icon

Snúbenec Egypťan. Čaká ma sobáš v Káhire

jasmineahmed
11. júl 2017

Dobry den moj snubenec je Egyptan poprosim nekomentovat rasisticky ze ake ma kto skusenosti a co pocul... laska z detstva. Cakame neplanovane bejby, som 13 tt. Papiere takmer pripravene k uradnemu sobasu v Kahire. Absolvovala nejaka tieto ukony? Co ma caka presne v Kahire a po? Pri legalizacii na Sk? Ako dlho? Chcem aby sa dostal ku mne na SK do porodu😭😭 velmi ma to trapi ake to je tazke nemam s kym to prebrat. Dakujem

jasmineahmed
autor
11. júl 2017

Mam pobavenie na vecer😂😂😂😂 tito odbornici co boli maximalne v Bratislave ... alebo co ... trochu treba aj svet poznat ... ne doma za tv mudrovat 😂

jasmineahmed
autor
11. júl 2017

Mafiozo on hej hahhaha dobre no dajte dalej tu som myslela ze je forum s normalnymi zenami ale bajdu sa 2 z 20 statistika ..😂 Ok ale mna to nerozhodi a nenasere ako vas co tu nervozne pisete😂 Taka stastna ako som ja ani so slovakom som v zivote nebola a pozname slovakov ako opustaju mamicky a
Deticky atd tak sa nehrajte tu teraz

jasmineahmed
autor
11. júl 2017

No a to bola moja posledna rekcia na tieto odpovede mimo temy sem. Komunikujem len s babami ktore vedia o co ide nie taketo tu zahanania vasej vecernej nudy za iphonom pa

stefi_k
12. júl 2017

Tak reálne skúsenosti kamoska ma manžela mimo eu Seyschely,ona ma at občianstvo. Svadbu maly v at pretože manželstva uzatvárané mimo eu sa ťažšie legalizujú, maly by ste mat svadbu tam kde reálna plánujete žiť /rada od právnika/. K tej zábezpeke 4800 EUR sa mi zdá strašne malo pretože v dobe ked trvajú vybavovačky a reálne nemá pracovné povolenie musí z niečoho žiť, plus vybavovačky vydu majland, neviem jak na Slovensku ale v at musel robiť skúšky aj z jazyka. A z čoho to chceš financovať všetko z tvojej materskej ? U nich vybavovanie trvalo viac jak rok. V tej dobe nesmel pracovať ale nájom, zdravotnú poisku a všetky výdavky spojené zo životom platiť musel. Plus ako bonus kontroly z cudzineckej polície. Oni si z toho robia dodnes srandu že tie povolenia v podstate nevybavily ale si ich zaplatili ale podstatný rozdiel je že jej manžel bol finančne na tom dost dobre. S čoho to budeš financovať ti? Respektíve z čoho to chce financovať on čaká že budeš platiť ty? Nepíšeš jaké ma školy ani čím sa živí aj to môže zavážiť. Do budúcna čo plánuje, čím sa bude živiť? A dopredu by som si zistila aké povinnosťi zo zákona vyplývajú pre teba z toho ked budeš mat svadbu v egypte

stefi_k
12. júl 2017

Nedopisala som. Pripadne by som zvážila uzavretie predmanželskej zmluvy ale egyptské zákoni nepoznám je to moslimská krajina a tým pádom ako žena máš asi dosť okresané práva. Ďalej ked budete mať svadbu v Egypte tak sem aj tak nemôže hneď vycestovať kým nedostane povolenie a to trvá.

blankaj
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
12. júl 2017

@jasmineahmed mna len zaraza,ze opisujes kolko toho vies,ako poznas take pary a pritom nevies to zakladne,ako budete spolu zit a to si tehotna. Hmmmm

vevesh
12. júl 2017

@maciatkolulu ale to nie je tak jednoduche pri medzinarodnych manzelstvach, kde do vztahu vstupuje aj stat a viza - clovek mieni a stat meni😉😉

maciatkolulu
12. júl 2017

@vevesh to verim,ale pokial sa prezentuje vedomostami a znalostami,tak nechapem a najma ked ho pozna od detstva a ma rodinu v inej moslimskej krajine.

vevesh
12. júl 2017

@maciatkolulu to,ze ma cezpolnu rodinu nic neznamena, rodina uz davno moze mat slovenske obcianstva ci viza na trvalo, aj tie poziadavky sa menia rokmi a su krajina od krajiny rozdielne- napr. Lybijccan musi zdokladovat uplne nieco ine ako libanoncan ci egyptan a je rozdielne ci a co zdokladovat musi a ma pre sk ci francusko napr....

