icon

Skúsenosť s ignorovaním narodenín vlastného dieťaťa?

12. apr 2024

Včera mal môj syn 3 roky a nikto si na neho nespomenul. Absolutne nikto. Som z toho strašne sklamaná, smutná ale aj nahnevaná. Snažím sa ich nejakým spôsobom ospravedlniť že mali iste robotu alebo hocičo ale nejde to. Stalo sa vám to už? Ako ste sa k tomu postavili?

nini1978
12. apr 2024

Všetky tie ,ktoré píšete o oslavách ako o primárnej záležitosti ste úplne vedľa
Nejde o oslavu,ide o narodeniny-deň narodenia a prepáčte všetky…ale v dnešnej dobe s technologickými vymoženosťami sa nedá ZABUDUDNUT
To tiez akože pripomínať ludom priebežne už mesiac dopredu,že budu nerodeniny,fotky z príprav….a podobne’.
Bez toho by si nespomenuli?
Ved to je trápne
Predpokladám ,starí rodičia nie sú 90tnici ,keďže ma dieťa 3 roky…určite sú to osoby aktívne a vedia pouzovat banálny smartphone ,kde sa da kľudne zapísať dátum narodenia -ako pripomienku v kalendári!
A to pisem o starých rodičoch,ďalšia rodina blízka tiez nič?
Autorke-ano,dotklo ny sa ma to a veľmi!

medyna
12. apr 2024

stalo, aj moji aj manželovi rodičia, žiaľ, pozabudli, aj tak ja som na drzovku večer zavolala, že ako sa majú a tak nenápadne som spomenula dcérine narodky ... to bolo ospravedlňovania potom ... až mi to bolo trápne. no ale chcela som vedieť, čo je vo veci a vo veci bola len zábudlivosť.

evaachesa
12. apr 2024

Ak zabudli starí rodičia tak by ma to ozaj mrzelo. Ak len kamaráti, tak nie. Ja som zakaždým písala kamoškám na narodeniny ich detí. Mala som to zapísané v kalendári. Odkedy máme dieťa my, ani raz mi nepísali takže už im nepíšem ani ja. Vybavené a vôbec to neriešim. 😏

simca06022011
12. apr 2024

Ano stalo sa nam to xkrat, ja to vobec neriesim. Zvacsa si spomenu neskor a zavolaju ze zabudli :D Potom som strategicky chvilu pripominlaa narodky vopred v rozhovoroch, a uz su nacviceni :D

h2
12. apr 2024

Keď som mala asi 10 rokov, nikto si nespomenul na moje narodeniny. Na narodeniny tvojho syna si si spomenula aspoň ty, ako jeho matka. Na moje zabudla ešte aj tá moja. 😟

sevrin
12. apr 2024

Ak sa niekto niekedy spýta na tvoje dieťa (z tej skupiny, od ktorej si očakávala aspoň sms na narodeniny), tak len odpovedz, že sa má dobre a nič viac. Proste správaj sa k tým ľuďom tak, ako keby si si neželala, aby sa do tvojho dieťaťa starali. Im to nedá a psychológia vie byť srandovná vec, keď ju vieš používať.

isis234
12. apr 2024

@autorka.... nikto si na neho nespomenul. Absolutne nikto.....
Ani ty? Nezablahoželala si mu? Neupiekla tortu? Nekupila darček? Nevyzdobila izbu?
Ako píšu vyššie, ak si nikoho nevolala na oslavu.. hm... potom píšeš že bývate v Nemecku. Mohli zavolať, napísať...
Ty im voláš? Píšeš im? Oni možno len zabudli. Ohlás sa im. Spýtaj sa ako sa majú? Možno sú chorí alebo riešia nejakú záležitosť.

vanilkovazmrzka
12. apr 2024

Ja netusim kedy maju narodeniny deti mojich kamaratov a znamych, mozno tak cca mesiac, ale presny datum ani nahodou. Vyzadovala by som nejaky blizsi zaujem len od rodicov a starych rodicov.

sirka9
12. apr 2024

Čiže ja keď nie som oslavovy typ, tak malej nikto nezablahozela, lebo nie je oslava? To sme teda dopracovali. 🤣 ako, jasne, 3 ročne dieťa absolútne netusi o co ide, ale mňa poteší keď niekto napíše, že mojej dcére praje všetko naj. Ale tiež z toho netreba robiť vedu.
@autorka nerob z toho vedu, zbytočne si negativna a sama sebe robíš zle. Kašli na to.

