Som na materskej a manžel chce hypotéku na byt
Ahojte žienky. Ja neviem čo mám robiť. Som na materskej a manžel chce brat hypotéku na byt. Problém je v tom že na domácnosť mi dáva 150€ a moja materská sa ma šetríť - aj keď ja musím niekedy niečo vybrať inak by drobec chodil holý - bosý. Doma nič neurobí, nič neopraví .. Jeho mama kontroluje kam dávame peniaze. On počúva od nej že veľa minime a ja od neho. Stále len počúvam musíme šetriť! Bojím sa co to bude keď budeme mat hypotéku. A z mojej materskej sa bude platiť. Ostanem úplne bez peňazí, už teraz sa mi od neho tažko pýta. Dá mi tých 150€ ale na čiastky a za to mám všetko nakúpiť, pre nás - pre malého.. Co by ste robili na mojom mieste? Chcem svojmu dieťaťu aj niečo dopriať .. Nechcem manželovi pozerať na ruky či mi dá peniaze .. Chcela som malému kúpiť capacky a povedal mi že nemáme peniaze a viem že mal na úcte viac ako dosť! A take veci sú unás na bežnom poriadku. Keď chcem aby niečo opravil tak nehrozí všetko si musím sama. Som zúfalá lebo viem že ak bude hypotéka bude to ešte horšie .. Neviem co robiť 🤔
no to je dobrý lakomec,ty kokos.ale takých chlapov je dnes veľa,čo nechcú dať žene prachy...ani môj neni extra super štedrý.
@comamrobit A ešte to si uvedom, že od teba žiada, aby sa úver splácal najskôr z tvojej materskej a potom z tvojho platu. Čiže tvoj manžel ťa absolútne odstrihne od príjmu a potom budeš na ňom absolútne závislá a ani si neprdneš. S takýmto človekom by som do úveru vôbec nešla a na dlhé roky...
Tvrdo by som vymedzila hranice, tvoj manžel si musí uvedomiť, že každý má svoje potreby.
@comamrobit toto by bol rozvod ako vysity a este by si mala viac penazi ako mas teraz obycajny ch..j no nic v kazdom pripade drzim palce
@mircalla tak tak! Presne to si ani neviem ptedstavit taky zivot 😃
@comamrobit ja by som sa rozviedla. Uplne vazne. Este aj jeho mama aby ma kontolovala a spolu do mna hucali ako mam setrit. Keby nemal tak mozno sa uskromnime to je jasne. Ale zaraba cez 1000e a nrdopraje vlastnej rodine?! A to sa vsetko len zacina. Bude horsie ver mi. Zober nohy na plecia a utekaj. Urob to pre svoje dieta.
nečítala som všetko,ale matersk ánech ti chodí na účet,nemaj tie peniaze doma,ak máš zázemie u rodičov ,tak sa s nimi raď ako sa on radí s mamičkou...jeho mamička chce pre vás byt,tvoji rodičia nechcú za takýchto okolností /to vrav jemu/....a trochu taktiky daj do toho,nekupuj ty,ale požiadaj ho pred víkendom /teraz pres sviatkami/ nech nakúpi on,povedz,že chcela by si to a to navariť,upiecť,darčeky,napíš mu zoznam a nech kupuje on,zjavne nemá prehľad o cenách..ak bude treba,tak aj zaklam,že ťa seklo v chrbtici a nemôžeš po obchodoch chodiť....ty nekupuj,ak nenakúpi on,tak nebudete mať koláč ani šalát,daj mu chleba s maslom....jemu MUSÍ dôjsť,že takto sa nedá žiť....najprv skúšaj čo sa s tým dá robiť,opustiť držgroša mamičkinho to má vždy čas...a od ježiška si pýtaj knihu o asertivite,potrebuješ ju...držím prsty
@comamrobit uff...150 euro to je na kolko, lebo to som ja mala tak sama pre seba mozno na tri tyzdne, ked som bola single.
Ved mu daj tych 150 evri a posli ho na nakup, lebo ocividne nema vobec predstavu, co kolko stoji
No hlavne ty si sprosta.. Samozrejme, ze si mysli, ze sa da vyzit zo 150€, ked beries z materskej a on o tom nevie. Naco by ti mal davat viac, ked je spokojny?
Akoze nerozumiem takymto situaciam, sama si za to mozes. Mala si to riesit skor a nie vyplakavat po forach. Da ti 150€? Ok, vybavim hojne dieta a seba, kludne aj odlozim blocky pre debila, varim vsetko co nema radd (predpokladam, ze vsetci muzi potrebuju maso, inak to nerataju za obed), takze privarky, sladke jedla.. A kazdy den mu nechat polovicnu porciu na dne hrnca, ze bohuzial.. Materska resp.rodicovsky je tvoj a synov, no to by som si pozrela, ako by mi kontroval a zakazoval pristup k nemu!
