icon

Snúbenec má dlhodobé finančné problémy

6. sep 2020

Dobrý deň, takže začnem takto. Mám snúbenca za 3 mesiace máme svadbu. Ja som v 40tt. A teraz prejdem k nášmu problému. Snúbenec ma dlhodobé finančné problémy, dlhy. Nevie vôbec hospodáriť s peniazmi a stále potrebuje požičať. Ma dobrý zárobok čiže keď zaplatí splátky-dlhy ostanu mu ešte pekne peniažky. Ja som finančné zabezpečená. Pracovala som v zahraničí a peniaze som si odkladala na sporiaci účet. Počas tehotenstva som dostávala PN iba 200 e co je dosť malo. Takže som musela vyberať zo sporenia na všetky veci pre babatko, plus niektoré veci na našu svadbu a ešte iné náklady... On samozrejme neprispel a trebalo mu ešte aj požičať. Jeho zlá finančná situácia pretrváva už dlhšie a nechce si dat nijako poradiť keď príde k téme peniaze je nahnevaný .

Strana
z3
ahoj0
Autor odpoveď zmazal
zuzanka.zuzu
7. sep 2020

sakra a to hanba nefacká, že nevie zarobiť ani na svoje dieťa??? no tak asi málo zarába, nech si nájde inú robotu, keď veľa utráca.... nie je umenie, aby si zaňho dlhy platila, ale aby neporobil ďalšie, keď je takýto k ničomu!

puklica13
7. sep 2020

prepac, ale tieto spasitelske reci, ze nie je problem so zabezpecenym chlapom...blablabla..sama si pisala ze na reci o peniazoch reaguje prudko, nechce sa o tom bavit, a teraz ho obhajujes...ale chapem..clovek sa uci na vlastnych chybach najlepsie..ale aj najtvrdsie

jaskolka
7. sep 2020

Ako píšu aj viacerí, jedna vec je mať menší plat, teda menej peňazí, ale vedieť s nimi robiť, ako byť úplne lajdak, čo sa toho týka. Vravíš, ze zarobí pekne a po ta platení dlhov mu ešte ostane dosť peňazí. Co teda s nimi robí? Odkladá alebo pomina na blbosti? Vidno, že si veľmi zamilovaná, teda obhajujes ho láskou, ktorá aj hory prenáša. Len pozor, aby ta láska nespadla s tou horou dlhov, keď bude mať dieťa rok, tvoje rezervy úplne zmiznú a pánko si bude ďalej žiť tralalom, lebo teraz sa od neho nevyžaduje, aby prispieval a proste plnil si povinnosti chlapa. Nech mi čokoľvek ktokoľvek bude hovoriť, chlap ma byt ťahúňom, keď je žena tehotna, či na materskej, nie viezt sa, míňať kade tade, a potom byť vyplesteny, keď ona bude pýtať na mlieko, plienky, atd. A rovnako ma vytoci, keď zena ide od malinkeho bábätka do roboty, hoci ani nechce, lebo ocinko nie je schopný postarať sa, lebo si platí svoje dlhy a svoje koníčky. To by som lieskovicu vzala a vyprasila poriadne. Pozor na to! Z lásky sa nenajete, aby si o dáky čas nepísala, že mám malé dieťa, žiadne úspory, manžel má dlhy a preflaka aj zvyšné peniaze, sme na mizine a neviem, čo robiť

cacianka
7. sep 2020

@ahoj0 super prispevok.
Len 1 chybu má - negramotný v množnom čísle -í.
Prepáč to len ako poznámka že mlada autorka má asi snežnú slepotu

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
ahoj0
Autor odpoveď zmazal
cacianka
7. sep 2020

@ahoj0 to nie je podstatné.i či y.pointa je ,vsakze , inde.tu ide o život a problemy s €.
Vobec sa netrap.

bluka2
7. sep 2020

Si strašne naivná. Teraz sa snaží, lebo kto by sa pred svadbou nesnažil. Vsak ty si pre neho terno. Ešte aj výbavičku pre dieťa kupuješ z úspor. S tvojim postojom bude pár rokov môcť viesť svoj lajdacky život, lebo vsak budeš robiť aj všetko pre to, aby si zachránila manželstvo. Snažila by som vydať minimálne na svojej mentálnej úrovni... ale vidím, že škoda písať. Koľko máš rokov? Prosím, napíš sem tak o rok, ako ste sa dostali z hnoja do luxusu. Pravdepodobnosť Happy endu 1% a aj to len vo filme

stanulienkat
7. sep 2020

Prečo si preboha s takým človekom robis dieťa?Prečo s ním plánuješ budúcnosť? ženy vy nerozmýšľate? Ešte by som si ho zobrala za muža,nie?

