Som 4 roky doma a zažívam klasický kolotoč
Ahojte. Mam 2 decka (4&2 roky), ktore lubim najviac ako sa da a som neskutocne stastna ze ich mam a ze su zdravi.
Avsak problem je u mna. Som uz 4 roky doma a teda klasika kolotoc, domacnost, decka, nakupy, ihriska. A priserne mi to lezie na mozog. MInuly rok som si kupila fotak co ma neskutocne bavi a bezne som mladsieho supla do kocika na spanok a pod ho do mesta fotit, alebo do parku. A cestou spat vyzdvihnut starsieho zo skolky.
Lenze ako mladsi dovrsil 2 roky, spanok v kociku nehrozi a som rada ak tam obsedi ked idem na nakup.
A teraz riesim vnutorny problem. Ako sa sebarealizovat vo foteni, co mi strasne pomahalo aby som nemala pocit ze som len stale v domacnosti. Muzik o jasliach na par dni pocut ani nechce, nie pre peniaze ale pre tvrdenie ze starsi bol 3 roky doma tak aj mladsi. A ze potom bude problem preklopit sa zo sukromnych jasiel do statnej skolky a pod.
Vikendy chceme travit spolu ako rodina (z istych dovodov sme boli cca 5 mesiacov kazdy na inom konci krajiny) a ja uz fakt neviem. Ist fotit s nimi som skusala, len to starsi chce tiez velky fotak (dala som mu jeden stary maly), furt ich nahanat a proste no.
Je to moja psychohygiena, moj cas, ktora sa da bud o samote alebo so spachtosom v kociku.
Dakujem za akekolkvek rady a navrhy na riesenie 🙂
@alby2014 normálny chlap aj počas jej MD zariadi ( vezme deti von napr, Resp je s nimi doma ) a zena ide von ( napr fotit , čokoľvek ). Je normálne, že aj ona chvíľu potrebuje off. Sú 2 rodičia, čiže sa starajú a pomáhajú si 2. Nie že ona luxuje a už na MD je k.o ( čo príde keď začne v tomto nepartnerskom režime ešte pracovať ). Rozumiem čo píšeš a tiež mam neúprosne názor, že sme rovnocenní partneri.- manzelia rodičia. 🙂 takze si pomáhame... lebo treba 🙂
Ahoj, ja 3 deti, 16 ročný puberta ťažká, 11 ročná puberta začína, 2.5 ročná, ešte sa chce kojiť a nespí a neobsedí. Muž robí v zahraničí, 4 TT mimo, 1 TT doma, mám 10 psov, 10 mačiek a 18 árovy pozemok, bývame 40 km od školy na pohraničí,takže ich treba nosiť autom. Babky nepomožu, takže Ti rozumiem. Už 5 mesiacov si neviem ukončiť rekvalifikačný kurz, keď je čas, vyskočia iné výdavky, keď nie sú výdavky, vyskočí niečo iné.... Skúšam to riešiť tak, že som našla hodinové stráženie v detskom centre, kým sú staršie v škole, nechám tam najmladšiu na 2 - 3 hodiny (cca 3 eur hodina) , zaplatím, ak si chcem riešiť svoje 😂😘😘
Tie, čo tu radíte, že má ísť muž na materskú, tak to sa oplatí len do určitej výšky zárobku. Ak niekto zarába dobre/veľmi dobre, tak peniaze z materskej sú potom v podstate almužna.
A peniaze dnes treba stále a vždy.
Moj manžel pracuje v zahraniči takže som s detmi cca 6 tyždnov sama. Mam jedneho velkeho syna a dvoch malych. Tiež som už 4 roky doma. Bavilo ma to prve roky, konečne som si oddychla od práce a vsade sme chodili s detmi ale teraz uz potrebujem par dni volna. Dohodli sme sa ked muz dojde domov, ja pojdem s kamoškou na 2 noci niekde do hotela. U vas by sa to nedalo realizovat? A ked som porodila tretieho mala som opatrovatelku ktora mi brala 2.5 ročneho 3x do tyždna na par hodin, tiež mi to velmi pomohlo.
@valeri80 @stelak baby dakujem krasne. Ani neviete ako ste mi otvorili oci. Aj ked je ta pomoc minimalna, aspon kazdy vecer pride domov. Aj ked mam pocit ze sme sklzli do fazy "spolubyvajuci" a ze nejako viazne konverzacia ale snazim sa na tom pracovat.
J
@letfenixa juuuuuj uz napad s materskou som mala. Ze ako si zlepsi vztah s detmi, ze s nimi bude travit cas a podobne. Ze moj sefino vyhlasil ze kazdy muz by to mal dat povinne kvoli zene aj detom a ako on lutuje ze bol doma len z mladsim a ze ma s nim uplne iny vztah ako so starsou. Len problem je, ze by "vypadol" z pracovneho kolotoca a potom by bol problem dostat sa spat kde je momentalne.
Prísť večer domov je štandard, nad ktorým sa nezamyslam a nepovažujem ho za žiaden bonus. Ja ležím v posteli s trojročný, muž vari nedeľný obed.. 5 ročný sa mu tam motá.. Mame dohodu, že cez víkend vari on, pritom tiež chodí večer domov a do prace.. Proste neospravedlňuje a nežiada malo, neuspokojí sa s malom, nežijeme v roku 1953, že muž chodí do roboty a to stačí.
Nuž, ja som bola naplno doma rok a tiež som sa nedostala späť, kde som bola pracovne a čo. Práca by nemala byť najväčšou životnou náplňou, keď má človek rodinu.
Tak mu nechaj deti celý víkend a ty chod do wellness, uvidíš ako mu to prospeje a tebe tiež. 😉

A veru pravda je, že keď sa vrátiš do prace a deti neskôr do školy ... ešte len vtedy pochopíš čo to znamená nedostatok času 😂🙈nechcem ta strašiť, no je to pravda. A aj vtedy sa daju zvladnut aj koníčky, no chce to dobrý manažment a partnera - lebo deti sú vaše spolocne. Drž sa. Čím skôr začnete deti rodinu s muzom riesit SPOLU , tým lepšie. Povinnosti už len pribudne, neodbudne 🙂 až si zvyknes 😂🙏🙈 drž sa, dobre to zvládnete neboj.