icon

Sme spolu 5 rokov a máme prvú veľkú krízu

tendergirl1224
19. jan 2016

ahojte žienky,prišla som si po radu,budem stručná, 5 rokov manželia, tri krasne deti a manžel ktoremu som prišla na ´´neveru´´......našťastie včas,pokým s danou ženou nevliezol do postele...je nahnevany,chladný....pretože ked som mu ukazala moju komunikáciu s tou štetkou zistil,že ho balamutila..... bol by schopný vymeniž rodinu preto lebo sa mu litka zapaluju....je to velka bolesť,ubližil mi no tvari sa že to je moja chyba a ja neviem....milujem ho.....snažim sa ho ziskať spať...robim dobre?

timea7
20. jan 2016

@natalym tak, každý má nejakú úchylku, nieéééé? Ale tak ja rada aj knižky, alebo rozdávať rozumy na MK.... 😎 😎 😎 😎

sardinka335
20. jan 2016

@natalym aaaale čo by ma to bavilo ....to ti vravim to je uchylka...to je choroba....ja mam obsedantnu poruchu 😀 😀 😀 ked to pride tak koniec....zviazať ruky ,,eska paskov,, 😀 😀 😀

cecil36
20. jan 2016

@sardinka335 ja furt utieram stol 😀 ikea este nevymyslela farbu, ktoru by som dokazala neosupat 😀

natalym
20. jan 2016

Rozmýšľam akú ja mám úchylku ........................ no žiadnu.

sardinka335
20. jan 2016

@natalym ty mas muža uchylneho to stači nie? Dvaja uchylaci doma no amen tma.... 🙂

sardinka335
20. jan 2016

@natalym jejda len som ta nechcela urazit...uz mi to nešlo zmazať...

natalym
20. jan 2016

@sardinka335 No vidíš to je pravda. Tak to bude. Jasné.
Neurazila si, v pohode. Ja som kedysi rozmýšľala, že prečo ja nemám také zvláštne dieťa, lebo v rodine každý má jeden kus. Jáj lebo ja mám takého muža.

karolina77
20. jan 2016

Ahoj, môj manžel si našiel milenku keď som bola skoro mesiac pred pôrodom. Máme spolu tri deti, dcérka má 8 rokov, syn 4 roky a posledná má 8 mesiacov 🙂 Ja som ho hneď vyhodila, som sama s deťmi. Sama s tromi malými deťmi 🙂 Ja som mala veľmi ťažké s nimi začať nový život, ver mi, nebolo to jednoduché. Ale teraz je nám už dobre. Nikdy by som nechcela žiť s takým chlapom, ja mám svoju hrdosť a úctu. Chlap, ktorý si hľadá druhú ženu, keď má doma manželku a tri deti je nezodpovedný chrapúň a bezcharakterná hyena. Mal si to uvedomiť skôr, predtým ako vôbec mal deti. Ten tvoj to zopakuje určite, to mi ver, skôr alebo neskôr! Je len na Tebe ako chceš žiť a prežiť svoj život, sama sa musíš rozhodnúť. Ja som tiež mohla zostať ale aký by to bol život? Že deti budú trpieť keď nebudú v kompletnej rodine je blbosť. Viac budú trpieť keď budú vidieť Teba ako sa trápiš, aká si nešťastná a smutná. Vidieť Vás oboch ako sa hádate alebo ako sa k sebe správate. Ja som síce s nimi sama, ale vidia ma smiať sa každý deň, hrám sa, venujem sa im. O otca neprišli, sú s ním každý druhý víkend ale nemusím sa ja každý deň triasť, kedy príde, kde je tak dlho, podviedol ma zase s niekým? Aký by to bol život? Je to len na Tebe tak sa rozhodni správne 🙂 Držím ti palce