To naozaj je znak ekonomickeho tyrania - znempzni/zakaze ti hospodarenie s tvojimi peniazmi, aby si bola zavisla od neho, aby panko mal nad tebou moc, aby si musela prosit a zdovodnovat preco potrebujes to ci ono kupit.
Druha vec je uz jeho vztah s matkou. Ja by som zutekala po prvom naznaku.. A mala si to urobit aj ty. No z tvojich slov citit, ze si cchvilu postazujes a vratis sa spat k muzickovi a k tvojmu 150€ pridelku. Lebo kto chce, riesenie si najde..
Good luck
Ja to chore, nenormalne, ubohe...ciste ekonomicke tyranie. Ci chces alebo nie, budes si musiet priznat, ze si tyrana zena, bohuzial. Zijes s lakomcom, manipulátorom, ekonomickym tyranom a mamickarom. Co, do frasa, je jeho matke do toho, kolko vy za meisac miniete. Nech ti aj ona ukazuje jej vypisy....non-sense. 150 Eur na mesiac???? To snad ani nemyslis vazne...
@miminkacik súhlasím! Ďakujem za kritiku
@comamrobit ...no, ja ti poviem takto..požiadaj na súde o výživné na dieťa a na seba....pri príjme 1000 eur mu tých 150 určia len ako výživné na dieťa......nieto ešte na teba a prakticky aj on že ešte z toho žije.
A ak ty nemáš prístup k jeho účtu a tým našetreným peniazom na ňom, tak ani nerátaj s tým, že by ten kupovaný byt napísal na teba....je to nechutne vychcaný človek, a prakticky aj jeho matka....stavila by som sa , že to právne ošetrí tak, aby si v prípade rozchodu z toho bytu nič nemala.
Nič v zlom, ale ako ti písali baby.....si len lacná pomocnica v domácnosti.....a už vôbec ťa nepovažuje za rovnocennú osobu , ktorou by mala manželka byť....tou je pre neho jeho matka. rozhoduje o Vás bez teba, a to sa nikdy nezmení.
By som mu davala jest suche rozky, somarovi jednemu a prestala by som mu prat....jednoducho: na teba mi nezvysilo.proste za tie peniaze by som kupovala lre dieta a pre mna .Ale urcite by mu pomohla "mamicka ".
Joj, chudatko dietatko, ze ma takeho otca. By som utekala hned od takeho debila.Joooj, mam taky tlak, ze keby ho stretnem, tak mu naplujem do tvare.A to ma kolko rokov?Nevie v akej dobe sa dnes zije?
Tak to je teda sila.150€ na mediac pre troch ludi.A z toho mas zabezpecit stravu, plienky, drogeriu.No spytala by som sa jeho mamky, ze kolko ona mina mesacne.A ci aj ona tak setrila na tom svojom "ciciacikovi" , co na nej visi doteraz, jak mas ty setrit na svojom dietatku.Vies, tiez som svokra, a mam dve nevesty a aj zata, ale v zivote by som di nedovolila kecat im do rozpoctu. A ani by mi to nedovolili.Takze ti radim, bud mu daj ultimatum, nrch sa chlapec spamata s kym chce zit, alebo ho kopni do riti a odid.Uvidis ze to tak bude urcite lepsie.Aspon si uvedomis a ujasnis priority.Bud ostat s lakomcom alebo uprednostnit svoje dieta a seba.Myslim, ze volba je jasna.
@miminkacik presne toto som chcela napisat... @comamrobit ana co by ti daval viac ked ty zvladas vsetko zo 150 € (bo on nevie, ze beries z materskej). No, a teraz uprimne a z vlastnej skusenosti, nezmeni sa to nikdy, bude to len horsie. Ak sa s nim rozviest nechces, tak rozhodne nechod do hypo a peniaze z materskej si nechavaj na ucte o ktorom on nevie.
@comamrobit čo máš robiť? odísť.budeš mať svoj príjem a ešte plus výživné a hlavne budeš mať POKOJ a to je na nezaplatenie 🙂
@comamrobit tak mozno skus prist s konkretnou poradnou a terminom. A argument, ze pozna ludi, co vyziju z menej, je prd platny. Kazdy pozna niekoho, kto ma menej alebo viac, ide o to, najst normalnu mieru vzhladom k prijmu. A 150 EUR to nie je. Ty zase urcite poznas chlapov, ktori opravia aj nemozne a ten tvoj nepohne ani prstom.
@comamrobit ty mu nechceš ublížiť? on ubližuje tebe.
