Som na onkológii s mamou a nevyzerá to dobre. Ako zastaviť plač?
Zienky som na onkologii s mamou, uz to vyzera s nou velmi zle, uz to riesime vyse roka. Ale mam problem ze mi je strasne do revu. Drzala som sa cely rok pred nou, boli strasne tazke chvile, ale drzala som sa. No teraz mam pocit ze vybuchnem. Ale musim sa udrzat, aj kvoli nej, aj kvoli inym pacientom tu, prosim mate nejaky napad co robit? Ako to udrzat?
Toto je tazke vidiet to cele a mat na krku tu starostlivost. Ze sa nieco stane, hoci treba dufat, ze sa nic nestane. Jasne, ten stres a strach je normalny, len si to po case vybera svoju dan. Nemyslim, ze mama si to neuvedomuje, toto si uvedomuju uz male deti ked je nieco zle. Len podla mna mama nechce tiez zatazovat okolie este viac a nechce sa zlozit. Lebo ked sa ona zlozi, tak je to v haji. Ona stale bojuje podla mna mama nechce, aj ked vie ake to je zle. Ale ma tu materinsku bojovnost v sebe, my matky sme ako tigrice. Nezlozime sa, taky luxus si clovek nemoze dovolit. Preto sa aj ona tak drzi. Hlavne daj terapie pre seba, lebo este by to mohlo nieco spustit u Teba. Ono ten stres nie je sranda
nam sa rok dal do 2,5m za ktory umrel
asi som nestihla tak dlho smutit
smutime uz teraz oci len pre plac :(
@kiki68 ona praveze chce… viem ze to budem musiet riesit, lebo uz citim. Ak niekto len zakasle, zabehne mu, ja som v takom strese, hned mi zacne bit srdce, proste sa zlaknem a som v pohotovosti. Ked mama spi a chrape, (ona predtym za spanku nevydala ani hlasok cely zivot), tak tiez som v strese ☹.
@balerina2025 to ma velmi mrzi.
A preco ste mi admini zmenili nazov diskusie???
No, ja ked som bola s mamou na pohotovosti, robili jej vsetky možné vyšetrenia, mama začala, že do mesiaca zomrie, skoro som sa zosypala, že mi sestra podala vodu, aby nemala pacientku dalšiu, mama začala plakat tiez, vtedy som pochopila, že musím byt ta silná.
Co pomohlo? Asi chodenie, prechadzka vonku, každu chvílu som vychadzala von. Zhlboka nadych a vydych a zase. Sem tam si nieco pozriet v Tv, nemusíš byt na to soustredena, pomohlo mi to. Najst si kámošku, ktorej mozes do nemoty omielat to iste a ona pocuva, taku mám
Sice nie tu, kde bývam, ale kedykolvek mozem zavolat, aj o polnoci. Alebo aj ten psycholog dobrá vec, ak si veriaca pohlad knaza na to, a ten Neurol ako SOS, pomůže tiez.
Je mi to ľúto. Prežila som to pred vyše rokom. Vyplakala som sa vedľa a či bolo vidieť na mne....no asi áno. Najhoršie bolo, keď mi lekárka povedala že mamka umrie dnes alebo do mesiaca. Mamka nás videla z diaľky. Keď som ku nej prišla, videla hlboký smútok v mojich očiach. Nemala odvahu sa opýtať, ale určite vedela. Radšej som odvrátila tvár a asi 10 minút som sa pozerala z okna. Nie, nebola som hrdinka, neusmievala som sa. Ešte v ten deň som jej navrhla kňaza. Súhlasila. Veľa som sa modlila. Plakala som vedľa v izbe. Určite bolo na mne vidieť. Zomrela na piaty deň.
Plač mimo mamky a nevyčítaj si, či niečo vidieť. Objímaj, povedz slová lásky a vďaky. Ja som veľa spievala náboženské pesničky, veľmi mi to pomáhalo.
Prajem ti aj tvojej mamke veľa lásky 💗.
@sfet dakujem pekne. Psychologicka mi fakt pomohla. Vyrevala som sa tam, povedala vela veci nevypovedanych, lebo ja nechcem s tym okolie otravovat.
@mantilka dakujem velmi pekne ❤️. Mrzi ma co si si prezila. Ako mohli vediet, ze kedy odide?
Ja som teraz stale s mamou, u nej doma. Moj 10rocny syn je z toho vo vytrzeni a strasne mi to vycita ze nie som doma. Dnes je mame lepsie. Je to ako na hojdacke.
Mojej mame nepracovali obličky. Z výsledkov krvi zistili.
Mama bola u nás, moja dcéra vtedy 9 ročná presedela pri babke a držala ju hodiny za ruku.
Moja mamka mala rakovinu žalúdka a metastázy na peceni takmer 2 roky sa liečila 4 štádium jej zistili náhodne na preventivke. Prvý rok výborné výsledky zlepsenie...nador sa zmenšil na polovicu. Po vyše roku liečby prišlo zhorsenie. Posledné 4 mesiace mávala 1x týždenne horúčky. Mesiac pred smrťou pečeň odchádzala a nakoniec obličky....vtedy mi lekárka oznámila, že je pred smrťou.
Ahoj kľudne zavolaj aj na linku dôvery, kúp si magnézium, posielam objatie❤️a držím palce
Súhlasím s @tilly, my to vidíme z tej druhej strany..
Keby ma na onkošku chodili oplakávať, poslala by som ich preč 😏 my sa tam snažíme byť v pohode aby sme čo najlepšie zvládli liečbu. Pre nás nieje asi nič horšie ako ľútosť.
Prajem veľa síl🍀
Ja by som to neudržala. A nehanbím sa zato.Nie raz aj ako dospelá ma videla mama plakať, keď som sa o ňu veľmi bála. Viem, že chorému to nepomáha,ale človek nie je stroj a nemá srdce s kameňa.Nie vždy sa dajú emócie udržať na uzde. Zažila som v živote už neskutočne veľa vypätých a dramatických situácií a strach o mojich blízkych a videli ma plakať.
Ako sa ma mama?
@kavasmliekom dakujem za opytanie❤️. Ma sa lepsie. Ovela lepsie. To boli strasne dni. Viem, ze to nema este vyhrate, ale nateraz sa to najtazsie zazehnalo. Chodi viac a viac, dnes chcela aby som ju nechala v obchode, ze si sama nakupi 🙏. A zvladla to. Ma pomerne dobru naladu, lebo sama citi, ze ovela viac zvladne kazdy den

@balerina2025 nie psycholog lieky nepredpise. Dobre mi ta navsteva psychologa dnes padla,
aj vase komentare dievcata, dakujem 🙏.
@kiki68 viem asi o com hovoris. My sa tam tiez vieme zasmiat, robime si zo seba srandu a tak. Ale mama podla mna vaznost svojej situacie uplne az tak nevie. A neda sa len revat. Rok sa drzim, rok som hrdinka, ona je najvacsia hrdinka. Co uz vsetko musela podstupit… Ale teraz to dolahlo. Coho sa bojim uplne uplne najviac, ze sa mi zadusi/skolabuje pred ocami. Pri jej plnom vedomi. Ked v noci nieco suchne, ked jej zabehne, dnes rano sa vela napila naraz vody tak vyvracala, vtedy si myslim ,ze prisla posledna hodina a to je taky extremny stres, strasny.