Snúbenec Egypťan. Čaká ma sobáš v Káhire
Dobry den moj snubenec je Egyptan poprosim nekomentovat rasisticky ze ake ma kto skusenosti a co pocul... laska z detstva. Cakame neplanovane bejby, som 13 tt. Papiere takmer pripravene k uradnemu sobasu v Kahire. Absolvovala nejaka tieto ukony? Co ma caka presne v Kahire a po? Pri legalizacii na Sk? Ako dlho? Chcem aby sa dostal ku mne na SK do porodu😭😭 velmi ma to trapi ake to je tazke nemam s kym to prebrat. Dakujem
@tomiholjubavi sa vam necudujem za taku sumu.tam keby Ste boli by ste si vyhadzovali z kopytka stale Tam maju obchody s kobercami nakazdom toho.a ake a tie ceny.
Mna by zaujimalo ci oni maju daky doklad o tom ze to nerobili deti ako todokazu, vsetky prave koberce su robene rucne manzel ma Na to certifikat a vie aka to je drina
@tomiholjubavi no admet ma pravdu, letenky vas vyjde 300e Na osobu Ta aj spat, viza vam daju Na letisku, hotel Tam maju lacny a to Co by Ste dali tu za koberec kupite aj Tam plus dovolenka 😉
@tomiholjubavi Miska, my mame pravy, s certifikatom, zo Saudskej Arabii. nebol problem previezt do do Nemecka. Len neviem ako to je, ked si anpr. kupis ako turista v Dubaji. Ako taku ohavu prevezies. Len v lietadle ako bulky. Inak si to neviem predstavit. my zijeme pol na pol v DE a v KSA, previezli sme ho normalne v kontajneri s ostatnymi vecami. Mame k tomu aj taku zostavu na sedenie, vlastn sa to viac menej pouziva v pusti v stane, ale este som to z krabic ani nevybalila. A asi ani nevybali. Dobre je tomu v pivnici hihi
@obsadenemeno ,suhlasim. dolezita je mentalita. ta je prvotna.tito orientalci maju prave tu mentalitu zalozenu na mensom ovladani sa.. . su vznetlivi, samo o sebe to je uz dost zle... ale ked sa k tomu prida ideologia islamu/ co je predovsetkym politicka ideologia,nie nabozenska,tak sa znasobi ucinok ten ich mentality..
o tomto to cele je...
Co som pocula,predavaci v irane normalne poslu koberec do ineho statu,takze ho tomiholjubavi s manzelom nemusia nosit na rukach.
@tomiholjubavi no bez najprv do Maroka. Ja som bola najprv v Irane,takze Maroko sa mi moc nepacilo...opticky.
oh a nech napíšem aj nieco k veci: rozpravat o moralnych zasadach na zaklade nabozenstva je trochu divné... každý veriaci/neveriaci je iný a náboženstvo má jeho moralku len regulovat. nakoniec je to vzdy kazdého osobná vola ako sa prejaví.
u nás na ostrove mame viacero moslimskych rodín. bud su z bosny, alebo z albanska. takze ja poznam moslimov hlavne z tych krajín a tí sú v pohode. jeden z bosancov sa bojí ženy jak čert kríža a chodí si k druhému potajomky vypiť 😂 albánec im robí alibi...😂 že to neni zrovna halal im nevadí a ked som ich raz videla v akcii, dotyčný ma podplácal koláčmi, ak to nepoviem jeho žene 😂 tak ho podpichujem, že alah to vidí...a on mi na to: On môže, on odpúšťa. žena nie 😂
proste tiez je moslim a moslim...nie sú všetci hypermoralni, konzervatívni panbožkári so stredovekou mentalitou (inak takí extranabožní ludia mi nahanajú strach, nech su akejkolvek viery. Tiež som mala religiozne očakávania od chlapa. konkréte nechcela som, aby to bral príliš vážne. Lebo ja osobne by som ani s fanatických kresťanom nemohla existovať. muža mam katolíka, ale nie zažratého, čo by ma do kostola vyhánal a kazdy piatok pôstit nútil 🙂 )
Predajci poslu kadeco z Iranu Len sa s nimi skontaktovat to je tachsie a najlepsie je kupit priamo z bazaru
@tomiholjubavi co sa tyka toho pitia, v irane sa rozmohol trend alkohol a to v maxi mnozstve. Svagrovej zeny Otec velky Muslim a doma Si vyrabal vino inak velmi dobre,kamarat turek pije,podvadza a pomodli sa vzdy ked moze...manzelov bratranec diler, druhy doma ma zenu, deti a do Thailandu chodi 2x do roka uzit Si.
@ali08 no ved toto su ti "veriaci" kktiny narobia a potom najvacsi svatuškari...aj u nas takych poznam, kazdu nedelu v kostole v prvom rade a pritom k*rva bezcharakterna, čo donáša šefovi na spolupracovnikov, za prídavky na mzde...😒
damy, inak, co mate zaujem o kupu koberca, co takto si vymienat info do ip.? mna a mozno aj dalsie debatujuce tato vasa vsuvka mimo temy nezaujima..
mali by ste mat ohlad na predmet debaty... co poviete?
