Škola úspešnej mrchy
Ahoj kočky. Som po rozvode a zamýšľam nájsť si nového partnera, ale nie je to jednoduché. Tých, čo ma chcú, nechcem a chcem tých, ktorých nemôžem mať. (Prosím, nepíšte mi, že sa mám spokojiť s tými prvými. To sú väčšinou takí, s ktorými by sa nespokojila skoro žiadna. Som relatívne pekná a schopná a zabezpečená, nechcem zúfalcov, ani pacientov, ani ženáčov.) Asi niekde robím chyby. Napríklad som zistila, že je dobré byť občas nedostupná na telefone. Alebo nemať čas, keď chce muž stretnutie. Proste nedať sa hneď uhnať. Správne mrchy to vedia. Sú tu také, že by mi dali rady zo života, čo na tých chlapov platí? Myslím konkrétne situácie, nie v globále, lebo to mi je jasné. Ale aké presne triky na chlapov platia?
@sulfasco Ak mozem hovorit za seba, mne cudnejsie ako nosit mikiny v 38 a jest mäso na stedry den je, ze niekto kto je v 38 sam ide posmiesne hodnotit zeny, ze v 40tke su same, lebo prebrali. Nechodim na MK casto a este menej casto prispievam, ale vsimla som si, ze vzdy ked je podobna tema rad reagujes a vzdy je to v tomto duchu - take jemne posmievanie sa tym co „prebrali“ – akoby zadostucinenie lebo si ziadna zena nevybala teba takze „tak im treba, nech su same“.
Nikto nevie, co za samotou ci uz 40tniciek alebo hociktoreho veku je. Podla mna nikto nechce byt sam. Kazdy odsudzuje ked ma niekto nejake naroky na partnera. Ale ak je cloveku dolezite hocico.. vyzor, vzdelanie, peniaze....a len kvoli tlaku si zoberie niekoho len aby mal...zabije tym cas nie len sebe, ale aj tej druhej osobe. Lebo ak je niekto vo vztahu nespokojny uz na zaciatku, vztah ma vacsiu pravdepodobnost zaniku. @0silvia0 spominala jej kamosku ako jej dohovarala. Ale nikto nevie, ci to myslela vazne tak ako hovorila, alebo v kutiku duse zavidela ze Silvia si niekoho nasla a aj ona by chcela, ale nie je nikto v okoli.
@majkeel Neviem preco ale ked pisu muzi o muzoch, mam pocit ze sa stale bavime o nejakej manazerskej urovni. Ano, muzi ktori su do 30tky nezaujimavi, rozbehnu karieru a s tym spojene veci ako peniaze, status...su pre zeny pritazlivejsi. Ale bavme sa realne, kolko je takychto muzov? Stale sa tu toci len o vzdelanych, vysportovanych, uspesnych, vlasatych muzoch....ale zijem ja v inom svete ked mam pocit, ze muz po 30tke s vlasmi, vysportovany, schopny zivota, zabezpeceny je skor vzacnost??? Aspon podla mna takato kombinacia je skor fikcia. Ale na MK sa o tom (teda muzi) diskutuje ako o najsamozrejmejsej vzorke muzov.
Pracovne sa stretavam s business uspesnymi muzmi a poviem ti, pri vzorke 50 mi staci 5 prstvov na ruke o ktorych by som povedala – aj vo vyssom veku su stale pritazlivi. Inak kazdy ma nieco z „lysy, pri sebe, piatimuzik“.
@0silvia0 mozno to aj plati, ze zreli muzi si lahsie najdu partnerku ako zrele zeny. Podla mna vsak rozdiel nie je v zrelosti ale v tom, ze vacsina zrelych zien ma mozno deti, viac rozmysla koho si privedie domov, ako to bude fungovat s detmi...pokial zrely muz so zavazkami si raz mesacne posle par eur na konto exky a funguje si slobodne dalej. V lepsom pripade (pre deti) ma program s detmi kazdy druhy vikend. Inak je jeho zivot rovnaky ako v 20tke. Kym pre zenu sa vsetko meni.
