icon

Smola v partnerských vzťahoch

nikuskanikuska
20. jan 2015

neviem, či prosím o radu, alebo sa len potrebujem "vyrozprávať". Som dospelá, pracujúca a zabezpečená žena. Avšak v partnerských vzťahoch som mala smolu. Až to septembra, keď som sa stretla s ním. My sme sa už síce poznali, ale to len bolo na úrovni pozdravenia. Ale stretnutie s ním prebudilo vo mne niečo, čo doteraz nedokážem opísať. Začalo to písaním, stretávaním a bolo z toho niečo. Bola som šťastná, tak šťastná, ako v živote ešte asi nikdy. Verila som a dúfala. Ale skončilo moje šťastie. Okolo 10. decembra som dostala email z neznámej adresy, čo ja som si myslela, že píše nejaký študent ohľadom zadania. Ale ten email bol neviem od koho, ale pointa celého bola v tom, že som sa dozvedela o nej, o jeho bývalej priateľke, o ktorej mi od začiatku tvrdil, že sa nestretávajú a nekomunikujú spolu. A rozbehla som "pátranie" a zistila som, že naozaj je, pracuje u nás (aj on pracuje u rovnakého zamestnávateľa). Je to rozvedená žena a mama dvoch detí, pokladníčka s nízkym príjmom. Samozrejme a ani neviem prečo, bola som ticho, až keď jeden večer som videla, ako mu pípol telefón a opäť sa mu ozvala ONA. Ale bola som ticho. Na Štedrý večer prišiel k nám domov a bola som šťastná. Ale v noci hovoril jej meno a ja som už nemohla. Opýtala som sa, ale on mi tvrdil, že nie je to pravda. Poprosila som ho, aby mi ukázal mobil a tam to bolo všetko, celá ich konverzácia, z jej strany vyznania o hlbokej láske atď. Samozrejme, úplne som stratila rozum a nasledoval plač, hystéria a podobne. Nakoniec som uverila, že naozaj nič nebolo. Avšak moja povaha nie je taká a nedokázala som to len tak hodiť za hlavu. Urobila som podlosť a napísala som email v duchu, že píše ONA. Nakoniec zistil, že nebol žiadny email a rozišiel sa so mnou. A som tehotná. Tehotná aj preto, lebo som verila jeho slovám, neber tabletky, a čo by bolo, keby si bola tehotná a podobne. Ja som myslela, že je to správne. Síce raz som krvácala, odviezla som sa na pohotovosť a hlupáci mi tvrdili, že som vraj potratila. Zavolala som mu, nezáujem a opäť som videla, ako si píše s ňou. Potom som nakoniec skočila u svojej doktorky, ktorá mi len potvrdila moje tehotenstvo a plus tri cysty :(. Najprv som mu nechcela nič povedať a vlastne som hovorila v tom duchu, že nie je bábätko, ako sme sa posledný krát stretli. A potom to prišlo. Napísal mi (na moje naliehanie, nech sa vyjadrí), že je koniec, lebo ja som klamárka (pre ten email, áno to uznávam, bola to chyba). Ale je tu bábätko. Napísala som email, v ktorom som mu to povedala a jeho reakcia - nič, ignorácia. Ako sa môže niekto zachovať takým spôsobom. Bolí ma to, veľmi...

Strana
z2
timea7
20. jan 2015

@nikuskanikuska no keď si taká hlúúúúúúúúúúúpa, ako si sa sama nazvala, tak si budeš musieť následky svojho konania niesť sama. Určite by som mu tehotenstvo oznámila, pretože z platu, ktorý máš, budeš ťažko tri deti živiť a ostatné ti ukáže život. Stále neverím tomu, že téma nie je vymyslená.

nikuskanikuska
autor
20. jan 2015

@timea7 aké tri deti. Ja som tehotná a dve deti má jeho bývalá, alebo nebývalá priateľka (ale to nie sú jeho deti). A čo je vymyslené????To je môj život. Viem, ak to niekto číta, možno si pomyslí - výmysel, ale nie, to je môj domotaný a posr... život

nikuskanikuska
autor
20. jan 2015

@timea7 a on vie o mojom bábätku, napísala som mu, ale žiadna reakcia z jeho strany, nezáujem

