Som len ja taká?
Ahojte pýtam sa sama seba či len ja som taká že môjmu mužovi by som dopriala tak týždeň MATERSKEJ ,,DOVOLENKY" .... lebo chudáčik chodí tak unavený z práce (kde celý deň sedi a šoféruje) .... + To online ucenie s druhým dieťaťom a potom 1000 domácich úloh ....a navariť upratať (veď to poznáte) a jemu padne o 15 príde ZNICENY domov ...otvorí pivo napustiť vaňu a musiiiiiiii si oddýchnuť ..... Vsak chudáčik ráno skoro vstáva a preto padá do postele o 20:00 lebo sa mu KOLENA podlamuju od únavy .... A jaaaaaaa čakám kým prvé dieťa zaspí (prekonávame strach z tmy ) niekedy to trvá aj do 0:00 kým zaspí ....a potom konečne zazmurim oči kým sa bábätko zobudí aby sa napapalo 3krat za noc ......MILUJEM ICH ALE vážne by som chcela vidieť muža ako by zvládol MATERSKU ,,DOVOLENKU"
@janickacrazy 3 ročny by aj vydržal, už sa stalo, že mu zabudol dať olovrant, ale malicky bude mať 11 mesiacov on má režim, a je to taky hladoško jeho som musela nakrmiť.
Necitala som to tu vsetko a mozno ma zdupu pod ciernu zem, ale viem ta pochopit. Priatel preraba este dom, okolie budeme musiet dat na jar do nejakeho poriadku, cize co sa tyka domacnosti je to na mne, ja si ale oddychnem pri zmyvani, utierani prachu a tak, ale mne priatel nikdy nevycital, ak nebolo nieco upratane.
Ako tu niektore pisali a suhlasim, ty ides 24 hodin, lebo ked sa dieta zobudi v noci, das mu jest alebo ho uspis a to je prave to, nemas niekedy tu pol hodinu na zjedenie obeda a precitat si pri tom noviny bez toho, aby si musela davat pozor na dieta. A potom ten isty kolobeh, prebalit, nakrmit, upratat, navarit, ist von, teraz je skaredo, neda sa ist nikam kvoli covidu. Kazdy potrebuje chvilku pre seba a premyslat nad niecim alebo nicim. Preto sa snazim aj priatelovi dat chvilku, nech si oddychne, ked pride z roboty, ale aj on mne da chvilku pre mna, niekedy su to ozaj iba chvilky... ale dieta je aj jeho, cize aj od neho ocakavam, ze sa zapoji do starostlivosti o dieta.
Na margo monotonnosti, poznam vela ludi, ktori striedaju pracu po dvoch rokoch, lebo uz ich to nebavi. S dietatom je zabava, ale tie cinnosti okolo domacnosti a ta jednotvarnost hlavne v sucasnej situacii su podla mna nepopieratelne.
Tak ja mam doma 4 deti...jedno ma online skolu a jedno je novorodenec...potom 2,5 rocne naviazane na mne...moj muz tie pride hotovy z roboty...kancelarska robota...faktury..cisla..peniaze...popritom aj uci..ma stredoskolakov...pride domov..lahne pred pc a v samote si vypina...oddychuje..lebo ma dost...ja mu aspon poviem,aky cirkus som mala cez den,aspon sa tak vyventilujem...on mi na to s velkymi psimi ocami,ze mas tazky ten svoj udel na materskej,ze? A ja sa zvrtnem a necham ho oddychnut..a potom si polozim otazku,kedy oddychnem ja....ale ked oddychne,povie,aby som mu dala deti...zavolam ich na hranie...ulohy porobi so starsou...nakupy urobi..lebo ja nesoferujem...on nosi vyplatu..logicky....a ja panicka si mozem doma vybrat,aku chcem skrinu..nabytok..lebo zariadzujeme... A som ticho...cenim si vsetko....lebo mnoho veci mame vdaka nemu...
Poznaaaam. 🙂 Dojde a bude sa sťažovať. Stačí mi opýtať sa ho, či sa vymeníme. On bude doma na materskej a ja budem pracovať ako pred materskou.
