Snúbenec Egypťan. Čaká ma sobáš v Káhire
Dobry den moj snubenec je Egyptan poprosim nekomentovat rasisticky ze ake ma kto skusenosti a co pocul... laska z detstva. Cakame neplanovane bejby, som 13 tt. Papiere takmer pripravene k uradnemu sobasu v Kahire. Absolvovala nejaka tieto ukony? Co ma caka presne v Kahire a po? Pri legalizacii na Sk? Ako dlho? Chcem aby sa dostal ku mne na SK do porodu😭😭 velmi ma to trapi ake to je tazke nemam s kym to prebrat. Dakujem
Dokladujes bud prijem alebo :12x minimalna mzda SK. Bud alebo .. mozme si vybrat.. to mame zistene na amasadach oboch
Keď to dobre naplánuješ, dá sa. My sme sa tu tiež brali na turistické víza,ale tie peniaze potrebuješ preukázať. Plus pozívací list, budú si vás preverovať atď. Preukázať,kde bude bývať, vybaviť svadbu, môžem ti napísať čo všetko
@elizita ty si uz videla v realite v egypte pracovat araba na fuskach? to si predstavujes,ze oni ziju ako slovaci?
tento nemoze dokazat zjavne prijem pol roka, pretoze nepracuje. je zjavne bez vzdelania a dobreho postavenia v egypte.a pasie po europanke,co mu poskytne moznost cez sobas a decko zit legalne v eu.ale nie tam normalne zit a pracovat..to mi mozes verit...
@jasmineahmed ak máš svoju firmu pre opatrovateľky, tak prečo sa v inom príspevku pýtaš, či môžeš robiť ako tehotná? Veď aj v tvojej "firme" môže opatrovateľka otehotnieť, tak akú odpoveď jej dáš ohľadne zotrvania v práci, ak nevieš posúdiť ani svoj vlastný prípad? O tvojej "firme" tu iste väčšina pochybuje 🙂
@jasmineahmed trochu nehovoris celkom pravdu, ale ono to je nakoniec jedno, ci musis pracovat, ci len chces vsakze, ale hlavne klames samu seba, tak skus trochu porozmyslat, pretoze nam na MK je absolutne jedno, ci mas firmu, ci makas ako opatrovatelka, ci si milionarka, len si davaj pozor, ked pises druhe temy, lebo to vyznieva dost smiesne. Nas nemusis presviedcat o nicom, skus si poobvolavat urady a na to sa zameraj, inak budes na dieta sama
@jasmineahmed planujete si dlho svadbu a ty nevies ako ho dostat na sk, dobreeee a teraz pracujes ako opatrovatelka v 13.tyzdni v nemecku, inak mas svoju firmu a nemusis cely zivot pracovat, lebo muz sa postara, myslis toho muza co nema ako dokladovat prijem? Ach jaj
Ja si nemuyslim ze to bude takw jednoduche ze bude sobasny list a na zaklade toho trvaly pobyt...nemyslim ze to tak funguje.. Ved kolko by tu bolo cudzincov ak by to bolo takw jednoduche kazdopadbe drzim palce
@maciatkolulu V AT kopec zien, co opatruje musi robit na zivnost. Predpokladam, ze podobny (trochu nevyhodny pre opatrovatelky) system funguje v DE. Takze firma bude asi to, co si clovek napise do zivotopisu (alebo niekedy na MK), tzv. realita z krajsej strany 😉
Je to zvlastne...ppvies ze podnika ma svoje ale prijem zdokladovat nevie detska laska to co si na tyzden chodila xy rokov do egypta na dovolenku? Vs 2 stupna v egypte...🙂)))) pekne no...neviem...osobne si myslim ze na svk ho isto nedostanes....jedine ty do egypta a to neviem ci by som robila egypt je iny ako turisticke centra..je to velky kulturny rozdiel. "Moj ahmed,mohamed,ali atd je iny..." to hovori vacsina bab co si zacnu s egyptanom...moj prispevok sa ti moze zdat rasisticky ale nie je to tak v egypte som zila skoro 3 roky vkuse. Potom 3 4 roky v afrike mala som tam vztahy vsetko vacsina priatelov aj kamaratov moslimovia boli fajn ale mebtalita je ina...na "xhvilu" je to ok...ale dietatko realny zivot to nie...
No to si viem predstaviť tu lásku od detstva 😀 predpokladám že si minulý rok bola v Egypte, tam sa osudovo zaľúbila do Ahmeda, pisali ste si a tento rok si išla zase a ostala si tehotná.... Klasický príbeh. Aspoň neklam.... Keby si mala firmu a nemusela pracovať, dokonca obidvaja s príjmom, tak sa nepytas či tehotná môžeš opatrovat v nejakej rodine v Rakúsku. A ten tvoj plažovy ing s 2 stupňom vš to skúšal na stovky iných, a ty si mu sedla na lep.
