Škôlka si pýta kontakt na celú rodinu
Ahojte,vždy som udávala pri staršej dcére kontakt iba na mňa,či už do škôlky alebo do školy.Sice je pravda že bola som sama na ňu,no nikdy nepýtali kontakt na viac osôb.Teraz tak isto som postupovala pri synčekovi dala som kontakt do škôlky len na seba.Ved ja ho nosím aj vyzdvihujem.Mam stále mobil pri sebe,keby mi zavolali že niečo sa stalo.A teraz chcú kontakt aj na otca aj na babku a na dedka.Pride mi to divné.Manzel je celý deň v práci,aj tak by nezdvihol mobil keby mu volali.A babky sú od nás 100 km ďaleko,keby volali im aj tak by nedošli pre dieťa do škôlky.Tak na čo to je dobré mať kontakt na celú rodinu,keď aj tak sa stará len matka o veci okolo škôlky?
Načo si robiť starosti, u mamičiek bez telefonického kontaktu treba postupovať podľa legislatívy. Zabudnuté dieťa v škôlke umiestniť do ústavnej starostlivosti. A mamičke na adresu trvalého pobytu zaslať list kam si ho môže prísť vyzdvihnúť.
@maranco To by bolo kriku, vresku a urážok na učiteľky. Tieto matky sú ťažký oriešok.
@zuzanockamt tak by pribudol na MK príspevok
Kde je moje dieťa?
Ostala som visieť v dopravnej zápche prišla som po dieťa polhodinu po skončení škôlky, v škôlke je tma a zavreté. Volám na číslo ktoré majú na dverách, počujem za dverami zvoniť telefón ale nik nedvíha.
Nemá niekto číslo na učiteľku xy? Kde zvyknú odkladať zabudnuté deti?
@zmrzlinka2021 Porovnávaš neporovnateľné. Tvoj svokor je možno človek, ktorý v živote nebol na internete a telefón ani nevie, kde má. Však je to už starší pán? Presne, ako moja svokra. Na budúci rok bude mať 80, preto to od nej nikto ani nečaká. Ale takýto človek nie je rodič dieťaťa, ktoré chodí do škôlky. Keď mám raz dieťa v škôlke, tak je predsa v mojom záujme byť zastihnuteľná. Ja som napríklad nebola na FB, proste z princípu, nepovažovala som to za potrebné. Už tam som. Vieš, prečo? Lebo môj syn začal chodiť do školy a trieda si vytvorila triednu FB skupinu, kde sa riešili rôzne veci. Keď niečo potrebujem, tak si to zabezpečím. Tvoj svokor internet nepotrebuje, tak ho nemá dôvod mať.
@zuzanockamt ale vieš čo u nás jedna škôlka čo zdieľa dvor s políciou mala taký oznamik v zmysle milí rodičia, škôlka končí o....Pokiaľ si dieťa nevyzdvihnete dovtedy, bude odovzdané na stanici polície😉
@zmrzlinka2021 Kedysi ženy zväčša pracovali v blízkosti škôlok kde mali deti.. boli pár ulíc ďalej, keď náhodou nebola pevná linka v práci, zväčša za nimi mohla odbehnúť napríklad kuchárka.. keď to boli vyššie postavené ženy, vždy mali v práci pevnú linku.. tiež sa kontakty vyžadovali, žiadala sa aj adresa kde presne žena pracuje.. a doba ešte predtým? Predtým škôlky predpokladám neexistovali, deti sa hrali popri svojich pracujúcich matkach na poli..
Dnes bežne dieťa odovzdas dieťa do školky pri svojom bydlisku, lebo inde zväčša aj tak nemá šancu dostať sa.. a potom cestuješ do práce vklude aj 30-40km od škôlky.. stojis v zápchach a cestuješ aj hodinu..
Ešte raz bavíme sa o deťoch a nepovedala si akoby si riešila situáciu s chorým dieťaťom v škôlke ktoré potrebuje ísť oddychovať domov a učiteľka nema na rodičov cislo, ani na nikoho iného z rodiny.. co by podľa teba mala taká.ucitelka urobiť..
Ja som raz zažila, že môj najstarší syn začal zvracať na obede.. mal 5r, neviem si predstaviť ako by to prebiehalo keby som nemohla.hned prísť, alebo by mi ani nedali vedieť lebo veď mám právo.nemat číslo.. mal mononukleózu..
@maranco úplne súhlasím...
Autorka.. Ja som sama v týždni na 3 deti. Muž mimo sk.
A aj tak majú v škôlke číslo (a robila som to tak aj pred 9timi rokmi)... Číslo majú na mňa, na muža (hoci je v zahraničí), a aj na svokra.
A to je dedinská škôlka, a keby všetky 3 kontakty zlyhajú, poznajú čísla mojich susediek.
Minulý rok mi volal muž, že mu volali zo škôlky, že sa mi nevedia dovolať ( mobil som mala pri sebe, ukazovalo plný signál, akurát fakt mi zrejme mobil zamrzol alebo vo)... Syn prúdom zvracal, dostal nejakú super rýchlu a silnú virozu s ostatnými deťmi...
A tiež nas naša škôlka informovala o tom. Ze v prípade, že sa s nami nebudú môcť skontaktovať, cisi pre dieťa je vyzdvihnem, samozrejme je privolaná socialka a polícia
Pride mi davat kontakt na siroku rodinu do skolky. Mi na to ani nemame kolonky. Mame kolonku cislo na matku a na otca. Avsak na tlacivo, kto moze vybrat deti su aj 2 kamosky, ktore byvaju blizko a v pripade nudze mozu dieta vybrat. Tam sa vsak telefonne islo nepisu.
