Snúbenec odmieta jedlo z chladničky, som zúfalá!
Moj snúbenec je extrémne rozmaznany v jedení. Už som z toho zúfalá. Nepije nefajčí nepreflakava peniaze ale na čo si potrpí je jedlo. Keď sme spolu začali taký nebol doslova mu stačili suché rožky s pastétou alebo mäso s ryžou a teraz? Na Vianoce tieto tri dni chcel velice kapra,ja že isto to budeš jesť 3 dni a nebude ti to vadiť ? Nie on to bude jesť aj šalát od rána do večera a už včera večer začal vymýšľať že čo budeme jesť že ide spraviť cestoviny. Tak my za kotel šalátu, polka kapra v chladničke a panko si chce iné. Aj počas roka furt vymýšľa. V chladničke navarené a on sa ide radšej najesť do restiky. Pritom sú to jedlá ktoré naozaj má rád, pečené mäso so zemiakmi a podobne. Napríklad jeho mama nám občas donesie j ho obľúbené jedlá som najskôr mňam super a ak zostane 3 dni mu musím pripomínať že nech to zje lebo sa to pokazí pritom mu to fakt chutí. máme doma milión potravín a on just má chuť na niečo čo doma nemáme. Vravím veď dojedzme a zajtra sa choď najesť aj do tramtarie pre mňa za a mňa.Prvé 3 roky taký nebol pritom je ku mne úprimný čo mu nechutí už nevarím. Máte aj vy doma takých rozmaznacov v jedení či len môj tak vymýšľa. Ja sa snažím dojedat čo máme a nevyhadzovat do koša potraviny. Vytáča ma to. Pritom sa snažím variť každý druhý deň. Nemáme 4 dni to isté. Porazí ma z toho.
Treli biedu a teraz vyhadzuje jedlo? Jedna vec je si dopriat a druha robit z teba debila a vyhadzovat jedlo... Ak nepozeras na to cez financie, tak aj tak je maximalne neuctive netoknut sa jedla, ktore si prenho varila cerstve s tym, ze o tom vedel vopred (tvoj priklad segedin co si uviedla), lebo za 5 min 12 sa mu zmenila nalada a chut 🤦 to ma vrtochy ako 3 rocny chlapec, nie ako dospely muz
Na jednej strane nie som odpakovy kos aby som po 3 dnoch dojedala, na druhej strane nevarim na 3 dni. Co chceme dojeme, co nie ide do kosa (minimum) Ja ked na nieco nemam chut tak to nezjem, radsej rozok s maslom ako 3 dnove maso so zemiakmi.
Tiež nerád jem niekoľko dní to isté, tak si varím prípadne idem do reštaurácie či si dám niečo rýchle pod zub. Ja nemám problém o 03hod si urobiť knedľou vepřo zelo či palacinky. Keď varím, varím Max na a 2 dní a aj to sa niekedy pokazí.
Nevar len ty. ;) Urcte si..kedy bude varit on pre teba.
Ja ti rozumiem. Môj je tiež ten typ, že v chladničke je šunka, nátierka, vajíčka, ktoré treba dojesť a on si objedná pizzu. Časom sa to ale utriaslo, už viem čo môžem očakávať a jedlo chystám podľa toho. Spoločné jedlo varím väčšinou len na ten deň, ak chcem niečoho viac, rátam dopredu, že to budem jesť len ja. Veľa jeme vonku a jedlo objednávame, už som si zvykla. Našli sme si systém.
Moj muz bol zo zaciatku takyto...ale mozno nie az tak celkom.
Tiez mavali doma nazbierany "stary" chlieb-rozumej,vzdy co ostalo od vcera,vyhodil.
Kazdy den len cerstvy...
Jedlo tak isto.
Ja som sa na to nemohla divat
Tolko plytvania a n druhom konci sveta mru deti hladom!!!!
Aj toto ked tu citam tieto komentare,dviha ma zo stolicky.
Ja som si ho upratala raz dva..
Po dobrom.ziadne ultimata.
Vysvetlili sme si to a pochopil.
U neho to budovala jeho mama kt z mala demenciu,nemohla za to a on si to neuvedomoval,ze vlastne ",prejedli" aj gate...