1. Nezvláda, keď syn vrieska, lebo nevie zaspať. (Od narodenia spí minimum a nechce a nevie zaspať, aj keď je protivný ako čert. Toto na po mne)
2. O domácnosť by sa postarať nevedel, resp. mal by to na háku. Bol vychovaný, že to nie je chlapská práca. Že sa niečo naučil, to ma stálo veľa energie (a konfliktov so svokrou, aká som zlá manželka)
3. Predstava, že by som bývala v práci tých bežných 250 hodín mesačne a doma pokračovanie na telefóne a maili, to ho tiež uspešne odrádza. (Aj keď finančne by sme si nepohoršili)
Suma sumarum, skonštatuje, že robotu má síce náročnú, ale tam si niekedy oddychne viac ako doma. Navyše by nevydržal byť bez sociálneho kontaktu. Takže žiadna výmena sa nekoná a ja si mám užiť "dovolenku".🤣 (A to má všetko doma zabezpečené, maximálne 2x do týždňa vynesie smeti a 2x zoberie syna do kočíka).
Chlapi potrebujú poľutovať, ale že by to malo byť aj naopak, často nehrozí, vidíš doma. Veď to máš to isté ako s chorobami. Smrteľná chlapská choroba na 6 písmen.... soplík. 🙂
Všetka česť tým chlapom, čo vedia ženy plnohodnotne zastúpiť. 🙂
(Práve som obliekla manželovi syna do kočíka a idem si oddýchnuť pri vytrhávaní silikónu na vani 🙂. Potom musím zaúčtovať hromadu faktúr, lebo termín DPH už horí)
A tiež mám pocit, že ženy sa vyžívajú v tom, že môžu vyplakavat, ako toho majú veľa. Lebo musí vysávať a prať a upratovať a umývať riady a neviem aké ďalšie blbosti. Čo žijete v jaskyni? Umývačku kúpiš za 200€, robotický vysávač ti povysava celý dom/byt a môžeš ho púšťať aj 2x denne. Robotický mop ti poumyva. Snáď neperieš v potoku, nahadzat veci do práčky, naliať /nasypat prášok a aviváž a potočiť koliesko zvládne 2 ročné dieťa. Musíš vyvešať (no tragédia)... Alebo nemusíš, kúpiš susisku a si vybavená. Žehlenie je predpotopná aktivita, ak naozaj nepracuješ v sfére, kde musíš prísť v pukových nohaviciach a dokonale nazehlenej košeli. A vieš čo? Ani to by som nerobila. Ak by môj muž pracoval v sfére, kde musí chodiť každý deň v obleku, tak by zarábal toľko, aby si raz za týždeň odniesol oblek a 7 košieľ do čistiarne, kde mu to za doslova pár korún spravia. A niekto bude mať vďaka mne výplatu. A ja sa nemusím zdierať doma niečím, čo neznášam. Na upratovanie existuje hláška - poriadok sa nerobí, poriadok sa udržiava. Sama mám malé dieťa a 4 mačky, ale fakt neviem, čo je to bordel. To, že mám rozhodenú deku a rozhádzané vankúše za bordel nepovažujem, celobytový "bordel" takto zruším za 2 minúty a hľa, upratané. Dieťa príliš roztahuje veci - tak si zabezpečím nábytok tak, aby nemalo prístup k ničomu ako k tomu, čo je jeho (hračky, knižky) a aj malé dieťa (1,5r) si také niečo vie samé upratať, resp., keď nie úplne samé, tak pri upratovaní pomáha, podáva atď. Niektoré ženy plačú, že musia stále variť. Aký js problém navariť 10l hrniec niečoho a jest to 3/4/5 dní? My tak bežne varíme. A nie, neobje sa to. Nevymyslame, nepreberame. Nie som master chef, aby som každý deň poskakovala okolo sporáku. A keď sa mi nechce variť, aj donáška funguje. Na veľkom upratovaní sa podieľa každý člen domácnosti a veru netrvá dlhšie ako 1,5h a byt sa blysti. A nie, nežijem v jednogarzonke, mam veľký, 4 izbový byt (takže 4 izby, predsien, kuchyňa, samostatná kúpeľňa, samostatné WC). A tí, čo plačú, že majú záhrady a musia kosiť - existujú robotické kosačky. Život sa dá naozaj zjednodušiť, len mám pocit hlavne tu z týchto diskusii, že slovenské ženy sa potrebujú predbiehať, ktorá toho má viac na práci a ktorá je väčšia chudinka, pričom jej muž nechápe, čo doma robí. No ja som žena a tiež to nechápem. Nebudem predsa míňať svoj čas a energiu na niečo, čo za mňa spraví robot, len aby som sa mohla pred kamoškami tváriť, aká som chudinka urobená...