@operaphantom mozem sa ta spytat ak ta to neurazi, mas okolo 60 rokov, ze? Ak ma zena sancu ziskat dobreho muza len do 30tky potom je to skoro nemozne lebo vsetci dobri muzi su uz rozychtani, preco je tolko rozvodov? Preco su ti dobri muzi zrazu sami? Pises dobre prisevky, akurat ich pises tvrdo a jednostranne. U teba je bud biele alebo cierne.
@germaniawerks sorry ale o com tocis? O svojich nenaplnenych erotickych predstav?
@martina_l_l to je pravda, že ženy s deťmi si dobre rozmyslia (no niektoré na MK ani veľmi nie), koho privedú domov, ale ja som mala skôr na mysli slobodné zrelé ženy. Zhodou okolností mám v okolí dosť takýchto žien, ktoré čakali na princa na bielom koni a nedočkali sa nikoho a sú zúfalo samé...
Tá moja kamarátka, o ktorej som písala to myslela skôr v takom zmysle, že môj vtedajší nápadník a môj terajší manžel jej nepripadal vtedy až také terno a mala na mysli, aby som počkala na niekoho lepšieho. Ona stále čaká a ja som šťastne vydatá 15 rokov😔
he? A na to si ako prisla,že posmešne hodnotim ženy,ked su same v 40ke? 🙂 Vydedukovala si to z toho,že tam je smajl? No,vies,ja davam smajl dost casto a vobec to neznamena nič posmešne,ale v pohode 🙂 Pisal som,že takych poznam dost a aj tie ich "važne" dovody,ked kazde druhe slovo je "uražanie" mužov,aki su neschopní a neviem čo...hej,preberali a porovnavali a cisto konstatujem,že prebrali.A že zadostucinenie,že si ziadna nevybrala mna...to sranduješ? 🙂 O take mam asi taky zaujem ako o potrebu vediet,ake bolo pocasie minuly rok 🙂 To už radsej tie 20 rocne pubertiacky ako tie premudrele ženy,ktore ocakavaju neviem čo a tvaria sa,že sa cely svet ma točiť iba okolo nich
@martina_l_l úplne súhlasím. Na jednej strane je pravda, že žena po 40-ke si už asi veľmi nenavyberá a nie je taká žiadúca, ako keď mala 20. U muža je to posunuté, ale len o málo. Oni sami si radi nahovárajú, že aj keď majú 60, tak sú úžasní, fakt je, že 40-45 je max a potom to s nimi ide dole vodou. K dobru majú oproti ženám tak 5 rokov. Toť realita milý @operaphantom
Atraktivita alfa samcov neklesá vekom tak isto, ale koľko ich reálne behá po svete? Zopár. Ostatní sú úplne obyčajní chlapi, ktorí strácajú na príťažlivosti rovnako neúprosne ako ženy.
@salfusco a také ti nenapadlo, že ich samota je dobrovoľná? Keby sa raz stalo, že sa rozvediem, chlapa by som už do domu nechcela. Mať milenca a priateľa - blízku osobu áno, stretávať sa ok, prežiť spolu pekné momenty, kino, večera, pekné milovanie, ale aby som si ho ťahala domov, to nie. Mám deti, svoj dom, svoju prácu...načo by mi tam bol cudzí chlap na dennej báze? Zas sa niekomu prispôsobovať...ja už také nepotrebujem. Žena okolo 40-tky zrejme nie je už fyzicky taká atraktívna ako v 20-tke, ale ani to nepotrebuje. Som dosť atraktívna, aby som mala, čo potrebujem a dosť múdra, aby som si nevešala na krk, čo nepotrebujem 😉
@martina_l_l JA a 60 rokov? 😀 Uber 25 🙂 Ale dik, ze sa ti pacia moje nazory, ano niekedy su trochu ostrejsie, rad hovorim priamo. Ono celkovo bola debata o tom, ze nejaka starsia osamela zena sa tu chce hrat na nedostupnu mrchu a mysli si, ze okolo nej budu vsetci skakat ako ked mala 20. To vsak niektore zeny (zenska logika, co ti poviem) zobrali asi osobne a hned boli podrazdene a zacali utocit, ze co si o sebe myslim, ze aj ja budem stary proste cele zle. Co sa rozvodov tyka, ano je ich dost. Len stale tvrdim, ze ti schopni su proste zadani. A urcite nie single (Aspon nie dlhodobo). Lebo u mna dlhodobo single clovek je nieco ako dlhodobo nezamestnany. Obaja maju mrte vyhovoriek ako sa neda najst partner a praca a pritom keby zmenili pristup tak to najdu, lebo prace a aj partnerov je dost, ale tito ludia maju skor asi iny problem.
