Som bez peňazí, hladný, nevládzem
Dobrý deň prosím čo mám robiť ? Nemám peniaze, žijem sám, pôžička na Max povolené prečerpanie tiež, rodina nič, nedarí sa mi nič predať,charita tiež nič teplé na jedenie, som v cudzom meste nikoho tu nemám a neoplatí sa mi nikde chodiť. Zajtra mam nastúpiť do roboty nemám chuť ani ísť keď som hladný. Peniaze mi rodina nepožičia lebo ma nemajú radi. Roboty striedam vkuse neviem nikde vydrzat chorý som od dectva kôli rodičom a aj tak nechcú pomôcť ja už nevládzem.
@123nepoviem spominas kamaratov, nevie ti nejaky dobry kamos dohodit nejaku pracu ze by ste robili spolu? Aby si sa nemusel citit neisto. S niekym znamym by si to nezvladol lepsie?
Ked si písal,že v robote sa ti páčilo,tak tam zotrvaj. Kašli na to,že ti to nejde. Zaučíš sa,získaš prax,náviky,prídeš na rozne triky a hmaty,ako to robit jednoduchšie a rýchlejšie. človek sa musí takmer všetko učit. Nikto nebol v ničom na prvý krát borec. Autoelektrikárov musíš hladat mikroskopom,tý čo boli už nepracuju,su na dochodku. A mladý sa učili iné profesie.
@brembo ne už som odišiel oni nie sú škola mne je trápne za nich ze som taký pomaly.
@0silvia0 ja ich mám asi štyroch. Dvaja študujú ďalší učiteľ a posledný mimo sk
@zoro9836 ne ja to neviem v tom si ne som vôbec istý mám skončenú mechatroniku auta ma bavia ale oni neboli škola v robote. Musím robiť čo viem a som si v tom istý
@123nepoviem a co by to malo byt?
@123nepoviem Ja len k tym rodicom, ze uch nenavidis za vsetko zle co ti urobili...ono aj ta nenavist, zloba ci v sebe dlho nosime robi velmu velku sarapatu v psychike a potom sa ta osobnost meni. Treba skusit odpustit. Nie koli nim ale koli sebe samemu aby vam bolo lepsie na dusi a snad aj ta psychika sa este znormalizuje. Je to asi to najtazsie co v zivote existuje. ODPUSTIT prave takymto zlym nemilujucim a ublizujucim rodicom. Ale v konecnom dosledku to moze pomoc obom stranam. Je to velmi oslobodzujuce a uzdravujuce. Pomoze to Aj Vam a aj im samym uvedomit si svoje vlastne zlyhanie ako rodicov a poprosit Vas o odpustenie. Skuste nad tym popremyslat ci by to nebola cesta. Len to sa musite sam vedome rozhodnut ze ano CHCEM im odpustit. NECHCEM v sebe zivit zlobu hnev nenavist na nich. Nenavist strasne cloveka blokuje vo vsetkom a nie je cloveku akoby prirodzena, clovek sa nedokaze dobre rozvijat ked nenavidi. Ale je to asi velmi velmi narocne vo vasom pripade odpustit. Mozno za pokus to stoji.
@monuska112 to video alebo potom dačo čo môže hocikto robiť napr v sklade. Mna bavia aj odobrané veci len my sme mali aj strojarinu aj elektrotechniku nie som na nič konkrétne špecializovaný. To ja by som sa nazval tak uceny kutil 😂 a čo ma volajú známi a rodina pomôcť tak je 90% keď robia domy tak zvarať ploty brány, z ocom som chodil robiť elektriku keď trebalo dakomu. Ale len vtedy sa mi dobre robila elektrika keď som bol z ocom lebo ma na to vš pracoval celý život s tým je učiteľ toho má všetky paragrafi musím cítiť tu istotu že mi dakto pomôže keď neviem
@silvike rád by som ale s mamou sa nedá ani rozprávať ona je úplne chladná a tvrdá v tomto. A keď začnem rozoberať minulosť začne plakať stiahne na seba pozornosť a debata skončila a odídem ako najväčší debil lebo zase som spôsobil nervy v rodine. Mne to je jedno nech ona príde za mnou ja som sa už veľa krát snažil ale ona nechce si nič priznať
@123nepoviem ja ti dám radu...už si nič nepožičiavaj...si sa zbláznil?ako to chces utiahnuť? Netreba sa k Inv.dochodku možno hnad ihneď do 8h práce. Zober zatiaľ niečo menšie,pomaličky. Napr ak môžeš vykladanie tovaru,prípadne niekomu na výpomoc(ako sú depa kuriérov na vyhľadanie balíkov).ak toto dáš zase si po troške pridať...možno časovo,možno nájsť ešte niečo iné.casu máš dosť predpokladám. Začni pomaly. A hlavne treba variť!upiecť si celé kura(máš obed na tri dni za 3eur)+príloha....(ber to ako príklad) nejesť polotovary....keď nastúpia do roboty predpokladám že dostaneš príspevok na stravu. Takže teplé jedlo v robote a na večeru si navariť na dva - tri dni. Nič nie je nemožné....len prosím už neber ziadnu pôžičku!!!!