sissmiss
20. jan 2016

@tendergirl1224 ak sa ho snazis ziskat spat, mala by si ho trochu ignorovat a zacat mysliet aj na seba. Vzorec: na seba zabudnem a budem robit vsetko pre blaho partnera = stastne a spokojne manzelstvo proste NEPLATI.
Je mozne ze manipulaciami, ponizovanim, citovym vydieranim teraz nieco dosiahnes, ale nabuduce nemusis a tvoje straty budu privysoke. Mala by si si zacat uvedomovat, ze ty si v tvojom zivote jedine co mas, aj deti vyrastu a nebudu ta potrebovat, aj muz moze osprostiet z kolegyne, znamej, casnicky, nahodnej okoloiducej...Toto nemas pod palcom. Ak ho vydieras citovo, tvoje sebavedomie moze utrpiet dalsie rany a nabuduce na tom budes este horsie. Ja sice uznavam model ze rodina sa ma udrzat a zena je ta ktora v tomto zvycajne viac mysli na deti a aj viac preglgne, lebo status vydatej vs rozvedenej, lebo deti bez otca vs kompletna rodina....financie... Ale zase odtial potial. Na jednej strane manzela nezmenis, ty ho nedonutis aby sa spraval inak, aby neriesil mimo manz.vztahy. To je o nom. Lepsia a prisnejsia kontrola nepomoze, vyhrazky nepomozu, on je zodpovedny za seba sam. Cim viac ho budes kontrolovat a prenasledovat, tym viac ho zbavujes zodpovednosti. A dopadne to tak ze ved ty si vlastne na vine lebo si ho neukontrolovala 🙄
Na tvojom mieste by som:
Vyhladala psychologicku. Poriesit to s niekym nezavislym, kto ma prax
Navrhla manz. poradnu.
Na poradni by som riesila to aby sa manzel zapajal do domacich prac, do vychovy deti, riesila by som svoj volny cas, spolocny volny cas...

Niekde si pisala ze vdaka bohu ze si to zistila tak skoro a este sa nestihli spolu vyspat...no neviem...ak je to ci sa on s niekym vyspi otazkou len tvojho vcasneho zasahu...😖 Nieco je zle. Viac zodpovednosti potrebuje ten chlap.

Teraz by som mu oznamila ze sa rozhodnem ci ho opustim alebo nie, ze toto prestrelil. To neradim tebe, to by som urobila ja. Lebo to moze byt prenho aj ulava, ze to cele skonci a potesi sa tomu. S tym treba ratat, to nie je ze vyhrozim sa mu a on sa spamata. Ak poviem ze zvazujem ze ho opustim, myslim to tak ze zvazujem ze ho opustim, nie ze nechcem ho opustit ale toto mu poviem abh sa zlakol...Uvazuj za seba. Je mozne ze ta opusti, je pekne ze ho milujes, ale je dost mozne ze sa len bojis samoty atd, ze on ako partner za moc nestoji. Skus vziat pero papier a porozmyslaj a napis si, ako sa za posl.mesiac venoval detom, ako dlho, co spolu robili, ako pomaha tebe- co domacnost, nakupy, financie, platenie uctov, vynasanie smeti, vencenie psa... ja neviem...hocico co robi. A uvidis s kym zijes. Ako casto mate sex, prejavoval spokojnost? A ty?
Potrebujes sa od neho trosku odputat. On hra hru- som chladny a robim drahoty- ona sa bude snazit. Ak by doliezal za tebou, mala by si ty navrch, on to ale nechce, on sa chce rozhodnut (daj mi tyzden). Teba stavia do pozicie ze cakaj ako sa rozhodnem. Zo seba urobil obet. Vinnik je niekde mimo, v tom lepsom pripade, v horsom si na vine ty.
Ja viem ze dusa vie sakra boliet, az fyzicky. Ale kazda bolest raz skonci, mysliet na seba nie je sebectvo, ale zakladna ludska potreba, nie je to zle a nemravne, a obetovat sa nie je uslachtile. Zacni si to vytlkat pomaly z hlavy.

suchana
20. jan 2016

@karolina77 Máš môj obdiv. Spravila si to najlepšie, čo si mohla. Ja by som urobila presne to isté. Mala by si dávať " koučing" iným ženám, ktoré túto situáciu neustáli zďaleka tak dôstojne ako ty.

tykat
20. jan 2016

@tendergirl1224 PB!!! To on sa má snažiť, nie ty...

karolina77
20. jan 2016

@suchana ďakujem si moc zlatá🙂 ale ver mi že pred pár mesiacmi keď mi hovoril že miluje druhú som aj nôž v ruke držala 🙂 ale nepoužila! predsa nepôjdem za debila sedieť! 🙂 bože veď ja som šťastná teraz, mám tri nádherné a štebotavé osôbky a čo viac si môžem priať 🙂 odišla som s deťmi do Rakúska žiť /predtým som tu pracovala ako zdravotná sestra/,mám peknú materskú, alimenty tiež 🙂 deťom sa tu moc páči, dcéra už vie lepšie po nemecky ako ja a malý nastupuje vo Februári do škôlky. A je nám spolu fajn 🙂 a ja mám po materskej aj istú robotu a nebude nám nič chýbať. Na Slovensku, sama mamička s tromi deťmi, fúúha no neviem, to by asi nedopadlo dobre a trpli by sme biedu. Ale to vysvetľovať nemusím, to asi každý vieme 🙂

