icon

Slovo ľúbim ťa vraví, ale nechová sa tak

marisola
12. júl 2016

otázka...
prečo chlapi vravia, píšu partnerke slová lubim ta, milujem ta, mam ta velmi rad,a stále to iste dokola, hovoria to aj každý druhy den,ale vlastne nič nerobia,aby to potvrdili cinmi ?stalo sa vam to?je to u chlapov bezne,ci ?
je lubim ta,len nejaka formulka, naucena fraza pocas rokov vztahu,a ked to neni tak,tak si to chlap ani neuvedomuje ?a vravi to stále,ci ako to je ? ok, pmoze s nakupom, pomoze s niecim, odvezie niekam,ale inak nič, ziadne pekne slova, ziadne pekne reci, ziadna romantika, ziadne ine prejavy, ziadne hladkanie, ziadne nič..uz aj objatia strádajú, skarede slova, hádky,kriky, je to slovo lubim ta vymysel? ako tomu chápať teda ? ciny hovoria nieco ine.

marisola
autor
27. júl 2016

@emmusska no ved hej,az na to,ze sa ani touto diskusiou moj problém nevyriešil, stále to iste, uz tolky dlhy cas..

obsadenemeno
27. júl 2016

@marisola vies, ako sa vravi, ked chces zmenit svoj zivot, musis zmenit to co robis/ako sa chovas/ako myslis. To je ako s farbami, ked miesas zltu s modrou, furt tam bude len zelena. Mozno trosku iny odtien, ale zelena. Musis pridat nejaku inu farbu, alebo zacat miesat uplne ine farby, ked chces vysledny odtien ruzovy.
Takze ked je to stale to iste a nic sa nemeni, musis sa zmenit ty.

marisola
autor
27. júl 2016

@obsadenemeno len keby som vedela ako na to ,čo zmeniť, ako sa teda chovať ? netuším, som bezradná , zúfalstvo. vraví sa, že človek so slzammi v očiach dáva najavo svoje zúfalstvo a je to tak.

obsadenemeno
27. júl 2016

@marisola ??????????????????????????????????????????????? kde sa vravi ze clovek so slzami v ociach dava najavo svoje zufalstvo? Teda ja som to este nepocula....pocula som, ze sa smiala, az jej slzy tiekli.....
Tvoj problem je, ze ty chces, aby sa ini zmenili. Ja ti teda napisem, kedy sa moj zivot zmenil na uzasne dobrodruzstvo. Stalo sa to vtedy, ked som prestala vinit inych za veci, co sa stali mne. Ked som akceptovala ludi v mojom zivote, ktori za to stoja takych, aki su. Ked som opustila ludi, ktori boli negativni a furt im cosi nebolo dobre. Ked som zacala dakovat vesmiru za kazdy den. Ked som si zacala vazit malickosti. Ked som prestala planovat a zacala konat. Ked som zacala ocenovat na ludoch ine veci ako status a vyzor. A HLAVNE KED SOM PRESTALA AKCEPTOVAT BULLSHIT OD INYCH A HLAVNE OD SEBA!!!!! Ale je to tazke, ked to furt ini su na vine, ze.... 🙄

obsadenemeno
27. júl 2016

@marisola a mas pravdu, ze touto diskusiou sa tvoje problemy nevyriesia.... lebo hladas preco sa to neda a nie ako to riesit. Nie si spokojna vo vztahu, snazila si sa to zmenit (veeeeeeeeeeeelmi pochybujem), nedari sa, partner nepocuva, nie si stastna....TAK TO DOFRASA UKONCI A ZACNI SI ZIT ZIVOT PO SVOJOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale potom na koho budes zvalovat ze to nie je ako chces, ze.... 😝

obsadenemeno
27. júl 2016
marisola
autor
27. júl 2016

@obsadenemeno nepočula si ešte ? no to je dosť známe "príslovie", na nete som to čítala veľakrát.
a je to svätá pravda.
moje problémy sa asi nikdy nevyriešia.ja som sa snažila zmeniť práveže vo vzťahu,aj to robím,ale on sa nesnaží!) a nepochybujo tom, ked poviem,že som sa snažila, naozaj som sa snažila,ale kde nič, tu nič.
je to odveci celé. lebo on nechce. ja mám dojem akoby, na chvíľku aj chcel, trošku zmenu, možno si aj uvedomí, že " sakra nemusím sa tak chovať ",ale proste je to silnejšie ako on a nepomôže si. aj sa snaží pár dní,ale čo z toho,ked opäť je to rovnaké. aj dnes do telefonu aj včera zase čosi rýpal, a kritizoval..a to len spolu voláme,prečo si pripadám tak, že ked spolu voláme tak je úplne podráždeny a ked si len píšeme,alebo sa rozprávame osobne je normálny ?a príjemný a milý ?akoby v telefone bol vymenený niekto iný. nechápem..a píše také milé sms.." láska, mojko, čo mi robkáš, sladké sníčky, div nie sa nejde umedovať ", a voláme spolu a kritizuje ma, zahriakuje a neviem čo...mám z toho dobré nervy z celého

mima4
27. júl 2016

@marisola uz si sa s nim rozisla?