U nas co sa navari,sa je urcite aj na 2 den,niekedy aj na treti-ale to riesime uz vopred,ci ano ,ci nie
Ak nie a je toho viac,ide to do mraznicky.niekedy je super ,najst hotove jedlo.
Chlieb presne....
Co sa nezje,to sa mrazi.
Samozrejme,su jedla,kt.nevarime,pretoze ich nema rad ,niektore nemam rada ja...
Ale ked mi povie,uvar tamto a tolkoto a potom by na 2 den uz nechcel...na to by som sa pozrela.
Ja nemam vianoce?
A koment,ze su to jeho peniaze...to je co?
Ved zijete spolu,vkladate financie do spolocneho zitia,takze nemoze si kazdy robit so svojou kopkou,co chce!
Vrit kazdy den 2 porcie je tiez nehorazne plytvanie energiou a o co viac,mojim casom.
Nepoviem,ked sa robia dake minutky alebo zelenina...
Ale pravidelne varit novy obed a novu veceru pre 2 osoby..
Nikdy!
No neviem, asi sme aj my s priateľom prieberčiví ale varíme si vždy čerstvé každý deň resp večer. Obedy sú v práci pripadne si spravíme na čerstvo keď sme doma na HO. Varíme vždy jedlá zhruba do hodinky lebo ani my nemáme radi ohrievané jedlo a každý deň je chuť na iné 🤷🏻♀️ Ja radšej 2 dni po sebe na čerstvo uvarim to isté ako ohrievať 😆
@brrunetkaa nic v zlom ale akoby povedala moja stara mat-Len hlad na vas!😅
Su jedla ktore mi chutia az na 3ti den . Prvy den to nieje ono napeiklad holubky alebo gulas kotlikovy madarsky. Zemiaky naopak u nas sa ohrievane nejedia v ziadnom stave ani pecene ani varene. Tie robim vzdy cerstve. Ani z obeda ak ostanu napriklad pucece zemiaky tak ich nezjem. S tych spravim lokse napriklad. Salat mi nevadi aj 3dni jest. 24teho som jedla s rybou, vcera s kuracim reznom dnes s bravcovym reznom.
Podľa mňa je prieberčivý, môj otec je takýto ja mám na to úplnú averziu. A čím je starší tým je to horšie, furt by len čerstvé jedol už mu nič nechuti vymyslí dačo potom to už nechce a druhý aby za neho dojedal. A stal kvôli nemu pri sporáku, no to určite. Nedbal by ráno teple raňajky k potom mu hneď variť čerstvý obed a potom už začať chystať špeciálnu večeru 🤣. A nakupovať drahé jedla a potom vyhadzovať lebo ho už prešla chuť. No nepáčilo by sa mi to . A asi na tom niečo bude lebo vraj jeho mama nič moc nevarila a vtedy po vojne no čo bolo v obchode skoro nič asi boli radi keď mali z čoho variť . A tie jedla čo hovorí že mu mama varila vraj výborne teraz by na 100% nedal do úst ale teraz ma mlsny jazyk jak neviem čo…😠
Tiez varievam vacsinou na dva dni. Ale ked sa stane ze zostane este 1-2porcie, supnem to do mrazaka. No a ked nastane situacia ze sa mi varit nechce, ako keby som nasla😀Tiez nemam rada plytvanie jedlom ale ani jest 3 dni to iste😁Aj ked teda salat a vyprazanu rybu do mrazaka asi nedas, ale tak ako tip do buducna😉
@thereisabear ďakujem že aspoň niekto kto ma chápe a má doma tiež takého 🙈 ja osobne nerada jem v reštaurácii ani objednané v bežný deň skôr výnimočne preto tiež verím že nájdeme nový systém a kompromis ktorý bude obom vyhovovať 🙂
@osky áno toto nám aj rodičia povedia niekedy ale pokiaľ nás to varenie zatiaľ neobťažuje ale baví, tak to takto mame akonáhle to pôjde na mozog bude aj jedlo na dva dni dobre 😆 ale dlhšie už za mna nie. Radšej navarit menej ako vyhodiť
@osky súhlasím s tebou do všetkým. Ja obdivujem všetky žienky ktoré varia každý každučký deň nový obed a chystajú večeru či teplú či studenú. Pre mňa to je mrhanie časom keďže sa to dá spraviť aj efektívnejšie.
