icon

Sme spolu 5 rokov a máme prvú veľkú krízu

tendergirl1224
19. jan 2016

ahojte žienky,prišla som si po radu,budem stručná, 5 rokov manželia, tri krasne deti a manžel ktoremu som prišla na ´´neveru´´......našťastie včas,pokým s danou ženou nevliezol do postele...je nahnevany,chladný....pretože ked som mu ukazala moju komunikáciu s tou štetkou zistil,že ho balamutila..... bol by schopný vymeniž rodinu preto lebo sa mu litka zapaluju....je to velka bolesť,ubližil mi no tvari sa že to je moja chyba a ja neviem....milujem ho.....snažim sa ho ziskať spať...robim dobre?

wieruska1
20. jan 2016

@tendergirl1224 vaz si samu seba. Vselijake pomsty nikam nevedu a riesit takto za cerstva rozvod? Neblazni ved mate tri deti. Milost pan si vsak musi uvedomit o co moze realne prist a to mu das najavo len tak, ze nudes silna a klavne si budes verit.

libka1
20. jan 2016

@tendergirl1224 co si predstavujes pod empatiou v tomto pripade? Radsej uz nebudem viac pisat ale fakt ta tu utesovat ako bude vsetko fajn nebudem. S clovekom co ma miesto chrbtice retaz z bicykla to nebude dobre uz nikdy. V kazdom pripade ti drzim palce aby to dopadlo co najlepsie pre teba.

moonlight1210
20. jan 2016

@tendergirl1224 k vasim rozhovorom:
ak uz sa pustis do riesenia (aj ked neplanovane, tym, ze sa nahodou k danej teme dostanete), snaz sa nedovolit, aby hned zmenil temu a ty sa k nemu pridas tym, ze budes s nim pokracovat v tej inej teme.
staci na to obycajne: "O tomto sa teraz nebavme, o tom sa porozprávame potom. Teraz chcem odpoved na toto."

Xkrat u kamosky prebehol rozhovor tym, ze jej muz plynule zacal riesit nieco pridruzene. cim vlastne povodny problem ostal nevyjasneny, otvoreny, posunuty do stratena (a nic ju viac nevytocilo, ako ked sa k tomu o par dni vratila a dostalo sa jej, ze co stale riesi dookola to iste, ze on to uz ma za vyriesene, lebo sa uz o tom predsa bavili.). ale jej chyba. vzdy ked presiel na inu temu, ona s nim v nej tiez plynule pokracovala. musela sa naucit nasilu drzat pri jednom probleme a neustale k nemu rozhovor vracat. konecne sa u nich zacalo aj nieco riesit. resp. ukazovat povaha jej muza, ked uz nemohol kluckovat a zahmlievat a odvadzat pozornost na ine veci. 🙂

to je jedna vec - neustale mat na zreteli hlavny problem. a nedat sa vyprovokovat k rieseniu iných veci ani tym, ze sa pokusi zatat ti do ziveho (teda vytiahne nieco, co ta urazi, nastve, citis nespravodlive obvinenie. na nech, to si s nim vydiskutujes nasledne. teraz riesite nieco ine.)

druha: nedat sa opit pocitom, ze z daneho rozhovoru si odisla ako vitaz, ked zmlkol, zatvaril sa zarazene, zahanbil sa a uz dalej nic nepovedal, atd.
mozno ty to nerobis, ale je to casta chyba v rozhovoroch (hádkach) partnerov o probleme.
riesenie problemu nie je vojna. cielom je dospiet k rieseniu, nie k vitazstvu, ze niekto mlcky nekomentoval moj triumfujuci argument (pozor, neznamena to, ze ho vnutorne aj uznal, ako to navonok posobi. kludne si v duchu moze mysliet - len sa neposer.)
cielom diskusie (hadky) by malo byt, ze dojde k zmene v tom probleme.