@alaguema ale vsak v pohode,ak je ich samota dobrovolna,tak v poho...zaujimavostou je,že asi to vo vacsine pripadov dobrovolne nie je,ked "vyplakavaju" a stazuju sa.Mne tiež stači milenka a kamošky,o tie nudzu nemam,nepotrebujem nahanať silou mocou niekoho,toho už bolo dost.A co bude v buducnosti ukaže cas.Ja nie som odkazany na niekoho,že potrebujem ženu,aby navarila,oprala,nakupila a pod.🙂
@operaphantom Tvoje nazory su ostre a pre tych ktorych sa tema (vztahy) coilen trosku tyka, aj zranujuce.)(lebo to tak podavas) O tvojom nazore v poslednom prispevku by som vedela diskutovat, ale pre mna to nie je tema na pisanie na MK. Takze len par myslienok.
Nazvat 34 rocnu zenu "starsou osamelou zenou" je dost prehnane. Okrem toho, pisal si, ze si zenaty (lebo ty si ten coolovy ktory nikdy dlho nie je single, vieme..)...neviem kolko rokov ma tvoja manzelka ale ak nieco ako ty teda dajme okolo 35...stavime sa ze aj ona je tak trochu mrcha a ty o nej skaces? 🙂 Muzi niekedy ani nevedia kedy su manimulovani...len tolko k tomu.
Este mam potrebu povedat (lebo vychadzam z vlastnej skusenosti). niekedy je lepsie miernit sa v sudeni zivotov inych, lebo ozaj ze plati "zariekaneho chleba najvacsi krajec". Ak si taky stastny, cool etc..ako to tu opisujes, chran si to. möze sa stat, ze niektore veci nie su navzdy.
k tvojmu nazoru ze dlhodobo single je ako dlhodobo nezamestnany sa nechcem velmi vyjadrovat. Moj nazor je ze su 2 typy ludi ktori nie su nikdy single - ti ktori single ani nevedia byt a su s niekym aj ked s hocikym a potom ti/tie ktore uz len kvoli vyzoru nebudu nikdy single. Vsetci ostatni mözu mat obdobie "single" pricom to je normalne.
@alaguema nemyslim si, ze single zena ktora nebola vydata a nema deti je single lebo chce. Taky nazor ako mas ty - mam vsetko co potrebujem staci mi sex a priatel si möze dovolit len ten co ma za sebou co ty (manzelstvo, deti..) vies ako myslim.
Tie neviem, preco mnohi vychadzaju z toho, ze ked je niekto single automaticky je to jeho vina lebo prebera. Mam v okoli par pripadov ktori su spolu "radsej ako byt sama". Minule sa vydala kamoska lebo "tak sme spolu 5 rokov"...a kratko po svadbe vidi, ze su este viac rozdielni ako si myslela....(@operaphantom...toto trosku aj k tomu ze dobri su vzdy zadani...zadani ano, ale ci stastni to je ine).
