icon

Sme spolu 5 rokov a na ničom sa nezhodneme. Má to zmysel?

15. apr 2022

S priateľom sme spolu 5rokov, máme dve malé deti. Problém je v tom, že sa absolútne na ničom nezhodneme. Dnes sme sa pohádali až na rozchod kvôli tomu, že jeden chcel mať vyvýšené záhony na inom mieste ako druhý. "Vyhralo" moje miesto a pán to nemôže prežiť. Úplne to na neho večer doľahlo a začal po mne ziapať, že si nemôže doma nič urobiť podľa seba. Minule sa skoro zbalil a odišiel lebo som mu povedala nech nakrája mrkvu na tenšie pásiky lebo sa dobre neupečie a kto bude jesť surovú mrkvu. My sa hádame "do krvi" kvôli úplným kravinám. Ja už ale vážne rozmýšľam, že sa s ním rozídem. Nemáme spoločné záujmy, rovnaké názory. Napríklad sme sa pohádali aj kvôli vojne na Ukrajine, lebo má také argumenty, že je tam vojna už 8rokov, že sa na to treba pozrieť aj z druhej strany atď... Ako keby to podporoval. Najhoršie je, že my sa hádame dosť nahlas, ziapeme po sebe a počujú to deti. Inak nás vie dobre zabezpečiť, klape nám to (jedine) v sexe a jediné na čom sa zhodneme je, že sa nám páči rovnaké oblečenie 🤦 už sme boli aj v manželskej poradni, ale iba raz a mali sme vtedy jedno dieťa. Teraz máme dve. Ja som už naozaj zúfalá, nechcem žiť stále v hádkach, mám toho dosť aj s deťmi doma. On toho má tiež dosť áno, lebo má vlastnú firmu... Normálne sa nedokážeme porozprávať. Neviem či sme tak tupý, tvrdohlavý, alebo proste máme ísť od seba 🤦🤦🤦

zuzka1117
15. apr 2022

Nechapem ako sa môžete zhodnúť na dôležitých veciach, keď sa hádate kvôli blbostiam. S manželom sme sa nikdy nepohadali tak, že sme po sebe kričali,mne to príde úplne za hranicou.

h2
15. apr 2022

Na jednej strane píšeš, že keby si vedela, ako bude reagovať, tak mu ustúpiš. Na druhej strane píšeš, že si mu ešte večer, keď deti spali, posielala do druhej izby fotku a v úvodnom príspevku, že si "vojnu o záhony" vyhrala ty. 🤔

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
15. apr 2022

@whatever1 chválim ho v rámci možností, povedala som mu, že tie záhony sú super, lebo ich vyrábal on a vážne sú a aj kúpil nejaké semená, to som tiež uznala, že dobre vybral, že akurát teraz sa majú siať. Ale on mňa vôbec nepochváli, napríklad už vyše týždňa mu neperiem lebo povedal, že ja nič doma nerobím, práčka perie SAMA a vlastne ak aj periem tak jeho veci nie. Kôš už prekypuje jeho vecami. Včera si hodil do práčky bundu a samozrejme nezavesil tak som mu napísala do práce, že sušiak si vždy príde zobrať prádlo do práčky, sám si ho zavesí ale dnes to neurobil tak som mu zavesila bundu ja, lebo potrebujem prať... Ja len čakám kedy mu dôjde čo povedal ale evidentne nikdy lebo mi zadrel doma, že nech si teda kupujeme každý vlastný prach na pranie, na čo som mu povedala nech si teda všetko kupujeme osobitne, lepíme menovky a môžme žiť ako jeho rodičia, ktorý sú 20rokov rozvedený a žijú v spoločnej domácnosti 🤦

autor
15. apr 2022

@h2 v tom bol aj kus provokácie áno, ale myslela som si, že budeme mať pekný kľudný večer a hmm, len zbytočná hádka a "tichá domácnosť"

spokojna_mamina
15. apr 2022

Ja mam z toho pocit, ze spolu absolutne neviete komunikovat. Ale dobra sprava je, ze sa to da naucit! Ak budete obaja chciet, podla mna tam cesta je. Musite si pomenovat, preco vam to za to stoji investovat do vztahu, do osobnej zmeny... pospominat na to pekne, co vas spaja... posilnit motivaciu... a potom sa pustit do prace v zmene komunikacie. Ale verim, ze to date! Ovela lahsie vsak s nejakym odbornikom, ktory vas v tom bude sprevadzat, ako sami dvaja. Manzelska poradna, manzelsky koucing, sprevadzanie manzelmi, ktori si presli krizou... (seria videi je na Tlakovy hrniec). Ale s dobrou pomocou, ktora vam pomoze zmenit komunikacne vzorce tak, aby vas komunikacia nevzdalovala a nerozdelovala, ale naopak pomahala vam a spajala vas... podla mna mate sancu! Manzelstvo, deti, rodina su podla mna hodnoty, za ktore sa oplati bojovat. Drzim vam palce!

