Smutné 10. výročie svadby. Potrebujem nestranný pohľad
Zienky, potrebujem nestranny pohlad.... Vcera sme mali 10.vyrocie svadby. Sme na dovolenke pri mori a moj manzel sa zmohol len na mimovolne strngnutie poharikom s „humornou“ poznamkou, ze kolko on chudacik so mnou vydrzal. Cakala som aspon kvet odtrhnuty pred hotelom, ale nic. Minuly rok ma na dovolenke prekvapil krasnou kyticou, tak som cakala nieco podobne. V noci som to nevydrzala a plakala som do vankusa. Pytal sa ma, co sa stalo. Odpovedala som klasicky zensky „nic“. Nevladzem mu vysvetlovat, ze mi je z toho smutno. Jeho reakciu poznam. Urazi sa, ze on pre mna vela robi a ja som hysterka. To proste nema vyznam. Pravdou je, ze nase manzelstvo prechadza momentalnou krizou, ale posledny tyzden na dovolenke je super.
@smutnazaba co ja ti viem. Ono to velmi zavisi aj od toho aky mate vztah. My s mm napriklad mame stastne manzelstvo a do kina, na vecere chodime len tak, darceky si tiez kupujeme ked sa nam nieco zapaci a hotovo. A kam tymto smerujem? Na vyrocie si len pritukavame (castokrat dokonca zabudnem 😀 ). To iste narodeniny a "oficialne" sviatky. Jednoducho ked je vztah vydareny, tak je sviatok kazdy den a nie v specialne urcene prilezitosti.
No a humorne poznamky mame stale ("Kurnik, tolko rokov ta uz trpim, nacase ta vymenit" a podobne) a smejeme sa z toho obaja.
Podla mna len reagujes na krizu ktoru ma / mal vas vztah. A preto ta tieto veci zneistuju. Plac do vankusa a ufnukane "nic" su na dve veci. Bud ta to trapi a porozpravate sa o tom, alebo to nechas tak. A uplne na zaver, co si dala manzelovi k vyrociu ty? Vsak ked ti zalezi na tychto veciach, sprav prvy krok a manzelovi venuj kyticu ty. Aspon sa nasmejete a on bude vediet co ocakavas.
@smutnazaba buď rada, že po 10-tich rokoch si vôbec na výročie spomenul 😅 Ale tak vážne.. chlapi nevedia čítať myšlienky. Na jeho humornú poznámku si mohla reagovať podobne humorne.. že napr. za to, čo si si vytrpela ty, by si si zaslúžila aspoň kvietok.. Možno sa nám teraz ľahko hovorí, mala si očakávania a tie neboli naplnené. Večer sa ťa opýtal čo ti je, videl že sa za niečo trápiš..ale tvoje "nič" považoval za ozajstné NIČ a tým je to pre chlapov vybavené, viac to neriešil..
Ja by som to nebrala až tak tragicky, namiesto plakania do vankúša ste mohli v tej posteli robiť niečo iné 🙂
A ozaj, čo si mu dala ty?
ahoj 🙂 @smutnazaba, nebuď smutná 🙂 ja som nikdy nič nedostala na výročie, skôr niekam zájdeme,urobíme si pekný deň/noc 😝 , vlastne ani žiadny dar na výročie nečakám, lebo najviac pre mňa je, že sme spolu a ten deň je len taká menšia oslava nášho vzťahu. A tiež obvykle počúvam od Mareka v tento deň, že ako to so mnou môže vydržať, diví sa že ešte nie je zavretý na psychiatrii 😀, veď to je len sranda. Teda, aspoň dúfam, že som neni až taká strašná 😀. Ja by som sa moc na výročie nesústredila na darček, ale namiesto plakania do vankúša ste si mohli spraviť pekný večer, mohla si začať ty - ako sa vraví, chlapovi nestačí naznačiť, jeho treba kopnúť do hlavy, aby pochopil. Na 11. výročie preber iniciatívu ty a 12. už pripraví niečo aj on sám🙂. Tiež to máme ako
@viera27 s manželom, hocikedy za mnou dorazí s čokoládou alebo ma zavolá na zákusok, večeru, do kina. Je pravda, že teraz máme fin. krízu, tak mi musí stačiť aj shake z Mekdonaldu 😀. Ale presne ako píše Vierka, aj z obyčajného dňa máme sviatok 🙂
ahoj netrap sa ak tvoj manzel nedokazal si lepsim darcekom pripomenut vase vyrocie tak nic uz necakaj pr teba to bolo dvolezite pre neho nie pises o krize obcas ju mame vsetci no zalezi o aku krizu ide ved uvidis ako sa bude dalej spravat a podla toho sa zariadis ak sa jeho spravanie nezmeni tak ty sa utrapis k smrti drzim ti prsty
preco sa na vyrocie cakaju darceky? manzel si spomenul, aspon ste si strngli a to je dolezite, ze nezabudol. a ta jeho poznamka, ze kolke roky je s vami, to zrejme myslel ironicky, ako zart. to, ze vlani ste dostali kyticu a tento rok nie, ved to by vas nemuselo tak nahnevat. mozno je to tym, ze mate krizu, mozno tento rok nebude ziaden dar a ked kriza prejde, tak buduci rok zasa dostanete dar, alebo kyticu. verim, ze vas to mozno vyviedlo z miery, ale manzelstvo, ale i kazdy vztah je ako rovnoramenne vahy {raz dole, raz hore}. a vy ste manzelovi co dali na vyrocie? myslim, ze sa trapite zbytocne.