maryetta
12. apr 2024

Chapem. Neviem co kazdy riesi oslavu. Ta ani nie je potrebna. Ale proste ten den narodenin. Aspon “smiesne” vsetko najlepsie….
Nam sa to sice nestalo. A ja veru zatial drzim mnohe datumy v hlave a bud zavolam. Pisem.
A potom v pripade ak je oslava zablahozelam este raz aj s darcekom.

nafka0483
12. apr 2024

Autorka a inak mas s rodinou pekny vztah, bezne si volate, atd, len teraz zabudli? Ak ano, tak chapem ze to zamrzi. Ale skor mam pocit ze celkovo spolu nie idealne vychadzate a ze to zas take prekvapive nie je.

zuzanka.zuzu
12. apr 2024

dodatočne prajem drobcovi všetko najlepšie k narodeninám 😘🎂 ej veru mrzelo by ma to, u nás v rodine aj v mojej aj mužovej si všetky tieto veci pamätáme (a vôbec nechápem ako fungujú iné rodiny z príspevkov vyššie 🤔)

natall113
12. apr 2024

Neviem čo všetci točíte o oslave, to mimo osláv nikomu negratulujete či ako? Pamätám keď mala moja sestra narodeniny na začiatku leta, najskôr bola babka v kúpeľoch, potom my na dovolenke, potom krstná na dovolenke a poto ja v tábore, oslavovali sme o mesiac, takže všetci jej mali gratulovať až vtedy či ako?
Podľa môjho názoru by si starí rodičia mali spomenúť na svoje vnúča, môžu mať pripomienku v mobile, naznačené v kalendári, v zápisníku hocikde a nech mi nikto nehovorí že nemali za celý deň 5 minút aby zavolali vnukovi že všetko najlepšie...

markusrasford
12. apr 2024

Zjavne princíp zlyhal. Niekde sa chyba stala. Keď si nikto nespomenul tak to vy,éra na "tajnu" dohodu. Je to zvláštne že nikto. Prečo sa neopytas tvojich rodičov prečo mu nezagratulovali? Možno ťa ich odpoveď osvieti. Keby sa to stalo mne a trápilo by ma to určite by som túto otázku položil svojim rodičom

petricienka
12. apr 2024

no zamrzelo by ma to keby ani sprava ani telefonat ale hlavne od tych starich rodicov inak by som to neriesila.

annm81
12. apr 2024

Aké máte so starými rodičmi vzťahy? My sme v podobnej situácii ako vy, pretože všetci starí rodičia žijú ďaleko od nás. Napriek tomu vždy pošlú pohľadnicu, v deň narodenín zavolajú a už týždne vopred nám dajú vedieť, aký darček za nich kúpiť, aby to nemuseli posielať poštou. Tiež platí, že deti posielajú starým rodičom k narodeninám vlastnoručne vyrobené darčeky a zatelefonujú.

Strašne by ma mrzelo, keby zabudli a nerozumiem komentárom, že si precitlivelá. To asi môže povedať len človek, čo nemá v rodine najlepšie vzťahy. Na tvojom mieste by som to už nechala tak a nič im nevravela, kým sa sami k narodeninám nevyjadria. Možno sa udialo niečo naozaj vážne, čo im bránilo a hrozne ich bude mrzieť, že zabudli. Možno je to naopak niečo, na čo si musíte ty a syn zvyknúť. Mimochodom, tebe ako dieťaťu zvykli blahoželať? Lebo sú rodiny, kde sa narodeniny príliš neriešia.

domkakvet
12. apr 2024

Ak mate naplanovanu oslavu, tak mu chcu pogratulovat az na oslave a je to uplne normalne.

jaond19
12. apr 2024

Nestalo. Pochopila by som to v pripade ze maju stari rodicia 20-30 vnucat alebo zdravotne problemy. Napr moja 80r babka si vzdy spomenula a cakala ma cokolada ked som k nej prisla a to som uz mala davno po 30tke.... Ak mas pocit ze to pre nejaky dovod bolo nedajboze umyselne alebo mate zle vztahy v rodine,skús si ty nespomenút na narodeniny tých, od ktorých si to teraz cakala pri synovi.

januska12323
12. apr 2024

Bežne si nevoláte, nerozprávate sa čo má kto nové? Nespomínala si čo si mu kúpila na narodeniny? Ak áno tak vedome odignorovali, ak nie tak mohli len zabudnúť.

autor
12. apr 2024

@simona20201309 áno vždy mám niečo doma s čím by som vedela ponúknuť na úrovni

osky
12. apr 2024

Kolko vnucat maju stari rodicia,ked si nedokazu zapisat do kalendara narodeniny ci meniny..?
A obzvlast,ak ste v zahranici,by im to vnucatko malo chodit este viac po rozume....
Nejaki znami by ma nestvali.
Ale stari rodicia ano ,pripadne tety,ujova...podla toho,ake mate vztahy...

