icon

Som na dne a mám pocit, že to už nevydržím

14. jún 2023

Dobry den, zakladam tuto diskusiu, lebo sa potrebujem vyrozpravat, nemam ziadnu kamaratku, ktorej by som sa mohla zdoverit. Som uz psychicky na tom na dne, mam pocit, ze uz to dalej nevydrzim. Zijem s rodicmi, s dvomi sestrami a malym synovcom v malom dvojizbovom byte, sestru opustil otec jej dietata este pocas tehotenstva, a tak sa styria tlacime v jednej mini izbe.
Ja studujem 4. rok na vysokej skole, odmalicka to bolo mojim snom, pochadzam z romskej rodiny, v ktorej nikto este nema vystudovanu vysoku. Doma nemam ani len pisaci stol, svoje miesto na ucenie, ucim sa hlavne v noci, v kuchyni, kedy vsetci spia, lebo cez den to nie je mozne, nemam na to vhodne podmienky, vadi mi hluk, potrebujem sukromie a pod. Castokrat sa stane, ze v noci si uz nepojdem ani lahnut, som viac ako 24 hodin hore, co je pre mna velmi vycerpavajuce, kedze niekedy mavam vyucbu na univerzite od 8:00 do 18:20 s niekolkymi pauzami. Do skoly dochadzam kazdy den cca 60 km.
Myslim si, ze to takto uz dalej nebudem moct dlho este zvladat. Kvoli deficitu spanku sa mi zacali prejavovat uz aj iste zdravotne problemy. Miesto na internate som, bohuzial, nedostala, na prenajom izby nemam dostatok penazi, hoci brigadujem pocas vikendov, no, to nepostacuje ani na moje zakladne vydavky. Mama pracuje, taha celu domacnost, otec je momentalne na pn, bolo mu diagnostikovane onkologicke ochorenie a mne je to tak velmi luto. Citim, ze to vsetko na mna dolieha, nie som dobre na tom psychicky, citim uzkost, mam depresie a neviem, co mam dalej robit. Zostavaju mi v tomto semestri este 2 skusky, no nemam motivaciu, chut sa na ne pripravit. Ja neviem, ako dalej. Neviem si predstavit, ze mam este cely buduci rok takto fungovat.  :(  Co by ste mi, prosim, radili? Ako to vsetko zvladnut?

Strana
z4
lapersefona
17. jún 2023

Si úžasná žena a takáto dosiahne veľa v živote. Nevzdáva to a riaď sa radami co ti dali ženy tu. Prajem pevne zdravie, motivácie a šťastia.

Nestudujes farmáciu nahodou?

dadka_bb
17. jún 2023

@andreatytler
@evaachesa tak vy ste asi na vš zrejme neštudovali hviezdy. Na deke sa da ucit zo skript a poznamok,a ked uz nieco treba na pc,tak kniznica bez pripojky?to sa mi nezda. My sme mali na vš aj na chodbe take miesta kde sa dalo sedet a pisat si na pc kde boli zastrcky. Cele sa mi to nezda... miliarda ludi chodi na vš, žiju na intrakoch po 4 na izbe, 8na bunke, plus party chodbovice atd.a da sa zvladnut... tu to je len same vyhovorky...a 60km dochadzat kazdy den do skoly, to tiez neverim. A ked uz tak vo vlakoch su tiez zastrcky

0silvia0
17. jún 2023

Keby si napisala konkretne mesto, dalo by sa ti adresnejsie pomoct. V nasej rodine zostala cerstva vdova po 70ke, ku ktorej ide takto byvat vs studentka. Vdova uz velmi tazko chodi a potrebuje nakupit, trocha upratat, navarit si vie.
Vs studentka bude mat u nej byvanie s tym, ze pomoze s nakupmi.
Su aj taketo situacie, kde si ludia mozu krasne pomoct. Mozno ak napises odkial si, niekto prave potrebuje vyriesit podobnu situaciu a pomohli by ste si navzajom.

Strana
z4