mala_hobitka
27. júl 2016

@marisola Ja ťa chápem. Mne by tiež vadilo kebyže slová "ľúbim ťa" a nežné oslovenia tú pomaly jediný "náznak" lásky. A tiež si myslím, že keď necítiš že ťa naozaj ľúbi tak slová sú len slová.
Skús sa zamyslieť čo ti ten vzťah prináša, či chceš takto fungovať ďalšie roky, či to nie je len nejaká prechodná doba keď si jednoducho neviete porozumieť pretože je to toho na vás oboch veľa - hoci je pravda že problémy sú testom vzťahu, buď vám spoja alebo rozdelia.
Možno však naozaj cítiš že z vášho vzťahu sa vytratila láska a fungujete iba zo zotrvačnosti kedy ani jeden z vás nie je schopný z tohto vystúpiť a ísť po svojom.

marisola
autor
28. júl 2016

@mima4 nie, dala som mu ultimatum.bud sa zmení, alebo čau. tak skúšam(posledná veria, posledný pokus)slubil, ze pojdeme dakde na dovolenku,tak dufam, ze ma niekam vezme a ze sa tam nejako porozprávame a bude nam lepšie.a nebudeme takto na tom.a najma ja nebudem trpiet, i ked ja asi furt budem trpiet nejako niečím...to uz somja....aj teraz som veľmi chora..chodim po vysetreniach. nie je mi dopriate tam zhora byt stastna. slubili sme si, ze si nebudeme nadávať a najma,ze sa bude chovat ON inak,tak hádam to vyjde nejako uz .a vstupi si do svedomia.ak sa ešte cosi zomelie v nasom vztahu zle, tak na to serem,to ti prisahám.
chcela som tomu dať ešte sancu, lebo predsa len ked tvrdí, ze ma lubi, tak ....a že sa nechce rozísť

@mala_hobitka nie je to jeidný náznak lásky ,ktorý mi dáva. on sa chová ako chameoelon,vyvsetlovala som to na str. diskusie. raz je takyto sladky akomed, uplne ,ze roztápam sa, robí pre mna všetko,co mi na ociach vidi a raz, ked nema naladu, tak ma posle aj do riti kludne...alebo mi vynadá horšie nema proste taku uctu vo mne ako kedysi uz.
asi tymi rokmi nejako s stratila.
nechce sa rozísť, tak uvidíme už to riešie sialene dlho, ale napríklad teraz sme sa nepohádali( ko klop ) asi tri tyzdne..tak dávam tomu sancu, je mily snazi sa vyberáme dovolenku spoločne, snazime sa, to dat nejak dokopy, aby nam bolo fajn. neviem,ci to neni zbytočné, ale uvidíme dokedy. ja tých sanci mu dávam už asi milionty raz :(

mima4
28. júl 2016

@marisola ultimátum dokedy?

macamac
28. júl 2016

Kokos...chlapec ma pevne nervy s tebou...
Ty absolutne nie si schopna sebareflexie..ale absolutne
Si ukazkou toho,ze mnohi dospeju len na papieri ale nie v realite.
Mas spravanie soplaveho uvrestaneho decka...
Ty MAS PROBLEM..A OBROVSKY...
Tym,ze si ho nepriznavas,dokazujes,ze ho mas naozaj a vo velkom rozmere ..si totalne nezrela a zneurotizovana-ale sama zo seba..
Apropo...kaslala by som na celu dovolenku, kde by sa partner chcel zas x- ty krat so mnou rozpravat o problemoch, ktore su z 90% v jeho (chorej)hlave....

obsadenemeno
28. júl 2016

@marisola len aby on tebe nedal ultimatum na tej dovolenke...ten chlap ma zlate nervy... ty si proste ukaz, aky sa nevidi kazdy den

marisola
autor
28. júl 2016

@obsadenemeno a dôvod ?akože aký máš na to ,aby si ma takto kritizovala ?

