icon

Som ja lakomá?

6. nov 2021

S priateľom sme spolu rok, cca polroka spolu aj bývame v jeho byte.Ja si pri tom platím aj svoje bývanie, do budúcna pôjde do prenájmu, ale momentálne je byt v rekonštrukcii. Na bývanie u neho neprispievam, myslím tým vodu, energie. Avšak starám sa o jedlo a to je kameň úrazu. Priateľ má rád, keď varím, v domácnosti nechce pomáhať s vecami, ktoré pokladá za ženské (varenie, umývanie riadu, upratovanie celkovo). Co sa mi nepáči je ze ma stále necháva platiť v obchode. Nechcem byť zameraná na detaily, ale za prvé, keďže je to chlap samozrejme potrebuje oveľa viac, plus kopec potravín je iba on. Napríklad sladké vody a podobne. Keď ideme von sa najesť, väčšinou platí on, aj keď zase platí, že ja na rozdiel od neho vypijem 1 pivo a nie 4.Zaraba niekoľko násobne viac ako ja. Som lak

bluka2
6. nov 2021

Ble, vyťahovať odvoz autom. Gentleman to určite nie je, znie skôr ako chudák. Súdim podľa seba, v živote by mi nenapadlo vyťahovať nejaký odvoz niekomu.
Teraz som bola na 2 dni preč z domácnosti v hoteli. Koľko hodín práce denne ušetrených, to aj keby ma na Lamborghini niekto vozil, sa to tomu nevyrovná. Čas = peniaze.
Nájdi si niekoho lepšieho, keď sa nad sebou nezamysli

autor
6. nov 2021

@0silvia0 nenazval ma lakomou. Ja sa zamýšľam, či som lakoma, keď nechcem platiť stále nákupy. Chcela som poznať názory iných žien. Keď som mu povedala, že som čakala, že zaplatí nákup teraz on (ja som platila 4velke nákupy predtým), on mi na to, že on platí ine veci zase a nevycita mi to. Ze on zaplatil naposledy welness. Ale tak mi to prišlo od neho, že mu asi lakoma prídem. Véd on zaplatí niečo, trebárs ten welness raz za čas. To by som mu zase krivdila..

diusqa761
6. nov 2021

Ahoj, tak pre mňa chyba je aj to že sa nepodieľaš na platbách elektrina/voda/plyn keď ich aj ty užívaš rovnako ako priateľ. Nedoplatky za energie a vodu nebývajú malé, keď míňate. Nebývala by som v živote u niekoho a neplatila ani cent za to čo reálne míňam. Dohodni sa s ním že chceš odteraz platiť na polovicu energie a vodu a za to sa budete striedať v platení stravy a reštaurácií, raz on raz ty. Však dvaja ľudia hádam neminiete 500€ na stravu mesačne Max 200€/300€ nie? To sa na pol v pohode dá a bude to fér. Obaja jete , obaja platíte. Obaja sa kúpete, používate energie , obaja platíte. A pekne krásne mu vysvetli že niesi slúžka a delte si aj povinnosti v domácnosti. A do budúcnosti aj dovolenka/wellness a podobne drahšie veci kým ťa výslovne nepozve tak by som si svoju časť preplatila , dokiaľ niesi manželka ale frajerka tak nemusí všetko on platiť.

beronsche
6. nov 2021

ze ta odvezie autom? Je to chudak....
nerataj s podporou taketoho muza...ani emocnou ani materialnou..
uz sa opakujem, ale tento muz nevyzera, ze by bol vhodnym adeptom na rovnocenny vztah..

ckocka
6. nov 2021

Ja sa kludne nasťahujem ak ma nechá bývať zadarmo a bude chcieť iba nakúpiť potraviny, upratať a uvariť.