3009
12. júl 2017

@jasmineahmed v inom príspevku uvádzaš, že pracuješ ako opatrovateľka v Nemecku a že sa bojíš, či budeš môcť ako tehotná ešte robiť túto prácu, takže neviem o akej firme to rozprávaš že máš. Z toho čo si ako opatrovateľka zarobila potom budete žiť traja? Áno, pre teba by bolo dobré aby on prišiel do EÚ a bol doma s dieťaťom a ty by si robila naďalej aj po pôrode opatrovateľku. Len ho nejako musíš "prepašovať" do EÚ.

maciatkolulu
12. júl 2017

@vevesh jejda to je vsetko ok,ale pokial sa prezentuje znalostami a tym,ze pozna vela zmiesanych parov a najma laskou od detstva a tehotenstvom,tak by snad uz mala mat zakladne info a to sa radi podla mna aj info o tom ci budu moct zit spolu.... A ked sc jedna ontakunlasku,urcite by som si ziskavala.info a ljnkazdy mesiac. My sme sa brali v inom.clenskom state eu,tiez to nebolo jednoduche,ale pripravovali sme sa na to a vedli sme dopredu co potrebujeme a nie, po akcii si zistovat informacie a byt nestastny,ze to nejde,snad najprv pozistujem a potom robim napriklad dieta..... Njma ked viem,ze milujem.chlapa od detstva. Je z absolutne inej kultury krajiny,ci je to bezne,ze najprv tehotenstvo,laska. Potom zistim,ze uuuha my nemoze zit spolu na sk... Hmmm

jasmineahmed
autor
12. júl 2017

@stefi_k on ma ukoncenu VS 2. Stupna. Slovensky jazyk netreba my toto mame vsetko zistene.. ja som sa pytala ako dlho to trva kym to podam co uz mam ja mam vsetko s nim pripravene uz financuje si on svoje. Ja som sa na fu zavezpeku pytala co ma mat uradne predlozene 12x 350 € ukazat policii co je u nas min.mzda tak je zakon menej to neni ani viac.. vsetko toto ja viem .. na svoj zivot atd mame svoje ine uspory

jasmineahmed
autor
12. júl 2017

@maciatkolulu
@3009 pracujem na zivnost uz dlhodobejsie a mam svoju firmu mensiu pre opatrovateky a nechxem sediet doma kedze som len spala a jedla nic ine preto chcem pracovat

mamutka
12. júl 2017

tak som sa trochu zacitala, aj ked radu nemam, ale zarazilo ma, ako sa autorka hned rozculuje, kolko je tu rasistov a xenofobov s priblblymi názormi a jednym smahom doda, ze slovaka by nechcela do konca svojho zivota. To je asi tak jediny nazor, ktory je v tejto diskusii, ktory naozaj niekoho odsudzuje na zaklade rasy a narodnosti.
Laska od dectva znie dobre, tak to snad aj dobre dopadne, ale pri tej vzdialenosti to vyzera skor na to, ze sa poznaju velmi malo, iba sa poznaju dlho.

