icon

Skúpy svokor a peňažné darčeky. Názory a skúsenosti

10. sep 2026

Aký je váš názor, ze svokor dáva dcére k sviatkom darčeky v peňažnej podobe štýlom, ze si zaviedol zošit, kde si značí koľko jej CHCE DAŤ s tým, ze sa jej to,akože uňho sporí. Čiže jej nedá nic,len si zapíše nejakú sumu, ze akože to ma uňho.

anonym_16341c
10. sep 2026
@anonym_6b2206

@anonym_16341c byť ten vnuk tak ma vystrelí - nie len, že namiesto pár drobných, čo by mi asi spravili lepší život nedostanem nič prínosné, ešte mi prischne trápna prezývka. A nie, rozhodne sa nestal šľachticom len preto, že vlastní nehnuteľnosť 🙈

@anonym_6b2206 Nevieš myslieť "out of box". Si zadubený materialista. A vnuk dostáva aj iné darčeky. To bolo niečo netradičné.

anonym_6b2206
10. sep 2026
@anonym_16341c

@anonym_6b2206 Nevieš myslieť "out of box". Si zadubený materialista. A vnuk dostáva aj iné darčeky. To bolo niečo netradičné.

@anonym_16341c ja nie som zadubený materialista, ale 1. viem po anglicky a 2. bytostne neznášam plytvanie. Toto plytvanie je. Navyše vám to možno vtipné príde, ale ja byť v pozícii nadobúdateľa tejto prezývky, tak sa neteším a nepoznám dieťa ani puberťáka, čo by to ocenil

autor
10. sep 2026

Svokor je egocentricky narcis. Svokre v živote nic nekupil, ked k nim prídeme, povinné musíme pozerať futbal, každého uráža, seba vychvaluje, myslím, ze chce mať nad všetkým kontrolu a toto je len jeho manipulativny prejav moci. Dcéra má 14

negymama
10. sep 2026
@anonym_autor

Svokor je egocentricky narcis. Svokre v živote nic nekupil, ked k nim prídeme, povinné musíme pozerať futbal, každého uráža, seba vychvaluje, myslím, ze chce mať nad všetkým kontrolu a toto je len jeho manipulativny prejav moci. Dcéra má 14

@anonym_autor jediná metóda co zaberá na tieto typy je ignoracia.
Nedávaj. Mu. Pozornosť a dcéra je už dosť veľká aby vedela co je dedo. Zač.
Mam svokra podobného egocentrika. Odkedy mame no contact. Žije sa nam krasne.

huxy
10. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a prečo tam teda vôbec chodíte? Keď je taký, ako opisuješ? By som tam nechodila a dcéru by som tiež nenútila.

anonym_213410
10. sep 2026

Deti chodia na navstevu k starym rodicom preto aby boli chvilu s babkou. Neocakavaju ziadne dary. Je pravda, ze obcas im kvapne nejaka 50€, ale ak nahodou nedojdu vtedy ked su ich narodeniny tak sa nic nedeje. S rodinou mm sme vzdy slavili narodky tak, ze sme doniesli na nedelnajsi obed nejake kolace/tortu a sfukli sviecky - darceky od rodiny nedostavali a ani sme to nejako nevyzadovali a nechceli. Bolo hlavne, ze boli pre starych rodicoch, sesterniciach, tetkach, ujkoch, atdy. Cize kebyze mi svokor opakuje, ze si zapisuje de zapisnicka kolko chce darovat dietatu penazi tak by som sa len smiala a obracala to na vtip. Vobec by mi zily netrhalo, ze deduško škrbliček obdarovava svoje vnúčatá svojimi imaginarnymi darčekmi. Ako sa ja poznam tak by sme si z toho robili srandu všetci. Co potrebujem to darujem dietatu ja a dieta naucit, ze nie kazdy ho bude obdarovavat a ze netreba to mat nikomu za zle

anonym_9a1d81
10. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a vy jemu davate darceky ? narodeniny, vianoce atd ?
osobne by som s nim prerusila kontakty raz za rok staci a na oslavy narodenin by som ho ani nevolala

anonym_9a1d81
10. sep 2026
@anonym_213410

Deti chodia na navstevu k starym rodicom preto aby boli chvilu s babkou. Neocakavaju ziadne dary. Je pravda, ze obcas im kvapne nejaka 50€, ale ak nahodou nedojdu vtedy ked su ich narodeniny tak sa nic nedeje. S rodinou mm sme vzdy slavili narodky tak, ze sme doniesli na nedelnajsi obed nejake kolace/tortu a sfukli sviecky - darceky od rodiny nedostavali a ani sme to nejako nevyzadovali a nechceli. Bolo hlavne, ze boli pre starych rodicoch, sesterniciach, tetkach, ujkoch, atdy. Cize kebyze mi svokor opakuje, ze si zapisuje de zapisnicka kolko chce darovat dietatu penazi tak by som sa len smiala a obracala to na vtip. Vobec by mi zily netrhalo, ze deduško škrbliček obdarovava svoje vnúčatá svojimi imaginarnymi darčekmi. Ako sa ja poznam tak by sme si z toho robili srandu všetci. Co potrebujem to darujem dietatu ja a dieta naucit, ze nie kazdy ho bude obdarovavat a ze netreba to mat nikomu za zle