karelova
7. sep 2020

@stanulienkat laska je slepá 🤷‍♀️

leuchtturm
7. sep 2020

Na to je viac odpovedi. Napriklad mlada a sprosta alebo idealisticka (na kazdy problem existuje riesenie, tolerancia a blablabla). Alebo tie zeny proste nevedia, ako ma vyzerat vztah medzi dvoma ludmi, lebo ich rodicia zili v zlom manzelstve a jednoducho prevezmu do svojho zivota vzory z ich rodiny....takze sa tieto veci nemali kde naucit.

jaskolka
7. sep 2020

@mondolina podľa mňa odpovede tu neboli podľa predstáv, lebo každá rovno napísala, že s takým nezodpovedným lajdakom ani náhodou svadbu, a rovno aj svoje názory na takého chlapa, tak autorka sa snaží "zmierniť" svoje slová a vykresliť aspoň ako takého chlapa, ktorý je chudáčik v zlej situácii, ale láskou ho ona spasi a on sa zázračné zmení. Co je samozrejme hlúposť, ale nebude mať potom zle svedomie, že ho "ociernila" a vlastne aj seba ukázala ako naivnu a totálne zaslepenu od lasky.

domidor
7. sep 2020

Milá autorka,situáciu rozhodne nemáš jednoduchú.je mi ľúto,že Tvoj partner si neuvedomil čo robí,ani keď vie,že čoskoro bude otcom.vela žien spolieha na to,že dieťa všetko zmení (aj muža).podľa mojej skúsenosti,je to skôr ale výnimka.
Každopádne,ak teda chces situáciu riešiť (čo je vidieť že chceš),tak jednoznačne musíš prevziať Vašu spoločnú kasu IBA a LEN do svojich rúk.mužovi dávať peniažky na prídel,ozaj len na podstatné veci.
Tiež by som Ti ale odporučila svadbu odložiť,keď sa ľúbite,budete sa ľúbiť aj o rok či dva.Rozdieľ bude ale v tom,že vtedy už budeš vedieť,či svoje sľuby (teda to na čom ste sa spolu dohodli) aj dodržal.
Držím palce a bábätku prajem všetko dobré.

kitycat
7. sep 2020

jeeeezis maria...ruzove okuliare tti rychlo spadnu z nosa ked tvoja ponozka ostane prazna jeho dlhy porastu a vy budete zit z tej nehynucej lasky

vsetko je vlastne vyzva a v pohode tak na co si sa vlastne prisla postazovat?

vilma7
8. sep 2020

A máš aspoň prehľad, čo, kde, koľko, dlží???
Spláca svoje dlhy a zároveň si požičiava zas a zas? Od koho?
Hanba by ma fackala, chodiť požičiavať. Teraz možno o tom vieš, potom to bude robiť na tajnáša a nakoniec budú ľudia chodiť za tebou (jeho manželkou) pýtať svoje peniaze nazad.
Mám v rodine niekoho, kto takto žije celý život. Tak veľa šťastia.

arianna25
8. sep 2020

To nem dopadne dobre. Chceš prísť o všetky peniaze a o nervy? Ty o chvíľu rodíš, a on je čím ďalej v horšej kaši a keď sa dobre ožení, tak bude mat kto za nebo platiť dlhy. On pôjde na materskú a ty sa orobis jak kôň.

marca12
8. sep 2020

Tvoje zmyslanie je pekne,len aby to bolo aj uzitocne. Viem,co je to zit s clovekom,ktory sa topi v dlhoch a poviem ti len jedno,som stastna,ze som s nim nemala deti. To su same klamstva a neistota a raz ta prestane bavit takto zit a bud sa zblaznis alebo odides. Ked budes mat dieta a nebudes mu moct kupit nove topanky,tak zistis,akeho debila otca si tomu chudiatku vybrala.

katka17787
8. sep 2020

Tiež nerozumiem načo si založila diskusiu keď ak tak ti je názor iných žien ukradnutý 🤔 a veru tiež by som v živote nevstúpila do manželstva s niekým kto má dlhy. Mimochodom ta predstava, že budeš držať kasu....predstava pekná, ale som viac ako presvedčený, že to tak nebude a nakoniec ešte budeš zarábať na jeho dlhy. Niektoré ženy sú také pototo z toho , že by ostali samé, že si radšej vezmú prvého darmožráča ktorý prejde okolo🤔 toto mi fakt rozum neberie.