Osobne by som to do svadby netlacila, kedze potom sa aj vo vztahu k detom bude pristupovat podla egyptských zákonov ( to nie je strasenie a rasizmus, vo zvtahoch vznikaju problemy po detoch velmi lahko a treba mat aspon aku taku istotu a prava ) Radsej vsetko povybavovat a svadbu mat potom neskor na Slovensku.

jasmineahmed
autor
12. júl 2017

Vy ste asi same zakomplexovane alebo co 😂 To vam mam teraz rozpisovat svoj zivotny pribeh zato ze vy sa nudite ci co?😂 Pytam sa konkretnych zien ktore maju taku situaciu nie vas co ste xenofobky a rasistky pre mna su takyto ludia nie ludia🙂 a prajem vam aby ste aj vy boli tak stastne ako ja kedze on sam ni ak vas to zaujima vzdy hovoril ze nechce nikdy aby som ja kvoli nemu konvertovala ja nie som ani krestan neverim takze tak on je nabozensky vobec nezalozeny nezaujima nas to ok🙂 .... takze dakujem par babam co pochopili podstatu tohto prispevku a respektujem ze cakate lenkedy tu kiekto prida temu egyptan svadba hahaa a vy sa mozte tu predvadzat co ste poculi videli neviem co 😂 Ja to totiz ani necitam co tu pisete uz tak si piste.. reagujem len na prispevky k veci nemam na ine cas a nech vas stale nezaujimaju nase financie😂 Pytam sa co chce vidiet presne nasa sk policia kto vie odpovie kto nie nech cusi radsej pa

mamutka
12. júl 2017

@jasmineahmed preco tie co by si nezobrali egyptana su xenofobky a rasistky a ty co by si si ani za nic nezobrala slovaka si viac, si slusny clovek, ty teda si clovek a ine nie?

jasmineahmed
autor
12. júl 2017

@mamutka beriem vasu odpoved za pomocnu a suhlasin so vsetkym co pisete🙂 aspon niekto tu pochopil celu podstatu a reaguje k teme ale to aspon vidno aku ma kto inteligenciu 🙂) tu svadbu planujeme uz tak dlho ze toto ma byt uz len spojenie pre to dieta ak na sk bude narodene chcem len sk pas jedno obcianstvo.

vevesh
12. júl 2017

@maciatkolulu tiez mam taku skusenost za sebou- a co stat to ine papiere- na toto sa pripravit nevies....a o papieroch zistujes az vtedy, ked sa rozhodnete vziat ci nastane take situacia, ze to vybavovat musis- ci si u kazdeho potencionalneho partnera zistovala doklady a podklady, ze co ak?....tiez nie som zastanca dietata pred svadbou, no ale stalo sa a teraz to musia poriesit....

mamutka
12. júl 2017

@jasmineahmed sa si neviem predstavit ako toto riesit, nikdy som nemusela, ale tak idealisticky som si predstavila zivot niekde na pol ceste, Chorvatsko, Taliansko,... ale vôbec netusim, ake su tam zakony. Slovensko je byrokraticka velmoc, takze drzim palce.

emilia25
12. júl 2017

Mala som kolegynu ktora dlhe roky bojovala za to aby otec uz dnes 3 deti mal povoleny pobyt v cr.dokonca boli uz v cr manzelia pred porodom.a ked sli na dovolenku k nim tak sa ona vratila bez neho nedostal viza proste ho nepustili uz do cr.malu videl vyrastat cez pc az kym to pravnik nevybavil.takze ani sobasom nemusite mat vyhrate.ale tu na sk su mozno ine zakony ako v cr.

jasmineahmed
autor
12. júl 2017

Ale som skontaktovana s lekarkou ktorej pride lekar egyptan sem moj po prve nie je ziaden prizivnik ma VS 2.stupna studoval tam business a podnikanie tam ma takmer kazdy v jeho veku VS je to tam velmi bezne a len nejake naozaj spodne vrstvy by na to nemali... takze podla aj jeho univerzity mu ho uznaju sem. Co sme zistovali ale to na potom...

