icon

So synom nie sú ani na chvíľu sami

8. jún 2023

Hneď na začiatok chcem povedať ze nie, nerobila som si dieťa preto, aby mi ho druhí strážili.
Svokrovcov mame celkom blízko, sme u nich často, snažím sa byť dobrá nevesta - napiect, navariť. Keď je jeden z nich chori, nemusia sa o nič starať. Svokru vezmem kamkoľvek. Snažím sa. Avšak...
Máme syna, 2 ročného a ešte sa nestalo, že by s ním boli chvíľu sami. Ako toto prekusujete? Ze si ani tu kávu v kľude nevypijete, že ho nevedia ani na 20 minút zabaviť, zahrať sa atď...
Strašne by stále chceli, aby sme k nim chodili avšak pre mňa je to trochu utrpenie lebo malý je tam jak vymenený. Akoby tam byť nechcel, mrnci, jeduje sa. Musím vymýšľať všetko mozne aby som ho zabavila.
Ani keď bol menší..v zivote ho nezobrali kocikovat, na prechádzku ani len na dvor že by ho vzali ku kralikom alebo čokoľvek. Je to normálne ze mi to vadí alebo to nie je normálne?? Obaja maju okolo 60. Ďakujem...

Strana
z2
miadi
8. jún 2023

Ty s tym ale nic nenarobis, zaujem sa vynutit neda. Trapit ta to moze ale na co ? Zial nie su taki stari rodicia ako by si chcela. Su taki aki su a ostava sa len stym zmierit. Stari rodicia co sa vedia a chcu venovat vnucatam zial nie su samozrejmost, skor je to uz vzacne. Ak su aspon tvoji rodicia Podla tvojich predstav ako by to malo byt - tak sa mozes utesit tym.

rebrambora
8. jún 2023

Jasne, ze je to normalne. Svoje si uz odchovali, chcu mat chill.

0silvia0
8. jún 2023

Ved si pisala, ze maly je u svokrovcov umrncany a jeduje sa. Ja som to tiez tak pochopila, ze je narocny...
A tvoji rodicia su k vasmu synovi aktivnejsi a strazia? Vacsinou to tak byva, ze jedni babkovci a dedkovci su k vnucatam blizsi ako druhi.

mamickalisticka
8. jún 2023

Tak ja mám 2rocne dvojičky a svokrovci mi ich postrážia kedykoľvek, keď majú čas (a keď si ich vypýtajú alebo keď s mužom potrebujeme súrne niečo ísť vybaviť), aj na celý deň (väčšinou ale tie dve tri hodinky).. a svokra ich vždy chváli, akí boli dobrí (a to tam je s nimi väčšinou ešte 4rocny syn) podotýkam, oni si ich vypýtajú sami. A ja som za to nesmierne vďačná

svetlonos
8. jún 2023

Zmier sa s tym 🙂
Maleho som naucila, ze kym pijem kavu, hra sa sam. Kamosku moze udrapit, jej maly omnoho skôr rozpraval a kedcsi v "klude" chcela vypit kavu, pustila mu na tych 10 minut naucne video. Inak mu ziadnuvtelku ani nic nepustala!
Je to o povahe dietata a ja som rada, ze maly to chapal, chape a vie sa prehrat aj sam v pohode.
Starych rodicov by som neriesila. Ked nechcu, nevedia, nic nenarobis. Ved sa kludne svokry pokojne opytaj, ci ho prebavi pol hodku. Ak nie a potrebujes cas pre seba, skus fakt na par hodin tyzdenne opatrovatelku 🙂 Trošku oddichnes. A svokrovci nemaju 90 rokov tak pokojne zvolni aj ty svoju pomoc. Ved su dvaja, pomozu si.

denithestrange1993
8. jún 2023

Za mna je to zvlastne,ale asi nemaju vztah k detom.

basska_b
8. jún 2023

Este je moc maly, pockaj, ked bude mat 5 rokov a povie aj sam dedko hybaj na dvor, ukazem ti toto hento. Potom su tie deti take bezprostredne a neodbytne. A to, ze tam mrndzi a neciti sa dobre, to je v tom.veku normalne. My sme s tym bojovali niekolko rokov, deti jak satani niekde na navsteve ked su (len na takej navsteve, kde nie su ziadne hracky a je tam same 50+) a v podstate doteraz to trva... neustale ich okrikujem - robia veci, co by ich doma ani nenapadli, vyliezaju na okno, na stol, pod stol, des... az neskor som pochopila, ze to je z nudy. A chcu pozornost, niekedy schvalne skacu po schodoch, lebo to je jediny moment, kedy si ich svokra vsimne a chyta infarkty, ze spadnu a ony sa smeju..

ropucha6
8. jún 2023

Tak nie kazdy ma vztah k detom, aj ked vlastne mal. Ked ti to vadi, tak tam tak casto nechodievaj, resp ved tam posli manzela a hned bude cas na kavu…ja ked chcem vypnut, tiez dam dieta len manzelovi.

Strana
z2