evkakorcek
20. jan 2015

@nikuskanikuska Neviem neviem. No ako tak čítam medzi riadkami. Si naozaj tehotná???? Ale pravdu!!! Pretože sa mi to nezdá. Je to podla mna lož ako brno.
Ak ako vravíš máš svoje roky. to je koľko - teda ak smieme vedieť? Pretože väčšinou ženy čo majú svoj vek, majú v hlave aj upratané. Neužívanie HAK iba kvôli tomu že mi nejaká 4 mesačná známosť povie, že "ved na čo to budeš užívať?" sa mi zdá proti zdravému rozumu.
Ten mail a riešienie jeho bývalej ani nekomentujem to je proste ako pubertácka hlúposť. Ja mám 25 rokov, ale k takému niečomu by som sa neznížila nikdy. A tu ma stále vracia k otázke koľko máš vlastne rokov?!
Dalej. Ty čo vlastne teraz riešiš? Teraz si sypeš na hlavu popol, že si to spackala. a áno pos*ala si to riadne. Ale to kvôli tomu, že nerozmýšľaš. Na čom ste mali založený vzťah? rozprávali ste sa do budúcnosti, čo spolu chcete? Kam vzťah mieri? Vyjasnili ste si to?
A teraz ešte sa vrátim k prvému odstavcu. Ty si teda naozaj tehotná? Ale ako píšeš si dospelá zabezpečená žena. Preto ma udivuje, že tu neriešiš nič iné, ako tú tvoju 4 mesačnú známosť. Ved ak píšeš pravdu že si tehotná, a ako každá tehotná žena - to mi musia uznať za pravdu všetky ženy čo boli tehotné. žena v prvom rade hladí na dieťa. a ty?? ty riešiš mail, jeho bývalú. a čo ešte vlastne??! no všetko iné okrem toho že čakách potomka. A vieš čo? teda ak si mu túto skutočnosť oznámila z očí do očí. Vôbec nepíšeš ako na to reagoval, bol šťastný, sklamaný, ako sa k tomu vôbec vyjadril. To si napísala ako keby si mu oznámila "kúpila som si naše spoločné šteniatko" či si mu to poslala mailom? a on to ignoruje? - no tak sa ani nečuduj! o takýchto veciach sa nerozpráva na jednom stretnutí, alebo neoznamuje jedným mailom.

timea7
20. jan 2015

@nikuskanikuska prepáč, čítala som nepozorne, pracujem a sem sa chodím odreagovať... myslela som si, že ty už dve deti máš. Keď sa nijako nevyjadril, tak mu iba po narodení dieťaťa oznám, že je otcom a že budeš požadovať výživné na dieťa aj na seba. Za kecy, aby si nebrala tabletky a ich následok nesie zodpovednosť aj on.

mariahpd
20. jan 2015

@evkakorcek mas 25 rokov a vyjadrenia, ze ty by si NIKDY takto nekonala? Si este velmi mlada a nezelam ti, aby si v zivote zazila nejake krizy, ale zufale zeny robia zufale veci - nie nejaky skopirovany mail, co je obycajna nevinna blbost - a aj tebe sa to este v zivote moze stat, takze nie je na mieste tu zakladatelku temy takto napominat. Po neuspesnych vztahoch sa nekriticky zalubila, co je na tom nenormalne? Alebo je vekova hranica, kedy sa uz zena zalubit nema? Je pravda, ze nepouzivat HAK je uz fakt hlupost, naivita a neviem co este, fakt, ze zase natrafila na blbca a mozno si za to moze sama, ze len takych pritahuje, ale zivot nie je taky jednoduchy, ako by sme chceli.

mihula
20. jan 2015

@nikuskanikuska som dospela,pracujuca a zabezpecena zena.Prepac a ty si pytas radu?

nikuskanikuska
autor
20. jan 2015

@evkakorcek
ďakujem za pripomienku. Možno sa správam ako decko, možno som všetko posr..., ale keby si poznala môj život a žila život, aký som mala a mám, alebo keby si ma poznala, vnímala si veci trochu iným spôsobom. Mám 32 rokov a áno, som tehotná. Neviem, čo budem robiť, ako budem robiť, nič neviem. urobila som chyba, ale som verila. A ako som mu to mala povedať do očí???? mala som ísť za ním, keď ma ignoruje??? alebo čo som mala urobiť. A ja neriešim nič, ja som sa len chcela "vyrozprávať", lebo nemám komu povedať o tom všetko, nemám :(

nikuskanikuska
autor
20. jan 2015

@mihula ja si nepýtam radu, ale ako som už povedala, chcela som sa "vyrozprávať", nemala som komu

nikuskanikuska
autor
20. jan 2015

@evkakorcek a prepáč, ale ako ma môžeš takým spôsobom označovať, keď o mne nevieš nič, nevieš nič o mojom živote. A ako môžeš napísať, že to, že je malinké je lož!!!!!!!!!!!!!!
To ako??????

pivonecka
20. jan 2015

Zaujimave... Novy nick... Príbeh ako z tisíc a jednej noci... Ja len tolko... Dobrú noc!

evkakorcek
21. jan 2015

@mariahpd ja nepíšem, že sa nemala zamilovať, alebo že existuje veková hranica, či čo to píšeš. Ale, že mala trošku viac rozmýšľať. Na to koľko má rokov už by aj mohla, nie? Ak má za sebou neuspešné vzťahy, tak by mala byť ostrielanejšia, mala sa poučiť z bývalých vztahov. 4 mesiace je podla mojho názoru veľmi krátka doba na to aby vysadila HAK, iba kvôli tomu, že je zalúbená. A asi ho dostatočne ani nepoznala, ked sa jej teraz otočil chrbtom. To bol potom toto za vzťah?

