icon

Som bez peňazí, hladný, nevládzem

123nepoviem
1. sep 2022

Dobrý deň prosím čo mám robiť ? Nemám peniaze, žijem sám, pôžička na Max povolené prečerpanie tiež, rodina nič, nedarí sa mi nič predať,charita tiež nič teplé na jedenie, som v cudzom meste nikoho tu nemám a neoplatí sa mi nikde chodiť. Zajtra mam nastúpiť do roboty nemám chuť ani ísť keď som hladný. Peniaze mi rodina nepožičia lebo ma nemajú radi. Roboty striedam vkuse neviem nikde vydrzat chorý som od dectva kôli rodičom a aj tak nechcú pomôcť ja už nevládzem.

Strana
z9
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
klarolinne
9. sep 2022

@123nepoviem toto celé je hrach na stenu hádzať. Len by ma zaujímali, či aj berieš nejaké lieky a či chodíš na tie terapie pravidelne, nie že chodím od 11 rokov a nepomáha tak dlabeš na to.
Ty skrátka žiješ v presvedčení, že všetci ti musia pomôcť, nie nemusia. Jediný kto si vie pomôcť si ty. Liečbou, ktorou dostaneš úzkosti pod kontrolu a potom môžeš riešiť aj iné veci. Mať prácu je skvelé, ale čo z toho keď tam vydržíš tak dva dni?
Skúšal si už nejaký homeoffice, keď neznášaš ľudí? To by mohlo byť fajn.

0silvia0
9. sep 2022

@123nepoviem chces robotu a ked ju mas hladas hned ako sa z nej dostat prec, je ti zle, si pomaly, nenavisis ludi. Nebude ta nikto vodit za rucicku, toto by si chcel, toto by ti vyhovovalo? Musis si vopred rozmysliet, ked sa na dane miesto uchadzas, ci to das alebo nie. Ale to nemozes posudit za 2 dni, presne na to je skusobna doba a ta je 3 mesiace.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
brembo
9. sep 2022

Chlape uvedom si,že v tvojej momentálnej situácii je aj 50 centov veľký peniaz. Tebe pomôže každý jeden cent,ktorý si vybojuješ. Ale musíš pre to bojovať. Keď chceš od nášho cteného sociálneho štátu čo i len cent,musíš pre to niečo urobiť. Hľadať informácie,chodiť po úradoch a žiadať,je jedno či spĺňaš alebo nespĺňaš podmienky. Musíš to robiť ako cigáni,skrátka žiadať. Lebo keď nežiadaš,nedostaneš.
Ty chceš aspoň pracovať. Keď vieš,že ti pomôže pracovať pár mesiacov,aby si sa z toho dostal,tak zatni zuby a ber to ako cieľ,ako sa posunúť ďalej. Ber deň po dni. Nepozeraj,že ťa ešte čaká x dní. Ber to tak,že si zvládol ďalší deň,že si zotrval,že si zase o deň postúpil. Nepozeraj na to,čo majú ostatný,ako sa majú. Mnohý sa len ukazujú,že čo všetko majú,a pritom nemajú nič,lebo všetko majú z pôžičiek alebo podvodov. Ty sleduj len seba,ako si pokročil. Ber každý nepatrný úspech ako víťazstvo. Že si zase o krôčik postúpil.

kvetka22
9. sep 2022

@123nepoviem ešte k tomu ID, dá sa aj navýšit doplatenim. Viem, že teraz na to nemáš peniaze, ale aspoň info pre budúcnosť.
Ale napadlo mi, písal si ze mas auto. Nedá sa predať a tým pokryť čas kým to bude chodiť pravidelná výplata? Tiež som chodila do prace autom, ale keď som si prepočítala náklady, výhodnejšie bolo kúpiť lístok na dlhšiu dobu a chodiť busom.

mpg
9. sep 2022

@klarolinne Nečítala som všetky príspevky, ale z toho čo som čítala mi toto pripadá, že autor je osoba s poruchami autistického spektra, možno asperger. Jemu málo poradí bežný psychológ, psychiater, tu treba navštíviť odborníka na PAS. U týchto ľudí je to tak, že vo svojom odbore, o ktorý majú záujem sú dobrý, ale sociálne vzťahy im to sťažujú.