Raz som pocula citat, uz si bhzial nepamatam koho ani ako presne snie, v principe: pytali sa ho co chce byt ked vyrastie. a on ze stastny. Povedali mu ze nepochopil otazku a on, ze oni nepochopili....;)
@alaguema súhlas...Okrem toho..Vybrať si 20tku znamena dosť často aj ďalšie záväzky(deti) lebo materský pud a to nie je každý 50 tnik ochotný podstúpiť...A keď sa tak niekedy pozerám na ulici po vypasenych 20tkach..No neviem neviem..Dnes je mnoho 40rocnych žien velmi atraktívnych,starajú sa o seba,navštevujú fitka a podobne..A hlavne..Už neriešia hovadiny (vlastná skúsenosť)
Ergo..Nezovseobecnovala by som 😂
@operaphantom nemyslím si. vy dokonalí, vy čo máte radi mrchy, končíte často krát veľmi zle. totiž vy nie vždy rozoznáte dobrú mrchu od ozajstnej potvory. preto sa veľa krát hovorí, že dobrý chlap si zobere zlú ženu a dobrá žena kreténa. schopný lovec si zobere nedostupnú samicu a ona ho potom vo vzťahu trápi. nezdvíha mu telefony, kašle na domácnosť. a on nevie prečo. no preto, lebo pre takú ste nímandi a vidí len seba. ale dobrá mrcha len ovláda princípy manupulácie ale nie je zlá. na nete je plno takých rozvedených, lebo ich žena začala z nudy podvádzať.
@martina_l_l tak ale väčšina žien po 40-tke má za sebou už nejaké tie vzťahy a vo väčšine prípadov majú aj deti. Slobodných, bezdetných a mužmi nedotknutých je v tomto veku minimum a to už sú také zvláštnosti, ktorým je buď ťažko udržať vzťah aj keby neviem ako chceli, alebo sú tam nejaké podivné rodinné okolnosti a pod.
@alaguema ja som z tych predchadzajucich diskusii so 0silvia0 vychadzala z toho ze piseme o bezdetnej nerozvedenej single. Ak ide o zenu s detmi s manzelstvom za sebou tak tvoj nazor uplne chapem 😉
@operaphantom a ešte k tej tvojej obstarožnej osamelej. bože, keby si tak vedel ako si mimo. pred mojim desaťročným vzťahom som bola dosť žiadaná. mám síce už cez štyridsať, ale vyzerám omnoho mladšie, to nehovorím ja, ale iní. mám dobrú postavu a žiadnu celulitídu, som finančne nezávislá. a písala som o trikoch na chlapov. neviem kde si zobral, že chlapa chcem uhnať na spoločný život a svadbu. som už nejakých pár mesiacov po rozchode sama - s dieťaťom, a z toho nejaký čas na nete. mám tam fotku aj vek. mám hory záujemcov - samozrejme nepočítam ešte väčšie hory úchylov a ku..vnikov. medzi tými ma oslovuje množstvo rozvedených chlapov, ktorí nechcú len sex, ale partnerstvo. len si medzi nimi správne vybrať. aj po prvom stretnutí ma všetci chceli. nejako tá tvoja teoria nesedí.
je smutné, že túto moju tému zvrhli iní ľudia úplne iným smerom, pričom si mohli založiť vlastnú niť. už tu je sedem strán príspevkov a medzi tým len pár relevantných. a to som prosila, aby mi nezahlcovali diskusiu.
@puklica13 práve preto, aby som si vybrala. ono totiž medzi tými čo ma chceli bolo veľa takých, ktorých som nechcela ja. predtým, než zas budete písať aká som vyberavá, popremýšlajte, či by ste vy chceli chlapov, ktorí po štyridsiatke nie sú vôbec zabezpečení, každé tretie slovo nadávka už na prvom rande, taktiež na prvom rande to najlacnejšie bavlnené jednofarebné tričko atd atd. naopak som zažila chlapa, ktorý mi pripadal zaujímavejší, ale cítila som, že nechce ľahkú korisť, že si chce vychutnať tú hru na začiatku. no lebo je zrejme tiež žiadaný a chce si tiež vybrať.