@smutnazaba vies co...ja som sa uz parkrat aj s mm zamyslala nad tym preco vlastne mam stale nejake ocakavania k tymto vyrociam a sviatkom a ci FAKT potrebujem pozornosti k tomu aby som mala pocit ze je lepsie manzel alebo mame lepsie manzelstvo???
najma odkedy mame dieta tak si uvedomujem ze najvacsi dar je prave nas syn a to ze sme spolu, zdravi a mame sa radi...
takze naposledy ked som sa odula kvoli tomu ze som nedostala nic od neho na Den matiek 😀 (co by mi mimochodom ani nenapadlo keby som tu na MK necitala ze ostatne baby nieco dostali 😎 ) tak som si to raz a navzdy vyriesila - ak straaaasne nieco chcem, proste mu to poviem...ak nieco spravi len tak je to pre mna krasne prekvapenie a vazim si to...ano, ano, ano...viem ake je uzasne na kazdy sviatok tesit sa pozornosti svojho manzela a mat prekvapenia vo vsedne dni...no ale netreba zas na to pozerat tak ze cim mensi darcek alebo ziadny tak tym horsi manzel...niektorym to fakt "nedocvakne"
u nas napr. mi muz uz polroka pred porodom planoval darcek "za syna" lenze mi aj povedal co to ma byt a mne sa to nepacilo...tak som povedala ze toto nie a odvtedy sa na to pomaly zabudalo...az raz som si vymyslela co chcem a rovno som to povedala a nedavno ked sa pytal co chcem na narodky tak som mu musela aj ten darcek za porod pripomenut, on si ani nepamatal co som to chcela 😀 no ale mam kvoli tomu plakat? viem ze ked si to vyberiem, tak mi to kupi a z lasky, inak by to nerobil...a kedze som si vybrala aj co chcem na narodky, tak sa uz vopred mozem tesit na to co dostanem 🙂
takze smutna nebud, skus na to inak pozriet...a btw co si mu dala ty na 10.vyrocie? 🙂
Pravidelne kazdy rok zabudnem na nase vyrocie sobasa a pravidelne kazdy rok si poviem, ze nabuduce uz urcite nezabudnem! 😀
Manzel mi vacsinou prinesie nejaku cokoladku alebo malu kyticku, ziadne velke dary, to nemam rada.
ja tiez bezne zabudam na vyrocie svadby, obcas si manzel spomenie mesiac pozadu, ze sme ho znova prepasli. ked sa vsak blizilo 10.vyrocie, tak aby sme nezabudli, dopredu sme si rezervovali stol v restauracii a dali pripomienky do kalendarov 🙂
ja som muzovi asi 2 roky hovorievala, ze tuzim po kytici tulipanov a normalne sok, ked teraz k meninam naozaj boli 1x tulipany.
najhorsie je, ze tento rok som zabudla na synove meniny. darcek kupeny podla jeho predstav a 3 tyzdne po meninach. totiz sme prisli z dovolenky, narychlo pobalit deti na dalsie prazdniny a na meniny sa zabudlo, a teraz nie je doma...