jasmineahmed
autor
12. júl 2017

Hovorim ze to je tazko prizivnik lebo on ako kazdy normalny chlap bude zivitel a ja nemusim ak nechcem cely zivot pracovat co ale nie je moj styl... lebo tak je to v arabskom svete muz ma zabezpecit rodinu my sme vsak dohodnuti ze doma len sediet nechcem.. ok zas odbocuje sa tu od temy. A mozte tu pisat akekolvek svoje poznamky aj slovak je prizivnik napr na zene kolko som uz toho videla a nemusi byt egyptan... jamsom mojmu byvalenmu ktory pracoval v Aj platila v restike jedlo napr😂 To ako vsade sa najdu taki a taki chlapi a zeny tak neskatulkujte ... ak vam niekto niekedy nieco zle spravil z tej krajiny chapem ak nie a nemate skusenosti zdrzte sa ok ludia tam maju vacsie srdce ako sem a drzia spolu pekne nie ako slovaci.. ked sa on pyta nieco tam nikdy na neho nikto neutoci ze si berie nie muslimku.. je to kazdemu jedno🙂

veroni91
12. júl 2017

@jasmineahmed ohladom uznavania sobasa naozaj neviem ale pred rokom som mala na svadbe v Bratislave nejakych 5 kamaratov z Mozambiku na turisticke vizum a nikomu to neodmietli. Neviem ci ma Egypt prisnejsie podmienky ale mojim kamaratom stacila prihlaska, a aby som sa ja za nich zarucila (na to mali formular). Tiez potrebovali mat uz kupene letenky a bud potvrdenie o ubytovani v hoteli alebo som im ja napisala ze budu u mna a pridala list vlastnictva (moze to byt aj tvoja rodina, ak nemas vlastny byt). Ja som volala do Slovenskej ambassady v Pretorii kam vsetky prihlasky posielali aby o nas vedeli, a vsetci to mali vybavene za cca 2tyzdne. Tak ako prvy krok by som povedala ze je zavolat na nasu ambassadu v Kahire (alebo najblizsej krajine) a zistit ich poziadavky. Tiez ta uz potom budu "poznat", tak to pomoze. Drzim palce.

elviku11
12. júl 2017

@jasmineahmed Inac ked ho chces dostat sem alebo do hociktorej krajiny v Europe, bude musiet dokladovat prijem. Cize ako prve by som sa zamerala na to, aby si nasiel pracu, z ktorej bude moct realne dokladovat kolko zarobi. To nie je o tom, ze Slovensko je byrokraticka krajina...to je normalna poziadavka, ktoru maju vsade. A aj keby ste so svadbou kvoli vybavovackam museli pockat az ked bude male na svete, to nevadi. Co ine vam ostan? Lebo realne to vidim tak, ze do porodu to nestihnete.

stefi_k
12. júl 2017

Čas ti nikto nepovie, existuju úradne časové limity ale ak budú pýtať nečo dadatočne tak sa ti lehota predlžuje. Overenie sobášneho listu 3meaiace ak niečo nesedi predĺženie o max ďalšie tri mesiaca bez legalizácie manželstva sa nedá začať vybavovať nič. Keby ste sa brali na Slovensku toto Vám odpadá. A z tým že je v podstate z tretieho sveta sa to komplikuje. To že pracuješ ako opatrovateľka na živnosť v zahraničí sa mi skôr pripadá ako negatívum pretože on bude žiadať o pobyt na Slovensku a ty sa zdržiavaš vo viacerych štátoch a cudzinecká polícia títo všetko bude posudzovať.

elviku11
12. júl 2017

@jasmineahmed a este jedna dobra rada tu padla - vybavovat si papiere, doklady a svadbu v krajine, v ktorej chcete ostat zit a pracovat.

vevesh
12. júl 2017

@elviku11 ale to nie je pravda, do vacsiny eu statov musi mat ONA prijem, aby ich dvoch uzivila, pretoze ona chce dostat jeho sem.....a v niektorych krajinach (a je ich pomerne vela) neexistuju vyplatne pasky a ani bankove ucty, tak mozes dokladovat akurat tak velku 0- to len tak mimo reci...

jasmineahmed
autor
12. júl 2017

slovenska zivnost ale

elviku11
12. júl 2017

@vevesh fakt? a ked je tehotna a bude na materskej? ale ved na zaciatku pisala, ze si zistovala, ze potrebuju doklady jeho prijmov...