Som fakt len ja tá neschopná?
Ahojte, zalozila som si novy nick. Uz mam par dni vsetkeho dost. Neviem ci iba ja som taka neschopna, ze nezvladam vsetko co sa odomna ocakava, ale uz fakt nevladzem. Prosim Vas vsetko doma zvladate, alebo mate tolerantnejsieho manzela, alebo ako. Ja mam pocit ze za chvilu skoncim na liekoch
Mame dve krasne deticky (chlapceka 4 roky a dievcatko 9 mesiacov). Od kedy sa nam narodila mala, tak si nemam poriadne kedy odpocinut. Je to taky maly ako sa povie "mamin cecek" 🙂
Od narodenia casto place, teda upokoji sa iba na mne (co si myslim ze je aj normalne, ved som jej mama), ale mam pocit, ze ma nikto nechapem. Snazim sa venovat obidvom detom, varit, upratat, nakupit, ale uz ma to vsetko ubija.
Ked mala mala 3 tt, tak muz odisiel spavat do druhej izby, lebo on sa pri nej nemoze vyspat a predsa chodi do roboty a potrebuje byt vyspaty. Mala totiz prveho pol roka dost vystrajala. Zaspavala mi medzi 23 - polnocou, na rukach, aj to plakala co nevedela zaspat. a v noci sa casto krat zobudila a aj hodinu som ju nosila kym znova zaspala. (aby vsetkych nezobudila, tak som jej spievala, nosila ju). po pol roku sa to zlepsilo, ze uz zaspava lepsie, a skor, ale spi so mnou v posteli, a ked ju prelozim do postielky, aby som si mohla s muzom pozriet telku, porozpravat sa alebo co, tak sa hned zobudi. Uz som ju skusala nechat rozospat, a potom prelozit, ale vzdy sa zobudila. Skusala som to aj viac krat po sebe, ze ju uspim na prse, prelozim do postielky, ona sa zobudi a tak par krat dokola, lenze vysledok bol, ze sa akurat v noci castejsie budila (asi kontrolovala ci je pri mne). Muz mi vycita ze nanho nemam cas (teda ze nemame sex, co mu samozrejme chyba, ale uprimne, ja nevladzem a ani mi to nechyba)
Muz nechape co robim cely den, ked nemame vyupratovane, ked niekedy nenavarim. Ale aby mi pomohol to ho moc nenapadna, ved predsa on chodi do roboty. Ked pride domov, tak obcas ideme s malym na bicykel, alebo tak, to je muz s nami chvilu vonku a ked prideme domov, tak zas ocakava, ze on si sadne k telke, alebo pocitaci a ja sa budem starat o decka, urobim veceru a vsetko.
Pred dvoma dnami som uz bola uplne na nervy, male spala 3 x po pol hodke za cely den a muz prisiel domov, bola som nervozna, a hovorim mu ze uz nevladzem, ze mam plne zuby zivota, a on ze tak si to hod, co ti mam povedat. A neskor na mna spustil, ze co som za cely den doma take spravila, ze sa ma z toho poskladat. (malej idu zuby, tak aj z toho je nervozna a place) tak som zostala v soku z jeho spravania, a vcera ze on ocakava ze sa mu ospravedlnim za to moje spravanie. Myslite si ze fakt ma pravdu a len ja to nezvladam?
Cez den sa snazim byt pokojna, hlavne ked idem uspat malu, aby nebola zo mna nervozna.
presne tak, ja už som v najväčšom zúfalstve prehlásila že idem na jeseň do roboty, tak sa toho chytil lebo okrem iného je strašne za peniazmi, tak už by ma hnal aj zajtra, alebo možno by mu nevadilo kedy som chodila popri MD na nejaké nočné, ved ja vládzem za 4, nie? a jeho mama to je tiež kapitola.. tiež ma s ňou porovnáva, je to superžena akurát že má doma bordel ale to oni nevidia, sú tak nastavení, hlané je sa najesť, záhrada, majetky, peniažky...