@lentilkaxxx mama ta oblecie a tato ta zoberie von :D... uz teraz priatel malu aj oblecie, ked ide s nou von, ona niekedy velmi reve, ked sa musi obliekat.
Nechápem, prečo tu riešia, že máš ísť ty robiť a zarobiť viac. Myslím, že ti išlo len o to, aby aj on vnímal, že si unavená a pomáhal ti, nie? Aj keď ja to slovo "pomáhať" pokiaľ ide o rodinu neznášam. Nikdy som nepovedala, že mi manžel v domácnosti pomáha, či pri starostlivosti o dieťa. Veľa mu ďakujem, lebo je to pre nás normálne, že cojaviem aj za umytie riadu mi aj on povie, že ďakuje, že som ho umyla. A často hovorím pred inými, že je skvelý, že strašne veľa doma robí, že je s malým a tak. Ale nikdy by mi (ani jemu) nenapadlo, že mi pomáha s výchovou. Prajem ti, aby aj ten tvoj začal viac žiť s rodinou, nielen v nej...
@elizabet173
@alby2014
@sonnenshein
Prieskum nepotrebujem 😂 staci mi citat kazdy den na mk pribehy a problemy zien.. kazdy druhy problem je o muzoch ze nic doma nerobia atd.. tento prieskum mi staci 😂
Takze dakujem bohu akeho muza mam ja 🙏 sice nenavari a neda prat, ale ako som pisala, vsetko ostatne robi a ani nutit som ho nemusela, proste je tak nauceny z domu
Nechce sa mi to citat cele ale ja sa len jedno spytam. Partner pomahal aj predtym? Len s jednym dietatom? Behal okolo neho po praci? Pomahal v domacnosti? Je jasne, ze zena vypeni, ked uz su deti dve a viac starosti, ale ak to chlap nerobil predtym, tak je jasne ako facka, ze zrazu sa sibnutim carovneho prutika nezmeni na dokonaleho manzela. Ak bol taky, ked ste mali jedno dieta, bolo na zvazenie robit si aj druhe.
@elementissa to s tym zehlenim ako predpotopnou aktivitou si ma pobavila, lebo som prave dozehlila :D Ja mam rada vela veci vyzehlenych, cize to robim, ale jasne, ked bol muz na dieta sam a pytal sa ma ci ma zehlit, tak som mu povedala, ci je normalny, ze nech kasle na to a rovnako ked som pri malom nestihala, tak som sa na to vykaslala, zasa nieje to prvorada vec. Ale kazda mame nejake svoje navyky. Ja mam umyvacku a aj tak je vzdy nieco aj na rucne umytie, roboticky vysavac som zrusila, lebo na roomba obuchavala v byte rohy bielych list a vyzera to hrozne, v byte predtym som ju pritom mala rada atd. Aj rady v style kaslat na poriadok su dobre mienene, ale ja viac dni neupratovat nevydrzim, teda vydrzala by som, keby som rano zabuchla dvere a vratila sa vecer za tmy, ale akonahle som s detmi doma, tak to nedavam. A mohla by som pokracovat. Mozno si to nevie kazda dostatocne dobre zorganizovat, mozno ma niekto vysoke naroky, mozno ma niekto narocnejsie dieta alebo su matky, ktore vladzu dlhodobo aj ked spavaju iba 4 hodiny denne a ine to nezvladaju po 3 takych dnoch. Vsak toto nieje sutaz.
