icon

Slabá opora v manželovi a rodine

kamoska_z_konika
11. nov 2022

Ahojte,

Dlho som premýšľala, či to napíšem ale potrebujem sa vykecat. Dlho som chcela babatko pomaly od svojej 26tky a nedarilo sa.po asi 5 rokoch sme zistili, že
ze problém je nie len u mňa ale aj u manžela a musíme ísť na ivf. Po druhom ivf som otehotnela a mam vytuzenu dcérku. Vedela som, že materstvo je krásne a samozrejme ide ruka v ruke so starostlivosťou a zodpovednosťou a ďalšími vecami ale nevedela som, ze, nebudem mat takú oporu a pomoc v muzovi. Keď ma volno malej sa venuje, hraje sa s ňou..zo začiatku mí pomáhal z časti aj v noci ale po krátkej dobe uňho nastal kolaps a odp z únavy..skončil v nemocnici aodvety mi v noci nepomáha. Vstávam sa k malého a cez deň mi ona nedá dostať, aktuálne má 4 mesiace.mamu mam 70 ročnu tak pomoc ani nečakám,.svokra je do všetkého čo je ľahké ale od náročných veci dáva ruky preč. Povedzte mi v krátkosti ako sa môžem dať dokopy keď som nonstop unavená nervózna nasrata a potom to prenasam aj na dieťa.. úprimne poviem, že som nečakala, že nebudem mat v chlapovi oporu.nie sme spolu rok ale 14 rokov celkovo...som zúfalá z toho ako sa cítim

Strana
z4
nicegirl369
11. nov 2022

@kamoska_z_konika Tvoj muz robi 12tky navyse asi manualna praca a ty po nom chces, aby v noci vstaval k babatku? Svokra nie je povinna ti pomahat. A keby aj v noci asi pri vas spat nebude, aby vstavala. S babatkom je to niekedy narocne. Pospi si aj cez den vtedy, ked spi dieta. Poľav z narokov na domacnost. Vsetky matky to nejak zvladnu, zvladnes to aj ty.

marca12
11. nov 2022

@kamoska_z_konika spi vtedy,ked aj mala. Ked len budes lezat,driemat aj to ti pomoze. Vykasli sa na domacnost,teraz je priorita,aby si si oddychla. Nemas nejaku kamosku,ktora by ti pokocikovala a ty si zatial oddychnes alebo pooros susedu hocikoho. Kazdemu ke blbe poziadat o pomoc,ale nie je to hanba poprosit o pomoc.

vilma7
11. nov 2022

Ja ti poradím jedine kúpiť robota vysávač, ten ti povysáva aspoň zhruba. Nejesť všade, ale ste dvaja dospelí ľudia, tak snáď viete stolovať. Prach a bordel nerieš. Keď budeš vládať , upraceš. Alebo keď ti pôjdu svokra alebo mama kočíkovať.

Ja viem že porovnávať sa nemá, len pre informáciu že som rodila po 40, dokonca 2x, sme v zahraničí takže svokru vidím dva x ročne a aj to na Slovensku, deti mi dodnes neprespia noc...ani jeden a to majú skoro 6 a 3.5. každú noc vstávam minimálne 5x. Ale mám ich po ruke, tak aspoň nebeham medzi izbami. Okrem toho musím aj pracovať, tu sa robí od 16.t.dieťaťa atď. Mne tiež mali deti 30 min spánok, syn dpkonca len v nosiči. Tiež sme chodili ako mätohy, kým sme si nezvykli... myslím že ty si mala príliš veľké očakávania od manžela (mne môj ani jediný raz v noci nevstal) lebo jednoducho by to nedal.
A akú pomoc vlastne očakávaš od manžela, svokry, mamky?

katuskamala1
11. nov 2022

Bola som na dieta sama, v noci bol aj kazdu pol hodinu hore, nie ze kazde 2. Cez den spal do 8m IBA V IDUCOM KOCIKU, takze ja som cca 6hodin denne CHODILA ci bol dazd, ci sneh. Nik mi nenavaril, nik mi v noci k malemu nevstaval. Manzel robil od nevidim do nevidim, takze ak mi ho cez vikend vzal na prechadzku teda spanok von, sla som upratovat. Tiez vytuzene dieta rovnako ako tvoje. Ivf. Vstaval o pol siestej rano.