@danatalu no obdivujem ťa s tromi detičkami, to sa nezastavíš. Je fajn, že si urobila prvý krok a prestala mu ukladať veci do skríň, teraz je na rade ďalší krok, prestaň mu prať a variť. Je to asi ťažko, keď máš deti, ale snaž sa uvariť im na večeru tri malé porcie, prípadne pre teba štvrtú a finito. Nie je tvojou povinnosťou sa starať o dospelého muža a najmä, keď je starostlivosť o deti len na tebe. Teraz bude teplo, tráv s nimi čo najviac času vonku (keď sú na ihrisku, nerobia bordel doma 😀 ) a nemusíš po nich dookola zbierať hračky. Neviem, ako ho donútiť urobiť niečo v domácnosti, roky to nerobil, bude to ťažké. Jedine tak, že ho budeš brať ako spolubývajúceho (veď ním vlastne je), a potom ťa nebude zaujímať, či má čisté ponožky, alebo vyžehlenú košeľu.
keď to je ťažko, už keby som mu neprala a hlavne nevarila, to si neviem predstaviť, určite by to bol riadny cirkus. večere mu teda nerobím, pravdu povediac, lebo on večeriava neskoro tak mi sa najeme samé a to len tak jogurty, chleba, niekedy varené, to ostane aj jemu. ale hlavne, nechcem do toho zapájať deti, pred nimi sa tvrárim že som ok, oni ho majú radi, tak im to nechcem kaziť. už som raz od neho odišla, pred 2 rokmi ku rodičom, ale malá mala z toho trochu chaos, on sa ani nesnažil, nebojoval o nás, ale to zľahčoval, že mi preplo, že tam trucujem a pod. tak sme sa po možno mesiaci porozprávali, dohodli že to skúsime dať dokopy, tak sme dali... je z toho 3. dcéra! no dokedy to takto vydržím, fakt neviem..
my mame tri deti...4,5r., 3 r. a 1,5 r. Co nestiham nerobim. aj teraz nemam ozehlene uz tri tt....nemam kedy a pranie sa znasobuje a kopa zvacsuje. Mm chodil na futbal...a kadetade a ja doma s detmi. ked som hovorila ze aj ja chcem ist niekde tak ze ved cely den som v meste (napeso s 3 detmi a nakupujem a vybavujem!!!)....a dnes po case vysava(ja sm uz hodny cas nevysavala)....vecer kupe dve deti a uspava jedno....robi mi kavu...detom mlieko aj v noci..spava v detskej s najstarsou a ked treba mu prezvonim na mob.a pride...vesiava pradlo on...niekedy zehli..teraz sa stara o zahradu-nakomplet...a JA CHODIM 2 KRAT DO TYZDNA NA 2,5 HOD.DO FITKA...on je vtedy a detmi...robi im program,krmi...dava im veceru a ja mam vzdy ked pridem z fitka moju dietnu veceru na stole krasne naaranzovanu.
Musis si ho vycvicit a najma on musi pochopit ze je to aj jeho rola.
napriek tomu pocuvam ze co robim ked je bordel a pod. ale pri troch krpcoch? nestiham vsade a ked ma reci o peniazoch poviem mu ze ok..maly pojde od septembra do jasiel a ja do roboty a zarobim si...hned stichne bo chce aby mal maly mamu pri sebe a nie cudzie tetky 😀😀😀😀
este by sa vela dalo hovorit...
tot moja skusenost....vsetci mm su rovnaki a nikdy nepochopia co zena robi a aku ma zodpovednost...a kolko rol zastava....bus na to hrda. ved robis vsetko pre deti.
drzim prsty.
si úplne normálna mamina, to on je ten nenormálny a neschopný
presne preto nechcem dalsie dieta.jedno mi staci,perfektne mam zorganizovany cas,mam cas na vsetko,mam doma poriadok,a venujem sa 100 percentne malej.ak ideme von bez kocika,moja pozornost je 100 percentne jej.je to tazke mat dve deti male,to je pravda...muzi nemaju potuchu co to je byt na materskej...co to obnasa.ich alibisticke argumenty ohladne ich povinnosti prevysuju nasu obetu,snahu,nasu pracu zeny v domacnosti....mam dobreho manzela,ale tiez si mysli,ze je to dovolenka v pravom zmysle slova.az kym nejdem s kamoskami na kavu a on malu nekupe,nevari,nemusi vesat pradlo a kym nezisti,ze je to fakt narocne....
katkaking, a to sa ti ako podarilo ho tak zmeniť? ja som sa už vzdala..
@moonlight1210 mala som nosic pre malu, najprv tam bola spokojna, ale vydrzalo jej to tak dva mesiace, a uz sme ho aj predali.