Faktom ostava, ze muzi by mali v domacnosti aspon trochu pomahat a rovnako aj s detmi a vyhovorka v style ty si na materskej, ja zarabam pripadne ja zarabam viac je uplne predpotopna a zeny zahanbujuca vyhovorka.
Ja si myslim, ze autorkin muz je mozno aj naozaj unaveny, ale vylihovanim viac energie neziska. Pracu ma aku ma, zjavne ho unavuje ale jedine ako to moze zmenit ak nechce menit pracu je to, ze trochu poupravi jedalnicek, zacne sa viac hybat (chodou s kocikom kludne) a pripadne si stvrt ci pol hodku vecer doma zacvici s vlastnou vahou ci cinkami, proste troska siloveho treningu ci strecingu a cvikov na chrbticu by mu urcite prospela tiez. Ta energia mu nepadne do lona zo sedenia v aute, napustenej vane ani piva. Treba sa o tom s muzom porozpravat a prehodnotit zivotny styl.
@nika23t pekne napisane, ja som tiez doma s detmi a tiez mam pocit, ze vsetko co robim je neviditelne.... mam pocit, ze cely den jeme...spracem kuchynu a o pol hodinu uz nieco zase v kuchyni.... dookola periem, dcera stale vykutre sufliky a teda neustale saty upratovat...po celom dome hracky ... a tiez mam pocit, ze cely den iba upratujem a deti si tak neuzivam... a kde robim chybu? Ako by si to z odstupom casu riesila ty?
Lebo aj bordel...fayn...ale zase neda sa na to stale kaslat. Aj tak nemam cas upratat poriadne, iba hop sup vsetko rychlo...
Aj ma to stve, hlavne ked vidim fotky....krasne ruzove, ci modre izbicky, kde je dokopy 5 drevenych krasnych hraciek a dieta sa spokojne hra....u nas vsade lego, skladacky, puzzle, pexeso, knizky....atd.
@andrea_ff Dovolim si poradit, ak mozem.
Sufliky zaistit poistkou
Hracky zredukovat, ulozit do boxov, po kazdom zahrani dieta automaticky hracky odlozi, inak zmiznu (ano, fakt)
Medzi jedlami dostupne "snacky" (chrumky, ovocie, u nas fici napriklad aj mrkva) a pitie dostupne napriklad na jedalenskom stole, lebo z tychto vymyslaciek "ja mam na nieco chut" by Ta o nieco neskor slak trafil.
@andrea_ff ja osobne bežný neporiadok už až tak neriešim. Ale ako píšeš, nemôžem sa na to vykaslat úplne. Dievčatá už trochu vyrástli, detské izby si urpacu samé, ja vysávam a utriem prach, uložím oblecenie v skrini. A hlavne od určitej doby mame pravidlo, že všetky svoje veci si vzdy do 19tej musia odložiť zo spoločných izieb, bez výnimky každý deň. Neverila by si, ako málo toho potom ostane mne 😊 Ale samozrejme, sú to deti. Hračky mi nevadia, ak ich nie je veľa. A co je základ, prestala som sledovať tie dokonalosti na soc.sieti... Tie perfektne a dokonale ženy a deti a kuchyne a detské izby... Och. Na nervy, keď to vidím... Ze kde ja robím chybu, keď v sobotu večer vyzerám, akoby ma vyhrabali ktovie odkiaľ... Takže, niekedy bola sobota pracovná, bez pardonu. Teraz už nie. Upratujem, keď mám chuť. A keď nemám, tak relaxujem. Nemám v dome špinu, upratujem priebežne. Ale neporiadku sa niekedy nevyhnem 🤷♀️ A ak mám pocit, že mi to padá na hlavu, zapojím aj manžela. Raz do mesiaca mi pomôže vždy. Potom mu, samozrejme, patrične poďakujem 🤪 Ale všetko je ľahšie, keď deti trochu podrastu a vedia priložiť ruku k dielu 😊
@nika23t ja mam 3,5 a 1,5 rocne deti.... a tiez ich snazim kazdy den ponahanat, aby spratali. Bohuzial, deti maju detsku v podkrovi a teda cez den sme dole a nasa obyvacka je vlastne ich herna.... aj mame boxy, ale mam pocit ze veeela kadejakych hraciek skladajuce sa z mnoho dielikov a teda aj ked sa snazim triedit, do tyzdna je z toho mix vsetkeho a ja mam pocit, ze sa s tym uz ani hrat neda 🙊🙈
Takze neviem, ako hracky zredukovat?
