icon

Smutná nálada bez manžela

21. mar 2023

Môj manžel robí na turnusy.jeden týždeň je doma a druhý v práci.presnejšie 8 dni v práci a na ten 8 deň poobede príde a potom 6 dni je doma.keď je v práci je tam, domov nechodí.má to ďaleko.som cely týždeň len s deťmi.ten týždeň čo je doma zbehne rýchlo a ten druhý je pre mňa nekonečný.celý čas som bez nálady, stále na neho myslim, chýba mi.už sme sa rozprávali nech zmení prácu a príde tu, ale nechce.tam sa mu páči a vie to robiť.od školy to robí, nič iné by ho nebavilo robiť a je vo svojej profesii dobrý aj ho už povýšili.my za ním ísť nemôžeme tu máme dom, syn tu chodí do školy, má tu kamarátov.keď sme stavali dom, pracoval poblízku, ale zmenilo sa to.kamarátky tu nemám, sme malá dedina a moje kamarátky sa odsťahovali.a nové tu nemám a sj tak nie je čas, mnohé už pracujú, deti v škole a potom sa učia.ja som na materskej s malou dcérkou.je aktívna, dosť ma vyčerpáva.ten týždeň čo je manžel doma aspoň večer pomôže.cez deň veľa robí na dome.ako sa zbaviť smutlu?určite ste tu niektoré, ktoré máte manželov na turnuse, týždňovke alebo v zahraniči.ako to zvládate?

autor
21. mar 2023

@taminka1986 mas manzela doma?vacsinou to ludia nechapu az pkkym to nezaziju.a ako vidim vacsina mi tu radi odstahovat sa za nim, co u nas zial nejde...najviac by malo zalezat na rodine

mima1608
21. mar 2023

Moji krstní rodičia podobne fungujú už cez 20 rokov. Krstný je 3 týždne v zahraničí a 3 týždne doma. Je to len o zvyku. Krstná bola tiež znudená, ale časom si našla prácu, keď jej deti trochu podrástli a berie to v pohode ☺️

koniarova
21. mar 2023

Jasné,že mu to vyhovuje. Má svätý pokoj. Ideálne,pre chlapa.

autor
21. mar 2023

@mima1608 ja di tiez mydlim, ze ak by som mala pracu bolo by to pre mna lahsie.no zatial pracu nemam

autor
21. mar 2023

@koniarova ale zase nie vsetci chlapi maju pracu prec.su aj taki, co su doma

akvi
21. mar 2023

Tak keď je presvedčený o svojej pravde, ťažko s ním. Neviem, či si uvedomuje, že sa môžete odcudziť a príde o rodinu. Lebo ak nemáte jasný cieľ, pre ktorý on je preč, tak to pre teba nevyzerá dobre. Skús sa s ním dohodnúť, že nech začne uvažovať o zmene a že proste na tej zmene aktívne pracovať. To neznamená dať hneď výpoveď a zobrať prvý job, ktorý sa ponúkne. Prvý krok je vždy pripustiť si, že takto to dlhodobo fungovať nebude, keď ty budeš vkuse nešťastná. My vždy ked sme sa rozhodli pre zmenu, tak to trvalo zhruba ten rok. Aj teraz napríklad muž menil prácu a 1x o tom začal hovoriť pred 2 rokmi, akurát korona to pozdrzala, nechcel riskovať, keďže robil v kritickej infraštruktúre a mal prácu istú, nie ako iné odvetvia. Takže sa to pozdrzalo, ale tiež to proste zrelo, od toho rozhodnutia po realitu. Ja nie som za radikalne riešenia, vždy to začína nejakou dohodou. Určite by pomohlo, ak by tvoj muž pripustil, že dlhodobo takto fungovať nemôžete. Skús z neho dostať, že ako si to predstavuje do budúcna. Že dokedy to chce takto ťahať. Že si ochotná ešte vydržať, koľko - pol roka, rok, ale že potrebuješ fungovať inak. A teda mne by nevadilo sa ani sťahovať, ak by to bolo jedno z riešení, ktoré by muž navrhol. Veď to nie je zlá skúsenosť, skúsiť si bývať v rôznych mestách.