@nikuskanikuska Ja ťa neoznačujem vôbec žiadnym spôsobom. Ved si ešte raz prečítaj čo som ti napísala. A Ako píšeš - 32 rokov máš?! A píšeš maily priatelovi s ktorým si spávala, že si tehotná? To nemáš ani trošku chochmesu a ísť za ním a priamo do očí mu to povedať, v akej realite žiješ - vo virtualnej. takéto vážne veci riešiš cez nail? doteraz si za ním chodila, a teraz sa čoho bojíš. Aj keby ma ignoroval tak by som si pred domom počkala!!! Teda ak si naozaj tehotná. Pretože kuk koment vyššie od @pivonecka . uplne zdielam jej nazor

falera
21. jan 2015

@nikuskanikuska hlavne si nevšímaj čo tu píšu o tom že si hlúpa, keď si v tak krátkom vzťahu otehotnela 🙂 sama si písala o tom že si to tak cítila, že on je konečne ten pravý.. a už si asi po dieťatku veľmi túžila 🙂 len si si to nepredstavovala takto.. ak ti môžem poradiť, neviem ako to medzi vami bolo to viete len vy dvaja a každý máte na to asi iný príbeh 🙂 ale mala som česť dosť blízko spoznať hysterickú osobu.. a ak si sa tak pred ním párkrát prejavila tak chápem že už s tebou nechce mať nič spoločné, to je peklo.. ja netvrdím že on je svätý, ale z toho čo si písala.. nemal problém ti ukázať ich konverzáciu, sama si mu uverila že z jeho strany tam už k nej také city neboli, to že zo sna kričal jej meno? no ja dúfam že nezvyknem z niektorých snov kričať, lebo to by bol doma iný problém 😀 myslím že by si mala zájsť za psychiatrom, neuraz sa za to prosím, ale mohlo by ti to pomôcť nemyslíš? 🙂 preber s ním prečo sa niekedy tak správaš, nie je to žiadna hanba, je to tvoj život a snaž sa s ním niečo spraviť.. a potom si s bývalým dohodni stretnutie, keď budeš mať pocit že to zvládneš bez prehnaných emócií, uvidíš čo z toho bude..

nikuskanikuska
autor
21. jan 2015

@evkakorcek ale ako by som mohla. Ešte mi ostala štipka hrdosti a momentálne nie som v takom psychickom stave, že by som dokázala ísť za ním. A prečo? Aby uštedril ešte jeden "kopanec" alebo prečo????? Potrebujem sa dať do kopy, kvôli malinkému a kvôli sebe. A veľmi dôležité je to, aby o tom všetkom zatiaľ nikto nevedel, myslím v práci, lebo...

nikuskanikuska
autor
21. jan 2015

@falera to všetko vnímam, ale u mňa a po toľkých úderoch osudu, ja už nedokážem plakať. už nemám slzy a ani energiu na plač. Ja neviem, či to bola chyba napísať tento môj príbeh do tohto fóra, len som potrebovala to dostať zo seba von, ale neviem, či som to urobila správne, lebo mňa každý označuje za .... klamárku hysterku a pod. Ale ako som mohla reagovať na jeho klamstvá??? Ako som sa mala správať, ke´d som zistila, že mi celý čas klamal do očí, ja som sa jeho na to pýtala, nie raz, nie dvakrát a nie v ten "osudný" deň a stále mi tvrdil, že nie je nič, ale čo už teraz urobím. Len ma prosím neoznačujte za hysterku, klamárku a všetky tie ostatné označovania, som normálna žena, ktorá túžila po dieťati, ale keď som si uvedomila, že je tu malinké, asi môj mozog to ešte nedokázal spracovať, až teraz a to isté platí aj o tej mojej hystérii, bolelo ma to a urazilo a ja som vhodnejší spôsob v priebehu tých 3 dňoch nevidela, alebo nechcela vidieť. Je to za mnou, on nech ma označuje za hysterku, ale podľa mňa sa to nedalo poňať iným spôsobom a to, že som výbušnej povahy (ale nie som psychopat) neznačí hneď to, že som zlá, psychicky narušená a mala by som navštíviť psychiatra. Ja som v živote zvládla veľmi veľa ťažkých vecí a mojim jediným cieľom je zvládnuť aj nasledujúce obdobie a hlavne to, aby som bola čo najlepšia mamka

nikuskanikuska
autor
21. jan 2015

a ešte mi je horšie z toho všetkého, asi to bola chyba napísať a nepochopím, prečo ma odsudzujete.