A za dalsie, syn teraz nechodi do skolky a teda dve sidla tu pobehuju cely den...... neverila by som, aky neporiadok dokazu vyprodukovat.
Kolko maju tvoje deti?
😀
@andrea_ff polovicu hračiek šupni do pivnice, o mesiac vymeň, uvidíš ako budú radi deti aj ty, nám tak robila mama a veľmi si to pochvaľovala
@alchemilkazltozelena no ja mam tiez takeho partnera, ze okrem kojenia by zvladol vsetko. Aj prvy manzel bol taky, pisala som vyssie, ze zvladol v pohode vsetko sam, ked som bola dlhsie v nemocnici. Ale na co by som tu ja alebo ty zakladala o tom diskusiu? MK nie je reprezentativna vzorka slovenskych domacnosti. Pride sem zalozit temu ta, ktora ma s tym doma problem. A niekedy to nie je len tym, ze muzovi sa nechce, ale za ona ma pocit, ze je nenahraditelna, ze najlepsie si vsetko urobi sama a muz si na to velmi rad zvykne. Hadam nechces brat temy na MK ako dokaz, ze vo vacsine rodin to funguje takto? 🙂
@andrea_ff hadam si nevycapi niekto na socialne siete foto, kde jedno dieta natiera dzemovou siskou stenu a druhe cervene od revu sa snazi medzi hrackami pohadzanymi po zemi a po sedacke najst dudel? V pozadi kos s neozehlenym pradlom 🙂 To ma este v zivote nenapadlo, aby ma frustrovali nastajlovane deti v dokonale upratanej izbe. Mozno preto, ze ked som mala male dieta, socialne siete neboli 🙂 My sme mavali v obyvacke aj bunker, dieta bezne malovalo temperami, jasne, ze pod mojim dohladom. Mali sme vtedy dvojizbovy byt a velmi malu kuchynu, niekde sa hrat muselo. Ale kym islo spat, tak sa poupratovalo. A pocas dna sa nerozvlakali hracky po celom byte.
@alchemilkazltozelena manžel nenavarí a nedá prať? Prečo? Toto sú všetko len výhovorky neschopných či vychcanych mužov, ktorým vyhovuje, že nemusia, lebo však oni nevedia... vážne? dospely človek nevie hodiť veci do pračky, nasypať prášok a zapnúť ju? Toto keby tvrdil môj muž tak by vyslovene urážal moju inteligenciu. Veď to dokáže škôlkar. Varenie to isté, čistá výhovorka, človek s priemernou inteligenciou je schopný vykonávať jednoduché úkony, ktoré vyžaduje varenie a dokáže dodržať postup uvedený v recepte, dokáže to aj človek so základným vzdelaním, netreba na to ani strednú školu. U mna by takéto výhovorky jednoducho neprešli.
Pridávam sa k názoru žien, ktoré tvrdia, že je to len budovanie si ega ženy, ktorá sa výživa v tom, aká je nenahraditeľná. Zlezte z piedestálov, keby sa vašim mužom chcelo, tak vás 100% zastupia v domácnosti a starostlivosti o deti.
Robím na 4 rôzne smeny vrátane nočných a víkendov, fungujeme 365 dni v roku 24/7, síce som bola doma do 3 rokov dieťaťa ale materská je inak len rok a väčšina žien sa po roku vracia do prace, ešte som nepočula žiadnu kolegyňu hovoriť, že jej muž sa nedokáže o deti či už malé alebo veľké postarať, keď je v práci ... takze nie, že 90% chlapov to nezvláda ale 10% a tí to nezvládajú lebo nechcú.
@alchemilkazltozelena co urobiš? Pojdes ju do Kanady vyfackat? 😃Ved len napisala svoj nazor. Ze sa mu nechce nie ze nevie to je ozaj len vyhovorka.