Co sa tyka toho hadania, kto je viac unaveny, tak koli tomu sme sa uz par krat pochytili. Muz sa ma rano opyta, ako si sa vyspala, a ja na to, no nie dobre, mala bola casto hore, a on, no ani ja som sa dobre nevyspal, maly sa v noci zobudil (alebo, neslo mi spat) a uz to ide, kto spal horsie. A ze ja uz som si urcite zvykla, ze sa nevyspim.
inak vcera som sa s muzom rozpravala, povedala som mu, ze chcem, aby si jeden den vyskusal co robim ja, teda starat sa o deti, navarit, upratat, nakupitl, povedala som mu ze mu malu nakojim a napisem mu priblizne co kedy robim. A on, ze to teda nie, ze on s tym nesuhlasi. a tym to prenho skoncilo. Dnes ale opral zaclony a isiel s nami von doobeda.
@neschopna Tvoj manzel ti inak vyhovuje? Po inych strankach si s nim spokojna?
Ked sa pytas ako je to v inych domacnostiach....
Kazda sme nejaka, kazde dieta je nejake. Kazda z nas ma ine priority, ineho manzela. Niektore maminy tu stihaju dve deti, chodit na pilates, cudzi jazyk,varit, mat upratanu domacnost. Mozno su deti extremne pohodove, mozno maju niekoho na pomoc, mozno lahsie udrziavatelny byt (novsie materialy sa lahsie umyvaju, dlhsie bez umytia, cistenia, vyzeraju byt v pohode, kdezto tie starsie ak sa denne nepretru tak posobia, vyzeraju zanedbane, umyvacka riadu, roboticky vysavac, kosele co sa nezehlia, postelne pradlo co sa nezehli, pracka so susickou...), mozno partnera ktory pomoze, postara sa o deti, alebo si zaplatia nejaku vypomoc. Alebo maminy ktore nemaju tip top domacnost, ale radsej idu von, sice navaria, ale zase neponukaju denne tri nove jedla so zakuskom, a sex je pre ne dolezitejsi ako umyt riad- tam sa radim napr.ja 😝 Ale- moj manzel nefrle ze neni umyte nieco, alebo ze som miesto vysavania sla na korcule s mensim, alebo ze malujem na balkone a neni navarene, ale jedlo je z predch. dna. Hovori mi ze to nemam jednoduche, chape ze ma ubija stereotip, snazi sa trosku pomoct v domacnosti aj sam, iniciativne, alebo ak ho poprosim spravi co treba. Ak nie, nevyzaduje to odomna. Sam od seba ma posiela zrelaxovat. A neexistuje zeby povedal ze co som doma cely den robila. Takze dost to zavisi od chlapa. Ak zena nie je maniacka na upratovanie, sterilitu a nevyraba si sama zbytocne robotu, ze lesti denne okna, tepuje koberce, pretiera pohare vo vitrinach, zehli ponozky...proste ak nie je zatazena na upratovanie tak vela zavisi od partnera. Da sa vela zvladat s dietatom v satke, casto tak vysavam, ci umyvam podlahy, ale len ked vladzem. Lebo napr.u mna nie je ani problem cas, ale energia ( v noci menej spim, kedze babato je dojcene) a priority ( radsej tvorba a sebarealizacia ako umyvanie riadu ).
Podla mna mate problem v komunikacii a v sexe (aka som bystra, ze? 😝 )
On je nauceny nejako, ty tiez. On nieco vyzaduje a ocakava a ty tiez. Skuste sa porozpravat. Ak budes mila a prijemna, vies mu povedat vela. Niektori ludia lahsie pocuvaju ked nie su obvinovani, aj ked sa vlastne dozvedia informacie, ktore by ich inak podane nahnevali. Vies akeho mas muza, vies ako asi reaguje. Toto obdobie je trosku skuska, budete musiet na tom pracovat aby ste sa cez to preniesli silnejsi. Porozmyslaj si sama, ze co by si chcela. Chcela by si uznanie od muza? Pozitivne vnimanie toho co vsetko zvladas v domacnosti? Ziadnu kritiku? Chcela by si aby ti pomahal? Aby mal inu ulohu v domacnosti? Co chce tvoj muz? Chce pracovat v praci a po prichode domov mat klud od domacich prac? Ako si predstavuje vyhovu deti? Ty a tvoje deti a jeho tym nevyrusuj alebo chape ze deti maju dvoch rodicov a ma zaujem sa zucastnovat na vychove? A co ak nie, co ak je naozaj uprimne presvedceny ze deti a domacnost su tvoja starost, a to aj ked zacnes chodit do prace....? Skus toto riesit bez emocii a na viac krat, je celkom mozne ze na prvy krat ti nepovie vsetko a tak ako ked sa bude citit v pohode, resp. si to rozmysli a zisti ze to citi inak...