Starka mala 9 deti.
25 vnucat.
Zatov,nevesty,krsnata.....
A vsetky si pamätala.vsetko mala popisane v kalendari a dbala na to,aby sa nezabudlo.

tetapetra
12. apr 2024

Z mužovej strany nikto, dokonca aj krstnu má z mužovej strany a nič. A z mojej strany všetci, dokonca aj moje kamošky, ktoré vedia kedy má narodeniny

tanyan
12. apr 2024

Mňa to neprekvapuje a ani z toho nerobím tragédiu. Pred pár rokmi som volala mojej mame a zablahoželala som jej k výročiu svadby. Ona bola prekvapená a pýtala sa, že ako si to pamätám. Trochu som si vychutnala ten moment po mojej odpovedi: Pamätám, lebo je to 2 dni po mojich meninách... Napriek tomu, že je moje meno aj v kalendári, ktorý majú na stole a značia si doň všetko možné, tak si nevšimla...
Keď chcem, aby sa niekto ozval, tak mu pripomeniem. Nespolieham sa na to, že si spomenie a upozorňujem, aby ani smerom ku mne nemali takéto očakávania. Niektoré dátumy si pamätám, iné nie. A aj pri tých, ktoré si pamätám, si niekedy neuvedomím, že prišiel ten deň.

lakebabe
12. apr 2024

Mrzelo by ma to v prípade starých rodičov. Ostatní si fakt nemusia spomenúť kedy ma tvoje dieťa tri roky. Ja mam toľko synovcov a neteri z oboch strán, že nemám šancu si to všetko pamätát. Vždy mi to pripomenú bud starí rodičia deti ktorí to majú v kalendári alebo pozvánky na oslavy. Ozaj sa nedá zapamätať všetko

stanulienkat
12. apr 2024

Baby..to fakt, ked niekomu neupeciem poschodovu tortu a neurobim oslavu, to sa uz nenosi slusnost??? Kazdy ma telefon a mna by mrzelo, ze kvoli kusu žvanca niekto nezazela dietatu.
Neviem si predstavit, ze 3 rocnemu vnucatku nic nekupim a uz vobec to, ze ani nezavolam.

vilma7
12. apr 2024

Nie nestalo sa nám to, stále zablahoželame aj keď sme v zahraničí, deti dostanú pohľadnicu, ja a manžel tiež.
Moja sestra niekedy zabudne ale neberiem to nijako zle...proste nie každý má dátumy v hlave alebo v mobile.

evaachesa
12. apr 2024

Inak mala by som byť nahnevaná že mi manžel išiel gratulovať o mesiac skôr? Ešte aj syna pripravil na to že ideme gratulovať mamke. 🤣🤣🤣 Chudák taký ostal zaskočený že sa sekol...deň ok, len ten mesiac. 🤷😂 Synovi vraví že zmena plánu, zapamätaj si čo si chcel povedať mamke a povieš jej to o mesiac. 😅

danica2711
12. apr 2024

tak asi máte dosť chladné rodinné vzťahy. Skúste to napraviť (pretože to je záležitosť vás dospelých) - 3-ročnému dieťaťu to je zatiaľ jedno, ani nevie, že má narodeniny a telefonát či pohľadnica sú mu srdečne ľahostajné. Ale podrastie a možno mu záujem starých rodičov začne chýbať. On sám v tom však nevie a nemôže urobiť nič, to je na vás

lakebabe
12. apr 2024

@evaachesa moja mama ma minule presviedčala že ja mám narodeniny v júni nie v júli 😃 hold nie je každý na dátumy😄

hanka_se
12. apr 2024

moja mala vcera okruhlych 10 rokov - babky a svagrova z bratovej srany napisali / zavolali, z muzovej strany (su to jej krstni rodicia) nikto :( ako mrzi ma to vnutorne, ale zial je to zivot. Ja mam zapisane v kalendari vsetkych - meniny, narodeniny. Aj deti mojich sesternic a vzdy aspon napisem. Ale ako vidim, nikto ostatny nema poznacene nic. Ale tak verim, ze na oslave zagratuluju 🙂 Ona uz to vnima, ale tak som povedala, ze asi mali moc prace, preto nenapisali