mon29
6. nov 2021

nie si lakoma, ako vysie pisali si slepa a to poriadne.. toto individum je zly vyber do buduceho zivota, a velmi si zavaris, ale hold.. kazdy ma pravo si posrat zivot tak ako uzna za vhodne😶 my ked sme sli byvat spolu, ja som neplatila ani len cent, vsetko tahal uz moj manzel (nechcel aby som prispievala, bral to ako povinnost muza)

mpg
6. nov 2021

@diusqa761 Aj mne toto pripadá, akoby to bola taká skúšobná doba, lebo keď už dvaja spolu žijú tak to takto neprepočitavajú, každý urobí čo môže a vie lepšie, aby dosiahli čím najlepší výsledok. Niektorí muži sú takí, že zo začiatku platia oni, dokonca aj pomáhajú a potom neskôr sa už do toho tak nehrnú. Tento ani zo začiatku nie, ona od neho očakáva väčšiu veľkorysosť, keď má väčší plat. Treba si to dobre rozmyslieť, či takýto spoločný život sa bude dať do budúcna viesť bez väčších problémov. Možno by bolo lepšie bývať vo svojom byte a vo voľnom čase si nájsť nejaké prilepšenie k platu (brigádu) a nevenovať čas mužovi, s ktorým asi nebude jednoduché dohodnúť sa.

elizabet173
6. nov 2021

počkala by som, kým sa dokončí rekonštrukcia bytu a spakovala by som sa od neho navždy. Úplne presne ho nazvala @cacianka . vyšťanec. 😠Keby sa takto správal môj syn k svojej priateľke, tak by som sa hanbila za to, ako som ho vychovala. Nie si lakomá, si neskutočne naivná a submisívna. Ani by ma nenapadlo robiť všetko okolo domácnosti sama, platiť si v reštaurácii a ešte mať vyhodené na oči, že ma niekde viezol, ak to teda nebolo každý týždeň do Prahy

ivik4
6. nov 2021

Uz by som bola rozidena 😀😀😀😀😀

andrejka1974
6. nov 2021

Platit len stravu a on plati za byt a ostatne asi voci nemu nie je fer vsak by ste mali ked tak mat vsetko na polovicu inac kolko on plati za byvanie ak ste v podnajme tak plati urcite dost a strava nie je taka velka polozka najma ak ste len dvaja

ledgerka
6. nov 2021

mate to zle podelene, je to neprehladne a potom sa moze jeden z vas citit ukrivdene, popripade ako lakomec. Dohodnite sa na tom ze budes platit za byvanie a jedlo si rieste kazdy sam.. Alebo aspon to co so ty vobec nekonzumujes, nech si plati on. ALE, viac by mi vadilo ze si s teba spravil sluzku. U mna by to bol koniec vzahu. Nie som z muzom aby som mu robila vsetky domace prace a on by to este pokladal za normalne. Dobre si ta nasiel, nic doma nemusi a este na nakupene a navarene. Ved parada, pri tebe si nasetri kopu prachov.

viestta
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
7. nov 2021

Koľko platí najom, elektrina, plyn, rozhlas to može byť 210 dajme tomu, ja som teraz robila nakup za 200, a to vydrži tyždeň, 2, určite nie celý mesiac, to by som musela suche kôrky jesť, čiže ty to otočis aj 2x, 3x tak nie viac, máš 650e, chlapi zjedia viac, tak tomu ľahlo uverím, , plus máš robiť všetky domáce práce, vonku sa pozývať sama a on zarobí 4x viac ako ty? No pekne to ma zrátané, čiže ešte na teba zarobí plus zadarmo domaci servis, Keby zarabal 750 eur, že chce isť napoly, lebo nevychadza, tak dajme tomu, ale ked 4x zarobí viac ako ty, tak to sa mi nezdá vhodné, aby taketo delenie vyžadoval, však nech sa pozrie na internete, kolko stoja služby gazdinky do domacnosti, len žehlenie 25 eur. Ty to robíš z lasky hej, ale von ťa nepozyva, na aute nechce voziť, vychádza mi z toho, že lakomý je on....