@anonym_213410 ak sa medaruva tak je to ok ale teda toto dedovo spravanie je urazlive voci tomu dietatu a nechapem preco sa ma niekto tvarit ze je to smiesne ked nie je

anonym_68aaad
10. sep 2026

Sorry ale vy by ste si niektore naozaj aj na hlavu nechali nakadit ked tu odobrujete takyto nezmysel. Dedko jej realne nic nedal. O mesiac, rok alebo 10 rokov zomrie a zosit so zapiskami skonci v kosi. Bud niekomu dam darcek alebo nie. Ak jej chce sporit, nech jej otvori ucet a dava jej tam peniaze. Ak jej nechce nic dat, nech sa nehra na dobreho a proste jej nic neda. A nie tu vytvara sarady, toto je myslenie 4rocneho dietata, nie dospeleho

anonym_213410
10. sep 2026
@anonym_9a1d81

@anonym_213410 ak sa medaruva tak je to ok ale teda toto dedovo spravanie je urazlive voci tomu dietatu a nechapem preco sa ma niekto tvarit ze je to smiesne ked nie je

@anonym_9a1d81 tak ale to je to iste ako ked moje deti nechodia do kostola a to sa moc svokre nepaci. Deti cestuju a mame mesiac toho ako pre boha chodia mimo republiky same. Frajer mojej dcery sa nepaci lebo ma nausnicu v uchu a nechodi do kostola - takze basni len o frajeroch a frajerkach druhych vnucat. A co s tym urobim. No senilna babka. Kazdy krat co som tam nam zopakuje to iste. Postazuje sa, porozprava ako bolo za komancov dobre a vsetci sme radi. Tak by som sa zasmiala a nad tymi zapisovanymi penaznymi darmi a hottovo - proste dedko je taky.

bielasovicka
10. sep 2026
@osky

Velmi hlupe a vypocitave!
Ked dedko zajtra umrie,kde su tie peniaze?
Ine by bolo,kevy jej zalozil ucet a nan posielal tie peniaze,s tym,ze teda si ich moze vybrat,ked dovrsi urcity vek....ale toto je na hlavu.
A co ma dcera z toho,ze on nieco pise do zozita?
Dedko nemusi davat nic,ale taketo alibisticke spravanie je ozaj vrchol

@osky no veď keď dedko zomrie, tak nájdu po ňom zošit, hádam 🤭😏.

bielasovicka
10. sep 2026

Moja babka, otcova mama, my zvykla dávať 20 korún keď sme k nim prišli. 🤭. Veľakrát sme k nim išli v nedeľu na obed(lebo sa to patrilo), autobusom sme išli do vedľajšej dediny. Bývali sme v meste. Moji rodičia auto nikdy nemali...... Len som si tak pospomínala na moje detstvo 😊.

anonym_2853b6
10. sep 2026
@bielasovicka

Moja babka, otcova mama, my zvykla dávať 20 korún keď sme k nim prišli. 🤭. Veľakrát sme k nim išli v nedeľu na obed(lebo sa to patrilo), autobusom sme išli do vedľajšej dediny. Bývali sme v meste. Moji rodičia auto nikdy nemali...... Len som si tak pospomínala na moje detstvo 😊.

@bielasovicka Aj mne davali z oboch stran, babka mi davala, uz ked som mala svoje deti, nech im nieco kupim.. mala maly dochodok a vela vnucat, ale davala kolko mohla ❤️. Takisto aj moji rodicia.

bielasovicka
10. sep 2026
@anonym_2853b6

@bielasovicka Aj mne davali z oboch stran, babka mi davala, uz ked som mala svoje deti, nech im nieco kupim.. mala maly dochodok a vela vnucat, ale davala kolko mohla ❤️. Takisto aj moji rodicia.

@anonym_2853b6 pekne spomienky 😊. Môj dedko bol aj na fronte. Rozprával mi o tom často.

luizina
11. sep 2026
@muzula

@anonym_04cc5f to by platilo, keby dedko tie peniaze naozaj niekde investoval alebo uložil aspoň na účet vedený na meno vnúčatá. Zo zápisov v zosite asi nebude žiadny výnos.

