Sme zlí rodičia? Dospelá dcéra ide žiť ku starým rodičom.

7. nov 2019

Zaujímal by ma Váš názor.

Mám 23 ročnú dcéru, ktorá 2 roky žije už s priateľom v podnájme. Ich vzťah je ako na hojdačke. XY krát sa rozišli a znova dali dokopy. Naozaj už tie rozchody ani nepočítam. Aj teraz, ešte pred mesiacom plánovali stavať dom, lebo za prenájom platia nekresťanské peniaze. A zrazu zase rozchod. Ale vraj už definitívny.

On sa vracia k rodičom.

My sme rok čakali ako sa vyvinie ich vzťah a keďže máme malý byt jej izbu sme si po roku od jej odchodu prerobili na spáľnu. (pred tým sme spávali v obývačke). Máme ešte syna 11 ročného a ten má svoju malinkú izbičku.

Dcéra hneď povedala, že ona sa domov už vrátiť nechce a ja som ju nejak nepresviedčala ani. Povedal, že si s kamarátkou nájde podnájom. Nakoniec sa ponúkli moji rodičia, ktorý majú veľký rodinný dom, že môže bývať u nich, aspoň že bude veselšie u nich 🙂

Všetci sme s tým v podstate v pohode, rodičia bývajú kúsok od nás, takže môžeme byť hoci kedy spolu.

No niektorý naši známy a aj pár ľudí z rodiny nás označil za zlých a krkavčích rodičov, lebo ju nezoberieme nazad domov.

Čo si vy o tom myslíte? Podľa mňa ak je ona s tým spokojná a sama sa nechce vrátiť nie je prčo nás takto obviňovať???

katulik123
7. nov 2019

Cudzích ľudí nerieš. Ak dcéra nechce sa vrátiť tak nech ostane pri starých rodičoch. Je dostatočne stará na to aby vedela povedať čo chce. Ak sa má s vami tlačiť v malom byte radšej nech je u starkych. 🙂 Jasné, že ideálne možno by bolo ak by bola znova doma. Ale keď už aj tak nemá svoju izbu a sama nechce ísť späť. Tak to netreba riešiť.

veronikaszabova
7. nov 2019

Neries ich. Ak je s tym mlada OK, tak v pohode. A co ty vies? Mozno sa zasa daju dokopy 🙂

sissy27
7. nov 2019

dcéra je dospelá, plnoletá a sama si hľadala iné riešenie ako sa vrátiť k vám, vôbec nerieš.
Verím, že ak by bolo tak zle, že jediná možnosť je vrátiť sa k rodičom, tak by ste jej pomoc neodmietli.
Len by ma zaujímalo, dokedy sú akože rodičia povinní držať "detskú" izbu pre prípad, že by sa dospelé dieťa predsa len rozhodlo vrátiť do mamahotela 😀 A vlastne nezaujímalo 😀 Nech sa ľudia starajú sami o seba a bude o všetkých postarané.

darina1952
7. nov 2019

No čo je do toho cudzích ľudí?!! Veď dcéra je dospelá, má už svoj život, to ju akože podľa ich názoru máš držať do 30tky doma? Veď sa to krásne vyriešilo, bude blízko vás. Kašli na rady a názory takýchto "múdrych" ľudí. V zahraničí je úplne bežné, že odchodom na vysokú školu (alebo v čase plnoletosti) sa deti osamostatňujú a opustia "hotel mama" 😀 ...akurát že k nám to ešte asi nedorazilo 😉

autor
7. nov 2019

Ja v tom tiež nevidím žiaden problém, naviac ona popri výške aj brigáduje a domov chodí viac menej iba prespávať...... Ešte keď bývala s nami, boli dni, že sme ju ani nevideli. Prišla v noci, keď sme my už spali a ráno keď sme my odchádzali do práce spala ešte ona.

lenadka
7. nov 2019

Niektorých vašich známych a aj pár ľudí z rodiny by som postavila oproti sebe nech ti to povedia do očí, že ste krkavčí rodičia, čo koho do toho a že ťa to vôbec zaujíma, čo si myslia... Na rovinu keby o niekom takom viem idem za ním a z očí do očí sa ho opýtam ako si dovoľuje šíriť také reči.

