icon

Smutný povzdych na večer

16. okt 2023

Smutno mi je ake osudy sa dejú, už som to tu premazala asi 5krat aby som vynechala detaily pre istotu, ale rozmýšľam už 2 dni nad tým aký život čaká to malé dieta, matka si doslova zmizne s ďalším chlapom a deti nechá rodinnému príslušníkovi ktorý ich nechce,jedno dieťa berie k sebe prvý bio otec a o druhé akosi nie je záujem zo žiadnej strany a najradšej by ho dali do dojčenského ústavu co asi nie je len tak, takže jedine co to dieťa teraz čaká je naplnenie základných fyziologických potrieb - lebo však k stromu ho odložiť nemôžu - len teda aby prežilo, bez naplnenia ostatných potrieb, kým sa ho nepodarí "zbaviť" . Dá sa teda len tak ľahko vzdať rodičovskych povinnosti? Kedy nastupuje na rad sociálka? Či kým ma dieťa jedlo, je čisté a ma strechu nad hlavou tak je jedno ze žije bez pocitu lásky, záujmu a duševného rozvoja a hlavne bez rodičov? Poprosím ale bez hejtu, absolútne neviem ako to funguje v právnej rovine, ako sa to rieši, ako sa postupuje, len mi je z celej situácie veľmi smutno.

Strana
z2
autor
16. okt 2023

@pribinak ďakujem ešte raz si poklad

pribinak
16. okt 2023

Nie je zač 😊

Len treba všetko cez kuratelu a súd

ljzozv
17. okt 2023

Ja len poznámka. Napísala si, že otec chodil domov raz za tri mesiace na týždeň ? Toto je celé zle. Ja viem, že aj sú tam exekúcie, tak peniaze.treba, ale udržať rodinu je v podobnej situácii veľmi ťažké.

anna777115
17. okt 2023

Dieťa, pokiaľ rodič, nie je zbavený rodičovských práv, ide do profesionálnej rodiny a na adopciu môže ísť, len právne "voľné" dieťa, to znamená že rodičia sú pozbaveny rodičovských práv.V dnešnej dobe, už žiadne dojčenské ústavy nefungujú.Na, dieťa má nárok najbližšia rodina, pokiaľ rodičia o neho nejavia záujem, alebo mu nedokážu poskytnúť adekvátnu starostlivosť.Takze, určite, to nefunguje tak, že si hockdo môže zobrať,cudzie dieťa do opatery.Aj, pokiaľ, je dieťa právne voľné,tak ide na adopciu podľa poradovníka a čakákačky...

jumama
17. okt 2023

Ja si myslim ze ta matka je stihatelna za opustenie dietata. Ak by sa to nejak cez Urad prace, socialnych veci a rodiny riesilo, urcite by ste sa dozvedeli viac. Matku asi ta jej matka sama nenahlasi na socialku, mozno caka ze je to len dajaky docasny vylet a najpravdepodobnejsie je, ze tu dceru osud zase raz preplieska a vrati sa domov tehotna domov s tretim, bez chlapa... Ak je v centre zaujmu dieta, kludne sa chodte informovat na UPSVaR, nemusite menovat, ale urcite vam vzsvetlia vsetky postupy... a mozno potom ich poradit tej babke dietatka - nech sa rozhodne, pomoct jej riesit tu situaciu, alebo cez toho ocka to skusit riesit, tiez tak, ze mu pomoct - nech sa ide informovat, povedia mu moznosti...

ma77
17. okt 2023

@ljzozv Ano fungovanie rodiny ked je chlap preč 3mesiace nie je med lizat, ale otec dietata sa aspon snažil makal a posielal peniaze chcel sa zbavit exekucii posielal partnerke a dietatu a čo mal z toho ?akurat to že mu ta jeho slavna partnerka opustila dieta a zdrhla s nejakym boh vie s kym lebo nevedela vydržat 3mesiace bez .....mimochodom matka roka opustit dieta kvôli chlapovi toto nepochopim nikdy a ta jej matka no coment aj keby z posledneho ale nikdy v živote by som neodmietla moje vnuča moju krv☹

ljzozv
17. okt 2023

@ma77 veď to, že toto môže viesť len k odcudzeniu sa v rodine 🤷🏻‍♀️
Matku a starú matku radšej nejdem ani komentovať

Strana
z2