Tiez sa ho spytaj ake ma on ocakavania co sa tyka domacnosti, co by chcel ako standard, riad umyty, povysavane, uplny poriadok, navarene, podlahy umyte, alebo by mu stacil taky lahky neporiadok, ale cisto, ake ma on ocakavania, resp, kto z vas je ten poriadkumilovnejsi a kto ma vlastne ake naroky na poriadok, kto je ten kto je nespokojny ked nieco nie je spravene. Mozno zistis ze jemu nevadi lahky neporiadok, ale chce mat navarene. Alebo naopak. Alebo chce aby si ty bola v pohode a obtazuje ho ked si nespokojna s neporiadkom a s tym ze nieco nie je podla tvojich predstav a on by to kludne odtoleroval a ani by si nevsimol ze nieco nie je ok. Co sa tyka sexu, niektore zeny maju na sex chut hned, niektore aj ok nie. Ale- ak sa nerozbehnes, tak neskor to pojde horsie. Sex je sucastou manzelstva. Skus par krat si tu chut navodit, radsej sa venuj svojmu zovnajsku a dusi ako riadu a vareniu, na vecer objednaj jedlo z donasky, a kludne si to spravte raz za tyzden ako klasiku, pripadne sa chodte raz za cas spolu najest von. Ak mozes vyuzit strazenie- kamaratku, babku, mamu, tak vyuzi, a v tom case si bud uprac ak chces, alebo chod na masaz, ob nieco co ti je prijemne a budes mat z toho osoh ty a v druhom rade aj tvoje okolie, lebo ti bude prijemne a pohoda sa prenesie dalej a bude aj ten sex a tym ti bude zase lepsie. Zacni malickosatmi a postupne sa to zmeni cele. Zacni tym ze mu posles prijemnu smsku, mozno nie celkom k sexu, ale aspon k prislubu mojkania a to sa zvrhne 🙂 Ak bude cely den v ocakavani ze vecer bude nieco prijemne, resp.budes ty prijemne naladena a on bude tusit ze by nieco mohlo byt, bude aj on prijemnejsi a skor spravi nejake male cinnosti v domacnosti. Napr.vynesie kos, utrie riad, ak sa budes okolo neho obtierat a budes ho zvadzat, pripadne hladit, deti chvilu vydrzia aj pri rozpravke, aj ked to nie je idealne travenie casu, ale raz za cas...a uvidis ci aj tebe nebude nakoniec lepsie a stres vybijes v erotike, budes spokojnejsia a uz to bude iny kruh, nie nervozny a unaveny, ale prijemny a oddychovy
neschopna, neboj malej toto obdobie zanedlho prejde, určite aspon nachvílu, aj my sme tým prechádzali, potom ďalšia vlna budú ďalšie zuby, to máme teraz. ale medzitým si trochu vydýchneš, ked si aj ona lepšie pospí. musíš ju naučiť spať v postieľke, chce to riadne nervy ale ako inak. skús ju tam ukladať vytrvalo, ak aj bude plakať,tak ku nej chodievaj ale nevyberaj ju. ona si zvykne niektorým detom to trvá 2dni, niektorým týždeň ale naučia sa tam spať. ak poznáš knihu "každé dieťa môže dobre spať", tak v nej sú návody. aj tu myslím o nej dakde písali vo fóre. každý má na to iný názor, niekto dieťa nenechá plakať, ale niekedy nie je iná možnosť keď máš viac detí nemôžeš celý večer a noc strážiť to najmenšie. tú knihu mám zoskenovanú,môžem ti poslať do mailu.