@operaphantom este ze tu si - ty priklad vsetkych chlapov co vsetkych chlapov pozna🙂 a samozrejme zeny - pan dokonaly! Jemine... uz len to ze si na MK o niecom svedci - normalny chlap by do takychto diskusii nikdy nezavital 🙂 ale ok; zvysuj si tu dalej svoje ego😉 inak ak ma zena po 35ke kopu prachov tak ver ze sa o nu biju... tak isto ako o chlapa ktory vela penazi ma... pisem tiez konkretne o susede - je krasna, je sama a verejne znama - aj ty keby napisem jej meno tak vies ze bohata - neustale ju balia chlapy od 18 do ... ona patri aj do tej skupiny co ty opaet nepoznas a asi nestretavas - velmi atraktivna zena cez 30...
@0silvia0 ja ti tvoj vkus neberiem... tiez pisem len o svojom - ty kludne mikiny a ceplaky; ja si necham tych oblekacov😉 ten moj prispevok bol k tomu ze si pisala ze vaecsina chlapov obleky nevie nosit a nesedia im...
Pekne sviatky prajem
@limitgirl Zatial som diakusiu necitala celu, ale urcite sa do nej pustim, lebo vyzerá zaujímavo. Neviem, či ti môžem radit, pretože sa za mrchu nepovažujem. Myslím že som dosť romantická a stále najivne veriaca že so svojím muzom, s ktorým som skoro 20 rokov vydržím do smrti,aj napriek všetkému čo sa nám kedy udialo a deje 🙂 Ale k veci.
Celkom som nepochopila, či chlapov ktorých "chceš", chceš " na furt" , alebo si s nimi len užiť. Pár dní, mesiacov... Ak platí to prvé, myslím, že žiadne finty nepomôžu. Buď si sadnete, alebo nie. A v takom prípade platí jediná "finta" ktorej verím od mladosti. Ak chcem niekoho, kto je rozvážny, hlbavý, rád číta... Chodím do knižnice, na nejaké literárne aktivity, verejné čítania... Ak chcem niekoho, kto má rád umenie, zdržiavam sa čo najčastejšie v divadlach, galériách, idem na nejaký kurz fotografie... (zabezpečená si, takže problém nevidím), a ak rada športujes, tiež vieš kde hľadať 🙂 Na turistike, na horách stretneš tiež veľa zaujímavých chlapov 🙂 No a niektoré ženy si nájdu partnera v bare. Len si potom treba zvyknúť, že sa tomuto "koníčku" venuje naďalej, aj keď sú spolu. 😉 Myslim, že ísť na to cez spoločné hobby, je celkom dobrý začiatok. V tomto neoklamete ty jeho, ani on teba. Inak musis byť pripravená na to, že chlapi majú tiež svoje finty a vedia taktizovať. Aj tí na pohľad úžasní, uhladení a úspešní... Vlastne, práve tí 😉
@limitgirl Proč muži milujú potvory, Proč si muži berou potvory - to je tá istá autorka a mne sa veľmi páči David Deida a jeho Když jde o muže.
Diskusie pozerám často, ale často sa nestáva, že zakladateľka "kope dookola a ponosuje sa", že diskusia sa uberá vlastným smerom. Pretože ona sa vždy uberá. Z môjho pohľadu tí čo píšu, píšu k veci, ku vzťahom, veď z toho si môžeš zobrať tiež. Život sa nedá kontrolovať aby išiel podľa Tvojich predstáv. Neviem aké triky tu chceš. Podľa mňa to príliš komplikuješ. Keď máš x predstáv ako by ten druhý mal vyzerať, chovať sa a pod. bude sa Ti ťažko hľadať. Lebo hľadáš nejakú predstavu. Samozrejme netreba brať všetko, je dôležité vedieť čo človek chce, mať schopnosť rozlišovať ale treba tiež poznať hranicu kedy to už preháňam. Alebo potom, čo Ťa tak silno vedie k tomu, že niekoho musíš mať? Lebo túžba, jedno aká, človeka vo svojej podstate vždy ničí a zväzuje.