@culienka no pre Jána pána kráľa 🙈 toto už je naozaj extrém riadny. Ach no dúfam že môj drahý nezostane takýto lebo by ma fakt už vystrelo
Moja otazka je- Co a ci vari aj on?
Prestan obdivovat zeny, co varia kazdy den 😁😁. Ulohou zien davno nie je starat sa o muzov. To bolo v case, ked nechodili do prace, resp. docasne pocas MD. Pracujeme rovnako, nie je dovod starat sa o muzov ako o deti..muzi dokazu rovnako dobre varit ako zeny..
Presne tak. Láska ide cez žalúdok je už dávno prežitok.
A neviem ako si to snúbenec predstavuje ze on bude mať čerstvé stále nové jedlo a ty budeš dojednať staré lebo jeho už prešla chuť po prvej porcií , alebo budeš stáť pri sporáku celý deň. Prijpadne prejete aj tie gate po reštauráciách 😉. Mila autorka môj otec sa takto zhoršoval postupne podľa mňa za mladi nebol až takto 🤣. Teraz by hádam aj stravu v Interhotely skritizoval. Už ani nevie čo by jedol, asi že toľko možnosti ma k výberu a to mu evidentne neprospieva 🤣
@grof_monte_christo Podla mna ide 😀..a muzi nemusia uz zeny dobyvat? Davno sa zenam nekupuju brilianty, niektori maju problem aj kvety kupit..ale moje srdce si muz ziska dobrym jedlom kedykolvek 😀
Varim kazdy den cerstve...radsej menej ale cerstve..
Nečítam celú diskusiu, ale ako niekoré píšu má ruky aj on sám.Ani ja nikoho neotravujem aby mi navaril ak mám na niečo chuť spravím si to sama.U nás je to tak,že na striedačku alebo každý si navarí sám ak chce dačo iné.Zarábaš si akurát tak na dobrý prúser že budeš stále pri sporáku iba ty ak varí ako spomínaš iba sem tam.No u mňa by nejedol keby si nespraví a mne by sa tiež nechcelo vyvárať.Slúžku by som nerobila nikomu.A k tomu jedlu ešte.Ani mne kolkokrát už nechutí to isté na další deň a jedz potom niečo nasilu.Ale ako píšem,ak sa mu nepáči, nech si varí sám alebo nech mu mamka nosí teda
@dadis súhlasím, niektorý ako ja dokonca aj radi varia. 😀 Len ten bordel potom ukladať sa mi 100x nechce ale chcem.
@muzskylukas Mne sa to neskutocne na muzoch paci 😀
@dadis Myslím, že podobná debata tu už raz bola a samotni muži sa vyjadrili, že na plné hrnce ich žena neuloví 🙂. Ale tak, keď nám niekto občas uvarí naše obľúbené jedlo, určite nie je na zahodenie 😁
@dadis ten bordel ?😛
ved ok,nech ma kazdy den nove jedlo...vsak ked si navari😉..nastastie nie si jeho mama, on nie je dieta-tak nech vyvara...mnohe zeny si chlapa naucia, ze mu obsakakuju okolo ritky, a ti chlapi su zrazu rozmaznani a maju zienku hlavne ako mamku a gazdinu v jednom...ked ta vidi ako mamu, tak si mu mala povedat-nakazal si si,tak nebudes jest nic ine,kym to nedojes😂...
nie si uplne normalna, napr vyvar navarim aj na 3 dni, tak isto kuracie prsia su nalozene aj na tri dni a vzdy ine prilohy... salat sme jedli 3 dni, este mame rybu na zajtra a co.. priatel je priebercivy a ano zle sa vari pre dvoch v malych mnozstvach, nie vzdy sa to da odhadnut

MY sme už dnes dojedli kapustnicu aj rezne a šalát načo zbytočne robiť veľa. Bývate spolu či každý sám.