Nedavno som vypisovala prihlasku do CVC, kde chceli uviest zamestnavatela matky aj otca. Netusim na co im je tento udaj, ked kruzkova cinnost je vyhradne v poobednych hodinach.
@zmrzlinka2021 nepracovala som na Slovensku v tejto oblasti, takže neviem, ako je to ošetrené. Osobne nevidím dôvod rozdať ľuďom služobné mobily pre prípad, že možno tu raz padne lietadlo alebo prebehne tornádo, aby sme vás mohli kontaktovať a vy sa nemohli vyhovárať. Náš kolektív pozostáva so 70 ľudí, služobné telefóny majú len 3 nadriadení, ale máme prístup ku všetkým nahláseným súkromným čislam (pevné linky/mobily) vrátane súkromných čísiel nadriadených. Za 15 rokov som sa nestretla so zneužitím týchto čísiel. Vieme, čo je to ochrana osobnych údajov, denne prichádzam do styku s osobnými údajmi pacientov, všetci sme podpísali mlčanlivosť a vieme, čo nasleduje keď zneužiješ informácie. Za 15 rokov som sa nestretla s človekom, ktorý by odmietol udať svoje číslo telefonu, alebo by tvrdil, že telefón nemá. To je už o ľuďoch, či majú potrebu sa hrať na dôležitých a nedosiahnuteľných, alebo chápu prečo dávajú v práci k dispozícii svoje telefónne číslo. Nie, po práci bezdôvodne nevyvolávam Petrovi, aby som s ním poflirtovala, ani jeho telefónne číslo neponúkam tretím osobám, ani moja nadriadená mi nevyvoláva, len tak uprostred noci, aby zistila, či som hore alebo spím…
Tu sa ale rieši niečo úplne iné, niekto zverí dieťa do starostlivosti a odmieta poskytnúť kontakty pre prípad, že sa niečo stane dieťaťu, alebo je potrebné dieťa vyzdvihnúť a ten hlavný kontakt je nedosiahnuteľný z akýchkoľvek dôvodov. Hrať sa tu na nedosiahnuteľných, nedvyhajucich telefóny atď. mi tu príde úplne odveci, keďže ide o vlastné dieťa.
@zmrzlinka2021 prosim, kde byvas? U nas v nemecku dieta prihlasis do skolky IBA ONLINE. Ziadne papiere. Takisto prihlasenie pobytu, zdravotku, poistky, dokonca danove sa da podat iba online. Samozrejme na kazdu tuto vec je potrebny email. Dokonca na akykolvek novy telefon (okrem tlacitkoveho) ti treba mail. Cize, ak je uz clovek akokolvek stary, jednoducho doba sa pohla a ano, mail a telefonne cislo mat musi. A je normalne ho aj uradu, s ktorym mas nejaky kontakt, poskytnut. Ozveny bohuzial uz nefunguju (mozno budu, ked elektrika zdrazia, ale to jebo inom-bavime sa o sucasnosti). A nie, nie je to vysada len zapadnych krajin- aj v iraku som vybavovala urady a nakupovala zvacsa iba online🙄🙄🙄
Zaujímavá diskusia. Mňa zaujalo prečo manžel nezavolá späť aj keď má 20 zmeškaných hovorov. Keď od neho potrebuješ niečo dôležité tak čo mu musíš poslať, fax?
Kuriéri tiež musia mať radosť 😀 aj keď asi ani im nedá číslo a všetko riešiš ty.
@yvanielka Manžel je taký ako povedať starodávny,nemá rád túto elektrickú dobu,mobily internet atď atď.Hovori že voľakedy neboli mobily a žilo sa lepšie.Kurierom dávam na seba číslo.
Rozumiem, na to má samozrejme právo že nemá rád telefóny a elektronickú dobu, ale tak len dať číslo do škôlky kvôli svojmu vlastnému dieťaťu nemôže snáď byť až taký strašný problém. Asi to je s ním ťažké. Keď sa nedajbože naozaj niečo stane tak sa hádam len nebude s kľudom angličana pozerať na mobil ako mu vyzváňa 99. neprijatý hovor.
Nakoniec som dala číslo na manžela aj na obidve babky.Ked to tak chceli v škôlke.Ako som písali u dcéry im stačilo číslo na mňa pred 10 rokmi,aj teraz čo sme sa sťahovali a zmenili školu stačilo im číslo len na mňa.Preto som nechápala v škôlke malému prečo chcú na celú rodinu kontakt.Zaujimave.No už sa k tomu nebudem vypisovať.Majte pekný deň
Je uplne jedno, ci otec zdvihne, je to zakonny zastupca, tiez vyplname tieto tlaciva vsade, aj v skole a je to robene na otca aj matku. Ine osoby by som davala len v pripade, ak po dieta chodia, to tiez skolka u nas ma suhlas, kto moze dieta prevziat.

@jana_eyre_2 ak by volali sanitku a dieťa by vzali do nemocnice, musí ísť niekto s ním...kto potom ostane so zvyšnými deťmi? To si tieto precitlivené a rozmaznané, všetko riešiace matky neuvedomujú, keď sa im zdá divné poskytnúť kontakty na osoby,ktoré dieťa poznajú a mohli by ho vyzdvihnúť.