A dala som to. Lebo som vedela, ze to trvat vecne nebude. Od 8m uz spal na mne cez den 🙈. Ja stastna, lebo som bola nutena oddychovať 🤣.
Prva prespata noc v 3.5roku!!!

Ziadna mamka, babka,... Po boku. NIK.

Ked mas moznost, popros niekoho nech ti ju raz za týždeň vezme von a oddychni. A radim ti (citlivo ale bez omáčok) sa vzchopit! Si mama, mas vytuzene dieta, zvladnes viac ako si myslis!! Ver si, hlavu hore, oci otvoriť, ma len 4m,onedlho ti aj pocas bdenia bude liest kade tade, nebudes moct si kludne lahnut a kukat na nu jak si kope na chrbatiku a ani sa nepohne 🤣.
Muza v noci nepros, oni na to stavaní nie su. Malu si daj k sebe do postele, muza von z postele, a prso von pocas spanku a pohoda..

petricka22
11. nov 2022

@kamoska_z_konika musis vydrzat, nik ta na toto nepripravi. Materstvo je velmi narocne. Mas malinke babatko a az teraz prichadzaju skutocne starosti, ale neboj sa. Bude to lepsie a lepsie, cim bude dietatko starsie. Zvyknes si na vela veci a je to sice otrepana fraza, ale je to len obdobie, ktore musite ako rodina zvladnut. V tomto obdobi byvaju manzelske nezhody castejsie a uvidis, ze aj toto sa zlepsi. Ale ako bolo spominane, pokial sa jedna len o nocne vstavanie a inak ti pomaha a chodi do prace, tak je to podla mnanormalne. Proste ste obaja unaveni a ty plna hormonov a niektore veci si zbytocne moc beries.

0silvia0
11. nov 2022

@kamoska_z_konika skus odburat to nasratie na tvojho muza, ze neregistruje, ze si kojenec sucha oci od unavy. Ak si to nevsimne, pekne mu dieta supni na ruky. Bez nasratia, nie je to na nic dobre, naco to samonarsieranie?

jaroe
11. nov 2022

@kamoska_z_konika zaťať zuby a vydržať. Mňa ani nenapadlo chcieť od muža v noci vstávať k detom. Možno keby mali koliky, že preplacu každú noc pár hodín a ja na pokraji kolapsu, tak áno. Ale bežné zobudenie, nakrmenie a hneď zaspatie bábätká hoci aj 8 krát za noc, určite vo vlastnej réžii. Je to síce masaker, u mňa hlavne pri prvom, lebo som nevedela po zobudení hneď zaspať, ale treba vydržať, bude lepšie.

svetlonos
11. nov 2022

@modrykonik33
🤣🤣 necitajbkona a nepocuvaj desive pribehy okolo. Mozesvmatvkludne ajbdieta pre zaciatocnikov ako my 😁

kiki234
14. nov 2022

Myslim si ze problem vyriesi ak dieta bude spat. Ak cgces napis ss.

kamoska_z_konika
autor
14. nov 2022

Baby všetkým ďakujem za odpovede. Začala som brat zelezo, je mi lepšie iked ráno som jak matoha. Povzbudili ste ma, keď mi bude blbo vrátim sa k príspevkom. Premýšľam ešte nad vyšetrením krvi keď budem u svojho obvodného príp na hormóny. Vravím si ze to musím nejako zvládnuť. P.s. nechapte ma zle, keď som sa bavila s mužom dakedy dávno o budúcnosti tak mi sľúbil pomoc (asi nevedel aké to bude náročné)..a ano som trochu sklamana ale musím polavit aj z nárokov na seba a nebudem taka frustrovana.
P.s. 2: svokre nechcem malu úplne dlho nechat kocikovat zanedbala už nejaké veci predtým, musím chodiť s nou. Keď je mala u nej vkuse je pri nej tým pádom ak mala občas nemá u mňa spoločnosť tak plače

