Som ja tá vadná?
Peknú nedeľu vám želám dievčatá😊 Chcela by som vedieť váš názor na jednu vec. Ako je to u vás doma keď ste vy alebo váš manžel/priateľ s ktorým žijete v jednej domácnosti chorý??? Ide o to že žijeme s priateľom spolu 5 rokov, vo vzťahu sme dokopy 7. Ale to tu asi nie je podstatné, len tak pre upresnenie. Ja sa o všetko starám, varím, perem všetko mu dám pod nos. Ja pracujem home office, on chodi klasicky do práce pondelok-piatok. Samozrejme, nerobia mi problém domáce práce, beriem to ako normalnu vec ale on odkedy spolu zijeme si opral veci sám možno 3x za cely čas. Čiže aby ste vedeli ako to tu funguje. Idem k veci. Bol chorý teraz za posledný pól rok asi 3x, ja som ho tu obskakovala, čajík, vývar, navarené, periny som mu prezliekala keď dopotil, lieky som mu dobre že do huby nedávala. Starala som sa lebo to beriem ako normalnu vec. Mal teploty 40tky tak som zrušila ešte aj veci čo som mala stretnutia ohladom práce a bola som s nim doma, skratka starostlivosť ako o malé dieťa. On vyzdravel, všetko bolo v poriadku. Pred týždňom som ochorela ja. Minuly víkend som dostala silne horúčky, nevedela som chodiť, do toho som zvracala, no a milý pánko mi zahlásil že on ide kamarátovi na oslavu. Nemala som energiu toto vôbec riešiť ja som sa doslova a do písmena rozplakala, lebo už som nevedela čo mám na toto povedať. Prišiel o 3 ráno keď som už konečne spala, zobudil ma trieskal tu s vecami, lebo bol pripitý, pohádali sme sa samozrejme. A povedal mi že on odišiel aby mal klud. Na toto som už nemala energiu po další krát. Môj stav sa nezlepšoval ani ďalšie dni, on sa ani neurácil mi spraviť čaj ani sa ísť pozrieť do spálne či vôbec žijem. Prídem do kuchyne. Všade bordel, ja som ani na wc nedokázala dôjsť. Že by sa ponúkol že mi pomôže? Ha,ha. Hlava sa mi krútila až som pri dverách skoro odpadla, cela dopotená a on mi zahlásil že mi nemôže byt až tak zle. Že on musí ísť do práce, cely deň ani jeden telefonat či som v poriadku. Príde si večer, potom mi zahlási že on ide kamarátovi niečo pomôcť, tresk dvermi a odíde. Prišiel zas nad ranom. Toto je štipka toho ako sa choval. A chcela som sa opýtať či je toto podľa vás normálne. Keď je vám zle, váš muž si tiež len tak radšej ide za kamarátom, alebo niekde si odíde a ešte keď mu voláte že kedy príde tak ani vas radšej nezdvihne? Asi mám toto za to ako sa snazim a ako by som pre neho všetko urobila. Ach, teraz mi tiez nie je do smiechu. Poviete si že blbosť, no tie čo toto poznáte tak budete vedieť o čo ide a či nejde o povestnú kvapku náhodou.
Sama dobre vies, ze to normalne nie je... Naozaj chces byt s takymto sebcom po zvysok zivota? Nebodaj si s nim este urobit deti?
Ty nie. Debila kopni do 🍑 nech ide kade ľahšie.
Ale veď tak si si ho naučila. Že nie si rovnocenná partnerka ale gazdiná. Od začiatku ste mali mať nastavené, že komplet starostlivosť o domácnosť je na vás oboch. Je to spoločná domácnosť, takže o všetko sa máte starať obaja. Ak budete mať deti, budeš toho robiť ešte viac. Ja by som takého chlapa nechcela. Poslala by som ho pápá. A v ďalšom vzťahu neurobiť tú chybu, že budeš miesto rovnocennej partnerky slúžka.
Rozchod, najdi si normalneho.
Joj, takúto priateľku chcem pre syna!
@melanta nenaučila. Ja keď ľúbim tak to beriem ako normalnu vec, to sú klasické veci v domácnosti ktoré robí každá z nás a jasne že keď som na home office tak nebudem tu nechávať neporiadok do večera kým on príde z prace aby upratal. Je to logické. Ale očakávam od muža s ktorým žijem, že keď dám do toho vzťahu veci ja s láskou, tak aby sa mi to aj nejak vrátilo keď budem ja potrebovať jeho pomoc. Ale pravda, asi by som to mala ukončiť. Tu sa mi to potvrdilo
Taký by šiel z domu
Strašne niečo čítať to ,nie ešte aj zažiť
A povedala si mu, že by sa mohol o teba postarať pre zmenu on? Ze by ti mohol niečo uvariť, že by ti mohol spraviť čaj, dat lieky?
Už keď je taký bulo a nedochádza mu to samému. Inak nerozumiem, prečo si sa vzila do ulohy jeho slúžky a opatrovateľky, hneď odteraz by som to stopla.
zazili ste problematicku situaciu kde sa partner ukazal ako ten, na ktoreho sa nemozes spolahnut. Je len na tebe ako sa k tomu postavis.
Klud? Omg, no toto neni adept na potencialneho rodica. Mali by ste babo, bude plakat a on zdrhne lebo chce klud a dojde pod vplyvom?