karolinakr
7. nov 2021

A na wellnes sa mu môžeš zvysoka, tam idete raz za rok, ale velke nakupy potravin každý týždeň, do čoho vlastne vráža peniaze? No do teba nie asi, ja som sharovala jeden house s Čechom, zarobil 2000, od priatelky, čo zarabala 750 vyžadoval platenie na poly, kupoval je kyticu na 7. výročie v hodnote 2libier, to som mu nukala za 15, ta bola reprezentačná, nie, ta za 2 libry jej stačí, chapeš, a pritom mal peňazí nazbyt, a ešte na ňu hodil hypoteku, čo ona splaca, tam mali nejaké exekúcie dodnes.A on si veselo balí ďalšiu babu, čo mu skoči na lep. Ja takých vychcálkov poznám, takže hned som si naňho spomenula, ako si tento príbeh napísala

squ1rrel
7. nov 2021

Ach 😀 ste spolu rok, ešte stále máš čas utiecť bez následkov. Co ta pri nom drží?
Si predstav ze pôjdeš na materskú a budeš prispievať nulou do rodinného rozpočtu, čo potom? Bude ti písať do zošita koľko mu dlzis a koľko rokov po materskej to budeš splácať?
Inak ja som bola v takej istej situácii, nasťahovala som sa k frajerovi kým ja som si platila svoj vlastný prenájom. A tiež mal gule si odo mňa vypýtať polovicu nájomného. Ale len raz a po vysvetlení to našťastie pochopil. 🙂

karolinakr
7. nov 2021

Tak ked už sa hrate na mužske a ženske delenie roli vo vzťahu, ty maš robiť všetky domace prace -dobre, ale ty zas plať väčšinu nakladov. Prečo si každy mysli, že žena ma ist fifty - fifity s platbami a celu domacnost robiť sama, však ako chceš dat priležitost gentlemanovi, nech sa prejavi. Ja som zažila časy, ked sa muži predháňali, kto odvezie ženu v aute a platili a pozývali, Teraz, ako je emancipacia, tak žena ma platiť rovnako , platy aj tak dostavaju nižšie ako chlapi aj 4 nasobne, to nie je nič vynimočné a zrazu tie povinnosti z minulosti jej ostali, ,,,Mne sa zda, že emancipácia ženám skôr uškodila ako pomohla, stratili veľa svojich výhod a dostali nové povinnosti...A čo sa tyka tych platov, tak tie nebudu mat s mužmi nikdy rovnaké..Možno niekto namietne, že aj ženy su riaditelky a vela zarabaju - fajn, ked je to tak, ale neni to pravidlo. Ja som videla nukať učtovníčke 450 euro a skladnikovi 1200 euro..

nexuska
7. nov 2021

No tak ja neviem, ale podla toho co pises...on plati byvanie, energie, benzin, poistky na auto, ked idete von vacsinou plati on, obedy cez tyzden- aj ked nie kazdy den, raz za cas wellness.Ty upraces a spravis nakup, co je vacsinou vecera pre dvoch ludi. Hovoris, ze on kalkuluje, ale ty vyratavas kazdu malickost, pises ze on vypije 4 piva a ty len jedno tak je ok ak plati on. Ja by som s tebou asi na kavu nechcela ist, ja ked niekoho pozvem, tak bez toho, aby som kalkulovala kolko ten clovek prejedol alebo prepil. Pises, ze zaraba ovela viac ako ty-nebude tam pes zakopany? Ved sprav nieco preto aby si zarobila aj ty, alebo ocakavas od neho full service lebo zaraba viac? Prestan riesit kto kolko coho, podla toho co pises, rucicka vah sa naklana na jeho stranu.Ak to nedokazes, piste si kazdu jednu polozku akokolvek malu a na konci mesiaca sa vyuctujte.

viestta
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
7. nov 2021

@nexuska Vies kolko je najomne a EE na bezny byt? Povedzme 250 max na 3 izbovy, ak je to novostavba, tak este menej, lebo sa menej plati do fondu oprav. A ty su uz asi davno nebola v potravinach, ako je vsetko drahe. A kedze pisala, ze chlap si zela aby varila, tak asi stale len maso kupuje, co je sialene drahe.