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
h2
15. apr 2022

Si normálna?! Prepáč, ale budem teraz zlá: smerujete k rozvodu a je to tvoja vina! Keď muž má pocit, že doma nič nerobíš a že práčka perie sama, treba si to s ním vydiskutovať a nie prestať mu prať jeho veci a ešte mu posielať sarkastické správy do práce! A keď vyrobil záhony sám, vlastnoručne a ešte aj kúpil semená, nech si ich dá, kam on sám chce!
A k tichej domácnosti sa ani nevyjadrujem, to je vo vzťahu najhoršie, čo môže byť.

ckocka
15. apr 2022

Prečo ste spolu? Peniaze, deti, a ...?

autor
15. apr 2022

@elizabet173 áno myslela že bude pekný večer lebo my sme aj grilovali, bol tu brat so švagrinou a hádka o záhony bola vtedy keď sme ich umiestňovali. Stále si hovoril svoje, že ich chce podľa seba, ale áno ja som "vyhrala" a myslela som si, že ok, všetko v pohode. Lenže v ňom to asi celý čas vrelo a keď odišli večer tak až vtedy po mne začal ziapať. Takže preto fotka s palmou, od nervov... Ale chápem, že asi strašne utrpelo jeho ego keďže som ho "zhodila" pred mojím bratom...

autor
15. apr 2022

@spokojna_mamina už som mu navrhla, že pôjdeme opäť do poradne, ale povedal, že nejde... No asi ho "prehovorím". Po prvej poradni sme boli namotivovaný, ale hneď potom som neplánovane otehotnela druhý krát, museli sme sa presťahovať, všetko sa sypalo a na nejaký vzťah a poradňu sme aj zabudli

autor
15. apr 2022

@h2 no takéto diskusie vždy končia hádkou o to, kto robí viac, kto je viac unavený a kto je viac chorý

h2
15. apr 2022

Ale prečo? Prečo sa potrebujete predbiehať, kto viac robí a kto je viac chorý? Veď ste manželia, partneri. Mali by ste spolupracovať. Prestaňte medzi sebou viesť tieto nezmyselné vojny.

mimka1402
15. apr 2022

Obaja nie ste zrelé osobnosti a to bez debaty. Človek musí aj ustupit, aj veci prehliadať. Chudáci deti. A úprimne vážne mi príde, že riešiš veci zbytočne a hrotite to do extrémov a načo? Tiež nechápem pointu urobiť si ďalšie dieťa, keď ste mali krízu len preto lebo chvíľu ste to dali do poriadku...
Prečo máš potrebu s nim takto bojovať kto je viac chorý atď? Načo? Ste v škôlke? Ste dospeli ľudia, ego musí ísť niekedy nabok..

autor
15. apr 2022

@h2 to neviem prečo. Proste my sa nedokážeme normálne porozprávať ako dvaja inteligentný ľudia
@mimka1402 ja som otehotnela neplánovane, určite by som si dobrovoľne nerobila ročný rozdiel medzi deťmi. Dosť ma to aj zasiahlo, nechcela som druhé dieťa. A áno chudáci deti a preto aj uvažujem nad rozchodom

mimka1402
15. apr 2022

Ja si myslím, že vy by ste si mali dať hlavne hlavy dokopy, keďže obaja budete to tipujem robiť aj v iných vzťahoch. Čo ste zistili na prvej spoločnej terapii? Nemôžete sa teraz od tých vecí nejak odpichnut? Osobne by som skúsila poradňu znova... Ale neprestala tam chodiť po krátkej dobe. Tam treba byť podľa mňa dlhšie, keďže keď prvá eufória opadne prídu iné veci, ktoré vám môže terapeutka pomôcť prejsť...

ckocka
15. apr 2022

Ja si nemyslím že to nutne musíte robiť aj v iných vzťahoch. Vy ste sa k sebe dostali omylom, teraz to posobí že vás už nič nespája. S inými patrnermi , ak si teda druhýkrát vyberiete dobre, možete fungovať normálne a s láskou.

liusa82
15. apr 2022

ja nechápem ako môžu takéto vťahy aj vydržať to klobúk dolu asi osud alebo čo🙂 ale vidim takýchto požehnane a sú spolu dlhé roky.Proste talianske manželstvo alebo ani s tebou ani bez teba

andreatytler
16. apr 2022

Prosm ta napis nam tri vojny ktore ste posledne mali a ktore vyhral on. Mam taky dojem ze vsetky vyhravas ty.