suchana
21. jan 2016

@karolina77 no presne to, ekonomická závislosť. Veľakrát je presne to dôvod, prečo ženy ostávajú s takým zmrdom ten, že nemajú kam ísť a z čoho žiť . Naťahujú sa iks rokov o výživné a nakoniec dostanú smiešnych pár EUR. Robila som v tejto oblasti, toto je realita 85% rozvedených, alebo rozvádzajúcich sa párov. Nedivím sa tým ženám, že radšej obetujú svoju dôstojnosť, aby mali dať deckám čo do úst. No ale to je už iná téma... A Tebe prajem, aby si našla chlapa, ktorí bude vediet oceniť, že má pri sebe sebestačnú, silnú ženu, ktorá sa o seba a decká vie postarať aj sama a chlap...bude už len ako bonus🙂 To, že to bolo na začiatku ťažké, priam až vyhrotené, je jasné. Tak by reagovala každá. Doležité je, že si so vztýčenou hlavou sa dokázala pozbierať a ísť ďalej. Veľa šťastia 🙂

guinevre
21. jan 2016

@suchana Ekonomicka zavislost na muzovi.. niekedy je mi smutne, ze prve dieta si robim uz ked mam 32-33 a nie 24-25, lebo mi ta financna nezavislost praveze bola prioritou, teda nechcem si robit dieta pokial nemam skolu, pracu, financnu stabilitu, a niekto ide do toho, ze stat sa postara, ci priatel sa postara, ci niekto sa postara. Ano, postara sa ale vyzivovaciu povinnost na to dieta predsa mam aj ja! Co ked nebodaj zostanem vdova ard. Ist do toho, ze podme si robit dieta, ved pracujem uz rok a pol v Mekaci, mam 24 a uz chcem strasne babo je preto dost rizikove, mozno nie vo Svedsku, ale u nas ano.

tendergirl1224
autor
21. jan 2016

krásne rano ženy,takže spravila som prve kroky k vyriešeniu nášho problemu,takže vam všetkým dakujem aj za kritiku aj za povzbudenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!velmi ste mi pomohli i ked sa to zle počuvalo ale DAKUJEM

maria1989
21. jan 2016

@guinevre len tomuto zas ženy oponujú, že starším sa už nemusí zadariť.

natalym
21. jan 2016

@tendergirl1224 A aké, daj.......... Drž sa.

tendergirl1224
autor
21. jan 2016

@sissmiss
@natalym
@karolina77
@timea7
a všeetky ostatne,takže, predtym ako mal prísť manžel z práce,som sa pekne nahodila,učesala ,vymalovala,nachystala som maličku a čakala som na chvilku kedy príde (ešte pred tym som mu pobalila do tašky nejaké veci),otvoril dvere,ja som sa obula,dala kabat zobrala som malu a s usmevom na tvari som mu povedala:´´postaraj sa o chalanov´´.išla som s kamoškou zo strednej na kavu,nedavno som zistila že pracuje nedaleko nas,len som pri starostlivosti o rodinu nemala kedy isť za nou...vratila som sa o dve hodiny(malu trebalo už kupať,ma taky režim).Samozrejme on sa mi snažil dovolať ale nedvihala som.bol uplne mimo a hned ako som prišla tak išiel ku mne a chcel mi ať pusu a neviem čo s tým že kde som bola???nereagovala som,postiskala som si deti,okupala som ich dala som im papať a zavrela ich do izby do posteli a pozerali rozpravky...maličká nespala ale ležala v postielke....manžel total vyhukaný že či už mu poviem čo sa deje???takže deti neboli v dosahu,prišla som do obyvačky,hodila som mu cestovnu tašku a hrdo bez naznaku nejakej bolesti alebo ponižovania sa som mu povedala,že nech mi hned na mieste povie,ak chce odísť či už kvoli tej kurtizane alebo inej buducej laske,nech vypadne hned,pokial chce volnosť ,tak ja mu ju davam.že ma mrzi len to,že som sa znižila k tomu aby som za nim lozila a robila zo seba chuderu...ze ja sa o svoje deti postaram aj sama a ze hned na druhy den podam žiadosť o rozvod nech mi aj čo najskor začne na deti platiť,povedala som mu že je totalny ubožiak

lolonka
21. jan 2016

@tendergirl1224 .....ako reagoval?