Inak taká otázka....keď sa milujete, tak to potom volá mamičke a hodnotia vaše polohy alebo ako je to? Ja ťa nechcem urážať, ale ak nebude súhlasiť s poradňou, tak cakuj-prásk do bot a uteč. Vážne. Syna nemiluje - inak by mu doprial modré z neba aj finančne aj časovo a aj by prehodil slamku doma, aby ste sa tam cítili dobre a nežili ako cigáni, kde je všetko pokazené.
@comamrobit a ked s ním chceš ostať, tak si rob tajnú rezervu, lebo vyjdeš na psí tridsiatok a aj o syna ťa s mamičkou oberú.
a ty sa coho bojis dievca? Sakra vsak mu ukaz ze minas aj matersku nech ho kludne aj klepne a tak ako radia dievcata ukaz mu jeden mesiac blocky alebo chod snim na kazdy jeden nakup;Ak povie ze toto nekup toto je drahe tak fajn nech ti ukaze sam ako dokaze kupit vsetko za 150 eur:Kludne ich daj aj jeho mamicke,a povedz prepacte mamicka ja to neviem naucite ma to? A nech aj ona kupuje a vari + oblieka teda a tvoju rodinku za 150 eur;Ja by sm si ten mesiac plno uzivala,AK by to nejak za tych 150 eur zvladli tak by som to nechala nech to tak robia kazdy mesiac. 😀 Ja by som bola len ako opatrovatelka;Verim ze by to nezvladli ani jeden,takze bud by doplacali nejak z tajneho fondu aby si o tom nevedela -tak nech pokracuju,ja by som matersku nedala ;alebo by sa priznali ze to nejde a nasledne to riesili;Nemusis sa bat ze by si o byt prisla lebo to co nadobudnete za trvania manzelstva tak to pri rozvode rozdelia ,teda nie pri rozvode ale hned po si das na sud o rodelenie majetku co ste nadobudli pocas manzelstva a je to.
@miminkacik tvrde, ale vystihla si to...ano, je sprosta
a ako tu trefne niekto napisal - jej matersku a plat este pouzite na splacanie hypo, zatial co zaraba a este ho dotuje aj mamicka
@comamrobit co ta na tomto chlapovi prosim ta prihahuje? to mu potom budes odovzdavat celu vyplatu ?
@comamrobit Jasné, že tvoj chlap pozná ľudí, čo z toho žijú. Takí ľudia majú ale svoju kategóriu. Hovorí sa tomu "sociálny prípad" a spoločnosť je nastavená tak, že sociálne prípady chápeme ako odbočenie od normálu a treba im pomôcť. Títo ľudia, ktorí žijú z mála nie sú "sociálnymi prípadmi" dobrovoľne, často, ak by mali možnosť sa z toho vyhrabať tak to urobia. Takže ponúkať to ako alternatívu k normálnemu životu nie je práve rozumné.
Tiež niektorí ľudia vyrábajú mydlový lúh zo zvyškov mydla, či perú na potoku 20 ročné mužove trenky, a robia prívarky z púpavy, či žihľavy (doporučujem pre tvojho muža ako lacnú alternatívu k bifteku) lebo šetríme. Koľko má vaše dieťa? Pustí ho na výlet zo škôlky, na lyžiarsky zo školy? Zaplatí mu angličtinu, či výtvarnú? Bude chodiť pešo, lebo však to má do školy len 40 minút pešo, tak načo míňať za autobus?
Ak chceš ostať, súhlasím s názorom hore, že musíš mať vlastnú šedú ekonomiku. Vlastné tajné zdroje. Ak chceš odísť, odíď čo najskôr. Pred podpisom hypotéky. Mimochodom rozvody sa u nás tak, ako všetky súdne procesy neúnosne ťahajú, mysli na to, že rýchlovka to nebude. Lebo sa môže stať aj to, že hypotéka bude síce v rámci BSM aj tvoja, ale byt bude napísaný reálne na tvoju svokru.
No v prvom rade už ako manželia ste mali mať spolocny ucet a vsetky peniaze spoločne k dispozícii toto je vzdy chyba a robi to vo vzťahu presne takéto gsliby toto sa ale rieši este pred tehu a nie ked uz zena zostane na materskej a musí zobrat o centy.ja som na materskej uz velmi dlho teraz čakáme 4 ale vobec nemusím zobrat lebo vsetky karty od uctov mám ja.muz ked ide nieco ssm kupit tak tu kartu mu dsm ked pride vráti mi ju.proste nerozumiem takému financovaniu domácnosti moje tvoje ked to je vaše spoločne.
Precitala som par prispevkom a co mas robit 1. Bud sa s tym zmieris a budes pytat peniaz3 plus vyplakavat na mk alebo mu das ultimatum...bud smer manzelska poradna alebo rozchod, ved dobrym otcom moze byt tak ci tak...aby si musela brat potajme z materskej a bat sa ak na 5o pride a aby svokra kontrolovala ucty? No go never ever...poziadala vlby som o vyzivne na maleho a na seba a nie aby mi pri takom prijme pkvedal ze nie je dietatu na capacky...
