icon

Snaha partnera

18. jún 2022

Ahojte, partner mi často hovorí, že nikdy pre mňa nebude robiť veci mimo svojej konfortnej zóny pri ktorých on nieje šťastný (napr. niečo iniciovať - byť iniciátor nejakého stretnutia, pozvania, výletu atď. je toho viacej) Povedal mi, že pre neho je dôležitý hlavne on a je jeho šťastie až tak ja a moje a nebude robiť veci ktoré sa mu “nechcú” Taktiež mi hovorí, že nieje človek, ktorý by sa snažil (potešiť ma, robiť šťastnou), že on je jednoduchý, nepotrebuje toho k šťastiu veľa a jemu je dobre tak a viac sa snažiť nemá prečo. Ja ani neviem ako mám na take reči väčšinou reagovať. Zostanem vždy hrozne sklamaná a bez slov. Snažia sa vaši partneri, aby ste boli šťastné? Robia preto aj veci ktoré by normalne nerobili? Ďakujem

78787878
19. jún 2022

Dievca, ved Ti na rovinu hovori, ze Ty si pre neho menej ako pes, tomu da asi aspon nazrat. Ty sa mas snazit, ked chces byt v pritomnosti jeho velicenstva. Prepac, Ty si psychicky OK, ked toto povazujes za vztah?

jaskolka
19. jún 2022

V podstate ti hovorí, že si pre neho úplne "nepodstatná". Presne ako píšeš, keby si tu zajtra nebola, vezme to na vedomie a ide ďalej si robiť, čo ho baví a teší. Ty to očividne nie si.
Ozaj chceš s takým človekom byť celý život?

sense
19. jún 2022

Povedal ti to na rovinu, s ty máš možnosť voľby bud to budeš akceptovať aj za cenu ze čím dlhšie budete spolu tým nestastejsia budeš, lebo nedostaneš to co ty pitrebujes, alebo vo vzťahu ostaneš a zvykneš si a časom zistíš že ho ani nepotrebuješ a budeš si aj tak svoj život ale *budeš mat vztah" alebo zides z kratšej cesty hned

danica2711
19. jún 2022

dievča, pošli toho debila do teplých krajín, a to čím skôr. Veď ťa nemá za nič, reči, že ťa ľúbi, sú len kecy, a že je s tebou šťastný? To je pekné, ale vo vzťahu majú byť šťastní obidvaja. Tebe toho zjavne k šťastiu hooodne chýba, tak načo ostávať s človekom, ktorý ti explicitne vysvetlil, že nikdy neurobí nič, aby si bola šťastná?

petronellla87
19. jún 2022

Tak to je jeden z najväčších chujov o akých som tu na MK čítala, taky človek podľa mňa ani nevie niekoho lubit

viestta
19. jún 2022

Keby mi na rovinu povedal, že ma nepotrebuje robiť šťastnou, tak to by som mu na rovinu povedala Maj sa krásne a užívaj si sám so sebou. Je to sebec, s takým zbytočne marnit xas.

majlo1234
19. jún 2022

Aky zvlastny clovek😀uz by som neurobila noc pre to, aby som stastny. Nenechala by som ho vyspat, nedala mu nazrat, nerobila by aom mi zazemie na to jeho stasticko a nesexovala by som s nim. Keby sa prebral a vsimol si to, povedala by som mu, ze som proste taka a nechcem ho robit stastnym😀 to vsetko za predpokladu, ze s nim chces fakt zostat. Inak by som ho kopla do riti z otocky, pretoze snaha robit nasich blizkych stastny i je jednym z pilierov vztahu

mariejenka
19. jún 2022

Toto je zly vtip? Co na nom ľúbiš?
Stretávate sa,alebo uz spolu bývate.
Ak len sa stretávate, ty uz jeho nevolaj von,do mesta, prírody,kina,na kavu... nekupuj mu nic len tak,nevrav mu nič co ta potešilo,co sa ti podarilo,co ta trápi... Vlastne? Ako vyzerá váš vzťah, on voľný čas predrichme,na tvoje pocity, názory,priania sere(lebo jeho to nerobí šťastným) a ty si kde v tom suziti? Veľmi nevyrovnaný vzťah máte,on chce byt sam-svoj-preseba...a teba má,ked chce sex, spoločnosť ale len tak ako jemu pasuje.
Utikej Foreste....

