Skúpy svokor a peňažné darčeky. Názory a skúsenosti
Aký je váš názor, ze svokor dáva dcére k sviatkom darčeky v peňažnej podobe štýlom, ze si zaviedol zošit, kde si značí koľko jej CHCE DAŤ s tým, ze sa jej to,akože uňho sporí. Čiže jej nedá nic,len si zapíše nejakú sumu, ze akože to ma uňho.
Velmi hlupe a vypocitave!
Ked dedko zajtra umrie,kde su tie peniaze?
Ine by bolo,kevy jej zalozil ucet a nan posielal tie peniaze,s tym,ze teda si ich moze vybrat,ked dovrsi urcity vek....ale toto je na hlavu.
A co ma dcera z toho,ze on nieco pise do zozita?
Dedko nemusi davat nic,ale taketo alibisticke spravanie je ozaj vrchol
@lenka.25 ja som pochopila tvoj príspevok a aj s ním súhlasím, ale autorka sa predsa pozastavuje nad niečím úplne iným. Predpokladám, že keby svokor sám neinicioval to, že vnúčaťu "dá" darček, ktorý mu vlastne nedá, tak by to vobec neriešila
@tiezjedna ja chápem aj autorku , mne to príde tiež divné , ešte som také ani nepočula , ale dá dá , nedá , nedá .
Moja babička nám nikdy nič nedávala na sviatky, mala nás vnúčat veľa , celý život robila na družstve , tak ten dôchodok musel byť horibilný 😀 . Ale my sme od nej nikdy nič nečakali a nikdy sme neboli tým pádom ani sklamaní . Bola to úžasná žena aj bez darčekov . Ja nechápem , čo sa tu stále rieši . A v dnešnej dobe tie deti majú toho už toľko , že naozaj úplne stačí , že starý otec povie vnučke k narodeninám všetko najlepšie
@lenka.25 presne tak. Mne príde oveľa viac zvláštne riešiť člena rodiny na internete ako nedostať na sviatok nič. My sme teraz nič nedali synovi na sviatok. Teenager, všetko má. Len sme mu zablahoželali. A v pohode. Starí rodičia tiež
ak ked svokor to mysli asi v dobrom, je to zlvástne ... prejavuje nedoveru voci Vám, ze tie peniaze nebudete minat na dieta ..
Ja by som robila takto.
1. zalozila by som fond pre dieta - nech tam dedo kludne posle peniazky ... tiez mozte aj Vy.
2. keby nesúhlasil, tak isto by som mu dala jeden zosit a pisala tam sumy, namiesto darcekov aj pre neho : D (ze potom kupite nejaky vacsi darcek ...) Snad mu potom docvakne ...
@anonym_04cc5f Nebud nenasytna. Ad.1. vies co by dali niektorí ludia aj za 2000eur? A ad.2. ide o ten umysel, ze ten clovek mysli na druheho a setri pocas jeho zivota inemu (vnucka, syn,dcera,hocikto) a pritom by nemusel a to je na tom to pekne gesto a nie to,ze aku hodnotu to bude mat o 5 ci 10 rokov...
@motylik2559 je to hlupost , on si odtrha a efekt ziaden .Dobry umysel mu nikto neberie ,ale treba zapojit aj rozum obcas.
@motylik2559 je to hlupost , on si odtrha a efekt ziaden .Dobry umysel mu nikto neberie ,ale treba zapojit aj rozum obcas.
@sidicek To uz my neovplyvnime. My nevieme ako on zije, na co ma/nema, ako sa sprava k vnucke, ako je na tom psychicky ci zdravotne. Nejdem hned hejtovat a sudit, ked nepozname jeho zivotne pozadie a tym si ho nezastavam, ale nesudim. Z toho mala v prispevku nevieme vlastne nic.
@anonym_ebab2b A? píšem že to nie je v poriadku ? Ale zavzdušňovať sa, lebo dedko nedá vnúčaťu darček , mi príde prízemné
@lenka.25 ty si nejaká nechápavá. Nejde o to, že nemá tak nedá ale, že si zapíše do zošita “20€ pre Aničku” a to je všetko. Sa tu nehráme na to kto bol skromnejší alebo chudobnejší v detstve. Ok keď tvoja babka nemala, ani moja nemala, ani mama nemala ale darčeky sme ako deti dostali.