Baby Ti dobre radia. Bude vam lepsie bez takeho chlapa. Mala som podobneho a pocas materskej som musela zit zo svojich uspor. Rozhovory nepomahali. Podla mna maju drzgrosi nieco pokazene v hlave, ked mozu, ale pod nejakou akoze uslachtilou vyhovorkou (aj my sme setrili) nechcu dopriat vlastnemu dietatu.
Prognoza: bude to len horsie, kontrolu su budu po kuskoch snazit vydobit aj v inych obastiach. Hypoteka: bude to horsie. Potom pride dalsia vec. A dalsia. A cim neskor, tym tazsie sa Ti bude odchadzat.
Drz sa rad hore a dovi takemu. O par mesiacov sa Ti bude tak lahko dychat, ze neuveris, ze si v takom vztahu mohla zit. Nam je vo dvojke super, sice na menej m2, ale financne sme na tom LEPSIE. Sice si to ostatni asi nemyslia, lebo mi zrazu znami zacali darovavat detske veci vo velkom, ale je to tak. A ak raz pride niekedy nejaky adept na vztah, musime si tieto veci lepsie vsimat.
@comamrobit Ahoj noo nie je to dobre.Mala som partnera ked dosla vyplata poslal svohej mame lebo nemala z coho zit a potom sme mi nemali z coho zit a len z mojho rodicovskeho a to do konca mesiaca bolo malo a tak sme nemali ani na jedlo,esteze sme mali len dceru tak vprvom rade som kupila pre nu co bolo treba a potom vsetko ostatne a nakoniec som to ukoncila a bolo mi fajn.Teraz mam manzela a dve deti a cakame tretie a nikdy mi nevycital ze som nieco minula.Mam kartu k jeho uctu a vlastne zijeme z manzelovej vyplaty a moje peniaze sa odkladaju a ked chceme kupit nieco drahsie tak z mojho uctu to platime.A funguje to.Nezmeni sa to a poznam to podla mojich todicov,su 30 r manzelia ale vecne otec moje a tvoje,mysli si ze je boh a len on nieco dokazal nikto iny.Cele zle
@tomasko27 To rada citam! Dufam, ze aj ja stretnem niekoho fajn. Potesilo ma to..
@zlevysavam Dakujem.To bolo vtedy moje najlepsie rozhodnutie a uz je tomu skoro 9r a ani raz som to neolutovala,ani raz nezapochybovala ze ci to bolo spravne.
Ty kokos... Normálne ma táto téma nasrala. 150€ mi nestačí ani na týždeň. Naposledy som sa pokúšala prejsť na šetriaci režim a vyčlenila som si 400€ na celý mesiac. Nebolo možné z toho ukorigovať všetky výdavky.
Každopádne, neviem čo očakávaš od tohto fóra, čitajúc tvoje príspevky ti aj tak nikto a nič nepomôže, očividne s tvojou slabou povahou ani ty sama, keď si doteraz dokázala niečo takéto tolerovať. Zvykni si.
No podľa mňa celú tú hypoteku premysleli spolu s mamičkou.....a nakoniec prišli na to, že ty ako poslušná manželka a nevestička to zaplatíš z materskej a neskôr zo svojho platu a oni si pogratulujú ako ich to nebude nič stáť z ich peňazí......super, sú fakt múdry.
Len je smutné a zároveň otázne, či túto tatičkovú lakomosť ,,nezdedí,, aj vaše dieťa, keďže otecko mu pôjde jasným príkladom.....to dúfam nechceš!!!

Uz som si myslela .ze sa tu nic horsie nedocitam.hold smola ...docitala ...mas typicke prejavy tyranej zeny .ktora si uvedomuje situaciu .ale boji sa ju riesit .kedze sa boji nasledkov....nemas sa coho bat...popros svojich rodicov o pomoc .zbal svestky a odid ...mudes mat k dispozicii svoju matersku .plus peniazky od manzela na dieta kedze ma vociĺ vam vyzivovaciu povinnost .treba o to ziadat a na 2 osoby to moze byt viac ako 150 eur kym nebudes zarobkovo cinna...to je vsetko co ti hrozi ....zbavis sa tyrana .sprostej svokry a konecne budes dychat a uvedomis si .ze to co teraz prezivas nie je laska k chlapovi .ale strach .co sa stane ak nevyhovies....a ak ti nema kto pomoct existuju krizove centra....dnes su to peniaze .zajtra neumyta dlazka a k fackam sa tak rychlo priblizis .ze sa budes cudovat ...takze utekaj .na svete su chlapi .ktori takyto nie su a mozno jeden caka aj na teba ...