sszuzu8
19. jún 2022

Áno to poznam
Môj priateľ by pre mňa urobil aj modré z neba to v rámci jeho komfortu je ale čo sa týka postele tam je sebec a nikdy mi nedopraje. City vyhasli žiaľ. Všetko je aj o kompromise

luccija
19. jún 2022

@danica2711 on moze byt stastny urcite sa ona snazi, aby od neho ziskala aspon trocha pozornosti a lasky🙂tak to byva...
Ono ktovie ako to myslel a ako to ona napisala s pochopils
Napr.ak by moj muz chcel, aby sa potapala, lebo jeho to bavi, alebo jazdila na motorke dava mi to znysel, ze preco by som mala vystupit z komfortnej zony a robit nieco prenho....
Ale, ak by mi chlap povedal, ze nenakupi, neuprace, nejjde von s dietatom, lebo sa mu nechce, nebavi ho to...to je ina rec
Cely vztah a zivot je o prisposobovani a nie o tom, co ma bavi a co nie a vela veci clovek robi z lasky k druhemu, lebo ho to potesi

autor
19. jún 2022

@luccija ja chápem, že niektoré veci sú mimo komfortu ľudí z rôznych dôvodov a je ťažšie sa im prispôsobiť. Ale tu ide o základne veci, ako napr. iniciovať nejaké stretnutie, niekam ísť. Prejsť sa, na kávu, zabaviť sa do mesta, do kina, zahrať si hru, niečo si uvariť. Proste niečo iné ako spať. Ja som introvert, nepotrebujem takých veci veľa a je to iba príklad. Bolo tu napísané, že on voľný čas predrichme … áno a ja sedím pri ňom. To je jeho “šťastie” … Do istej mieri je to premňa v poriadku, aj ja si rada oddýchnem, ale už keď niečo aj chcem tak to dopadne takto. Ak ho zavolajú vonku kamaráti, ide si nohy dolámať. Mne hovorí, že stále budem chcieť viac a on mi to teda nemôže dať, keďže to je mimo jeho zóny. V posteli je to otom istom, nepotrebuje. … Ďakujem za všetky slušne komentáre. Ja viem, že máte pravdu, len … niekedy je ťažké si to uvedomiť.

mariejenka
19. jún 2022

😔😔po zmienke,ze za kamošmi si ide nohy dolamat,mi takpovediac urvalo ističe....ja sa mam velmi rada,a tiež som viac introvert,ako ta co bude lietať ako víchor...ale aby som po 1,5 roku vzťahu bola "len" a na poslednom mieste.
Verím ze je to ťažké, tiez som sa rozišla s prvým priateľom,lebo som nevidela budúcnosť,a pritom on nemal problém . Tak ti držím palce,prajem vela sily na najdenie seba samej,svojej hodnoty,vieri v seba,ze nie ty chces vela od neho,ale on ti nechce! dat viac(nie materie)ale záujmu,snahy, lásky...on ta totiž neľúbi,aj ked to vraví. Toto su prázdne slová,bez skutkov.
Moj muž,je opak ..slovami nemrha, skutkami srší, "sak,povedz,ako si to predstavujes,a urobim"toto povie môj muž,ked nieco xhcem.a to netvrdíme,ze je dokonalý.

luccija
19. jún 2022

Tak je lenivy a ignorant.Ste mladi co stale spi?vykaslala by som sa nanho uprimne Ti pisem co to je za zivot?chod s kamoskami nasedis sa doma s detmi a budes sa prisposobovat este dost....

luccija
19. jún 2022

Dajte kompromis on nech spi a ty chod po svojom a potom druhy den aktivity spolu.Mate milion moznosti kupalisko, korcule, vylet, grilovacka, sport...ty si iny typ budes sa trapit.Ved nebudete mat spolocne zazitky ako ho spoznas, ked len doma sedi...mozete byt doma hrajte hry, kecajte, uvarte si...zmrxlina...ale nie ja spim oddychujem a viac Ti neviem dat zivot je prilis pekny, aby si sedela doma hlavne v lete

zdenkastanka
19. jún 2022

Kks to co mas za lenochoda?ze voľný cas predrichme.🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️to vazne s nim chces zostat?ale vies ze ked pridu deti tak budes na ne sama...ALE ked kamosi zavolaju☝️hned pobezi... absolutne nevhodny do zivota, rodinného... potom tu budes vyplakavat ako beha stale s kamosmi akoby nemal zavazky a ze si si myslela ze sa po detoch zmeni... no nezmeni, uz to bude len a len horsie.to si treba uvedomit.co ta pri nom pre boha drží?

jaskolka
19. jún 2022

Vieš, tetaz si zamilovaná, aj keď neviem presne, do čoho, ale máš ružové okuliare, a snažíš sa presvedčiť, že to je tak v pohode, že si zvykneš, že to bude ok.
Ver tomu ze o par rokov, alebo aj mesiacov ti začnú tie okuliare padať a budeš čoraz viac nespokojná, a nervózna.
Predstav si, že ubehlo pár rokov. Je nedeľa, krásny letný deň, vonku je teplo, láka ta ísť na dovolenku, alebo aspoň niekde k vode na welness. Ale on leží a spi.Sedis vedľa neho a pozeráš, ako odfukuje. Teba ide roztrhať doma, povieš mu to a on nechápavo pozerá, čo chceš. Prečo chceš ísť niekde kde on nechce? Veď on je šťastný. Vôbec ho nezaujíma, že ty nie. Veď ti to povedal, že on ta nechce robit spokojnou.Hlavne chce byť šťastný on.
A tak sedíš s nim, a nudíš sa. Ale on je šťastný.
Potom mu zavolá kamarát a on leti za ním, dajú si pivko. Je šťastný.
Ty sedíš doma a...
Si šťastná pri takej predstave?