inak ten tvoj je síce dosť nemožný, ale predsa dáku snahu má, keď vravíš že pral záclony a bol s vami von. môj nepral nikdy nic a ani sa nechystá, on vyslovene opovrhuje chlapmi čo robia "ženské práce" alebo potom ich zhrnie do panelákových typov, ktorí nemajú čo iné robiť.. takže ho len postupne viac zamestnávaj ked je pri chuti, dobre to napísala aj sissmiss, vyberaj si čo budeš robiť nie vždy všetko, ale to čo najviac "horí". on vyžaduje poriadok, či len navarené? lebo môj to druhé, takže ma aspoň nebuzeruje ohľadom tohto. držím palce
vooooooooooobec nie si neschopna, ja mam 2 drobcov a idem sa zblaznit, som klbko nervov, maly ma 2 roky, je samostatnejsi, ale predsa si vyzaduje aj on , aby som sa mu venovala, mala ma 5 mesiacov od narodenia dost uplakana, casto na rukach. Rano este len vstanu, oboch treba dat do poriadku, kym davam maleho, mala už reve o sto sest, už som hned nervozna, kym dam malu do poriadku, už zas maly nieco chce, kakat, papat..atd, vysavam niekedy s malou na rukach, nevarim, chodime kazdy den pre obedne menu ( malu kojim) na obed uplna pohroma, ked sa vratime z vonku obaja naraz hladní, KOCURKOVO - malu kojim a druhou rukou davam malemu papat, neviem mu a ani sa neda vysvetlit, že musi pockat, chce papat a hotovo. Nasleduje spanok, ani jeden nezaspi sam,malu hojdam v kociku pri posteli a druhou rukou hladkam maleho aby konecne zaspal, pri tom sa riadne znervoznim, lebo maly vymysla, zlieza z postele a o to sa to predlzuje, lebo prechadza nervozita na neho. Fakt niekedy už nevladzem.
MM pride z prace ako prve si da kavu, zavrie v kuchyni dvere ide si oddychnut na balkon. Ked tak nad tym rozmyslam, vobec na seba nemame cas, ani sa poriadne porozpravat, ja som nahnevana na cely svet, a on je taky typ, že sa ani nespyta, co mi je, proste slova ako: MAM TA RAD, si unavena?? to nehrozi, ja potom len rozmyslam, že kedy to vsetko pominie, vecer ked si konecne lahnem do postele otocim sa na bok a spim.Takže ta plne chapem, vycerpanost, unava, len nerozmyslaj prosim ta nad tym, že si NESCHOPNA, kto je neschopny, je on.
Dievcata, tie co ste davali rady, ze nechat deti muzovi a odist. Ja by som to kludne spravila, len by sa to absolutne minulo ucinku. Viem nabeton, ze by deti posadil do auta a isli by ci uz k mojej mame, alebo k svokre a oni by kmitali. Jeho by obe kludne nechali hladneho a barsakeho, ale tie deti, to im neda. A po vylete by bol aj tak nakoniec king kong, ze aky si uzili pekny den 🙄
@simsalabim presne, ja by som mu takúto lekciu dopriala
@sonickaka akoze ja nechcem ani odchadzat, ani nikoho vyhadzovat. Len by som rada muzovi ukazala, ze ake to v skutocnosti je byt na deti cely den sam. Pripadne aj ked su vsetci chori. Nech si to uzije, aby si rozmyslel nabuduce poznamky. Len sa mi zda, ze vacsina muzov ma talent si to zariadit po svojom a potom sa tvarit, ze je to brnkacka 🙄
@neschopna nemáme náhodou toho istého muža?ak nie,tak sme dve neschopné,akurát ten môj mi vždy odpovedá rovnako: " Chcela si deti?Tak sa staraj! Ja chodím do roboty,aby sme mali z čoho jesť a ty si celý deň doma..."*Všetko,čo popisuješ,sedí,akurát menší rozdiel vo veku detí.Tie moje deti bývaju často choré,najmä teraz,keď chodí syn do škôlky,je viac doma ako v MŠ.A aj na toto môj druh reaguje tak,že ma obviňuje a vykrikuje,že mám s tým niečo robiť.A ešte by ma zaujímalo,či tvoj muž rozhoduje aj o tom,kedy pojdete niekam mimo domu,na návštevu,výlet,resp.kedy k vám príde návšteva.Možno sa to zdá hlúposť,ale ten môj dopraje mne moje vlastné aktivity len vtedy,keď je doma,keď mu do toho niečo nepríde,nemôžem nič plánovať,s nikým sa dohodnúť.na druhej strane,uplynulý víkend sme už mesiac vopred mali dohodnutý guláš v záhrade jeho švagrovcov, no syn dostal zápal stred.ucha,sople.Lekárka nariadila domácu liečbu,ležať a môj muž na návrh,nech ide na guláš sám,že ja ostanem s deťmi doma reagoval: " to si vyhoď z hlavy,sme dohodnutí,nebudem hádam vyzerať ako chudák,čo má večne choré deti....pôjdeme všetci a hotovo."Tak sme šli,víkend bol aký bol,bola kosa,pršalo,jednoducho nevhodné na pobyt v záhrade,ale guláš sme absolvovali.Synove ucho to prežilo,ale pre zmenu mam sople ja a moja malá dcéra.A ešte ma napadlo,keď som sa už rozpísala,na Vianoce som dostala od mojej mamy finančný darček.Môj muž to vedel a zakázal mi s nimi naložiť podľa vlastného uváženia a dal mi na výber umývačku riadu alebo robotický vysávač.Akože ani náznak záujmu,čo chcem ja,aký mám na niečo názor,ale povie a čaká,že bude presne podľa neho.