@lenka.25 ty si nejaká nechápavá. Nejde o to, že nemá tak nedá ale, že si zapíše do zošita “20€ pre Aničku” a to je všetko. Sa tu nehráme na to kto bol skromnejší alebo chudobnejší v detstve. Ok keď tvoja babka nemala, ani moja nemala, ani mama nemala ale darčeky sme ako deti dostali.
@anonym_c112fd a ty si zbytočne podráždená , ale jasné , ako anonym tu budeš vyskakovať ako čertík z krabičky . Už mi prosím ťa nepíš , nie som na teba zvedavá .
Moji rodicia su takí, že kupia nejaku hracku a pri kazdej navsteve ju kontroluju v akom je stave..ak sa im nahodou zda poskrabana/nieco odlomene a pod. tak si ju vypytaju naspat. Lebo oni ju kupili a maju pravo rozhodovat o tom, aj ked to bol darcek pre niekoho/choré...uz sme to s muzom stoplo
Pri nejakom sviatku by som sa realne zaujimala a pytala priamo dedka, ze ako to je. Ci jej to dava do obalky, na ucet, alebo kedy jej to planuje odovzdat a co v pripade umrtia. Neide o peniaze, len aky ma plan. Mne osobne by to nevadilo, ze dieta nedostane plast, s ktorym sa nebude o tyzden hrat. Len by som chcela vediet ako to vidi on.
@anonym_autor skus mu navrhnut, ze jej zriadus ucet v banke a moze posielat tam. Ze si bude setrit na ucte.
@anonym_d715ce ak jej raz nieco sľúbil dedko, tak om jej to mal dať. Rodič nič nesľúbul, možno o tom ani nevedel. A tiež by som od rodičov nepýtala, ak by mi sami nechceli dať.
@anonym_4625e7 mama o tom vedela. Ale asi. To. Brala tak, že keď.nemad svadbu, ta z peňazí nič.
A keď som sa reálne o rokoch vydala, ta bolo všetko. Zabudnuté s peniaze o dedovi, dávno minúte.
Moji rodicia su takí, že kupia nejaku hracku a pri kazdej navsteve ju kontroluju v akom je stave..ak sa im nahodou zda poskrabana/nieco odlomene a pod. tak si ju vypytaju naspat. Lebo oni ju kupili a maju pravo rozhodovat o tom, aj ked to bol darcek pre niekoho/choré...uz sme to s muzom stoplo
@anonym_67eec5 to fakt?
Nabudúce im vráť hračku nech si ju vložia v obale na policu. A majú záruku ze sa nepotrebuje.
To sú dnes za ľudia? Zobrať decku opotrebovaniu hračku?!
@anonym_67eec5 to fakt?
Nabudúce im vráť hračku nech si ju vložia v obale na policu. A majú záruku ze sa nepotrebuje.
To sú dnes za ľudia? Zobrať decku opotrebovaniu hračku?!
@negymama je to smutne, ale je to tak.. naposledy si vsimol odlomeny plast na auticku a povedal, ze uz viac ziadne auto nekupi, lebo 3 rocne dieta !!! si prosim pekne nevazi hracky 🤣 my s muzom sme razny, hned sme povedali, ze ziadne hracky viac nechceme...
Ich logika od narodenia syna - kupime plienky len z lidla, lebo nam sa pacia najviac, ty ked kupujes pampers tak tie mu nekupime, su zbytocne drahe.. oblecenie nekupime, sak aj tak z neho vyrastie.. knizky uz vobec nie lebo ich nedajboze potrha a ich by trafilo...
@anonym_autor ty si zaloz zosit, kde si budes zapisovat, na kolko hodin ste ho kedy chceli prist pozriet. a ked sa to nazbiera na tolko, ze sa oplati benzin minat, pridete a do zosita to napises ako minusovu polozku, kolko vasho casu uz vycerpal.
to len tak pre pobavenie.
to jeho spravanie je fakt divne. uz uplne chore. ved jej nemusi davat ziadne peniaze, nuti ho niekto? nech da dcere kludne aj balicek cukrikov alebo ju vezme do cukrarne a bude mat aj spomienky s nim. urcite lepsie ako zosit s fiktivnymi financnymi darmi.

@anonym_ebab2b no vidíš a my sme nedostali naozaj od babičky v živote nič a tu sme
@lenka.25 ale pises, ze tvoja babka nemala. To je ok. Financna situacia dnesnych dochodcov je uplne inde. Nehladuju.