@macamac a ty si akože čo zač tu ?že ma takto nehorázne kritizuješ ?kto ti dáva právo sa so mnou rozprávať ako s dementom? sa po zri najskôr na seba, pani inteligentná, a potom prispievaj. Vidno, aké máš neuveriteľne vysoké IQ, keďže urážaš cudzích ľudí, apropo,...ha

marisola
autor
28. júl 2016

anonymné fórum na internete je vizitkou ľudí, je dôkazom asi toho, že klesá IQ na Slovensku...tak sa mi zdá.

obsadenemeno
28. júl 2016

@marisola mam dovod, lebo debata s tebou je ako v tom inom prislovi, neviem, ci si pocula, ze hadzat hrach na stenu.... vies? Snazime sa ti tu poradit, ale ty si melies svoje a nepriznas si ziadnu chybu, na dobre mienene rady odpovedas ze sa neda, a ze to furt je vina inych, nie tvoja....vsetci mozu za to, ze tvoj zivot je nahovno, partner, mama, choroba a teraz uz aj my tu na MK....
A ano, anonymne forum je vizitkou ludi, a ty si sa tu prezentovala dost na to, aby sme si urobili obraz o tom, aka si. Neberies ani rady, ani kritiku....tak co vlastne chces? Potlapkat po hlavicke ze aky mas chudatko strasny zivot a aki su vsetci na teba zli... Dalsie prislovie je ze pozametaj si pred vlastnym prahom. Ked sa pytas na verejnom fore, musis vziat vsetko, aj dobre mienene rady, aj kritiku, aj posudzovanie od inych....a sorry, ale ty si sa uz predviedla viackrat a preto si stojim za tym, ze ten tvoj ma zlate nervy. Neviem, mozno si taka whingeing and nagging iba tu na fore. Mozno v skutocnosti si nezna, chapajuca, krehka, milujuca, nepochopena ale uzasna a perfektna osoba. Len my to nevidime. Lebo sa tu prezentujes inak???

obsadenemeno
28. júl 2016

@marisola a tvojmu ultimatu neverim, ty nie si schopna zit sama, ved koho by si potom vinila za svoj zly zivot?

marisola
autor
28. júl 2016

@obsadenemeno nech som už akákoľvek, (!) podotýkam akákoľvek, nikto nemá právo ma stupídne urážať pre to, že si o "mne niečo myslí,alebo má iný názor na mna",som zo slušnej rodiny celkom, a ja neurážam iných, tak si to vyprosím o ostatných a tobôž cudzích ľudí. ale dnes je asi taká doba, že každý každého uráža, čo sa potom divím vo vzťahoch ..ja neurážam, tak neviem kto berie odvahu mňa urážať.
ked neveríš môjmu ultimátu, tak never, neviem, ako by som to mala dokázať. tých ultimát, už ale bolo...
a nie som človek, ktorý by iných vinil za zlé, to zlé sa deje, no ale zaujímavé, že nie mojou vinou.asi osud ?náhoda ?neviem. ja svojho chlapa neviním len tak pre nič za nič. má veľký podiel viny na tom celom našom vzťahu a robí parádne blbiny.
a s tými prísloviami je to trápne-ja som ti iba včera odpovedala, že sa to tak vraví, nemusíš ma chytať za slovíčka.
a nie som žiadna nagging- ako sorry, ale to je už moc.ja do nikoho nerýpem , iba som si tu prišla po nejaké rady, prípadne podobne odžité niečo, ale nenašla som nič, oba osočovanie a kritiku.

marisola
autor
28. júl 2016

@obsadenemeno a nikdy ti nenapadlo, že asi som naozaj taká nepochopená a milujúca žena, ? asi iná by tu nepísala...

obsadenemeno
28. júl 2016

@marisola ved to je ten problem, ak tych ultimat bolo uz tolko, tak asi neboli ultimata, nie? Vies vyznam slova ultimatum? To znamena ze bud - alebo. Ak das ultimatum, nic sa nezmeni, tak to ultimatum asi naplnim, nie?
Ty si odporujes v kazdom jednom prispevku, moja. A nikto ta tu neuraza, to ty sa urazas. A to je rozdiel, vies?
A este jedna vec, ako si pisala, ze touto diskusiou sa nic nevyriesilo....to snad nemyslis vazne??? Diskusiou s nami na MK sa nevyriesi nic, hlavne ak vsetky dobre mienene rady ignorujes alebo hned beries ako urazku. Ty naozaj by si mala diskutovat s nejakym odbornikom. A neber to v zlom. Je to dobre mienena rada 🙂

marisola
autor
28. júl 2016

@obsadenemeno pozri, ak chceš urážaj si, mne je jedno. ja sa neurazím.a nerozprávaj sa so mnou ,ako s dementom, a nepovyšuj sa nado mňa-viem, čo znamená slovo ultimátum, moja milá. poznám jeho význam, zatiaľ nie som retard

obsadenemeno
28. júl 2016

@marisola ja neurazam, ty sa urazas. Tak ked poznas vyznam slova ultimatum, tak sa podla toho aj zariad. Ved si sama odporujes zase. Kolko ultimat si mu dala? Tak sa necuduj, ze ta neberie vazne....lebo vie, ze tie tvoje ultimata su len take recicky....a nedodrzis ich.