Nerozumuem tvojej agresivite..kydas tu na mamzela, obuvas sa do zien co ti slusne napisali svoj nazor...to s akym despektom sa vyhadrujes o nom, o jeho praci..smutne veru
@silvike uplne s tebou suhlasim, presne tak to beriem aj ja, krasne si to nspisala👍 mna stve aj to , ze vsetci lutuju toho chlapa ze zaraba na rodinu co som aj ja vdacna, ale mna netreba lutovat ved som matka je to moja povinnost, ale sama som si predsa to dieta neurobila a tiez fungujem 24/7 okolo dietata. Obdivujem este mamicky co maju viac deti a su na ne same. Plne ta chapem
@andrea_ff ja som hračky neredukovala. Mali aj majú ich nenormálne veľa. Najradšej by som ich vychádzala, ale moje dievčata su na to strašne citlivé... A ja nemám to srdce. Ale Tvoje sú ešte maličké, to je trochu komplikovane. Tiež sme to tak mali. Izby majú na poschodí, ale všetok čas sme travili v obývačke. Staršia mala 4 a mladšia 1,a mali sme všetko všade. V podstate som mala pocit, že u nás nič nemá svoje miesto 🤷♀️ Ale v obývačke som mala v kúte detský stan a tam sme vlastne nachádzali vždy všetky ich hračky. Ja som to tiež mala podobne ako Ty, a úprimne, často som z toho bola zúfalá... Keď došiel manžel po práci domov, mala som pocit, že si myslí, že celý deň som nič nerobila, a pritom som cely deň bola v pohybe. Našťastie mal dosť rozumu a nikdy mi nevytkol neporiadok 🤪 Navarene mal, oprate tiež, jeden gauč, aby si mohol ľahnúť sme mu uvoľnili 😁 Ale verím Ti, ze si z toho na nervy. V podstate keď mladšia mala asi tak 2-3 roky, tak sa to začalo zlepšovať. Teraz majú 10 a 7,uz je to pohoda. Ešte chvíľu výdrž a o chvíľu to tak bude aj u Teba, uvidíš. A hlavne sa nauč urobiť si KAŽDÝ DEŇ chvíľku pre seba. A nie, aby si tu chvíľu strávila upratovaním 😘
Ako si si ho naucila, tak mas. S takym chlapom by som nemohla mat deti. Manzel je rovnocenny partner, obaja chodime do prace, obaja zijeme v jednej domacnosti, na chode sa podielame obaja. O dieta sa stara,uci sa s nim,uspava. Robi skoro vsetko. Ja nie som jeho sluzka, ale partnerka.
@nika23t presne je to u nas tak, ako si napisala, ze bolo u vas 🙈😀 a ja neviem preco sa nad tym neviem povzniest? Moja sestra ma 14 mesacnu a ona jej beha za ritou a upratuje...a ma poriadok 🤷♀️ lenze ja to nezvladam toto robit cely den??
A tiez si sadnem mozno na 10 minut a potom stale nieco robim...len to nevidno 🤣🤣🤣
Na prizemi mame este jednu miestnost, nasa buduca spalna, lebo momentalne spime hore vsetci s detmi....a aj ma niekedy napadne ram presunut hracky, lenze podla mna sa tam hrat nebudu....ze sa aj tak budu presuvat do obybacky a potom budem mat bordel tam, aj tu....
No nevadi. Bolo to o kus lepsie, ked syn chodil do skolky, tak snad ked sa vsetko utrasie, bude lepsie.
Mozno mi lezie na nervy ponorka, ktoru zazivam uz tyzdne som s nimi doma, s nikym sa nestretavame a veeela sme doma.