Sama dobre vies, ze lepsie to uz nebude. Asertivne nastavit pravidla a poslat do riti. Prichadza jar, neskor maj lasky cas...leto...
manzel sa o mna stara rovnako ako sa staram ja o neho, asi tolko k tomu aj ked pravda je, ze niektore veci mu treba povedat, lebo on to uplne nema, tak ako ja 🙂 kazdopadne podporene sa postara bez problemov, hlavna pomoc je, ze je s malym a ja mozem v spalni lezat, caj si v pohode spravim aj sama
takze nie za mna toto v poriadku nie je co popisujes
Nie, nie je normálne, že všetko robíš iba ty. To s láskou nemá nič spoločné. Ja môjho muža neskutočne milujem, ale práčku umývačku rieši bežne on. Aj iné domáce práce. A nie preto, že by som ho malo milovala. Ale preto, že sa milujeme navzájom a preto veci doma robíme navzájom. Je úplný omyl, ak si žena myslí, že láska rovná sa robiť všetko.
Sestra detto, mala jedneho takeho...kym obskakovala a vytvarala "klud a pohodu" tak bolo vsetko ok. Hned ako potrebovala ona pomoc (tiez vysoke horucky, skocit do lekarne, uvarit caj) tak zacal vsetkym trieskat, ze je tam bordel, ze sa tam neda vydrzat, tresol dverami a odisiel na 3 dni k mame. Ked sa vratil akoby nic tak sestra mu povedala nech si pobali veci, ze ide k lekarke a ked sa vrati nech sa neopovazi tam este byt. Nastastie byt bol jej.
Este par mesiacov ju otravoval ze je naladova a znicila vztah kvoli tomu ze jej nieco sadlo na nos. Uz s nim vobec nekomunikovala.
Obyčajný sebec..
Normalne to nie je, po 7 rokoch je na čase vymeniť model. To, že sa degradujes do pozície sluzky ti lásku a šťastný vzťah neprinesie, skôr naopak nejakého ďalšieho blba, čo sa nechá rad obskakovat.
Moja nieje to normalne🤦♀️🤦♀️🤦♀️ moj zas tiez ako opisujes ked je chory tak to 3 r dieta nic. Moj chlap je uz manzel🤣nechal ma xy x kvoli zamestnaniu doma, on musi do prace, porad si, a ja horucky, dieta doma. Ked som ho nezabila uz ho nezabijem🙈 ale zas on letel z roboty rovno domov, kazal nech necham malu hrat sa hracky rozkladat a ja odychovat,liecit, pisal kazdu hodinu..lieky kupil,,a tiez som nasrata do vyvrtky ze by mi pomohol ked som chora.ale zas on ked dojde z roboty a je mi zle, uklada vsetko, ani nepovie.boli stavy kedy ma ozaj nosil cely mesiac na WC,pomahal osprchavat,.,, varit nevie, prat tiez nie, ale postaral sa ako som mu kazala🙏🍀👍ako vedel.ale keby mi oznamil, ze ide oslavovat a ja mam doma horucky, chora, tak to by bol ozaj pobaleny😡
@mamula20 Tak to je krasne. O takom môžem len snívať.
Rozchod. Je to nespoľahlivý sebec. Predstav si, že máš bábätko a dostaneš zápal prsníkov... On sa zoberie a ide preč. Teba nechá v horúckach s novorodencom... A nie, nezmení sa. Zaujímajú ho iba svoje potreby a vždy budú..
@lucmirka124 Ja nečakám ze bude pri mne sedieť a dá si v práci voľno, ja som len čakala že sa bude zaujímať aspoň ako mi je a cez víkend byva bežne doma, teraz akonáhle som bola chora vždy mal nejakú výhovorku a z práce došiel tiež o dosť neskôr ako zvykol chodiť. Správa alebo ze by mi zavolal ako mi je? Vôbec.
Debil. Uz vcera bolo neskoro poslat ho do prdele
@laila22 Dieťa zatiaľ nemáme, ale po tomto ho už ani s ním neplánujem. Tu sa to ukázalo všetko. Ja som sa snažila asi veľa. Teraz to ľutujem
A rozpravala si sa s nim o tom? Ci mu to pride normalne? Ze ty sa o neho staráš ako o dieta a obetujes svoj čas námahu a všetko okolo toho? A on nie??! Ale viem co prezivas moj bývali ked sme spolu boli a obaja sme ochoreli bola som strasne vycerpana teploty tak som proste spala a ten debil ma zobudil lebo bol hladny 🤦 dostan prosim rozum a odíď lahko sa to nehovorí ale predstav si ze spolu žijete ako manželia a ze mate deti isto by vsetko bolo na tvoju hlavu! Radsej nech ta taky rozchod prebolí za par mesiacov ako keby si mala trpieť celý zvyšok života...
@tykat Hmm keď sa nad tým tak zamýšľam nemá to daleko od toho čo robí ten môj.
Tomuto sa hovori v dobrom aj v zlom? Nasla si si sebca.Bud sa s tym zmieris a budes mu robit "matku" alebo sa rozides.
@vemi23 keď som sa s ním o tom snažila rozprávať? Že či mu príde normálne ísť na oslavu kamarátovi keď ja som doma v horúčkach a v bolestiach? Keď som to už zvládla riešiť? Odpoved ze čo do neho rypem.

Keby si si myslela, že to je normálne, nezakladás tu tému. Je tu chuj. Rozchod.