Pred deťmi nadáva,kričí hneď ako príde z práce,vadí mu,že deti za ním behajú,že si nosia hračky do obývačky,že ho vyrušujú pri TV,že sú hlučné,nevychované a drzé,čo je samozrejme moja vizitka.Najhoršie na tom je,že tie jeho výlevy syn pozorne počúva,ukladá si do hlavičky a opakovane sa stáva,že používa rovnaký spôsob reči voči mne a to má len 4 roky.Stále rozmýšľam nad tým,akého muža to vychovám,ako s abude správať k ženám...
dobre ze sedim na stolicke lebo toto ma uuplne odrovnalo ze: na Vianoce som dostala od mojej mamy finančný darček.Môj muž to vedel a zakázal mi s nimi naložiť podľa vlastného uváženia a dal mi na výber umývačku riadu alebo robotický vysávač
Paneboze...toto keby mi niekto povie tak v momente tie peniaze beriem a miniem ich na prvu kravinu co ma napadne ...na vsetko mozne len nie na to co mi niekto prikaze..a este z mojich penazi.
Teeda to si neviem predstavit ze by so mnou niekto takto zametal jak s nesvojpravnym deckom...to by musel byt hypnotizer alebo co...ze tam musis ist, toto si musis kupit
@danatalu ešte jedna perlička, keď sem tam trucujem,že mu neskáčem okolo riti hneď ako príde z práce,tak si ofučaný postaví vodu na čaj, nachystá si chleba na večeru,jeden čaj,večeru tiež len pre seba a na moju otázku,či uvaril čaj aj drobcovi,tak s kľudom gentlemana povie: " nie"a keď okolo neho poskakujú deti,že "mňam,čo máš",tak im odvrkne" ak chceš jesť,pýtaj si od maminky" 🙂
Moji svokrovci už žiaľbohu nežijú,tak neviem,kde a kedy sa stala chyba,nemôžem "reklamovať",jediné,čo môžem podniknúť je,že sa opýtam jeho exmanželky,či bol vždy taký 😀
@neschopna Ahoj, ja som sa rozhodla napísať, aj s fotkou, myslím, že je to takto správne! Nemám sa za čo hanbiť, to by mali iní porozmýšľať, v kom je chyba. Prečítala som si všetko, čo si písala, reakcie ostatných len niektoré, ale tie Tvoje sú podstatné. Myslím, že v každej jednej veci, čo si popisovala som sa našla. Žijem, resp. prežívam zo dňa na deň, v poslednej dobe sa cítim ako v bubline, začali sa mi zo stresu a únavy prejavovať zdravotné problémy. Neviem, ako si na tom Ty, ale ja som v takomto strese odkedy mám druhú dcéru, možno aj odkedy som bola s ňou tehotná, ale vtedy som sa starala "len" o domácnosť, dcéru a muža. Potom pribudla malá, ktorá bola do polroka dobrá, čo sa týka asi všetkého u bábätka. Potom horšie spávala a teraz to už ani nekomentujem. Má o pár dní 17 mesiacov a v noci sa budí aj 15-krát a to nežartujem. Zubov má ešte len 10, tak sa potrápime. Len jej dám čaj a zase je ticho, zaspí, ale o pol hodinu je to tu znova. Lekárka tvrdí, že z toho musí len vyrásť. Len dovtedy neviem, ako mám bez spánku fungovať ja...Ale nechcem odbočovať od témy. Veľmi rada by som Ti ukázala, ako to u nás vyzerá. Keby si tak mohla teraz prísť sem a vidieť tú spúšť. Nič nemá svoje miesto, poriadok to ani nepoznám! Vlastne áno, poznám, keď sa mi niekedy podarí poupratovať a vydrží to tak max do druhého dňa. Len chodím, zberám, dávam prať, žehlím, vysávam, ukladám, triedim, ak sa podarí, uvarím, umývam, učím sa s dcérou, popritom sa venujem druhej. Tiež som nervózna, niekedy mám pocit, že keby som bývala vyššie, tak skočím z okna. Jednoducho, že už nevládzem, že už sa ďalej nedá takto existovať. Vraj ako si kto naučí/urobí/zariadi, tak má...no nedá sa mi v tomto vždy súhlasiť. Ak niekto u nás niečo uprace, môžete hádať kto asi...môj muž, ani dcéra nevedia, čo je to pomáhať. Nepomáha ani neupratovať, nech sa spamätajú, ani kričať, ani prosiť ☹ Nechám bordel na zemi, tak ho prekročia, však čo?! Neexistuje spôsob, ako ich vytrestať. Teda ak je, nechám si poradiť. Ja vždy vyzerám ako hysterická trubka.