davidofff
15. nov 2022

@kamoska_z_konika tak napríklad môj malý spával odmalička ale že ozaj zle .on dokázal byť za noc aj 10x hore .alebo niekedy mal také stavy že sa zobudili 1 ráno a do 4 proste nespal.mrvil sa .môžem povedať zemné sa vtedy tak spánok dokaslal.ze ja už aj keď som bola brutálne unavená ,tak som zaspať nemohla ...nikdy som ale nežiadal a od môjho muža aby v noci staval k malému .ako vôbec mi to ani nenapadlo keďže on vstával ráno do roboty.ano je pravda chodila som ako matoha nervózna hnusná a zlá .ale vždy ked sa dalo tak som z malým pospala aj poobede.ja neviem ja som stíhala doma aj navariť aj upratat aj všetko obriadit .malému som varila zvlášť každé ráno aj obed som s ním chodila na dlhé prechádzky .tým sa nejdem chváliť že ja som zvládla všetko .to vôbec .ja som bola tiež psychicky v riti z jeho spánku.do roboty som začala chodiť keď mal dva roky ...a podotýkam že spávať začal až keď mal 4 roky.a celú noc prespal keď mal 5 .bolo to brutálne náročné všetko .hlavne keď som začala chodiť do roboty .keď bol za noc hore aj 5 x a ja som vstávala o 5 do roboty.bol to masaker........ale môžem povedať že teraz by som to vratila kľudne spať všetko a zazilato znova kľudne .je to krásne obdobie a treba si ho užívať.

panegade
16. nov 2022

@kamoska_z_konika u nás bol podobný problém ja som vstával k dcere v noci pomáhal manželke do štádia kedy som mal problémy že som odpadával od únavy ....práca +starostlivosť o dcéru plus riešenie všetkých domácich problémov...keď dcéra zaspala manželka si zapla Netflix a relaxovala do polnoci tým pádom nevládala ráno vstávať....keď stým prestala a šla spať večer normálne už to bolo všetko v pohode

kamoska_z_konika
autor
17. nov 2022

@panegade ibaže ja nemám čas na netflix...väčšinou zaspím o 19.30 s malou a asi od jednej rána ťahám do bieleho rána každé 2 h

any_soj
17. nov 2022

@kamoska_z_konika Ahoj. Len pár veci - cez deň skús na spanie hacku. Uspim v nosiči/kočíku a preložím ju tam, keď sa začne budiť, len pohojdam a spí ďalej (v kočíku alebo na posteli by sa pochvili zobudila a hotovo). Zo začiatku spávala len v nosiči (na posteli len chvíľu, v nosiči aj vyše hodinu), a ja s ňou (napríklad v kresle v pololahu), potom už zvládala aj hacku, že buď sa uhojda sama alebo jej pomôžem. A v noci - ak to nie je nevyhnutné (že proste rev ak ju nehojdas v stoji) tak proste nevestavaj. Maj postieľku pritiahnutu k tvojej. Nejakú poličku na dosah ruky (mne manžel prirobil na postieľku), tam termoska s vodou, fľaša so suchym mliekom. Keď začne plakať, len ju pricucnem a popri tom si poležiačky zalejem mlieko, strčim jej cievku ktorou ju dokrmujem, ona vypije a lezime ďalej. Ona vdakaBohu potom spí, samozrejme môže žiaľ byť, že tvoja nie, neviem. Ale ak jej stačí dotyk, objatie, nevstavala by som. Moja často sa ukľudní keď si ju položím na seba (som na chrbte, ona prisatá leží na mne, prípadne sa trochu hojdam).

Strana
z4