mabenn
19. jún 2022

Vymenit za ineho cim skor

autor
19. jún 2022

@jaskolka vieš čo je smutne? že toto bola moja minula sobota. S tým že mne povedal že sa mu nechce a je mu zle (pretože je chorý a berie lieky) a do hodiny ako som odišla išiel s kamarátmi na pivo …

zdenkastanka
19. jún 2022

Tak to sa potom zazracne rychlo uzdravil...a ide na pivo ked berie lieky👏👏👏tak to ti gratulujem, mas doma 1.triedneho vola... ja sa ti teda cudujem...

jaskolka
19. jún 2022

Tak koľko takých sobot ešte potrebujes, kým ho pošleš definitívne "do múky"? Už viac nezáujem sa nedá dat najavo.
Kašle na teba ako na placaty kameň, ešte ti to aj jasne povie, aký iný dôkaz toho ze ta ma na háku, ešte chces?

lintu
19. jún 2022

"Mne hovorí, že stále budem chcieť viac a on mi to teda nemôže dať, keďže to je mimo jeho zóny."
Tak to vyzera, ze by sa chcel s tebou aj rozist, ale, zial, je to mimo jeho 'zony'....

autor
19. jún 2022

@lintu nechce sa, nevidí dôvod, keďže on je šťastný …

mariejenka
19. jún 2022

Uz ste sa rozprávali,ze tebe takto fungovanie vo vzťahu nevyhovuje? Dnes,ci si túto tému otvorila?

asfodelka
19. jún 2022

Mala by si zacat tym, ze nie si stastna. Potom sa na svoj zivot pozriet jeho ocami a raz dva pochopis ze ten chlap uz davno nemal byt pri Tvojom boku. Tomu svojmu expertovi povedz, ze aj Ty si sa rozhodla byt jednoducha a zalezi Ti na tom, aby si bola najprv stastna Ty. On Ti to nedava a ak sa neposnazi urobit Ta stastnou odchadzas 😉

zdenkastanka
19. jún 2022

Prosim, bud trochu aj ty sebecka, maj sa rada a bud stastna, s nim sa ti to ale nepodari.ozaj radsej sama ako s takouto kotvou uviazanou na nohe.on ta bude len tahat dole, psychicky deptat .. zasluzis si byt stastna, ale s niekym inym..drzim ti palce.

aandrea9
19. jún 2022

No jo. On je šťastný🤦‍♀️ Ze ma teba plus full service. A má na háku tvoje pocity a potreby a myslím, že ti to povedal dosť jasne. Neviem, či má význam rozhovor na tému zmeny jeho spravania🤔 V každom prípade má význam porozmýšľať, či chceš celý život presedieť na gauči v jeho komfortnej zóne lenivej vši 🤔 Ak sa máš čo len trocha rada, zdvihni kotvy.

mamina654
19. jún 2022

Všetky ti hovoria, ze je to obyčajný sebec, myslí len na seba, ty si mu dobrá akurát, keď niečo potrebuje alebo chce sex. A ty si stále melieš dookola to svoje! Ľúbiš ho, bla bla bla. Ty ho neľúbiš, ty len nechceš ostať sama, keďže je to tvoj prvý vážnejší vzťah. Takto pri ňom premárniš kopu času, za ktorý by si mohla spoznať niekoho, kto by ťa naozaj ľúbil a vážil si ťa. Ver, ze láska si ťa nájde. Práva láska, nie toto, co máš teraz. Ale je len na tebe, co si vyberieš...

mandzula
20. jún 2022

Ak ta uz to, ako chudacik nevladny letel za kamaratmi nenakoplo k definitivnemu rozhodnutiu, tak ti tazko radit. Mna by to tak nastvalo a hlavne urazilo a ranilo, ze v tom momente by bolo vymalovane. Vztah s takym sebcom nema buducnost, nechcem si ani len predstavit, ako by to "fungovalo" s detmi a financiami. A bolo by ti dennodenne vykrikovane, ze si vedela, do coho ides. Predpokladam, ze takyto nejaky alebo obdobne bizarny vzorec spoluzitia si tahas od svojich rodicov, inak si neviem vysvetlit, ze s nim este si.

stanulienkat
20. jún 2022

Povedz mu, že mimo tvojej komfortnej zóny je upratovanie, varenie, žehlenie a že to určite nebudeš robiť, lebo ťa nenapĺňa a nerobí ťa to šťastnou.😉

modraslamka
20. jún 2022

a ty si este s nim?