123nepoviem
autor
9. sep 2022

@kvetka22 no čo ja viem už to dopoistenie nefunguje ale pozriem to. A hlavne ta invalidita z mladosti sa ráta inak keď som nemal nič odpracovane

123nepoviem
autor
9. sep 2022

@mpg nee šak to není možné že som bol už na tolko hospitalizaciach toľko doktorov vystrriedanych po celom Slovensku a zeby nikto neprišiel na to že som autista ?

kristiii
9. sep 2022

@123nepoviem ja ti asi trocha narozdiel od ostatných rozumiem, čo sa týka tvojich rodičov, podľa popisu hlavne tvojej mamy. Osobne poznám rodinu, kde rodičia "zničili" život dcére kvôli jej psychickej chorobe, veľmi ju zlahcovali a nechápali, teraz robia to isté aj so synom...a to obaja dospelí šikovní ľudia. Kto nezažije-nepochopí...No v mnohom s ostatnými súhlasím, podarilo osamostatniť sa ti, tak vyhľadaj opäť odbornú pomoc, nech ti nasadia liečbu a dodržuj ju. Nemusia ti sadnúť hneď prvé lieky, ako pacient to určite veľmi dobre vieš, že to môže trvať dlhšie, no ty si veľmi netrpezlivý. Aj čo sa týka práce, neexistuje odísť po dvoch dňoch z práce. To som si aj ja dovolila, ale keď som mala 19-20 a za rohom na ruke ďalšiu prácu a žiadnu zodpovednosť, ale teraz keď ju mám, tiež som musela zaťať zuby v novej robote a po príchode domov som si prvé týždne poplakala, ale jednoducho som tu robotu v tej chvíli potrebovala, tak som sa každé ráno premohla a teraz tam chodím vyslovene rada.

mpg
9. sep 2022

@123nepoviem Skús ísť k takému odborníkovi na PAS (nech to tá social.pracovníčka vybaví) a ten vysvetlí a rozumie, ako to s týmito ľudmi chodí. Môže to byť aspergerov syndrom, s touto dg. sa ťažko prispôsobuje aj v práci, kde treba spolupracovať, možno by takéto vyšetrenie pomohlo ubrať sa správnym smerom.

kristiii
9. sep 2022

@kristiii inak ešte na napadlo, nemal by si nárok na nejaké liečenie? Prepláca ho poisťovňa a teda mojej známej vždy takýto pobyt veľmi pomohol (viem, že nemáš rád ľudí, ale možno práve taký pobyt by ti pomohol tento problém aspoň sčasti prekonať)

kristiii
9. sep 2022

@123nepoviem sorry, tebe to malo smerovať

brembo
9. sep 2022

@kristiii tiež som to mal tak,ked som nastupil do firmy,kde teraz pracujem. Síce som neplakal,ale prvé týždne som to vyslovene neznášal,ked som išiel do roboty,tak som si kládol otázku,čo ma to zase čaká za den. Teraz tu už pracujem 18 rokov a baví ma to.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
9. sep 2022

@brembo
@zoro9836 ja som prvy tyzden prerevala v kazdej praci. Ale to som bola mlada. Teraz by som to uz asi tak tazko neznasala.

kristiii
9. sep 2022

@brembo tak my ženy 😭🤧🙂, ja som z predošlej práce odchádzala s plačom kvôli šibnutému bývalému kolegovi, pritom inak kolektív aj práca super, ale presne tie pocity každé ráno, že čo ma tam kvôli nemu čaká..a v tejto to bolo skôr o tom, že som nevládala fyzicky a z toho pramenili aj moje psycho zúfalé stavy, k tomu fakt, že som dosť introvert a ťažko znášam zmeny a nových ľudí, ale stačilo vydržať a sa to prelomilo

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
123nepoviem
autor
9. sep 2022

@kristiii aké liečenie ? Ja do nemocnice nechcem ísť

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
123nepoviem
autor
9. sep 2022

@zoro9836 ja som na psychiatri prežil už rok a pol dokopy života. A poznám také že idem na otvorené a skončil som vzdy na uzavretom nikdy viac !

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
gertrudaosem
9. sep 2022

@123nepoviem benzín?? 🤔

123nepoviem
autor
9. sep 2022

@gertrudaosem aký benzín ?

123nepoviem
autor
9. sep 2022

@zoro9836 furt som sa vyhrážal že sa zabijem a raz vtedy z mamou ten konflikt to som šiel z políciou

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kvetka22
9. sep 2022

@123nepoviem všetko čo je mimo povinnej školskej dochádzky (napr stredná) sa dá doplatiť, záleží kedy si chodil na strednú, od kedy máš ID..

brembo
9. sep 2022

@kristiii v pohode,chápem ta.🙂👍

kristiii
10. sep 2022

@123nepoviem nemyslím do nemocnice, ale na liečenie. Viem, že známa tak chodila vždy na pár týždňov a ako som písala, vždy ju to tam na dosť dlhú dobu nakoplo. Teraz nechodí a je na tom dosť zle.

Strana
z9