smutnamama1981
21. mar 2023

Ja som bez manžela polrok je od jeho odchodu do nebíčka , chýba neskutočne,na všetko sama z deťmi , absolútne žiadnej pomoci od nikoho, deti majú len 4 a 6.rokov ,(chlapci), stále sa pýtajú kde je tatok...😢🖤

marca12
21. mar 2023

Ako tak citam diskusiu,zmenit sa to neda,za nim nemozte ist,jedine,co vies urobit-zmenit svoj postoj. Da sa to. Vzchop sa a nefnukaj. Ked su muzovi prednejsie peniaze ako rodina,nenarobis nic. Vies zmenit len svoje myslenie,ale tebe sa asi paci utapat sa v smutku. Najdi si konicky na vecer. Cez den ti musi s detmi zbehnut den a ked si na vsetko sama. Tak si dopraj vecer pre seba. Zacni pozerat nejaky serial alebo filmy,citaj knihy alebo sa venuj rucnym pracam,maluj,lusti krizovky,skladaj puzzle cokolvek,co ta bavi. Zacvic si ved len cvicenie ti zaberie min.30 minut. Si panou svojho casu,tak to vyuzi.

reanda
21. mar 2023

nie, nie sme uz spolu

luccija
21. mar 2023

Jedna rodina na našej ulici menia krajinu každé 3 roky kvôli mužovej práci Egypt, Saudská Arábia teraz Kanada.Deti menia školy, priateľov vedia jazyky sú všade doma...a to menia kontinenty, kultúru ty by si zostala na SK.

yoxinka
21. mar 2023

@luccija
Tiež poznám takú rodinu. Muž je diplomat, žena učiteľka. Pôvodne sú z Číny a tí už tiež žili na každom kontinente. Presne, deti menia školy, vedia jazyky. Ženská je Číňanka, ale tak krásne hovorí slovensky, že som nechápala.

stvura
Odpoveď bola odstránená
autor
22. mar 2023

@akvi on nenavrhne iné bývanie.určite nie.dom sme stavali svojpomocne.veľa sa tam narobil a teraz, aby ho predal určite nie.ešte tam ani poriadne nebývame.a sme v lokakite kde domy nie sú až tak žiadane to by sme ho predali pod cenu.ale on by to nedivolil.už jednu žiadosť posielal bližšie, vyzeralo to nádejne, ale neozývajú sa tak asi ho nevybrali.stáke vraví, že tak pracovať nechce, ale ako dlho to ešte takto chce ťahať neviem.vravela som mu, že ho potrebujem teraz keď sú deti malé.keď budú veľké už samostatné vtedy už nemusí prísť.

autor
22. mar 2023

@smutnamama1981 máš to veľmi ťažke aj detičky.úprimnú sústrasť ❤

sticker
autor
22. mar 2023

@marca12 chcem sa vzchopiť, nefňukať a byť silná.nedarí sa mi.večer už mi veľa času na relax neostáva.malá mi neskôr zaspáva a som už unavená.väčšinou som ešte hodinu hore a idem spať aj ja

autor
22. mar 2023

@reanda ti je mi ľúto.a toto nechcem.nechcem sa s nim ocudziť

autor
22. mar 2023

@luccija
@yoxinka tak toto by pre nás nebolo.nie sme so synom takí ľuda, čo si hneď všade zvyknú.manžel by tiež nechcel.syn je prvák zvyká si na školu.bolo by to dosť blbé v 4.ročniku chodiť inde v 7 zase inde a stále si zvukať na nový domov.manžel je teraz len po ubytovniach.

autor
22. mar 2023

@stvura nie on nepracuje na železnici.

akvi
22. mar 2023

No evidentne ťa tvoj muž buď nepočúva poriadne, alebo mu nedochádza alebo ťa má na háku 🤷 Toto nie je vzťah, to je také kvazi spolužitie. Btw my sme si dom tiež stavali svojpomocne, ale ak raz príde deň, že sa treba posunúť, tak ho kľudne predáme. Mi to príde až komické, že on by akože dom nepredal, lebo sa na ňom narobil, ale pritom tam nie je poriadne. Inak ešte mi napadlo, skús mu začať prácu hľadať aj ty. Ja som takto každé cca tri dni vzdy mrkla na profesiu a ak som našla niečo zaujímavé, povedala som mužovi. To, čo s tým on spraví, je samozrejme na ňom, ale môj napríklad uvítal, že som hľadala, on na to nemal čas. Ale tvoj obávam sa, že to neprijme úplne nadšene, ale skúsiť by som skúsila.

autor
22. mar 2023

@akvi určie mu to dochádza , ale je presvedčený o svojej pravde.vravela so mu, že on je týždňový manžel.kedže týžden je doma a týždeň preč.vtedy mi povie, že x párov tak funguje a nechodi di nemecka na 3 týždne a potom týždeň doma.či by som tak chcela.no nie nechcela, ale ani to naše mi nevyhovuje.tak 12 dni v mesiaci je doma tak ctedy je.podľa toho aký mesiac.niekedy to vyjde aj na viac dni.on má veľa známych on o tých ponukách vie.jemu stáke niekti vola a vravia si kde hľadajú ľudi.raz našiel inzerát na nejakú takú čo nepozná a vravel, že to by nešiel.ale to bolo aj tak ďaleko.o tých na Slovensku oni vedia.ak priamo on nie, ale vedia iní a vedia si overiť čo je to za firmu.tak aj o tych ponukách vedia.