ja by som to brala pozitivne, ze si muz aspon spomenul, na dovolenke inak bezi cas a ja vtedy vobec nemam predstavu o datume a niekedy ani o dni v tyzdni. skus mu navrhnut, ze ked sa vratite, ze stravite spolu cas napr. v restauracii, pojdete na kavu, do kina... a darujte si to k vyrociu - hlavne ten spolocne straveny cas
ja by som sa tymto teda vobec netrapila..ale ako pisu uz ine zienky, mozno si na to citlivejsia kedze mas pocit, ze mate celkovo krizu a potrebujes pozornost, nieco co ti dokaze, ze az take zle to nie je a toto je to na com si zakladas...my mame tiez taky vztah, ze sviatky a vyrocia nikdy nehrali rolu, obcas to drahemu nenapadne pripomeniem par dni dopredu, tiez takou kadejakou poznamkou, ze to bude uz x rokov co sme spolu a to presne v ten a ten den..ale to tak zo srandy, vacsinou to tiez skonci len tym, ze si dame cokoladu alebo len tak pusu...moj mm nikdy oslavovat nic nechcel, ma rad ked si kupime darcek ci kvietok kedykolvek v roku, nie na urcene dni..a on to tiez necaka..zvycajne na narodeniny sa ma spyta, ze kolko to ma vlastne rokov, ze on ani nevie 🙂 ja sa snazim ho ako tak motivovat k darceku aspon na Vianoce, zvyknem mu pomoct pochopit co by som chcela, ale inak nie..tiez uz tu spominane sviatky ako den matiek- to by ma ani nenapadlo nieco ziadat, ale potom mi kamaratky rozpravaju o ranajkach do postele, kyticiach a romantike a mi to aj luto pride, ale ledva som si ja na ten sviatok spomenula, moj mm o tom ani sajnu nemal..kazda zena ma radost ked je obdarovana a ked si drahy spomenie, ale netreba tomu davat prioritu prave v konkretne dni, pokial je vztah v poriadku...
no booze t, si vobec spomenul, moj muz doteraz po 17r nevie kedy presne mam narodeniny, tusi ze teraz dakedy ale termin presny nehrozi ( ani jeho mamy, otca a pod), keby som mu 2t pred sviatkom nevravela ze o 9dni vo stvrtok, mam narodeniny, o 6dni vo stvrtok..., zajtra si nerob plan mam narodeniny... tak by som revala do vankusa stale. Vyrocie ani neriesim, kolkokrat zabudnem aj ja.
A ako sa pytaju baby predomnou, co si mu dala ty? mne je to take smiesne, davat si dary "na vyrocia" sak sme radi ze sme spolu sa objimeme, my z muzom si podame ruky akoze vazna gratulacia typu " gratulujem si ze som s tebou tolko vydrzala" a zije sa dalej. Ked chcem dar , tak asi tak ze chod tam a tam a za tolko EUR v takej farbe, taku velkost, dakujem.
@smutnazaba nj, rozdielny pohlad muza a zeny. ja som k prvemu vyrociu dostala malu fialku v kochliku a k druhemu som si uz kupila preventivne po tyzdnovom cakani saty :D manzel mal hlavu v smutku a nevedel nic vymysliet. v ponuke bola sol do kupela :D no tak som to zobrala do vlastnych ruk. on nie je romanticky typ a tak nemam ani velke ocakavania - len by som si zarabala na sklamanie. ale povedal, ze nech to je navdy a tie dva roky len zaciatok a to ma velmi potesilo 🙂))) hlavne ze je kazdodennost prijemna 🙂
...a čo si pripravila Ty pre neho?
@cloister neviem, ci to bolo mienene na mna. len mam pocit, ze sa tu na modrom koniku ludia podozrievaju z hluposti niekedy. teraz dostal luxusne hodinky a pozvanku na veceru na kt. ale koli pracovnemu zatazeniu nemal zatial cas. nesedim pasivne v kute a necakam na princa ;)
na dovolenke super, muž si spomenul, tak nechápem, čo fńukáš do vankúša 😕
bola to otazka pre zakladatelku 🙂
Na dovolenke sa niekto registruje a rieši takúto blbosť na MK? To nie je lepšia zábava?
na vyrocie si zvykneme niekam vyrazit spolu naplanujeme nejaku navstevu divadla alebo proste nieco kde sme sami aj ked za 4 roky sa to podarilo len dva krat lebo sa nam den pred vyrocim narodila dcerka ale nevadi je to spolocna chvilka a preto nejake velke dari co prekvapenia necakam
ved tá dovolenka v čase výročia je super daček, čo viac si priať byť spolu v krásnom hoteli, s milovaným mužom, pohár šampanskeho🙂ja by som si to vychutnávala
citajuc tuto temu som manzelovi sediacemu oproti napomenula: neopovaz sa zabudnut na nase vyrocie svadby! /25.9/ hned si zapisal do mobilu jak pripomienku...esteze je ta technika 😠 ked si ani prve vyrocie svadby nemoze zapamatat 😕
ešte ma napadla taká vec ked prispievateľka
@smutnazaba bola sklamaná že jej muž nedal darček na výročie, tak čo si mu dala ty? ak nič tiež to mohol zobrať ako ty ale ked si poviete že dovolenka je krásny darček ( a nie je to lacná záležitosť, my na dovolenku nemáme peniaze 12 rokov, vždy je dačo potrebnejšie doma)
mne by ten štrng s vinkom uplne stacilo,ja som sa 10 vyrocia svadby ani nedockala ako aj vacsina mojich kamaratiek....urcite by som bola radsej 10r v harmonickom vztahu na spolocnej dovolenke...ako po 7r.zistit ze zijete s uplne inym clovekom ako ste si brali a riesit rozvod....