limetka69
7. nov 2019

to ti vážne záleží na názoroch ľudí, ktorí ani poriadne nevedia čo je vo veci a ako sa vlastne tie veci majú? :D

autor
7. nov 2019

@limetka69 práve že vedia, je to rodina a blízky známy. Práve preto ma to serie. Ak by to bol niekto cudzí, suseda, kolega...tak ani neriešim. No toto ma fakt dostalo 😠

limetka69
7. nov 2019

no aj tak by sa ma to nedotkolo, ked ste vy ako rodinka v malom byte spokojni, a dcera, a stari rodicia tiez, nie je o com... skor by so pochybovala o tej vzdialenejsej rodine, ze co to ma za zmyslanie, keby dcera sa chcela vratit, tak by to bolo ine, ale tu fakt nie je co riesit, nenechali ste ju predsa na ulici, vsetky strany su spokojne, a na ostatnych sa mozes z vysoka .... nech sa staraju o seba

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cajchana
7. nov 2019

Tak necakali ste to a urobili ste nejake ine kroky, ona ma svoj zivot a sama domov nechce, keby nema kam ist vezmete ju ale ma kam ist tak naco sa trapit?

eliska13
7. nov 2019

Vôbec nerieš druhých buď rada, že dcéra chce byť samostatna a má svoj názor.

komplikovana
7. nov 2019

klebety vzdy boli, su aj budu a to hlavne v najblizsej rodine. Ono to trosku zaboli, zaskoci, nasrdi, ked sa takuto vec od nich dopocujete. Teda ak vam to povedali priamo do oci, tak klobuk dolu 😀 Hodit na to salam. Sak ste dospeli, viete co robite a nikomu sa spovedat a zdovodnovat vase kroky nemusite. Ani blizkej rodine.

nikpa
7. nov 2019

Ja som sa odsťahovala od našich s frajerom do podnájmu keď som mala 22, do mojej izby sa hneď presťahovala sestra a nikto sa nestaral ani nečakal rok čo bude, či sa náhodou nebudem potrebovať vrátiť. A ani sa mi to nezdalo čudné. V 26 mi frajer zo dňa na deň vymenil zámok a zostala som ,,na ulici,, samozrejme som prišla k rodičom, do svojej bývalej detskej izby k sestre. Nikomu sa to určite nepáčilo ale prijali ma na čas kým som sa pozbierala. A o tom to je, keď podas pomocnú ruku dcére ak to bude potrebovať, vtedy si dobrá matka. A nie keď jej izbu po jej odchode budeš držať nedotknutu lebo nedajbože sa bude chcieť niekedy vrátiť. Keby nemala kam ísť tak nepoviem ale sama sa vyjadrila, že sa vrátiť nechce a nakoniec má k dispozícii dom u starých rodičov. Takže nič si z toho nerob, ľudia si vždy nájdu dôvod aby mohli ohovárať.

mareka49
7. nov 2019

Niektori vasi znami?
Neries.
Vyhovuje to vam, vyhovuje to jej?
Nie, nie ste zli rodicia..

hipuska
7. nov 2019

23 rocna? Ved je stastie ze je sebestacna....

lubina
7. nov 2019

co ta zaujima nazor inych ludi?? Pre vas vsetkych je to dobre, tak co sa kto stara. A inak, 23 rocna je dospela, cize co ich do toho, kde vasa dcera byva....preco sa ludia vzdy staraju do toho, do coho ich nic nie je...

sara07
7. nov 2019

urobili ste najlepšie čo ste mohli, rodič neznamená do smrti komplet obetovanie
mali ste právo si urobit spalnu, kto spava v obyvačke vie o čom to je, rozhodla sa sama odstahovat čo je super , tiež máte právo na spalnu
a u tvojich rodičov nielen že je super že tam bude ale bude mat v tom dome aj viac sukromia
totálne sa vykašli na cudzích, nech si v prvom rade riešia svoje deti, oni za tebe v obyvačke nespia
a to ako budete teraz jej izbu držat do smrtil lebo čo ak náhodou ,však ked je možnost velkého domu niet o čom inom ani debatovat alebo riešit

negymama
7. nov 2019

vsak starkym moze aj prispievat na domacnost, aspon nebudu tahat naklady za velky dom a dom sa lepsie vyuzije. vobec nechapem take kecy, vsak vsetkym sa dobre stalo, vy mate spalnu, starki spolocnost a pomoc, dcera ma kde byvat a urcite lepsie ako v izbicke s bratom ci vy v obyvacke a ona v izbe a to vecer bez sukromia, v obyvacke, jeden chce spat, jeden este telku pozerat, plus to gaucove spanie ani nie je zdrave dlhodobo.