Takto sa ale nikdy nič nenaučíš,ked to hned vzdáš. Aj ja zvyknem zaučat nových,myslíš si,že niektorému to ide rýchlo ako starému profíkovi ?Každej robote sa treba priučit. Každý kto začal pracovat na novom mieste,tak mu nešlo tak rýchlo a dobre,ako tým,čo tam už pracuju rok a viac.
@veronicka88 ja chcem robotu robil som 5 hod denne v depe dva mesiace som vydržal čo to je môj rekord potom my už bolo zle strašne. Variť ne skúšal som nervy mam všade bordel z toho. Najlepšie bolo normálne obedy v robote jak teraz a večer stačí aj horalka. Není veľa tých robot na polovičny uvezok. Aj keď viem že to je môj asi najväčší problém že nejde o to čo robím ale ako dlho lebo potom je mi zle nevládzem a mam nervy. Ja viem že každý to má ťažké a že nikomu sa nechce chodiť do roboty, ja nechcem aby ste si mysleli že som lenivý. Ale načo mam potom invalidný 70% keď robím ako každý iný človek zdravý absolútne žiaden rozdiel v ničom nemám. Tak som chorý alebo ne
@123nepoviem Tak ja rozumiem. Dajme tomu ze sa s nimi neda. Len aby Vy ste to v sebe nedefinoval tak ze ich nenavidite. Ze skratka v sebe samom si poviete ze im odpustate aby ste tu nenavist a hnev v sebe nemal. Ono viete ako to vlastne je. Zly clovek je vlastne nestastny clovek. Lebo skutocne stastny vyrovnany clovek nebude druheho nicit a toboz nie vlastne dieta. Cize matka tiez ma v sebe len zrejme davnu krivdu, nespracovane nieco, zle vzorce spravania, cize to tak sa vsetko podava z generacie na generaciu, tie frustracie, zloby, henvy, nenavisti...treba sa vedome rozhodnut odpustit. Ano, mate 1000 dovodov ju nenavidiet, lebo....(bitka, krik, krivda, hnev, manipulacia...atd. atd....)....ALE napriek tomu sa ROZHODNUT ze ich/ju nenavidiet nebudem, ze im/jej odpustim. Skratka rozhodnut sa pre dobro.
@123nepoviem tak a teraz ti to môj pekný napíšem polopatr(ber to v dobrom vyznelo by to ináč keby sme sa rozprávali)...mám po sv ch operáciách srdca,jednej veľkej gynekologickek,dvoch cisárskych a dvoch menších operáciách.a vieš čo mám..
Veľký prd a nie invalidný!postáv sa a máj nervy na seba ale správ s tým sakra niečo!!!čo si normálny?preto že je človek "chorý"a má toho na pleciach naložené to ešte neznamená že máš klesnúť na samé dno a byť spokojný ako si....a.nie na večeru nestačí horalka...lebo najskôr zozeries pol chladničky!a to je je v prepočte x-krát viac peňazí. Kura vložia do rúry vyberieš,žiadny bordel....postáv sa na nohy,aj keď s nervami,šatni sa a začni fungovat
@123nepoviem a ešte ti to poviem tak,zamestnávateľ má x teba veľké výhody ako zo ZTP. Už narovinu na začiatku povedz že nechceš robiť na čas ale skôr poriadne. Rozprávaj s tým človekom na druhej strane ak máš zdravotný problém. To nie je žiadna hanba😱
A hlavne strašne nervy mám vkuse na všetko a zo všetkého!!! v noci som nevyspaty už roky furt sa budím a aj keď spím aj tak som nevyspaty všetko ma bolí ráno hodinu pokým sa mi chce postaviť vôbec sprosté choroby psychické keď som bol zdravý ešte tak to nebolo. Najradšej by som len žral tablekty a ležal nechcem nič. Z roboty som prišiel špinavý jak prasa furt hodinu sedím pokým sa mi vôbec chce si ruky umyť nebaví ma tento život. A nikdy nič pekné furt len zle zle zle ! Zaplatiť si ku.... užiť si a ísť na ulicu do auta spať
@veronicka88 on výhody má ale ja nie
@123nepoviem Urcite dobre nastavit liecbu. Lebo ta nervozita ("nervy na vsetko a zo vsetkeho" to je zo zlej psychiky. Upokojit sa vedome. Potom nic nezapada do seba, nejde robota od ruky, vsetko sa kazi vsetko je zle, na nic. Takto sa neda dlhodobo fungovat. Vnutro treba dat dokopy. Vas stve ze prave koli rodicom ste tam kde ste s posahanou psychikou. Uplne chapem. Ale...snad existuje nejaka cesta von z toho. Chcete ju vobec najst ? Verite tomu ze existuje ? Verite tomu ze by Vam mohlo byt lepsie ? Lebo to je zaklad. Viera, nadej. Ak ste presvedceni ze sa to neda a nic nepojde a konec tak to tak aj bude. Akonahle zacnete verit v to ze to bude dobre, telo, mysel sa zacne prestavovat a hladat moznosti kusok po kusku ako by sa to dalo ta cela situacia, hlava zlepsit
@silvike bude dobre ale musím dakto pomôcť na začiatku ale to nikto nechce. Nemám čas sa liečiť lebo musím ísť do roboty lebo ma vyhodia z bytu
@123nepoviem ty nerozumieš????že ti nikto nepomôže....jedine správna ps.liecba nastavenie hlavy a catatie odznova....prosím prejdi si túto diskusiu ešte raz,poriadne čítaj....čo čakáš?že niekto príde a položí ti nastol 2000eur?na a ži....to sa nikdy nestane!a ak sa stane peniaze sa minú a čo potom?budeš tam kde si dnes.ty si MUSIS nastaviť stereotyp podľa t okej povahy a fungovania. Nemôžeš čakať že jednorazová Fin pomoc ti v niečom pomôže....btw aby sme tu o pol roka nečítali tému s názvom:musím vyhlásiť osobný bankrot....začni rozmýšľať,vyhľadaj odbornú pomoc a pomaly začni žiť.
