze odmietam som stastne vydata uz roky 😀 A fotku ti posielat nebudem, aj tak povies, ze som stiahla z netu 😀 Btw "taki napadnici" sa pise s mäkkým I 😉 To len take jazykove okienko 🙂
@operaphantom autorka ma 34 a myslim, ze je to v poriadku, ze aj v tomto "vysokom" veku si je vedoma svojej ceny....ja som sice zadana a v pohode, mam 42, ale ak by to tak nebolo, tadsej by som bola sama ako s partnerom, co mi nevyhovuje, takze by som preberala tiez...v tom je caro zien, ktore uz nieco v zivote dosiahli a vedia byt atraktivne pre muzov a maju aj napriek veku co ponuknut
@esther03 No takze som mal vlastne pravdu. Nic zvlastne sa nestalo. Si vydata a mas bezvyznamnych napadnikov, ktori s tebou poflirtuju a to je vsetko.
My sa tu cely cas bavime o serioznom hladani partnera, nie o to, ze ti kolega pochvali suknu a sused povie, ze dobre vyzeras a ty si cela happy a pritom ich mas na haku a oni rovnako mozno aj teba, lebo tiez nic nechcu 😀 To je ok.Dufam, ze si uz pochopila, ty hviezda nasa 😀
@dai to, že robím v školstve neznamená, že som písala len o učiteľoch... mne je jedno, či chlap vie alebo nevie oblek nosiť, mňa jednoducho chlap v obleku nepriťahuje. Mám sa za svoj vkus a názor cítiť akože teraz trápne alebo čo mi tým chceš povedať? Ty máš svoj vkus, ja svoj vkus a prepáč, ale kvôli tebe ho meniť nebudem a ani to nejde. Mne neprekáža, že tebe sa páčia oblekoví chlapi, v pohode, každý to máme inak... a hipsteri mi tiež nepripadajú zaujímaví, keď ich už spomínaš, tí mi tiež pripadajú neprirodzení. Nemám rada opičenie sa po niekoho vkuse, mám rada keď je človek sám sebou a má svoj štýl...

@8853
no vieš, človek sa môže prezentovať všelijako... a aj neviem akí úspešní a šikovní ľudia môžu mať v určitých oblastiach života problémy, a to si myslím, že máme všetci 🙂