negymama
7. nov 2019

a o pol roka najde ineho frajera ci pracu v inom meste, zdvihne kotvy, a vy zase presuvat spalnu hore dole ciky cak-- Kecaju do toho ludia , co nezazili byt v malom byte, roky bez sukromia vo vlastnej spalni.

kristina2412
7. nov 2019

Podľa mna je to úplne v pohode riešenie. Dcéra je spokojná, starí rodičia určite tiež,môže im sem tam pomôcť, maju rozptylenie, vy neprídete o svoje pohodlie. Mate maly byt, inak sa nedalo. Mne napríklad rodičia nechali detskú izbu, majú veľký byt ,nemajú čo do nej presťahovať . Teraz je to už izba pre moje baby,keď tam prespávajú😀každý podľa svojich možností. Známym a rodine treba asertivne vysvetliť že ich do toho nič.

veronika_e
7. nov 2019

Ja si tiez myslim,ze pohoda. Vyriesili ste to tak aby bolo dobre, ved keby nema kam ist nenechate ju na ulici, Ja tiez nezijem s nasimi, do mojej izby nic nedali, ale maju velky dom a nemuseli riesit priestor. Da sa to podla mna uplne v pohode pochopit.

77daniela77
7. nov 2019

Dcera je dospela,rodicia su radi ze byva u nich,vam to vyhovuje,ved mate maly byt,vsetko je vporiadku,niet tu co riesit.Na druhych sa vykasli co si myslia.Ste dobri rodicia,ta pochybnost nema opodstatnenie vobec.

klaudiaden
7. nov 2019

Podľa mňa ich absolútne nemusíš riešiť. Nie ste zlí rodičia prečo aj? Preto, že chcete aby mali vaše deti tak povediac viacej miesta? Preto?

erickatt
7. nov 2019

Sa môžeš na nich vysrat

majka1921
7. nov 2019

Nie, rozhodne nie ste 🙂 Ved riesenie je vyborne, vsetky strany spokojne. A na nazor ostatnych sa mozete vykaslat. Ak vas oznacili tak ako spominate, maju asi problem so sebou.

petra2019
7. nov 2019

Vôbec by som to neriešila.. Ľudia vedia iba ukazovať prstom, ale vy viete najlepšie ako to u vás doma je.. Dcéra je samostatná dospelá žena, ktorá sa vie rozhodnúť sama za seba.. Väčšinou to býva tak, že práve tí, ktorí ukazujú prstom, sú takí ako hovoria o iných a častokrát ešte horší... Nedajte na reči ľudí, bude sa vám ľahšie žiť...

calendula321
7. nov 2019

Podpichovačné reči cudzích ľudí si nevšímaj a neber ich na vedomie. Druhí nech sa starajú sami o seba. Toto sú vaše životy a vaše rozhodnutia, dohody, do ktorých ostatných nič.

autor
7. nov 2019

Ďakujem vám všetkým, za vaše názory a reakcie 😘

lujza123
7. nov 2019

Ja som sa z domu definitívne odstahovala v 19 tích, sestra v 22 (a to bola na vš čiže od 19 tiež prišla len na víkend). V bývalich detských izbách nemáme nič, žiadne osobné veci ani rarohy z detstva, z jednej majú rodicia pracovnu a hosťovsku. Príde mi to úplne normálne.
Je to možno vec výchovy ale mňa naozaj nikdy ani nenapadlo v dospelosti s nimy byvat, mame s rodičmi super vzťah ale náš vždy viedli k samostatnosti.
Osobne si myslím ze divni sú práve tí rodicia ktori si v detskej izbicke chovajú 30 - 40 tnikov