@f333 predmet debaty by mal byť aké papiere potrebuje egyptan, aby mohol prísť žiť na slovensko, no téma sa už dávno zvrhla na ideologicko-nabožensko-teoretické handrkovačky medzi dvoma tabormi. takze kupa perzskeho koberca sa týka veci asi tak, ako niekoho názory na orientalcov a ich kulturu 😀 oboje ma súvis s nadejnym egyptskym zenichom minimalny 😉 a kedze zakladatelka zrusila ucet, tak oboje je aj rovnako nepodstatne 🙂
A navyse sa tu dozvieme nove o technikach skladania kobercov do kufra.velmi dolezite info.
vlastne si tu teraz uz len tak tliachame o roznych aspektoch odlisnych kultúr 🙂
@lindusss2016 presne si z vlastnej skusenosti opisala mentalitu a sposob zmyslania a zivotne hodoty orientalca.
uplne presny postreh je ,ze oni potrebuju ,aby sa im zena vo vsetkom prisposbila.
ato,ako sa spraval,ze bezne v celej vzorke tejto ich populacie .segregovany svet muzov a zien..oni s muzmi kamaratmi ,zena doma. azvalovanie viny na druheho.hlavne na zenu....
ty si mala naozaj stastie,ze ti zdravy rozum napovedal, ze to mas koncit..
mohla si dopadnut ovela horie. ....
len skoda,ze prave zeny,co by si mali vziat k srdcu tvojou skusenost a skusenost zien,co prave mentalitu tych to muzov poznaju uz, sa nepoucia na cudzich chybach.len na tych svojich...
@tomiholjubavi tato tema nie je ani nebola o kupe perskeho koberca.. to ,ze dana autorka uz nebebatuje na danu temu neznamena,ze teraz tu nud eziriadna inzercia na kupu kobercov... ci mas taky dojem,ze ano?
tak o com chces debatovat so mnou v tejto suvislosti?
ja som svoj nazor jasne vyjadrila a nemam na nom co menit.ak chces debatovat,tak som ti k dispozicii,ale k teme prosim..
@tomiholjubavi problem vidim v prevode penazi do iranu. To by nam mohla @ali08 este vysvetlit. Chcela som si odtial kupit oblecenie,ale neviem,ako poslat peniaze predajcovi.
@f333 vlastne, zaujima ma pár vecí. Napr. prečo si myslis, že je také potrebné prist do každej témy, kde niekto spomenie inú kultúru a začať tam moralizovať, generalizovať a urážať. už ti kvoli tomu jeden nick zrušili, no robíš to zas. naozaj tým žiješ, že potrebuješ nadávať na každého, kto nie je ako ty? ...a prečo? ved sama hovoríš, že moslima by si nikdy nechcela, tak odkial vieš aku maju mentalitu, akí su presne?
...lebo ja som moslima tiez nikdy nemala a poviem ti to uprimne, viem hovno o tom, aké je to byt s moslimom v manzelstve, alebo vo vztahu.. prave preto, že nemam osobnú skúsenosť. ty si na tom rovnako, tiež nemáš osobnú skúsenosť, podľa toho čo píšeš. Lenže, na jednej strane hovoríš, že o moslima by si ani bicykel neoprela, ale na druhej píšeš o nich tak detailne, ako keby si sa vyspala s celým kalifátom a pritom si robila štatistické tabulky.
jednoducho mi to nejde dohromady: odkial vieš tak presne hodnotiť moslimov, ked si nikdy žiadneho nemala? a druhá otázka, prečo to potrebuješ všade písať. veď určite máš aj zaujímavejšie témy na pretras.
to teraz nerypem, ale vážne sa pýtam. čo z toho máš? cítiš to ako nejaké poslanie? alebo sa cítiš vyvolená robiť kázanie a osvetu?
@f333 skoro si mi dala lajk 😂 šťastie, že si to rychlo opravila 🙂
@tomiholjubavi precitala som si len prvu vetu.uz z nej vidno,ze nevies debatovat racionalne,k veci.,ale utocne.
presne ako v prpade,ked ti v tejto teme boli zmazane prispevky mimo temu,skusas to znovu
mrzelo ta,ze tu prispievatelky pisali k teme? .
takze ta ziadam ma neobtazovat mimo danu temu.
ak ti ide o to,skusit znovu zaviet temu tym,ze s atu bud episat mimo temu,, tak ja nema nic proti tomu.mne je to jedno..
tema je ale otvorena,tak mam zaujem debatovat k veci..
ak ty nie,lahka pomoc...
pochopila si ma jasne?

@tomiholjubavi preco si neskocite do Iranu na dovolenku a nakup koberca?