oktoberka
16. apr 2022

...k tým zahonom.
Možno to tvoj priateľ myslel dobre,prakticky.
Aby sa dalo okolo celého záhona chodiť,bol prístupný zo všetkých strán.
Mne sa zdá,že skôr ty si tá,kt.musi mať doma slovo.
Osobne si myslím,že ste už mali problém pred prvým dieťaťom.
Teda,počas chodenia spolu,keď ste teda spolu vôbec chodili.

beata_k
16. apr 2022

1 a 2 rocne dieta nevnima hadku??? Tuto vetu ako jedna matka nemyslis vazne. Si neuveritelne hasteriva zena, vies o tom?

micusa2222
16. apr 2022

ešte pred tým, ako ste mali dve deti, si o tom nerozmýšľala ,či s ním zostať vo vzťahu, keď sa v ničom nezhodnete a v vo všetkom máte opačný názor ?

banalu
16. apr 2022

Podla tvojich komentarov je vsetko bud podla teba alebo nijako... Muz nieco chce, spravi a ty mu jeho plan proste zrusis alebo zmenis... Lebo podla vsetkeho ty vies najlepsie... A este si prekvapena, ze je z teba na nervy 😂😂 a najlepsie ako donho este vrtas... "Ked som mu potom vycitala mrkvu... Ked som mu poslala fotku s palmou" ved teba bavi mu brnkat po nervoch 😑
A aj si sa pytala preco chce ten zahon dalej od plota? Napr. Nasi ho tak maju ako ho chcel tvoj muz a je krasne pristup z kazdej strany k nemu 🤷🏻‍♀️
A k tej mrkve... Ja ked nieco chcem od muza, co este nerobil tak mu ukazem co potrebujem a ako to ma vyzerat a vysvetlim preco to tak ma byt.. ak nevies dat jednoduche inštrukcie tak si to rob sama 🤦‍♀️
Nemas k svojmu muzovi ani stipku ucty a podla vsetkeho uz ani on k tebe.. rozpravat sa neviete len ste sa naucili tvrdo presadzovat svoje...
Naspat do poradne a uprimne zacat obaja na sebe pracovat... Neverim, ze keby si sa zmenila a zacala spravat normalne a empaticky, ze by to tiez s muzom nezamavalo...

canany
16. apr 2022

Ja sa spytam otazku od veci, prosim ake ste znamenia?

joesvk
16. apr 2022

Aj teraz máš plán, že manželská poradňa... A ak to on neprijme, tak zas máme dôvod na hádku...

Hovorí sa, že žena vo vzťahu potrebuje cítiť v prvom rade lásku.. Muž potrebuje cítiť úctu.

Skús zapracovať na úcte voči nemu, možno sa dočkáš prejavov lásky 😉

autor
16. apr 2022

Ďakujem za názory, tak asi som na vine ja, čo mi aj vyhovuje lebo chlapi sa ťažko zmenia keď je čosi zle 😬 ...a ja sa s ním nechcem rozísť. Zo začiatku sme mali ideálny vzťah, všetko super až kým sa nám nenarodilo dieťa. Lebo prišli prvé nezhody čo sa týka výchovy a samozrejme ani na tom sa nezhodneme doteraz....Skúsim sa zmeniť, no dúfam, že to bude mať efekt. Potrebovala som počuť nestranné názory lebo už sa cítim úplne frustrovaná zo všetkého

autor
16. apr 2022

@canany ja som vodnár a on je baran

kinlly7
16. apr 2022

@heidy222 ale mali by to takti robiť obaja, len ak len jeden, samozrejme ze to tomu druhému bude vadiť, keď stále ustupuje a je tolerantný. Ak by boli na svete všetci tolerantný, tak hádky nie sú.

ivangeline
16. apr 2022

Kompromis a cas bez seba. Treba sa starat aj o seba. Aby som vedel/vedela domov dojst a v pokoji riesit veci a chciet druheho vypocut.. Urcite aj terapia pomoze. Nevzdavala by som to. Problem je inde a vybuchuje to na blbostiach. Nerozumiete sa. Najdite si cas a chut si porozumiet. Co jedneho a druheho trapi...Netreba ani vyriesit,len sa pochopit a uz sa zije lahsir.

oslo1
16. apr 2022

Tie zahony mate zle polozene, nebude sa Tu tam dobre pracovat, zbytocna hadka.
Ked Bola mrkva na hrubo nakrajana, mala si ju povarit a potom hodit do truby a zapiect.
Ja tiez neznasam, ked nieco robim a niekto mi Tu do toho kyda. Upozornenie mi nevadi, ale davat rady a na tvrdo dozadovat sa to nie.
AK sa koli takymto blbostiam hadate, tak problem Bude niekde inde.
Tebe by som odporucila na sebe popracovat.
Nemusis chlapa hned zrusit, ked pride s napadom, Staci ho usmernit.
Nove auto? Super napad, za dva dni, vies co, Este to odlozme.
Mudra a sikovna Zena sa nehada, nepotrebuje si zvysovat ego. Iba usmerni.