Dakujem.... 👍🙂
Tak autorka nám možno nenapísala situáciu podrobnejšie. Pise že majú aj staršie dieťa, osobne by som sa asi pozrela do histórie, či pan manžel sa takto choval aj pri dieťati č.1,teda nepomáhal doma, oddychoval a podobne, ak nie, hľadala by som príčinu co sa stalo. Ak sa takto choval pri prvom, je dosť utopia očakávať, že príchodom druhého dieťaťa sa jeho model správania zmení. Ak by som mala s chlapom dieťa a vidím, že jeho vynaložena aktivita na fungovanie v domácnosti je na bode mrazu a ja od neho očakávam úplne niečo iné ako sa on správa, druhé dieťa by som si s takýmto človekom neurobila, alebo iba za predpokladu, že by som bola úplne zmierená s tým, že všetka starostlivosť o domácnosť bude na mne. Častokrát su iniciátorkou založenia rodiny ženy, aj napriek tomu, že chlap na to buď nie je dostatočne vyzrety, alebo jednoducho až tak po myšlienke otcovstva nebaží (tém o tom, chcem druhé, tretie piate dieťa ale manžel ďalšie nechce, ako ho mam dotlačiť? Je tu neúrekom) . Pokiaľ nie je rodinne založený, asi s tým bude ťažko niečo robiť. Nie každý chlap je na menenie plienok, kúpanie a podobne, môj chlap sám prišiel s tým ze do budúcna deti chce mať, no viem ze to je typ chlapa, ktorý veľmi nevie co robiť s bábätkom, preňho sú deti zaujímavejšie keď už behajú, komunikujú a sú to parťaci, s ktorými môže vykonávať nejakú činnosť a niečo ich naučiť, takže by som prehnanú starostlivosť o batoľa od neho nevyžadovala aj keď viem ze by s tým problém nebol, no viem ze by som sa na strane druhej mohla naňho spoľahnúť že nás zabezpečí, odvezie k lekárovi, povybavuje úrady vsetkeho druhu, nemá problém nakúpiť a veci podobne. My v domácnosti (zatiaľ bezdetnej) fungujeme spôsobom kto co stihne to spraví, keďže sme obaja pracujúci. Takže sa u nás nerieši, či do práčky hodím ja alebo on, či navarím ja alebo chlap, navarí ten, ktory je zrovna doma a ma čas, poprace ten co je doma a ma čas, pripadne ak sme doma spolu tak si vieme aj varenie pekne podeliť a navaríme spoločne, lenže obaja sme z rodín kde sme videli, že na chode domácnosti sa podieľali všetci členovia rodiny nejakým dielom a nikto nikomu nerobil sluhu. To ze by sa chlap nedokázal postarať o dieťa viac ako dva dni je blud, zas tu z nich netreba robiť totálnych neschopakov, poznám chlapov, ktorí sa dokážu postarať o deti lepšie ako ich polovičky, a tým nemyslím hodinovú prechádzku na ihrisku. Na strane druhej, poznám páry, kde sa chlap nestará absolútne, po robote do krčmy, odtiaľ ožratý domov, žena a deti ho ani nevidia, je to takzvaný otec sploditel a v tomto prípade naozaj iba zdroj príjmu na to, aby žena s deťmi mali z čoho žiť, po deckách a ženách len hulakaju a sú z nich nervózni. Keby mala autorka doma toto, asi by nadšená zrovna nebola, ja takýchto rodín poznám niekoľko iba vo svojom blízkom okolí, na tie deti je naozaj smutný pohľad a veľmi ja nich vidno ze v takomto type rodiny neskutočne trpí ich psychika. Bohužiaľ keď boli chlapi vychovani tak, že mali full servis doma a nemuseli nič, potom to tak vyzerá. Všetko je veľmi diskutabilné, niektoré ženy nebudú spokojne nikdy. Keď sa venuje rodine a poriadne nezarobí je zle, keď chce zarobiť prachy a je od nevidím do nevidím v robote, zas je zle, lebo sa nevenuje rodine. Proste vždy sa dá nájsť niečo a do niečoho rýpať.

@alby2014 Uplny suhlas! A podla mna im ti muzi volali aj preto, lebo sa bali, ze urobia nieco s tymi deckami inak ako sa ma a este ich tie ich nenahraditelne zeny za to spucuju. Takto isli na istotu, urobili to dostatocne dobre pre ich manzelky a este im aj dali pocitit ich vlastnu “dolezitost”.