janage
8. sep 2020

Jedno musis pochopit aj keby si drzala kasu Ty, nic na svete mu nezabrani pobrat pozicky a narobit si dlhy bez toho, aby si o tom vedela. Ale splacat ich uz budes musiet aj Ty ak to bude pocas manzelstva. Pri beznych pozickach vooobec nie je nutny Tvoj podpis ako manzelky a o kadejakych nebankovkach ani nehovoriac. Nepochopitelne, ale je to tak. Ak si pozicia manzel bez Tvojho vedomia a nesplaca, musis splacat Ty. Ked neveris nam, sup za pravnikom a nech Ti to vysvetli.
A potom sa rozhodni.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
nairia
9. sep 2020

aj ked ja som velmi prosvadobny clovek, v tomto pripade by som ozaj pockala, kym sa zastabilizujete... radia ti tu baby a ty si aj tak ides svoje, ale ok, ved my do vasho vztahu nevidime. v prispevku si pisala, ze ked pride na temu penazi, tak je nahnevany. TOTO by mi rozsvietilo vsetky kontrolky, ktore existuju, pretoze chlap, ktory nie je ochotny riesit svoje problemy a nechat si poradit, je podla mna slaboch. a nie, nevyberame si partnerov len kvoli majetkom, ale vyberame si partnera, ktory sa o nas dokaze postarat a zabezpecit nas (to, co sa z toho vykluje neskor je druha vec). ty uz pred svadbou vidis, ze ma problem s financiami a to nie je dobra vizitka, je tam vykricnik.
verim, ze ten vas rozhovor, o ktorom pises neskor, padne na urodnu podu a vsetko bude ok. ono z hnoja do luxusu sa da vyhrabat, ale spolocnymi silami. bohuzial lahsie padnes z luxusu do hnoja a to ani nestihnes povedat "hnoj". nepaci sa mi ani to, ze z tvojich rokmi(?) setrenych peniazkov, prakticky zeleznej rezervy si si musela odkrojit, pretoze on nie je schopny si odtrhnut od huby a investovat do VASHO zivota (svadobne vydavky, dieta).
drzim palce, nech vsetko dobre dopadne

cacianka
9. sep 2020

@janage presne tak u nas. Pozicky a dlhy poza chrbát, a potom telefonaty, pošta a zvonenie cudzich ludi - vratte love

ukulela
9. sep 2020

Píšeš, že premýšľaš nad tým, že budeš kontrolovať jeho peniažky. To si však už mohla davno. A v úvode si napísala:Jeho zlá finančná situácia pretrváva už dlhšie a nechce si dat nijako poradiť keď príde k téme peniaze je nahnevaný .... takže podľa mňa ti on prístup ku svojim peniazom nedá a bude z teba iba ďalie peniaze ťahať a ťahať a ťahať. Kupuješ veci pre dieťa, financujes svadbu a jemu ešte požičiavas, respektíve on si požičiava neviem kde? Riti, zena, spamätaj sa. V manželstve sú všetky dlhy spoločné, pokiaľ nemáte rozdelený majetok a zrušené bezpodielové spoluvlastníctvo manželov. Takže ak bude robiť dlžoby aj po vstupe do manželstva A vy sa potom náhodou o 10 rokov rozvediete lebo nebudeš mať čo dať svojmu dieťaťu do úst, tak pekne krásne budeš splácať polovicu dlhov, ktoré on v manželstve narobil. Spoločné hospodárenie ste mali mať vydiskutované už dávno. Nie, že ty uvažuješ a ty rozmýšľaš A ty by si rada a on o tom nechce hovoriť. Nie dobre nie dobre nie dobre. Vieš ty vôbec, aké má vysoké dlžoby, komu všetkému a za čo spláca a do coho tie peniaze išli???

cevricek40
9. sep 2020

Môj muž tiež nevie hospodáriť peniazmi,keď sme chodili míňal peniaze s výplaty do výplaty,teraz mi dáva peniaze na ruku ,ja sa starám o rodinnú a gazdujem .

amelie2017
27. jún 2021

Zaujimalo by ma, ako toto dopadlo

Strana
z3