falera
21. jan 2015

@nikuskanikuska neoznačila som ťa za hysterku ani psychopatku, prepáč ak to tak vyznelo.. výnimočne.som za psychiatrom niekoho neposlala len tak zo srandy 🙂 veď to nie je hanba.. ak ti niekto môže poradiť, prečo to nevyužiť.. ktorá žena nemala pár hysterických výstupov?

macka334
21. jan 2015

Súcitím s Tebou,ale prosím Ťa ako môže dospelá žena otehotnieť s niekým,s kým je vo vzťahu len nejaký mesiac?
Je prirodzené,že ste obaja mali predtým nejaké vzťahy a niekedy treba viac času ,kým sa to naozaj ukončí.

dadis
21. jan 2015

@nikuskanikuska ja ta neodsudzujem. Jednoducho sa stala chyba (ty si bola zalubena, on ta uviedol do omylu), ak sa na babatko tesis, nechaj si ho a zacni si uzivat tehotenstvo. Ale podla toho co pises, ten chlap s tebou nechce byt (ten email je podla mna iba nastroj, aby ulavil svojmu svedomiu a zvalil vsetku vinu rozpadu vztahu na teba, z tvojej strany to mozno nebolo mudre, ale ani nic katastrofalne, mne keby sa dostal taky mail do ruk, tak to by len bola hysteria :-/). Ak by ho nakoniec aj "zlomilo" tehotenstvo, uprimne, chcela by si takeho chlapa, pre ktore ho si z nudze cnost?

nikuskanikuska
autor
21. jan 2015

@dadis asi nie. A tom, či si nechám bábätko alebo nie, ani len nerozmýšľam. Keď som videla prvýkrát ultrazvuk (lebo som už 6tt podľa USG), ani chvíľku som neváhala a vedela som, že je tu, so mnou, vo mne. Neviem, ako to budem zvládať a čo bude, len dúfať môžem, že všetko bude dobre, a tým myslím predovšetkým zdravie malinkého, lebo to je najpodstatnejšia vec a robím všetko preto, aby sa malinkému nič nestalo (myslím v rámci mojich možností, keďže mám problémy so štítnou žľazou, potom vrodený trombofilný stav, takže pichám fraxiparín odkedy viem, že som tehu )

nikuskanikuska
autor
21. jan 2015

@macka334 ja viem, že to je nezodpovedné, ale vtedy som to tak cítila, mladšia už nebudem a naozaj verila som veľmi a plus nehovorím o "odporúčaniach" kolegov, aký je Janík normálny chlap 🙂)))))) až ja som zistila aký je :(

macka334
21. jan 2015

Neber to tak,aký je. Skôr nemá doriešené minulé vzťahy a aby niečo mohlo naozaj fungovať medzi vami treba mať doriešenú minulosť.Podľa mňa nie je problém,že si klamárka - za ten mail,problém je,že nevie čo chce. Môj názor je,nekontaktovať ho,nechať ho nech si sám ujasní čo a ako ďalej. A Ty si sama tiež rozmyslíš ako v prípade,že ostaneš sama a ako v prípade,že by sa chcel vrátiť. Držím palčeky,aby si šťastná a spokojná 😲 😎

lubiduch
21. jan 2015

@nikuskanikuska pozri, spravila si blbost, niekedy ludia konaju skratovo (to s tym mailom)...Ale ked proste mu povies ze si tehotna, podla mna by sa mal inac zachovat a na taketo hluposti zabudnut a nie ze ta odignoruje.
Co by som spravila ja? Prestan sa trapit, budes mat dietatko, to je super!...no tak budes slobodna matka, nebudes prva ani posledna. Pises ze mas 32 rokov, ber to tak ze vsetko malo byt presne takto! Mozno by si bez tohoto chlapa k dietatku tak skoro neprisla 🙂
Pocas tehotenstva skus vyhlasenie o otcovtve ziskat, aby bol zapisany v rodnom liste a platil vyzivne.
Ak budu mat ludia blbe otazky s kym si tehotna, tak proste povedz to je je jedno, nezijeme uz spolu, ale na dietatko sa velmi tesim.
A uvidis ze ked sa narodi budes najstastnejsi clovek na svete, budes mat svoje dietatko! niekoho komu mozes odovzdat celu svoju lasku a starostlivost! Uvidis bude to laska na prvy pohlad....
Ak sa tvoj priatel (resp. ex priatel) nevie cez to preniest, prenes ssa cez to bez neho....jedina cesta!
Drzim palce a krasne tehotenstvo zelam! A hlavu hore, stavaju sa aj horsie veci! 😎

nikuskanikuska
autor
22. jan 2015

@lubiduch veľmi ďakujem za povzbudivé slová 🙂

Strana
z2