Na mňa pôsobíš ako príliš dokonalá a sebestačná, nezávislá a príliš analyzuješ. Na čo Ti je potom muž? Veď všetko si zaobstarať vieš. Tu nemáš pochopenie s obyčajnými diskutujúcimi, ktorí Ti nedávajú rady čo máš robiť ale píšu si medzi sebou. Vieš mať vôbec empatiu s nejakým obyčajným mužom a s jeho chybami?
Diana Fabiánová, je to slovenská dokumentaristka, nájdeš ju na FB organizuje párty v BA pre nezadaných.
@limitgirl vies čo, teraz keď tak uvazujem... Rozmyslala si nad tym, prečo ťa ti ktorých si chcela nechceli? Ešte predtým, ako si začala hľadať zázračné triky? Si ochotná sa trochu zmeniť kvôli chlapovi? Napriklad teraz, keď som si to celé prečítala, myalim, že ti chýba pokora, schopnosť prijať veci ako sú, a ak si chcela slovenský ekvivalent toho, s čím sa mi toto tu spája je to PÝCHA a to čo si už spomenula MANIPULÁCIA, alebo KALKULÁCIA.... A od toho dá každý rozumný chlap ruky preč. Tvoj spomínaný švagor nemá šikovnú mrchu. Tvoj švagor je chudák a somár 🙂 Vzal by späť kohokoľvek. Chcela by si takého chlapa? S ktorým si môžeš robiť čo chceš? Nie. Ty by si na začiatok potrebovala kalkulátora a manipulátora, s ktorým nikdy nebudeš vedieť na čom si, ale priviaze si ťa na niekoľko rokov k radiátoru a ešte mu budeš vďačná ani nebudeš vedieť prečo 🙂 A potom budeš šťastná, že ti ten v lacnom tričku večer uvarí čaj a budete spolu pozerať v telke hluposti, bude ťa hladkať po vlasoch a budeš chcieť, aby sa čas zastavil 🙂
Teraz mám pocit, že čítaš veľa Evitoviek a vlastne ani nevieš na čo by mali byť dvaja ľudia spolu. Skús si hlavne zodpovedať prečo potrebuješ mať vedľa seba nejakého chlapa.... A mimochodom, váž si to, že ľudia tvojej diskusii (tebe) venovali nejaký svoj čas 😉
@operaphantom no mozno to bude pre teba novinka, lebo si to nezažila, alebo už ideš z kopca, ale sú aj ženy, čo majú 40 a chlapi sa pozrú za nimi viac a skôr ako za vedľa iducou 20 kou ;)
@papricka33 dik za názor, vážim si toho, ale na mna sa namotávajú aj pre mna zaujímaví chlapi. ale jasné, že v tomto veku už toľko takých nie je voľných. dokonca sa to s jedným začalo aj vyvíjať, ale z nejakého dôvodu časom ochladol. je to zamotaný príbeh, nebudem ho tu opisovať, ale prestala som byť časom sama sebou a z určitých dôvodov som začala byť príliš dobrá žienka. dobré žienky sa dostanú do neba, zlé všade. chlapa v lacnom tričku som si už našla a po mojom chrbáte sa dostal nahor a potom mu narástol hrebienok a spanštel. dik, už nikdy. rovný rovného si hľadá predsa, nie?
@limitgirl mne je sympatické, že si založila takúto tému. Mne sa tiež stalo, že keď som veľa lubila, tak som začala byť už len dobrou zienkou. A čo si budeme nahovárať, taká nie je príliš zaujímavou 😀
Pozoruhodna tema.. 🙂
@operaphantom mám hádaj koľko? Nemám pocit, žeby som mala problém nájsť si chlapa na normálny vzťah.

*mrchou