icon

Skúsenosť s ignorovaním narodenín vlastného dieťaťa?

12. apr 2024

Včera mal môj syn 3 roky a nikto si na neho nespomenul. Absolutne nikto. Som z toho strašne sklamaná, smutná ale aj nahnevaná. Snažím sa ich nejakým spôsobom ospravedlniť že mali iste robotu alebo hocičo ale nejde to. Stalo sa vám to už? Ako ste sa k tomu postavili?

Strana
z3
gribka1
12. apr 2024

Má to aj pozitívum, tých, ktorí si nespomenuli, môžeš vyškrtnúť zo svojho kalendára. Nehnevaj sa na nich, fungujte ako doteraz, len to tam proste niekde nezabudni. Uvedomia si a o rok to už nezabudnú.

evaachesa
12. apr 2024

@lakebabe haha akože mňa toto vždy pobaví🤭👍 .. mužova mama mu raz upiekla tortu a sekla sa v čísle ..však len jeden rok hore dole 🤣 Tiež ho vtedy presviedčala že má určite o rok viac. 😂To sme spolu ešte neboli ale stále sa rehocem na tej historke. 😂😂😂

lakebabe
12. apr 2024

@evaachesa ja to preto beriem s rezervou 😂 veľa deti kto si to ma pamätát 😃 a to s rokmi to už je vždy tipovacka😄

staleja
12. apr 2024

Ja mám rodičov 60níkov, bývame v jednej dedine. A veru mne moja mama vždy povie, keď bude mať niekto sviatok pripomeň mi, vieš, že zabúdam. A veru pripomínam, dokonca aj svoje, lebo keby zabudla ešte by sa na mňa nahnevala 🙂

simona20201309
12. apr 2024

Tak potom je niečo vo vašich vzťahoch naozaj zvláštne. Ty im zavoláš bežné ako sa majú? Píšete si??? Úplne nikto si nespomenul???? Ani kamošky, súrodenci? Svokra, mama, nikto???

gribka1
12. apr 2024

Ja neviem, ale mať kalendár a napísané narodeniny hoc 300 člennej rodiny je problém?

evaachesa
12. apr 2024

@lakebabe hehe hejže, fakt to netreba tak prežívať...ak by si nespomenula ani jeden rok tak áno blbé ale môže sa stať raz. Ja som sa tak blbo cítila keď sa ma lekárka spýtala koľko mesiacov má syn a to už mal takmer 2 roky. 🤭 Rýchlo prepočítavať.😅

lakebabe
12. apr 2024

@evaachesa tak tak stane sa . Ideálne je to rodičom pripomenúť dopredu že bude mať vnuk sviatok a je vybavené.

lopka1313
12. apr 2024

Vy sa nikto nepripominate? My to v okoli mame zariadene tak, ze sa pripominame. Aj ja sama som taka, ze to mam vycapene na chladnicke, vsetky datumy meniny, narodky, celej mojej aj priatelovej rodiny, ale v realite to nikdy nevieme... Tak sa si navzajom pripominame. Ja som este specificka tym, ze pamatam si 3 dni dopredu, den dopredu a potom buch spomeniem si tyzden PO. A co uz. Stava sa. Tvoje dieta a jeho datum narodenia je len Tvojim stredom sveta. Ostatni ludia proste datumy neriesia. Ani inych ludi. Ani vlastnych vnucat, ci neteri/synovcov (ak nemaju pamat na datumy alebo 2 a viac vnucat). Este tak mozno svoje (a obcas niekto partnerove).

daniela2202
12. apr 2024

To je doba , čo..... ja prajem chlapčekovi všetko najlepšie .... od tety Deniel 😊👉🎂

sovica
12. apr 2024

@autorka Tiež žijeme v DE a stane sa, že niekto na naše narodky zabudne. Ja to až tak neprežívam. Síce zamrzí, ale neposkladám sa z toho. Ak zabudne niekto na moje, tak to neriešim vôbec, ale ak niekto zo starých rodičov alebo našich súrodencov zabudne na narodeniny našich detí, tak ja im to telefonicky pripomeniem😉 Proste, aby boli decká šťastné, že si na nich rodina spomenula. Viem, že to nebolo naschvál, vzťahy sú výborné a zabudnúť môže každý. Aj mne sa to v posledných rokoch stáva. Myslím na toho človeka naozaj intenzívne a just v ten deň som extra zaneprázdnená, myslím na iné dôležité veci, ktoré treba vybaviť a jednoducho mi to vyfučí z hlavy. Napr. môjmu bratovi musím fakt každý rok pripomenúť, aby zavolal mame (nielen na narodeniny, ale aj na Deň matiek - a to je taký sviatok, že sa o ňom všade v ten deň rozpráva) alebo našim deckám. On si to vôbec nedrží v hlave. A keď on zavolá na narodky mne, tak sa vždy smejem, že mu určite volala mama, že mi má zavolať🙈
Ak Ťa to naozaj tak veľmi mrzí, tak nabudúce takéto sviatky v predstihu pripomeň, keď budete spolu volať. A Tvojmu synovi prajem k narodením veľa zdravia, šťastia, dobrých kamarátov a nech na jeho narodky už nikdy nikto nezabudne🎂🍀🎉

milka1988
12. apr 2024

Vôbec nikto ani starý rodičia ? Súrodenci?😳

maminkadeticiek
12. apr 2024

Kazdy ma ine zvyky.Nasa jedna cast rodiny negratuluje bezprpstredne v ten den,az na oslave.Druha zavola vzdy.Neriesim.Kazdy ma dost svojho.

lucky_k
12. apr 2024

Mrzí ma to kvôli dieťaťu i tebe, tiež blahoželám v deň narodenín každému i keď je oslava neskôr...synčekovi prajem všetko najlepšie 🙂

jazula
12. apr 2024

My si v najbližšej rodine narodeniny detí navzájom pripomíname 😁. A celkovo keď si voláme, tak spomenieme, že napr riešime darčeky a podobne. Nebudem ticho sedieť doma a potom si robiť čiarky, kto zabudol…

cecilia29
15. apr 2024

Mne sa napr stalo ze som synovcovi zabudla zablahoželať v ten deň keď mal narodky lebo som vôbec netušila aký dátum je . Gratulovala som na druhý deň.
A my ked sme boli malí, nám gratulovali len rodicia a babka s dedkom , lebo sme byvali v jednom dvore

nini1978
15. apr 2024

@jazula “ nebudem ticho sedieť doma a robiť čiarky…”
Ja nebudem nikdy pripomínať narodenie mojich deti,môže sa stať že niekto zabudne presne ten deň,ale všetci ostatní si spomenú!
A tiez nebývam v krajine,kde je celá moja rodina,takže tie teórie” robím oslavu,pozvem a tak si spomenu’ “ absolutne nie a nikdy by som nečakala,že ľudia si spomenú len kvôli oslave
Prečo pripomínať ?ja to v živote nepochopím
VŠETCI ZABUDLI?
Ešte raz,keď neviem používať promemoria v kalendári smartphone,tak zapíšeme do kalendára

Strana
z3