aj ked obcas ano, zmlknutie znamena, ze sa zamyslel a prehodnotil. to sa ukaze v dalsom jeho konani. a da sa to aj vycitit, akym spôsobom mlci. ci akoby zamyslene, alebo spôsobom "o tom sa teraz nebavme" (lebo chcem, aby as to premlcalo a uz neriesilo a dala si s tym pokoj), alebo vzpurne, odmietavo ("si mimo, ale velkoryso zaujimam mudry postoj a nekomentujem ta dalej").

preto ma aj zaujima, co dalej povedal (navrhol, urobil) k tomu, ze na tu druhu si cas vedel najst a na teba nie.

tendergirl1224
autor
20. jan 2016

@libka1 vdaka

bratislavcankanm
20. jan 2016

@tendergirl1224 ci "cakat, kym si vsetko uvedomi" ? Podla toho, co o nom pises - nedockas sa ... aspon podla jeho reakcie po tvojom odhaleni jeho nevery (alebo flirtu)... akokeby ho vobec netrapilo, co ti urobil ako to ublizil, len sa na teba hneva ...On na Teba !!! ... a pritom by to malo byt naopak...

Mala si aspon chvilu pocit, ze sa boji, ze o teba pride ? Mne sa zda, ze je mu to fuk..ale mozno sa mylim

tendergirl1224
autor
20. jan 2016

@moonlight1210 jeho riešenie je nasledvné,samozrejme až potom ako som mu otvorila oči a zistil že s danou pre mna slečnou ´´kurtizánou´´ to nikam nevedie lebo ho len namotávala bolo takéto:

,,Daj mi týždeň,kým sa spamatam z toho,asi som si toho vela v živote neužil a preto som takýto naivný,ak chceš naše manželstvo zachraniť,netlač na pílu,začni mi doverovať ,nepodozrievať ma,dosť mám toho v práci,daj mi čas kým sa z toho spamatám a začneme fungovať ako šťastná rodina,možno to čo sa stalo ešte budeme niekedy za to vdačný že nasm to zachranilo manželstvo´´

ako mu mám veriť??dokonca si večer ešte stahoval z internetu piesen do auta:uryvok: ,,boli lásky na pár dní,...boli sme raz milovaní.....

čo si mám o tom myslieť??????

pribinak
20. jan 2016

@tendergirl1224 vsak nerozmyslaj uz tolko a zacni konat!!! Ukaz mu, ze tvoj svet sa okolo neho netoci
Chod cvicit, aspon sa tam vyzuris na nejakom stroji
Ukaz mu, ze sa s neho neposeres, ze si hrda zena a on musi o teba zabojovat, ziska to si ta spat

Dufam, ze si ho vyhodila zo spalne!

tendergirl1224
autor
20. jan 2016

@bratislavcankanm ved o to ide,žiadna láska,žiadny prejav,žiadny strach..........proste nič......z minuty na minutu...a to den predtým ma ešte bozkal a vravel že ma miluje..................

wieruska1
20. jan 2016

@tendergirl1224 kopni ho do zadku. Nech ide premyslat niekde jde mu neskaces okolo ohrdnuteho ega. Bud sa vrati ako chlap alebo ti nestoji ani za pohlad.

tendergirl1224
autor
20. jan 2016

@pribinak zo spalne som ho vyhodila to ano,som tsm len ja a deti...dokonca bol aj na deti nahnevaný že chceli spať so mnou a nie s nim....isť cvičiť?mam 4-mesačnú dcerku ktorú kojím...takže doma ju nechať nemožem

tendergirl1224
autor
20. jan 2016

@wieruska1 lenže ja som taka debilná že mám strach že sa nevrati...pripadam si už ako totalna chudera...je to asi tým že som cele roky venovala rodine...mam to proste v sebe....všetko pre blaho rodiny....