Kamoska minuly tyzden zdrhla z Egypta.Brali sa tam a tu papiere nepredlozila.Co mala urobit tusim do 3 mesiacov.Takze podla ich zakonov je vydata ,podla nasich nie.Hned v den svadby dostala nakladacku.Pre istotu.Do vtedy bol ako med.Boze dievca utekaj aj s babom od neho kade lahsie 🙏
Tak ja odtialto zdrham, lebo 99% z vas su tu dokonale primitivky.. a zakladatelke drzim palce nech im to dobre dopadne
@bluka2 ak by dotycna pracovala ako opatrovatelka na liceneciu v de/ na sk zivnost asi tazko/ tak by jej nestacila jedna rodina na opatrovanie ako zivnostnicke.pretoze danove zatazenie v deje velmi vysoke. k tomu aj odvodovy system ,poistenia..
musela by jazdit dene k roznym klientom... nikto z tych,co take sluzby vyuzivaju by jej nedal take sumu aby z toho vyzila.. prtoze tato prca je vdxe velmi slabo platena .... aj rodiny,co by vyuzili sluzby takejto cudzinky nie su majetne.. takze by to silo spoistenia .. ato nestaci na sumu,ktoru by potrebovala dostat ,aby v de vyzila.. takze ju nezamewtnaju na cely pr.cpomer/aby nemusel platit minunalnu mzdu hodinovu/ a z nemej by nevyzila v de.naklady na zivot tam su vysoke..... kto pozna pomery v de,tak vie,o com pisem..
hadam len neveris,ze dotycna pise pravdu.... a ak by bola tehotna, tak uz opatrovateltvo vzhladom na tehotenstvo by nemohla v de uz coskoro. ako zivnostnicka vykonavat.... nik by jej zivnostnenske sluzby nevyuzil .kedze by jej stav prekazal v plneni pracovnych uloh u klienta.. nic z toho,co pise,nie je realne..
@elizita vies kto je primitiv? taky,co je nekultivovany.ako ty,ktora utocis na ine pisatelky tu..
ak zijes v maroku,tak sa spytaj pravnika, , ci uz bol zruseny ten clanok, prava, kde kde je uvedene, ze je mozne beztrestne za istych okolnosti zabit manzelku manzelom...
a vies,tu na mk su tiez zeny,co zili v maroku.tak sa ich spytaj, preco isli na sk aj s detmi.a bez muzov. a ziju na sk.....ked je tam tak super zivot...
@f333 trafena hus zagagala.. vyjadruj sa k teme, a k tomu, co sa autorka pytala.. som si ista ze je svojpravna a nepotrebuje niekoho schvalenie ako ma zit svoj zivot s kym a kde a pod. A aj keby to nebolo realne, no a co? Niekto sa moze dostat do podobnej situacie a realnej a najde tuto diskusiu a infosky mu mozu pomoct. Ja som jej zistila co som mohla. No 99% z vas tu na nu len utocite a uz viete aj ako jej zivot dopadne. Pisala som, ze tuto diskusiu opustam, tak ma laskavo uz neoznacuj. Kludne mi to akoze adresuj, ale neoznacuj ma!
@elizita oznacovat ta moze kto chce. Je na tvojom zdravom sebavedomi, ze ovladnes svoj popud na to odpovedat. To je cele.
Ja chápem že baby to píšu že treba si dať pozor ....predsa je ich viacero čo sa popálilI. .čiže nech každý zváži dobre do čoho ide...Ako sa hovorí láska je slepa..No zas pochybujem keď je niekto zamilovaný že počúvne rady ďalších. ..
V dnešnom svete je veľká rozvodovost to je fakt ...
No ide tu už O deti ...Že keby niečo . oni nechcú pustiť zo svojej krajiny ..A mnohokrát ani matku.Veľa x tam z nej urobia slúžku ...neprijmU ich medzi seba ako rovnocennu..Tiež poznám taký prípad.nie jeden .čiže asi je ich viac.
Tak v tejto diskusii je fakt vzorka národa. Ja sa už ani nečudujem, že to v našej gubernii vyzerá tak, ako to vyzerá, keď ľudia majú mentalitu, akú tu predvádzate. Autorka vám môže písať, koľko chce, a vy si aj tak svoje idete. Čo vám do vašeho videnia nezapadá, to ste akože nevideli, len aby ste sa mohli na cudzej žene na internete vyvŕšiť za to, že si dovolila nájsť si muža, ktorý nie je Slovák. Ako keby každý Slovák bol ukážkový exemplár dokonalého chlapa. Ešte chvíľu sa tu oháňajte domácim násilím, lebo slovenskí chlapi ženy nebijú, kdeže...

U kolegyni chodili dokonca aj po susedoch a vypytovali sa na nich.ako ziju ci nepocut krik a podobne ked mi to vravela zostala som ako puk sa na nu divat.aj ich samotnych sa vypytovali.