@muzula ani tak nejde o výnos, ale o to, ze to neni nikde vedene na meno vnucata, cize sa ku tomu ani nedostane, ak dedo umrie.

anonym_ebab2b
11. sep 2026
@anonym_68aaad

Sorry ale vy by ste si niektore naozaj aj na hlavu nechali nakadit ked tu odobrujete takyto nezmysel. Dedko jej realne nic nedal. O mesiac, rok alebo 10 rokov zomrie a zosit so zapiskami skonci v kosi. Bud niekomu dam darcek alebo nie. Ak jej chce sporit, nech jej otvori ucet a dava jej tam peniaze. Ak jej nechce nic dat, nech sa nehra na dobreho a proste jej nic neda. A nie tu vytvara sarady, toto je myslenie 4rocneho dietata, nie dospeleho

@anonym_68aaad Veď MK a ešte to schvaľujú. Nechápem, čo je toto za úkazy tu.

anonym_ebab2b
11. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor To je starý chruňo, sorry za výraz. Nechodila by som tam.

anonym_5e4383
11. sep 2026

@anonym_autor Neviem ako sa vyjadriť slušne, tvoj svokor je lakomy vypočítavy chuj. Nech vnučke sporí keď chce ale nie takto. Chuda dieťa. Sprav to čo tu radili, keď bude mať starý sviatok vytlač z excelu tabuľku že mu tiež sporis, keď sa spýta na čo vysvetľi že - na úpravu hrobového miesta to je v dnešnej dobe drahé.
Pre dieťa majú peniaze zapísané v zošitku rovnakú hodnotu ako pre starého nájomné za cintorín keď tu už nebude.
Nie som zástancom veľkých darov a chudobní dôchodcovia s 500 eurami mesačne fakt nemajú na rozdávanie ale na 1 čokoládu snáď má.

anonym_45a6d9
11. sep 2026

Pomohla by som svokre rozviest sa a najst si garsonku, nech ma od takeho chruna lakomeho aspon na dochodku pokoj a navstevovat by sme chodili uz len ju.

anonym_143307
11. sep 2026

Na jeho narodeniny alebo sviatok by som mu poslala print sreen z excellu, že mám v úmysle mu kúpiť fľašu rumu a čokoládu. Dám mu to až, keď tam bude dosť aby sa naplnil darčekový kôš... 🤷 Aký požičaj, taký vráť.

magdalienka11
11. sep 2026

@anonym_autor 😂😂😂

anonym_de343c
11. sep 2026

@anonym_autor 😂 švagriná takto funguje
Na krstiny, na prijímanie, synove narodeniny. Príde na oslavu. Zagratuluje. Povie teraz sa mi nedalo ale poznačím si do zošita. Naposledy povedala, že syna zo zošita vyčiarkla lebo usúdila, že jemu netreba.😂
Tak aby dedko nemal rovnakú metódu 😂
(Pre rýpavé: vzťah so švagrinou máme vynikajúci)

strelkyna1
11. sep 2026

Alebo na najblizsie svokrine narodeniny, normalne darcek. Na svokrove narodeniny, ze 50 € do zositka zapisujes a ked bude mat 80tku, tak sa mu dovtedy nazbiera na paradny vikendovy pobyt. (Vek daj nejaku okruhlinu). Pripadne, ze ked sa mu nazbiera, tak sa spoji s tymi vnuckinymi zositkovymi a pojdu na ten pobyt spolu (este lepsie :D )

nicegirl369
11. sep 2026

@anonym_autor absolútne v pohode. Stará škola, ale urcite to myslí dobre. 100x lepšie ako plastové hlúppsti z hračkárstva!

anonym_d8ac17
11. sep 2026

@anonym_autor Nahodou, celkom fajn napad. Dedko si napise ze napr. Vnucke k jej 2.narodkam dajme tomu 11.9.2026 chcel dat 50e. Fyzicky jej tk dnes neda ale da jej tych 50e napr. o 10r. Vtedy tych 50e bude mat hodnotu tak 30e. Takze dedko vybabral s inflaciou 🙂 p.s. zial aj s vlastnou vnuckou.

sidicek
11. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor 14 rokov? Preco ste to uz davno nezatrhli? On vas manipuluje lebo sa nechate.

ivana11155
11. sep 2026

@anonym_autor za mna trapne. To dieta tomu este nerozumie. Keby si spolu tie peniaze aspon hodili do nejakeho prasiatka a potom ked bude dieta vacsie tak si ho od dedka zoberie, tak ok. Ale do zosita a nema nic - somarina zo strany svokra fakt.

2691
11. sep 2026
@motylik2559

@anonym_04cc5f Nebud nenasytna. Ad.1. vies co by dali niektorí ludia aj za 2000eur? A ad.2. ide o ten umysel, ze ten clovek mysli na druheho a setri pocas jeho zivota inemu (vnucka, syn,dcera,hocikto) a pritom by nemusel a to je na tom to pekne gesto a nie to,ze aku hodnotu to bude mat o 5 ci 10 rokov...

@motylik2559 aj tak by ich autorka minula hneď.

2691
11. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak sa nedajte manipulovať za zápis do pisanky.

blacki12
11. sep 2026

@anonym_autor Dedo je lakomý vychcanec. Ten zošit je pro forma. Vnučke nikdy nič nedaruje a samozrejme ani žiadne peniaze tiež nikdy neuvidí.
Je to len forma manipulácie zlého človeka.