wieruska1
20. jan 2016

@tendergirl1224 no tak sa nevrati. Ak mu za to ty ani deti nedtojite stoji ti za to on? Postupne bude svoju frustraciu doma ventilovat na rebe a detoch a bude to len horsie. Vies vacsine chlapom staci raz tak ozaj poriadne sa zlaknut. Kebo preslo mu to teraz prejde aj 2, 3,50. Chces to? Stoji ti to za to? Ak je odpoved ano pitom neries tak ako ti hovoril a zbieraj omrvinky ktore ti "hodi"

jabadaba
20. jan 2016

@tendergirl1224 pan je na pobavenie - cisty srab, ktory svoj humus prenasa na teba, cini teba zodpovednou za jeho poklesok. Tomu sa povie charakter! Aby sa sam sebe mohl pozriet do ksichtu, sam seba vyvinuje prenaanim viny na teba. jednoducho hovado, prepac. Mozes mu to aj tlmoct. Charakter nulovy, po kanaloch by mal lozit. Tak volnost? Ked chcel volnost mal si vtaka privriet do zveraka!

agathachristie
20. jan 2016

@jabadaba dobre napisane.. presne tak to je. najlahsie je hodit vinu na ineho a este sa tvarit ublizene. poskakala by som mu po vajciach.

jabadaba
20. jan 2016

@tendergirl1224 to je chyba a zasadna, dat najavo svoj strach z jeho odchodu. Chybu robis. Aj keby si ten strach mala, davat ho najavo nie je rozumne. Hrdost si pestuj, pretoze Ti chyba a to velmi! Ja by som ho vyhodila ako prasiveho tchora aj s dovetkom, ze porozpravas detickam co za hajzel je tatinko, aby sa dcerky v buducnosti podobnym vyhli! Pokial chlap vidi a vnima, ze zena sa samoty neboji, ze nie je na nom citovo zavisla, tym viac sa drzi ako kliest. No pokial si je isty, ze sa ta domaca chudina zosype ak jej pohrozi odchodom, je na koni! Isto si povabna zena, chlapov vsimavych na svete dost. Ma on znamost, mozes mat casom aj Ty. To mu tiez treba pekne natret, nech si nemysli, ze je jediny samec pod slnkom. No nie je, su aj lepsi a je ich stale dost!

jabadaba
20. jan 2016

@tendergirl1224 ako odpoved mu pusti piesen od Nedveda, nech si to v aute prehrava kym mu docvakne ako to posral! Snazit sa musi on, nie Ty.

https://www.youtube.com/watch?v=OoCNvcBMP8E
jabadaba
20. jan 2016

@agathachristie 😀 😀 😀 som sa musela rehotat pri citani toho tvojho skakania po vajcach...

bratislavcankanm
20. jan 2016

@tendergirl1224 kedy sa to cele zacalo ? myslim, kedy si mu povedala, ze o nej vies a ze si ju kontaktovala atd. ? pytam sa preto, lebo toto je typicka prva muzska obranna reakcia - nepriznat chybu, naopak, otocit to, obvinovat manzelku zo vsetkeho mozneho... tvoj neni zdaleka jediny, co takto reaguje, ziadna lutost ani hanba nad tym, co urobil... ak sa ale uz viac ako 3 dni drzi svojho, ze on nic ale ty si stale ta zla (co mu este aj odohnala frajerku) - tak to je velmi zle, nezrely slaboch

uprimne, moc neverim, ze toto bude mat happyend...aspon nie taky, ze manzel sa uvedomi, pochopi, co by znamenala strata rodiny a budete zit v stasti (a vernosti)... nenahovaram ta na rozvod, mate tri deti, kvoli nim stoji za to pokus o zachranu manzelstva (urcite vsetky prispievatelky nebudu s tymto suhlasit 🙂 )..ale priprav sa na najhorsie, ze to nevyjde...a odide a uz sa nevrati... alebo aj vrati ale o par mesiacov odide zase za nejakou stetkou, mozno tou istou, mozno inou ...u nas to bolo po 2 mesiacoch a bola to ta ista xxxx...