koniarova
22. mar 2023

Už sa odcudzuješ. Len si to nechceš priznať.

reanda
22. mar 2023

tak u nas bolo tych veci viac, ale toto k tomu tiez prispelo
ono to casto nie je lahke rozhodovanie, lebo ak az prilis neskoro zistis, ze s partnerom nie ste uplne kompatibilni a nedokazes sa stotoznit s tym, ze musis robit kompromisy, v ktorych ti nie je dobre, tak to proste nema ine riesenie, ako rozchod a to vypada tak radikalne, ze vacsinou to zamietnes a povies si, ze vsak nejak to vydrzis, ved to nie je tak zle.. ale proste ten vztah to narusi, ci chces, ci nechces a postupne to k tomu rozchodu aj tak dospeje.. a niekedy je vhodnejsie netrapit sa zbytocne dlho..
este by bola moznost, ze to takto vysvetlis partnerovi, ze to nie je len o nejakom tvojom vymyslani, ale ze sa vazne obavas odcudzenia a narusenia vztahu, nech si uvedomi cely rozsah problemu, ale ani to niekedy nepomoze.. moze to nepochopit a moze byt na tom aj tak, ze ani on nie je schopny ti vyhoviet, lebo by tym isiel sam proti sebe..
niekedy je na tom najtazsie to uvedomenie, ze to 'pekne' riesenie, bohuzial, nie je mozne ☹

luccija
22. mar 2023

Chápem Ta, ale čo chces robiť??dom predať nechce, lebo ho postavil pracu ma akú má vedela si aké má zamestnanie a asi ho nechce zmeniť, odsťahovať za ním sa nechceš zostava Ti len sa s tým zmieriť.Alebo nech hľadá rovnako dobrú prácu blizsie

franica
22. mar 2023

Ja ti rozumiem a tiež by som s takýmto rodinným životom nebola spokojná ani šťastná. Verím, že u niekoho to funguje roky, ale komu to vadí, tomu to vadí a nezvykne si.
Vidím ale pozitívne to, že si tvoj muž poslal žiadosť na bližšie pracovisko- okej, teraz mu nezavovali, to ešte neznamená, že mu nezavolajú neskôr alebo z inej firmy, ale z toho mi vyplýva, že si ťa zato vypočul a keď bude možnosť, tak tú prácu zmení. Možno teraz ešte treba vydržať, ale ak si bude neustále hľadať bližšie, musí sa mu to raz vydariť. Neviem, v čom pracuje, ale ak v tom je dobrý, tak neverím, že by si nenašiel aj vo vašom okolí. Držím palce, nech to vyjde 🙂

autor
22. mar 2023

@koniarova preco myslis?

koniarova
22. mar 2023

Lebo ťa muž nechápe a ani nechce pochopiť. Jemu je takto dobre.

autor
22. mar 2023

@reanda vo vela veciach mas pravdu.ale rozchod obidvaja odmietame aj ked sa casto hadame rozchod nechce ani jeden

autor
22. mar 2023

@luccija chcem, aby pracoval blizsie vo svojej profesii.a ak to nejde co teraz nejde tak aby som to vedeka prijat a netrapila sa.neviem preco hlava si ide stale svoje.a som smutna

autor
22. mar 2023

@franica aj ja poznam pary, ktore takto funguju roky a obdivujem zeny, ze to takto oddelene zvladaju.mnohe z nich su spolu len jeden tyzden v mesiaci.mne sa to zda velmi malo, ale funguje im to.dufam, ze sa toho dockam, ze bude mat pracu poblizku

dennissa16
22. mar 2023

No je to preto, lebo si sama zatvorená doma, bez kamarátok, nesoferujes, čiže sa ti nedá len tak chodiť niekam. Skus zmeniť napr toto. Urob si vodičak, sadnes do auta a ideš s dietatom za kamarátkou, do centra, do mesta, do prírody .... Si myšlienkami orientovaná len na manžela akoby sa nedal inak plnohodnotné tráviť deň.
Prepáč, naozaj nepochopím. Keď je iba 8 dní preč.... A písať tu o rozvode a odcudzení a neviem akom ťažkom živote.
Nemáš koníčky, nemáš sociálny život, ale to sa dá zmeniť, keby si chcela... Ani by si sa nenazdala ako by ti tie dni ubehli