Som bez peňazí, hladný, nevládzem
Dobrý deň prosím čo mám robiť ? Nemám peniaze, žijem sám, pôžička na Max povolené prečerpanie tiež, rodina nič, nedarí sa mi nič predať,charita tiež nič teplé na jedenie, som v cudzom meste nikoho tu nemám a neoplatí sa mi nikde chodiť. Zajtra mam nastúpiť do roboty nemám chuť ani ísť keď som hladný. Peniaze mi rodina nepožičia lebo ma nemajú radi. Roboty striedam vkuse neviem nikde vydrzat chorý som od dectva kôli rodičom a aj tak nechcú pomôcť ja už nevládzem.
@aurorastone peniaze som nikdy nikoho cudzieho nikdy nepýtal aj keď núkali. No z empatie sa nenajem ... Skôr radu kde požičať si
A aky je dovod toho,ze v praci nevydrzis? Nebavi ta to, alebo zdrav.stav ti nedovoluje?
@123nepoviem Tak teraz si požičaj od niekoho známeho, budeš mať motiváciu robiť a neodísť z roboty pri prvej prekážke, lebo požičané treba vrátiť.
@iwesska vkuse mi je zle. A malo kde má aj zoberú tá skúšam čo sa dá. Už som raz vydržal dva mesiace vkuse aj keď len 5-6hod denne ale vydržal. Ja len potrebujem do výplaty najbližšej dačo táto robota vyzerá fajn. Ja nebudem rušiť byt trvalý pobyt len preto že rodičia ne sú schopný pomôcť aj keď majú
@123nepoviem nie si ty s tou di3lnou, co si chcel prespavat v aute a zacal si ako svadobny fotograf alebo tak nieco?
@kitycat hej
@123nepoviem no ale robiť si dlhy keď nevieš ci ich dokážeš splatiť bude pre teba ešte horšie ak sa do toho zamotas, skus nastupit do tej práce a dohodnúť sa s niekym ze by si si na jeden dva obedy od niekoho pozical kartičku, napr v závodoch nebývajú extra drahé ako nejaké menucko a je to hneď iné ako pýtať peniaze a potom mu tie obedy vrátiš
@aurorastone ešte zatiaľ v žiadnej firme som nemal šťastie na jedáleň a už ich bolo veľa 😂. Väčšinou malé firmy to sú pár ľudí. Ale aké dlhy veď v banke to mám ok a rodičom dlhujem už strašne málo už bolo aj horsie. Ja vždy som všetko vrátil každému
@123nepoviem ale aj kamošom a rodine je dlzit nič moc, neviem teda co by si chcel počuť od nás a aké riešenie navrhuješ ty?
@aurorastone neviem čo mám robiť veď preto píšem 🤦
@zoro9836 to sa nestalo nikdy a ani nemôže keďže mám dôchodok
@123nepoviem skús zájsť na faru, či by Ti nedali nejaké jedlo
@1andrea111 no to má tiež napadlo konečne normálna rada 👍
mozno by predsa len bolo dobre zverit sa nejakym kamaratom, predpokladam, ze byvaju niekde s niekym, niekto aj doma vari 🙂 mne keby kamos povedal ze hladuje a nema co jest tak jedava u nas... tanier hore-dole je to najmenej
Bohužiaľ psychiatrickú pacienti majú často problém si udržať prácu. Neskúšal si nejakú chránenú dielňu? Tam o problémoch vedia a su tolerantní na časté výpadky, častejšie prestávky a pod.
@123nepoviem ziadne vztahy v susedstve nemas? Nejakej starsej susede robit nakupy, ktora by ti obcas nieco ponukla na jedenie? Tvaris sa ukrivdene voci rodicom. My ta nepozname, ale socialne vztahy treba budovat, ak to nejde v rodine, skus mimo rodiny...
@amelie2017 sú tu dve a miesto nemajú volne opakovane som skúšal. Aj toto čo idem tá mala byť chránená pozícia jednoduchá a keď vidia akú mám školu tá má stiahnu na dajaku lepšiu pozíciu. Furt sa strašne bojím ísť do roboty ale chcem !
@0silvia0 hanbím sa pred ľuďmi že žijem jak žijem a proste treba peniaze na benzin na všetko
pod do wiedne, zachvilu otvaraju zimny balik pre bezdomovcov od oktobra...nemyslim to zle, dufam ze tam pojdem tiez (ja pracovne) ale su u nas aj ludia zo slovenska, Polska, ludia co nemaju doklady nikoho nezaujima co vlastnis. na izbe budes s niekym, dostanes jedlo tri krat denne a je to tam fajn si myslim, nie jak slovenske stany...nieje to dlhoobe riesenie, ale tak ked uz teraz vies ze v praci nevydrzis, hladny budes...je to jedna moznost
@monuska112 prosím Ťa a to čo je za prácu? Myslím,čo tam budeš robiť? Hľadám si prácu a o tomto som nepočula ešte. Ďakujem🙂
@123nepoviem Rodicia ti peniaze nedaju z neakeho dovodu, ale ak ich poziadas priamo o jedlo, nemyslim ze ta poslu do riti. Aspon neverim ze taky rodic existuje. To s peniazmi pochopim ak ti neveria ale jedlo ti hadam daju.
@tibor79 to je normalny social, teraz som s utecencami ale urcite budu otvarat aj vela prac miest...len teda nemecky musis vediet ale ak chces poslem ti stranku s bewerbungami
@tibor79 a toto konkretne tieto zimne baliky su otvorene od oktobra do maja, pracujes sedemhodinovky ranne poobedne nocne, nocna ma desat hodin plus pauza samozrejme tridsat min, cize 7,5hod
@whatever1 som v inom meste čo dám na benzín môžem ísť na menu dakde. Jedlo neodmietli nikdy dať to je pravda
@monuska112 aha. A ubytovanie musíš mať svoje? Ja viem nemecky, ale len tak domácky,skôr základy. Tak asi nič. Inak som soc.prac.
@tibor79 ty ano ako pracovnik. to je praca s bezdomovcami, my poskytujeme ubytovanie pre ludi bez domova. neviem o tom ze by poskytovali ubytovanie pre zamestnancov, a ak si prijata ako klient, nemozes u nas pracovat na to su pravidla.

@123nepoviem napíšem to blbo ale ak čakáš ze tu dáš číslo účtu a my ti tu po posielame peniaze do 5 minút tak na to rovno zabudni 🤷♀️ empatiu a slovnú podporu a návrhy co so zivotom môžeš dostať ale vidím ze o to nestojís