@123nepoviem ty každú dobrú radu proste zneguješ, tvoja mama plače, tak isto nebude chladná, len jej je toho všetkého ľúto, a ty že ona strháva pozornosť na seba 🤦♀️
Pozri, nebudem k tebe zlá, rozumiem, že to máš ťažké a si chorý, nešťastný. Ale skrátka uvedom si, že ľudia majú aj väčšie problémy a svoje vlastné a tie tvoje za teba môže vyriešiť iba jediný človek - TY. Potrebuješ podľa mňa lieky, psychiatra a dobre ho psychológa. A nie odpoveď, že máš neberiem, alebo za a) očividne ti nepomáhajú alebo za B) nepočúvaš ich a lieky neberieš. Vráť sa domov, povedz rodičom, že chceš aby ti pomohli naučiť sa zdravotne to zvládať. A až potom si hľadaj prácu. Lebo tieto dvojdňové zamestnania len škodia tvojej psychike.
@zoro9836 ja viem že mám byť najprv zdravý a potom dačo robí mne to už dávno došlo že je problém vo mne keď som už toľko robot vystriedal ale teraz som v takých srackach finančných že ja keď nebudem dakde robiť tak som skončil a k rodičom nemôžme ísť skončím na ulici
@123nepoviem ale ty nebudes nikde trvalo robit, lebo si zacykleny. Najprv hladanie si prace, potom nieco najdes, potom po 2 dnoch to nezvladas, je ti zle a das vypoved. Potom si vycitas aky si debil a zas znova. Nasleduje nasratost na cely svet, na seba a mas blbe reci o kurve a ist do auta spat.
K nicomu to nevedie. Nezvladas fungovat sam. Aj tvoji rodicia asi uz nezvladaju tvoje stavy.
To, co davas svetu, tu nasratost na rodicov, na cely svet sa ti vracia. Ty si musis uvedomit, ze nikto nie je viac ani menej ako ty. Skus sa ludom priblizit, bud uprimny, bud ustretovy. Musis sa naucit medzi ludmi fungovat. Koriguj si svoju nasratost. Ludia to z teba citia. Ono to nepojde hned, skus ist na to pomaly. Teraz co robis dnes? S robotou si sekol, co robis, cim sa zaoberas?
@0silvia0 nič nervy mám strašne !!!!!!!!!!! Robotu žiadnu ďalšiu som nenašiel peniaze nemám a pokazila sa mi práčka v podnájme a zase musim volať majiteľa a hanbím sa ja nechcem byť z ľuďmi !!!!!!!!!!!!!! Nenavidim ľudí neviem ani do obchodu ísť dakedy bojím sa chodiť po byte aby som náhodou nedupol a nehneval sa sused.... Nevládzem tak žiť už !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odchadzam zbytu idem žiť do útulku ale z nikým sa tam baviť nebudem a ak budem musieť idem do auta a ak ani tam nevydržím tak .... si domysli. Každý sa mi smeje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@123nepoviem preco sa nemozes vratit k rodicom? Pisal si ze si s otcom kedysi pracoval. Nemozu ti pomoct? Nemozes s otcom opat pracovat? S mamou nemusis riesit traumy z detstva, mozes byt doma napomocny. Vzajomne si pomozete a budes mat aku taku istotu.
Nikto sa ti nesmeje.
@0silvia0 každý sa mi smeje aký som nemyslím tu na fóre ale ľudí v reale. Ja sa do toho domu nevrátim oni ma z tamadial vyhadzovali smejú sa mi a mamu som chcel zabiť 😑 som skončil na psychiatrii. Posledný rok čo som bol doma som mal kanceláriu a celé večere som bol v aute. Ja som prisahal že tam sa už nevrátim. Nikto to nepochopite jak mi je. Mám sialene nervy dnes a zúfalstvo že není riešenie žiadne plus sa ľudia smejú pôjdem si rezať ruky to pomáha
Upimne, teba by som dala na presetrenie aj toho invalidneho dochodku ci ho beries opravene...ak to tak citam.