emmusska
3. aug 2016

@marisola si velke nadeje vkladala do tejto diskusie. Musis viac usilia vkladat do vztahu. Nie do diskusie na koniku 🙂

marisola
autor
3. aug 2016

@obsadenemeno lebo vie, že som krava naivná a príliš dobrák a vždy mu zhltnem, ked sa par tyzdnov chova krásne a pekne a zalubene kecy ..tak potom jasné, že si zo mna robí ..p ...
tych ultimat bolo,ale on si s nimi vies co vytrel...
nebere ma vazne,lebo ive, ze som dobrák a vždy všetko odpustim
@emmusska práveže nie. veľké usilie ma stojí to, že zachranujem vzťah, ktorý možno už ani neni zachranitelny po tom všetkom.. nediskutujem tu,len proste ja už nemam na to akosi silu. ked vidím, že on nema moc zaujem zachranovat a najma sa zmeniť k lepšiemu.

obsadenemeno
3. aug 2016

@marisola ty si prilis dobrak.... no, to hodnotit nebudem, lebo ta nepoznam....len som stale opatrna na taketo sebahodnotenia......... vacsinou ludia maju veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi skresleny pohlad na seba samych...... by ma zaujimalo, ako by ta opisali tvoje kamosky alebo tvoj partner......

emmusska
3. aug 2016

@marisola verim ti je to vycerpavajuce. Mne sa to lahko hovori, ze vkladat do vztahu viac usilia, ale teraz som si akurat spomenula na jednu vetu ktoru mi kamarat casto hovoril, ked pre niekoho si uz urobil velmi vela a nevedie to k zlepsiemu je najvyssi cas s tym prestat

obsadenemeno
3. aug 2016

@emmusska problem je, ze ona radsej bude s hocikym, ako sama....pisala to uz predtym, ona chce, aby ju on nechal, tak aby nemusela mat zodpovednost.....za nic.....ved to je vsetko vina inych.... cely jej zivot je vina inych.... @marisola dufam ze jedneho dna najdes, co hladas

marisola
autor
3. aug 2016

@obsadenemeno tak mne frajer velakrat velakrat neblaho povedal, co si "o mne mysli",ze som upistana a rozmaznana ale tak ..:/ to nie je crta povahy, to prameni v niecom inom, ze som baba doma jedinačik a v niektorých veciach sa to prejavuje,ale to nesuvisi s tym, ze som dobry zly clovek, viem sa zhodnotiť..a clovek by sa mal vediet aj sam zhodnotiť, aky v skutočnosti je..
a reálne...neutrálne..

@emmusska tak ved som aj prestala...ja sa už nesnažím 🙂žiadne pekné sms, nič, chladnejšie sa chovám, odvrknem mu,ked on je na mna kriticky,alebo ked má nervy,alebo si ho vôbec nevšimam, nech sa vyzuruje inde, alebo ho uzemnujem..darí sa mi už posledné mesiace byť takáto, prestala som sa jednoducho snažiť..kašlem na to, nejako todopadne a ked chce, nech sa rozíde. ja nie som iniciatorom ničoho. bude mať, co chcel..nič nevytykam ,ani sa nehádam..a uvidíme, čo bude ldaje som ticho..a on to ešte viac nenavidi,ako všetko ostatné, tak sa stane možno zmena.
minule mi aj sam od seba ked som bola chora doniesol kvetiny....hmm..pekne gesto..

obsadenemeno
3. aug 2016

@marisola nechapem potom, preco si s takym chlapom, co si o tebe mysli, ze si upistana a rozmaznana.... a v tomto s nim suhlasim. Ako som uz pisala, ma zlate nervy, a ako si uz ty pisala, sem tam mu rupnu a potom si uz slovicka nevybera.
Problem je, ze TY nechces prevziat zodpovednost za nic, co je zle medzi vami. A kym to neurobis, nic sa nezmeni.

marisola
autor
3. aug 2016

@obsadenemeno to mi vykričal v hádke, že som taká onaká a neviem aká,nikdy mi to inak nepovedal...ato som mu aj ja povedala,čo si o nom myslím...každý si asi niečo o niekom myslí.
a okrem toho tie vulgarizmy práveže on vobec ale vobec nepoužíva ked ziape,alebo ked sa hádame,prave naopak, pouziva ich bezne, bez nejakej negaívnej situácie. uplne len tak pre nič za nič ked neni po jeho zrovna,alebo ked nespravím niečo podla panovych predstáv opakovane..hmmm.