my máme dnes 16. výročie, nie svadby, ale začiatku nášho vzťahu. Ja som zabudla, ale od mm som dostala velikú čokoládu. On nie je sklamaný, lebo vie, že pri dvoch bosorkách, + zajtra cestujeme na 8 dní, mám čo robiť a nie rozmýšlať, že kolkáteho dnes je 😒 Teraz popíjame vínko a tešíme sa na zajtrajšiu dovolenku 😀 😀 😀 Na výročie svatby chodíme na večeru. V máji sme mali 9 rokov čo sme sa brali 🙂 🙂 🙂
môžem sa spýtať čo si čakala okrem kvetu?drahšie víno?alebo že ťa pozve na dalsiu dovolenku? a co si mu dala ty?ak toto je kriza vasho vztahu tak by som chcela vediet ake to je ked vam je dobre 😅 😅 😅 neber to v zlom,ale mam pocit že nevies co od dobroty 😉
@smutnazaba vies, chlapi to tak nevnimaju. Je to sice brutal "romanticke", ale musis na rovinu a aspon mesiac predtym, ze sa tesis na dovolenku, mimochodom prave tam uz budeme mat 10. vyrocie sobasa, ako krasne nam to vyslo, mohli by sme si urobit romanticky vecer a pod. Kazdy den, alebo kazdy druhy mu to takto pripominat a potom to zaklincovat asi tym, ze aky je skveli, ze to takto vymyslel v case vyrocia ist na dovoleku... Chlapi su zvlastne "zvieratka", ja neodpovedam nic, lebo som zistila, ze to nema zmysel. Poviem narovinu, ze som "nasr...a", lebo toto a toto a funguje to 😉
tazky zivot vedu materialisticky zalozeni ludia...
jaj,, buď vďačná za všetko. my si s manželom nemôžme dovoliť ani dovolenku raz za rok. pre nás je každý deň nádherný. nevravím, aj my sme mali svoju krízu. ale prežili sme ju. máme krásnu dcérku a teraz čakáme druhé bábätko a tešíme sa spolu. my si na výročie dáme pusinku sladkú, pomaznáme sa, keď financie povolia, tak nejaká večera, na sviatky si kúpime nejakú drobnosť, niekedy aj nič, hlavné, že nezabudneme. a zase aj počas roka si kúpime, keď vidíme niečo pekné 😉 veď sú aj dôležitejšie veci, ako dostať darček. veď môžeš byť šťastná, že ste spolu na dovolenke, že ste si pripili. veď to je nádhera. a my si s mužom tiež občas šplechneme. jaj ty bosorka, koľko si ja pri tebe vytrpím. jaj ty hurvínek, neprežil by si deň bezo mňa. a teraz najnovšia téma je o tom, že on chce syna, lebo tretiu babu mať doma, tak sa zakvačí. veď ale to netreba takéto brať vážne. 🙂 a keď si plakala, tak už si mu mala povedať, o čo ide. chlapi nemajú také zmysly ako ženy. keď mu povieš nič, tak sa otočí, ľahne si a spí, keď nič tak nič. treba spolu komunikovať. o všetkom. o každom probléme, či pocite. aby sa to nehromadilo a nevznikali konflitky zbytočne 😉 ono to do tých chlapov vojde, aj keď si myslíš, že je to zbytočné 😉 lenže netreba len od neho očakávať nejaké prekvapenia. skús byť ty tá iniciatívna. môj muž je antiromantik a zo začiatku vzťahu som mu nosila do postele raňajky. pochopil a neskôr mi ich začal nosiť aj on. keď niečo od chlapa chceš, musíš mu to ukázať. 😀 jak malému dieťaťu 😉 česť výnimkám romantickým. lebo tým to napadne také prekvapenia robiť aj bez pomoci 😉
tak ti prajem, aby ste tú krízu zažehnali a váž si naozaj toho, čo máš. život sa môže zmeniť z minúty na minútu a ešte len potom človek ľutuje 😉

mozno chysta prekvapko doma.