natalienka12
7. nov 2021

@nexuska My sme 3 clenna rodina a len potraviny a drogeria nas stoja asi 600 euro. Takze dvojica povedzme menej, ale pod 400 euro sa nedostanu so stravou ani keby carovali. A to ma platit ona? Autorka: spamataj sa, este raz si to tu dobre precitaj a rozhodni sa. Drzim palce.

nexuska
7. nov 2021

@natalienka12 Ale ved presne o toto tu ide, ze bagatelizujes partnerov input. To nie je len najom a energie ako pises, su to obedy, chodenie von, program, benzin, auto, poistky, servis-nemyslim ze autorka prispieva ak sa pokazi auto,lebo vsak jeho auto.A samozrejne ze vecere pre dvoch na mesiac mozu stat 50Eur ale mozu stat aj 2000Eur, zalezi od toho ako si to nabadgetujeme a co si mozeme dovolit.
P.S. O najme za 250 eur som uz davno nepocula, z ktoreho kraja pochadzate?

natalienka12
7. nov 2021

@nexuska Pisala, ze ju az RAZ niekam odviezol, takze predpokladam, ze ona auto nevyuziva. To sem neplet. A to ze sa ona stara o domacnost, vari, perie, umyva dlazky, vysava, atd atd to je nic? Si pozri ceny upratovacich sluzieb.

nexuska
7. nov 2021
nexuska
7. nov 2021

@natalienka12 to myslis, ze ked on zariadi program tak on sa poveze a ju posle na mhd?

karolinakr
7. nov 2021

benzin, auto, poistky, servis . može spolufinancovať, ak jej da kluče do ruky a može si ho vziať, kedy chce, nie že raz za rok ju niekam zavezie a ona mu z vdačnosti zaplatí poistku Dalej autorka, načo ti priatel plati menu? Nemáš gastráce? Z tohto by som ho vynechala..Vonku čo sa platenia tyka, ked sa neviete dohodnúť, každý nech si plati svoje, i ked je to divne, a polku nakladov na stravu 300 eur by som mu vyučtovala plus pomoc s upratovanim a ty potom prispievaj na energie ,,alebo nájom

2002lenka
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
7. nov 2021

@karolinakr ja k tej emancipacii. Emancipacia nema byt o plateni rovnako, ani o dodatocnych povinnostiach, to je zle chapanie emancipacie. V prvom rade emancipacia je volbe bez ohladu na pohlavie a ocakavania spolocnosti, ale co je podstatne emancipacia je o spravodlivej delbe prace bez ohladu na charakter prace (vynimky - napr. sila muza), t.j. ak zena chodi do prace, doma si partneri pracu taktiez delia - neexistuje muzska a zenska praca, je len praca, ktoru treba spravit a preto by partneri mali v domacnosti spolupracovat, neexistuje, ze jeden druhemu "pomaha".
Pomahat znamena prisudzvoat dany typ prace jednemu cloveku.
To aj zena pomaha chlapovi, ked pracuje na plny uvazok? pomahanie je vsak o praci 1-2 hodiny denne v praci, nie plny uvazok - ved to robi to iste co chlap.

sashabb
7. nov 2021

No to mi je gentleman👍
Trošku sa inak zariaď. Začni kupovať menšie nákupy, žiadne sladké vody a veci, ktoré sú vyslovene iba pre neho.
Večere robíš iba ty? On nemá ruky? či je nejako postihnutý?
Zaujímalo by ma, čo robí on ako "mužské" práce, keď ty máš robiť tie ženské. Počítam, že aspoň každý deň rúbe drevo aby ste mali doma teplo a mala si ako navariť 🙈

natalienka12
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
7. nov 2021

@zmrzlinka2021 rozumiem, čo chceš povedat, Na odlahčenie . dnes na fcb bol prispevok, ze v Anglicku vyzvali chlapcov, aby prišli do školy v sukni, aby podporili rovnosť asi medzi pohlaviami..si predstav, žeby ti tinedžer išiel v sukni do školy

sticker