tendergirl1224
autor
20. jan 2016

vdaka za tip,už ju mám ako aj zvonenie na mobile

tendergirl1224
autor
20. jan 2016

@bratislavcankanm poviem ti to takto....som asi hlupa,ale vieš,ja vidim všetko okolo seba a na seba kašlem....chcem aby všetci boli spokojný...vždy to tak bolo.....a v sebe vždy všetko ´´udusim´´ preto,aby sa mal kažýdý fajn..a moje deti?milujem ich nadovšetko...milujem ich až tak velm,i že som schopná s týmto mužom žiť aj ked v duchu budem mať stale to že ma kdesi možno podvadza....som schopna pretvarovať sa,davať falošné bozky a vyznania...kvoli deťom...kvoli tomu aby zdravy zaklad pre rodinu...preto aby boli šťastné a mali fajn vstup do dospelosti....i ked ja každym dnom budem zomierať....toto všetko pre deti........ ☹

cecil36
20. jan 2016

@tendergirl1224 ,,Daj mi týždeň,kým sa spamatam z toho,asi som si toho vela v živote neužil a preto som takýto naivný,ak chceš naše manželstvo zachraniť,netlač na pílu,začni mi doverovať ,nepodozrievať ma,dosť mám toho v práci,daj mi čas kým sa z toho spamatám a začneme fungovať ako šťastná rodina,možno to čo sa stalo ešte budeme niekedy za to vdačný že nasm to zachranilo manželstvo" Tak ta uboha kreatura si este kladie podmienky, no mam dost.... Nuz, mila zakladatelka, ak nezmenis pristup a nebude razantna zalozis tu este veeela ten ako ta opätovne podvadza... S tymto pristupom si o to nie ze koledujes, ty si to od neho neverbalne pytas...

jabadaba
20. jan 2016

@tendergirl1224 niet za co, velavravna pesnicka, vsak?

jabadaba
20. jan 2016

@tendergirl1224 och dievca, hlavu hore! Ziaden muz, rozumies, ziaden muz nestoji za to, aby si ty vnutorne zomierala. Takto ani neuvazuj. Deti potrebuju mamu vnutorne zivu, spokojnu a stastnu!

cecil36
20. jan 2016

@tendergirl1224 a este dodam, chudata tvoje deti...

tendergirl1224
autor
20. jan 2016

@jabadaba je to trefna pieseň

jabadaba
20. jan 2016

@tendergirl1224 ano je. Tomu somarovi hlavne ju pusti. 😉

tendergirl1224
autor
20. jan 2016

@jabadaba tazkou je,či mu to aj luto je???

jabadaba
20. jan 2016

@tendergirl1224 tazko posudit co sa mu odohrava v hlave...az si uvedomi co porobil a preco, pre aky pominutelny dovod, snad mu to aj luto dojde. 😝

alaguema
20. jan 2016

@tendergirl1224 no, mohla si to radšej riešiť najprv s ním, povedať, že o všetkom vieš a nie hneď písať (potencionálnej) milenke. Naštvaný je, lebo si ho v podstate strápnila, niežeby si nezaslúžil 😉 , ale nebolo to zrovna múdre. Ale už to späť nevezmeš. Najviac ho bolí urazená ješitnosť, čo je pre teba v podstate dobrá správa, lebo viac než tá žena, ho zaujíma jeho úbohučké ego. A na tom asi aj bola celá tá aférka postavená. Že mu ho (ego) nejaká neokukaná kvalitne mastila a to asi bolo celé. Ak s ním chceš ostať, tak sa v prvom rade neponižuj. Proste sa ovládaj a daj stranou akékoľvek prejavy citov (aj tie negatívne), vyrev sa do vankúša, alebo kamarátke a doma sa tvár neutrálne. Keď ho to prejde, navrhni mu rozhovor a možno párovú terapiu, asi ani vy dvaja neviete kde sa stala chyba.

natalym
20. jan 2016

Ako dobre som to pochopila, on si dopisoval s nejakou babou a to je celé?