V poslednej dobe som celkom rezignovala na všetko. Chodím k neurologičke, kvôli závratom, trasu rúk, kŕčom. Už som od vyčerpania aj odpadla. Povedala, že je to všetko psychického charakteru a ja sama viem, že je!
Odporučila mi psychiatra. Ja som si na nete našla najskôr psychológa, objednala som sa a o dva týždne mám termín. Neviem, čo od neho očakávať, ale chcem vyskúšať najskôr toto. Chcem Ti preto napísať, aby si veci začala riešiť čo najskôr, pokiaľ máš aspoň akú-takú predstavu, ako by to u vás doma išlo. Aby si nedopadla ako ja a určite aj viac žien, ktoré to v sebe len potláčajú, prekonávaj únavu, stres, vyčerpanie a smútok. Ono sa to raz na niečom odraziť musí. Úprimne, cítim sa mizerne, mizerne aj vyzerám. Svokra mi povedala, že je normálne v dnešnej dobe mať antidepresíva. To možno pre niekoho áno, ale je normálne, aby som ich musela brať v 28. rokoch pre pohodlnosť a ľahostajnosť svojho najbližšieho okolia??? Je to normálne? Lebo ak je, tak potom som fakt ja tá divná!
Obdivujem ženy, ktoré píšu o rovnakých problémoch a dokážu to otočiť na žart, naklikať do príspevku smajlíkov, teda že to dokážu brať s nadhľadom. Ja k nim žiaľ už nepatrím, aj keď som sa dlhý čas snažila ☹
No moja nadejna svagrina raz, ked sa jej muzik stazoval, tak mu spocitala, co vsetko robi a za kolko by to spravila nejaka pani z agentury - cize mu vykalkulovala cenu prace za zehlenie, pranie atd. a sklapol. Moj bol menej tolerantny v prvych mesiacoch po porodoch, akoby ta zmena - prichod noveho clena, v nom vyvolavala netoleranciu. Ale potom sa to vzdy upravilo. On len dost robi, nastastie mam rodicov a mama mi zvykne i pomoct s domacnostou, kedze maly poobede nespava a obcas i mala nie, resp. kratko. Ale zas sa snazi obcas nieco oprat a povesat ( aj ked to potom musim zehlit, lebo on to tak pekne nevyrovna). Tiez mame rozhadzane hracky, upratujem dakedy len naoko- hasim najhorsie- vtedy, ked mame viac nie kazdotyzdennych vyjazdov. Varim aj do mrazaka a pomahaju mi tlakove hrnce.
No baby, vidim, ze vy mate strasnych muzov! Tak si normalne gratulujem, ze moj mi uzna! Lebo fakt sa to nezda, kolko je okolo deti a domacnosti roboty!

ja by som mu na taky týždeň zverila deti a potom by sa zbadal. u nás nieje problém aby mm umyl riady, povysával a v pohodke aj navaril, keď mám náročnejší deň s malou. a to nehovorím, že robím krátky- dlhý týždeň, čiže po tom ako príde z práce sa stará o malú iba a výlučne on, keď som v práci( moja mama odchádza domov po svojej šichte) a dva víkendy sú v pohode doma sami, je upratané, navarené a aj sa vyhrajú spolu. je však nutné povedať, že tak bol naučený už z domu a ja ho v tom vrelo podporujem. u nás každí chvíľku ťahá pílku a inak si to ani neviem predstaviť, pretože to nieje iba moje dieťa, ale spoločné.