tendergirl1224
autor
21. jan 2016

on bol z toho tak mimo že ma začal prosiť aby som mu dala ešte šancu,že on nevie čo to do neho vošlo,že nas miluje a že to ostalo len pri pisani....nakoniec sme sa dohodli že to skusime znova.....hovori sa že v každom manželstve ked su ludia zobraty 5 rokov pride prva velka kriza...nam aj prisla.....nakolko chcem zachovať rodinu a mam aj svojho muža ešte rada,skusime to,ale určili sme si nove pravidla,hlavne ja sama pre seba,už tu nebudem na zapiskanie,ani pani domacu mu robiť,moj život sa týmto mení

tendergirl1224
autor
21. jan 2016

bol prekvapeny aka som silna....prekvapiula som aj ja sama seba....bol zrazu taky maličký..........super pocit...možno niektore so mnou suhlasiť nebudu s mojim rozhodnutim,ale ja si myslim že som zvolila spravnu cestu...dakujem vam všetkým

lolonka
21. jan 2016

@tendergirl1224 ...držím ti palce....ja sama mám 3 deti a úplne ťa chápem, že si mu ešte dala šancu....

tendergirl1224
autor
21. jan 2016

@lolonka dakujem velmi pekne,snad tu šancu aj využije

karolina77
21. jan 2016

@tendergirl1224 super🙂 je to dobré keď muž chcel druhú šancu a oľutoval to všetko. Samozrejme že vtedy sa oplatí dať druhú šancu!! Máte spolu tri deti a urobila si dobre 🙂 držím Vám moc palce aby to medzi Vami dobre dopadlo! 🙂 PS: ten môj ex manžel o druhú šancu neprosil a to je rozdiel! on chcel byť s milenkou, miloval ju, tak môj prípad je o niečom úplne inom 🙂 ak by to aj on ukončil, prosil o odpustenie, chcel to napraviť, ísť do poradne... tiež by som asi zostala.

sardinka335
21. jan 2016

@tendergirl1224 len pozor na to...teraz mas v sebe adrenalín a je to super! Je to ale len začiatok a treba si to udržať tento postoj a sebavedomie....držím ti palce aby ste to ustali a aj aby sa tvoj muž spamätal.

natalym
21. jan 2016

No len to udržať a nezabudnúť na pravidlá.

sono2
21. jan 2016

@tendergirl1224 tvoj muž je magor. Vďaka za toho môjho. Spoločne ste túžili po dcére, s ktorou má byť každú minútu má ďalšie dve deti a on si miesto toho randí na nete. No tak ja som oheň, by letel počítač z okna a on by riadnu fasol. Si na neho mäkká. Určite čo urobil, je aj tvoj podiel. Vinní sú vždy dvaja.

sissmiss
21. jan 2016

@tendergirl1224 drzim palce. Neviem kto by sa rozvadzal keby zisti ze manzel niekomu nieco napisal...asi nikto. Pri druhom sa to lahko radi ale kazda by si odrazu povedala ze za pisanie veru nie. Ta poradna je kazdopadne dobry napad. Nauci vas lepsie spolu komunikovat. Mozno spolu nezostanete, mozno to nepojde, ale vediet spolu komunikovat sa hodi vzdy, mate spolu deti. Manzel by mal pochopit ze to ze ty budes mat nejaky cas pre seba a ze on bude pomahat s detmi, ze sa zacne starat aj ako otec a a manzel, nie len peniaze su dolezite, tak ze to je nastalo, nie ze mesiac dva tri a staci, stare kolaje. A to chce zmenu aj u teba. 🙂

sissmiss
21. jan 2016

@sono2 nie su vinni vzdy dvaja, to je taka somarina ze az. Casto krat je jeden debil a druhy slusny clovek

sono2
21. jan 2016

@sissmiss sú. Vždy. Nevidíš im do vsťahu. Ja by som nebola taká jednoznačná. Jasné že ten, čo sa sťažuje, nič len dobré robil, niekedy aj to dobré je na prd. Ja neverim teórii, že mužovi preplo, to je ženy nechcú vidieť či z počiatku alebo v priebehu vsťahu. Možno hovorím, lebo mne sa nikdy také nestalo. Ale čo je to za chlapa keď vytúžené dieťa, krásny vsťah a manželka namotaná. Veď Ok, poznám toľko vsťahov, kde dávali ženy šance, muži to ani nechceli a šli z jednej nevery do druhej. Samozrejme drzim palce, aby to ustáli. Ja chcem len povedať, žeby sa obaja mali zamyslieť. Ja som dokopy s mm 12rokov a neviem si predstaviť teraz chatovať s niekým a túžiť po voľnosti, alebo môj muž. A ešte s tromi deťmi.